|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Strona www.(...) o Biblii i KK (sprzeczności)
Autor |
Wiadomość |
Adda3
|
 Strona www.(...) o Biblii i KK (sprzeczności)
Znalazłam na forum wpis w którym ktoś zapytał, czemu KK zmienił 10 przykazań, wyrzucił drugie a ostatnie podzielił na pół słyszeliscie o tym??
Ten ktoś podał jako źródło stronę: (...)
Weszłam tam i poczytałam.
Hej:)
Weszłam na tą stronę, którą podałeś na jednym forum:
(...)
Okazuje się, że KK wyrzucił jedno przykazanie a ostatnie podzielił na pół. DLACZEGO? Dla mnie odpowiedz wynika w sposób oczywisty z tej strony (...). Najpierw pokazuje ona zdjecia figurek i przedstawien ludzi (Maria), którym się kłaniają katolicy i papież. Obrazy świetych, obrazy Maryi, obrazy Jezusa. Święte obrazki, przedstawienia Boga i tak dalej. Jest wielki kult tego przeciez w KK. Potem pokazują fragmenty z Biblii mówiace, ze nie można czynić sobie podobizny czegokolwiek i się temu kłaniać (oraz kilka innych wersetów też o tym mówiacych) KK łamie to drugie przykazanie. Bo o tym mówi Biblijne 2 przykazanie w każdej Biblii. a katechizm juz ma przykazania zmienione, z pominięciem tego o bałwochwalstwie i tak też uczą nas na religii - bez przykazania drugiego. Na obrazkach i figurkach sporo się zarabia, kiedyś pewnie powod ich wprowadzenia był finansowy, teraz to juz tradycja. A 2 przykazanie tego zabrania. Więc wyrzucili je a żeby ich liczba się zgadzała podzielili ostatnie (trochę bezsensownie) na pół. Tam wszystko jest wyjaśnione, zobaczcie:
(...)
oraz:
(...)
Tam też wiele innych ciekawych informacji jest o których się nie mówi. jak ktos nie wierzy w Boga może się nie przejmować, ale jak ktoś wierzy to niech lepiej zobaczy i sam to sprawdzi. Bo coś mi wygląda, że to jest prawda, brzmi bardzo sensownie. I przerażajaco:/
Niestety to, co tam napisane brzmi jak dla mnie calkiem sensownie.
|
Cz mar 26, 2009 17:32 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To ja zapraszam - w ramach odtrutki na te niemądre zarzuty - tutaj: http://analizy.biz/marek1962/przykazania.pdf
Starałem się omówić te sprawy możliwie dokładnie.
|
Cz mar 26, 2009 18:16 |
|
 |
saxon
|
Linki usunięte - nie pozwolę na reklamę stron antykatolickich na tym forum. Z tego też powodu zostały usunięte trzy inne posty, które w odróżnieniu od powyższego, poza ową reklamą nic więcej nie zawierały.
Poza tym - kłamstwo: na naszym forum nikt na tę akurat stronę się nie powoływał.
Temat był na forum wielokrotnie - więc polecam używanie wyszukiwarki:
viewtopic.php?p=11561&highlight=przykazania#11561
W serwisie "Zapytaj" również:
http://zapytaj.wiara.pl/?grupa=6&cr=0&k ... 1123365535
Ostatnio edytowano Cz mar 26, 2009 18:22 przez saxon, łącznie edytowano 1 raz
|
Cz mar 26, 2009 18:19 |
|
|
|
|
|