Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N wrz 21, 2025 10:30

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
 Jak życie człowieka zmieniło się dzięki osobie Jezusa ? 
Autor Wiadomość

Post Jak życie człowieka zmieniło się dzięki osobie Jezusa ?
Witam wszystkich. Jestem tutaj na forum po raz pierwszy. Nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat. Jeśli wybrałem zły dział proszę o przeniesienie tematu. Pojawiłem się tutaj z pewnego powodu. Otóż ksiądz zadał nam zadanie domowe tej treści: " Co zmieniło się w życiu człowieka dzięki osobie Jezusa Chrystusa i jego zbawieniu " ? Chodzi tutaj oczywiście o podłoże religijne. Szukałem informacji w sieci, na wielu forach / stronach lecz żadnej informacji o tym nie znalazłem. Bardzo proszę o pomoc.

Śr wrz 30, 2009 8:48

Jestem przeciwny odrabiania za innych ich zadań domowych. Spróbuj jednak odpowiedzieć sobie na pytania:

Jakie byłoby twoje życie, gdyby nie życie i zmartwychwstanie Jezusa?
Jakie czyny straciłyby swój sens i wartość?
Na czym polega zbawienie udostępnione nam przez Jezusa?

Śr wrz 30, 2009 9:24

No właśnie, problem w tym że to jest zadanie "na myślenie" nie na wikipedia.pl, lub inna strona w sieci.

Można tutaj do woli wymyślać, albo oprzeć się na przykładzie znanych nam ludzi z otoczenia, a jeśli takowych nie ma, to wziąć krótką biografię danego świętego, najlepiej kilku, zobaczyć jak wyglądało ich życie, co ich wszystkich łączyło i na tym się oprzeć, ale niech to będzie samodzielna praca. Ja w każdym razie znam osobiście z otoczenia takowych i wiem jak Jezus wkraczając w ich życie zmienił je, lub po prostu prowadził ich tak że dziś są np. ojcami, wychowującymi swoje dzieci po chrześcijańsku sami dają przykład, bo starają się każdego dnia naprawdę żyć z Chrystusem, zarówno w pracy, na ulicy, wobec innych ludzi nie ważne jacy ci ludzie są.

Śr wrz 30, 2009 10:24
Moderator

Wybacz Mój Drogi, ale to nie jest miejsce do odrabiania zadań domowych. Pytanie jest raczej do zastanowienia się. Pomyśl, o tym, co znaczy to pytanie. Nie chodzi o konkretne wiadomości z książki, a raczej, co wg Ciebie się zmieniło. Jak Ty widzisz tę perspektywę. Zapraszam do pracy. A wówczas i dobra ocena będzie cieszyć bardziej.

(J 8, 32b)

Śr wrz 30, 2009 10:59
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 4 ]