Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 6:11

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
 2 szansa 
Autor Wiadomość
Post 2 szansa
Czy jest możliwosc po smierci ze osoba dostane 2 szans tzn te samo zycie te samo ciało ale wrzystko odnowa ? jesli tak to czy wszystko pamięta ?

Pt cze 19, 2009 10:13

z tego co wiem Kościół nie rozważa takiej możliwości, tzn. masz jedno życie, a potem Raj lub Kociołki.

Pt cze 19, 2009 10:15
duchowni kłamią myślą tylko o sobie .. :D

Pt cze 19, 2009 10:17

Człowiek ma sznasę wybrać Niebo choćby w ostatniej sekundzie swojego życia. Nie ważne ile wcześniej miał na sumieniu - jednym aktem woli może wybrać Niebo, nawet jeśli przez całe swoje życie uciakał od Boga. Do tego nie potrzeba drugiego życia.

Pt cze 19, 2009 10:19
rozumiem cie tylko uważam .. ze jest mozliwosc 2 szansy po smierci.. a nie zgadzam sie do konca z duchownymi oni kłamią,oszukują itp myslą tylko o sobie.. ale nie mówie ze nie wierze w boga.. wierze ze jest 1 Bóg tzn Araby,zydzi,rosjane itp modlą sie do tego samego Boga co my...
a co do tematu czasem jest potrzeba 2 szansy .. jesli bóg jest tak dobry jak mówią to da tą 2 szanse bez problemu :p ja np nie uciekam od Boga tylko nie słucham tych kłamstw co mówią duchowni

Pt cze 19, 2009 10:54

Rzucasz bardzo poważne oskarżenia. Proszę zatem o konkretne dowody/przykłady albo odwołanie oskarżeń

Pt cze 19, 2009 10:58

rozumiem cie tylko uważam .. ze jest mozliwosc 2 szansy po smierci.. a nie zgadzam sie do konca z duchownymi oni kłamią,oszukują itp myslą tylko o sobie.. ale nie mówie ze nie wierze w boga.. wierze ze jest 1 Bóg tzn Araby,zydzi,rosjane itp modlą sie do tego samego Boga co my...
a co do tematu czasem jest potrzeba 2 szansy .. jesli bóg jest tak dobry jak mówią to da tą 2 szanse bez problemu :p ja np nie uciekam od Boga tylko nie słucham tych kłamstw co mówią duchowni

może niektórzy się zdziwią, ale staję teraz w obronie Kościoła. twierdzisz, że Ty lepiej znasz się na Biblii, jesteś wybitnym teologiem i tylko Ty znasz prawdę? jeżeli twierdzisz, że duchowni kłamią, podaj przykład. nie pojedyncze przypadki (Rydzyk). udowodnij, że całe duchowieństwo kłamie.

Pt cze 19, 2009 11:06
np Hitlera nie opanował Szatan zrobił to z miłosci do Matki ... a kosciół mówi ze opanowął go szatan co raczej jest nie możliwe ..
Duchowni uwazają ze zwierzeta nie mają duszy a to nie jest prawda bo mają..
duchowni okradają ludzi tylko z pieniędzy ..
wiele razy było w Polsce sprawa nawet pisali o tym na onet ze złapali duchownego Pedofila .. a potem kłamią nie winnych.
Duchowni myslą ze mogą każdego obrazić i bić .. a nie mają do tego prawa
jak chodziłem do gimnazjum to powiedział duchownego na religii ze ksiedza , duchowni itp codziennie grzeszą po 50 razy lub więcej..
rozumiem ze Religa jest potrzebna ale bez przesady !! to co duchowni robią to już przesada !
w Średniowieczu torturowali,zabijali nie wiernych a teraz mówią ze tego nie robili !
... tez uważam ze raczej modlimy sie do kosmitów.. tzn chodzi mi o to ze wtedy jak by pojawili sie na ziemi kosmici to uznano ich za Bogów... a jak by rzucili atomówkę na nasze miasta wtedy uznano za Gniew Bogów..
(nie mam na mysli obrazac wasz tylko takie są moje zdana) :)
do tego uwazam ze jest mozliwosc po smierci dostana 2 szansy ..
np osoby z innej wiary nie są gorsi od nasz a duchowni mówią ze są gorsi .. osoby z innej wiary nie powinno obrazić ich i mówisz cos takiego np "nie jestes katolkiem to nie bede z tobą kumpelował" takie cos nie powinno byc w 21 wieku!
podobno juz w Średniowieczu ktos z Anglii wynalazł samochód .. a duchowni powiedzieli ze go szatan opanował i kazali spalic na stosie
i wiele wiele inne mam dowody na to.. :)

Pt cze 19, 2009 11:45

Miałeś szanse te dowody przedstawić. Po raz kolejny rzuciłeś durne i oklepane oskarżenia bez żadnego pokrycia. Na tym forum nie ma miejsca na coś takiego. Temat zamykam

Pt cze 19, 2009 11:51
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 9 ]