np Hitlera nie opanował Szatan zrobił to z miłosci do Matki ... a kosciół mówi ze opanowął go szatan co raczej jest nie możliwe ..
Duchowni uwazają ze zwierzeta nie mają duszy a to nie jest prawda bo mają..
duchowni okradają ludzi tylko z pieniędzy ..
wiele razy było w Polsce sprawa nawet pisali o tym na onet ze złapali duchownego Pedofila .. a potem kłamią nie winnych.
Duchowni myslą ze mogą każdego obrazić i bić .. a nie mają do tego prawa
jak chodziłem do gimnazjum to powiedział duchownego na religii ze ksiedza , duchowni itp codziennie grzeszą po 50 razy lub więcej..
rozumiem ze Religa jest potrzebna ale bez przesady

to co duchowni robią to już przesada !
w Średniowieczu torturowali,zabijali nie wiernych a teraz mówią ze tego nie robili !
... tez uważam ze raczej modlimy sie do kosmitów.. tzn chodzi mi o to ze wtedy jak by pojawili sie na ziemi kosmici to uznano ich za Bogów... a jak by rzucili atomówkę na nasze miasta wtedy uznano za Gniew Bogów..
(nie mam na mysli obrazac wasz tylko takie są moje zdana)
do tego uwazam ze jest mozliwosc po smierci dostana 2 szansy ..
np osoby z innej wiary nie są gorsi od nasz a duchowni mówią ze są gorsi .. osoby z innej wiary nie powinno obrazić ich i mówisz cos takiego np "nie jestes katolkiem to nie bede z tobą kumpelował" takie cos nie powinno byc w 21 wieku!
podobno juz w Średniowieczu ktos z Anglii wynalazł samochód .. a duchowni powiedzieli ze go szatan opanował i kazali spalic na stosie
i wiele wiele inne mam dowody na to..