|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|
Europa a Zydzi i Arabowie.
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Europa a Zydzi i Arabowie.
Interesuje mnie takie oto zagadnienie - czy jest możliwe, żeby Europejczycy ochrzicili Zydów i Arabów w czasie wyprwa krzyżowych albo przynajmniej zrobili COŚ, żeby na nich wpłynąć pozytywnie? Oczywiście teoretycznie bo wydaje mi się, że przez wyprawy krzyżowe - być może to jest powód , że Żydzi rządzą sobie teraz w Europie - być może to jest przyczyna bo przecież jest to żałosne i po II wojnie światowej powinni wszyscy uciec stąd, a tu nie? Czemu?
Nie rozumiem tego.
|
Pn lis 02, 2009 14:58 |
|
|
|
 |
Owieczka_in_black
|
Bo jesteśmy gościnnym narodem  Ot, cała filozofia.
_________________ Za snem tęskniąc pisarz przytula butelkę,
Tak, jakby spirytus mógł mu dodać ducha.
Słowa - kiedyś wielkie - stały się niewielkie;
Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/
|
Pn lis 02, 2009 14:59 |
|
 |
SweetChild
|
 Re: Europa a Zydzi i Arabowie.
kingdomofheaven7 napisał(a): Interesuje mnie takie oto zagadnienie - czy jest możliwe, żeby Europejczycy ochrzicili Zydów i Arabów w czasie wyprwa krzyżowych albo przynajmniej zrobili COŚ, żeby na nich wpłynąć pozytywnie? Oczywiście teoretycznie bo wydaje mi się, że przez wyprawy krzyżowe - być może to jest powód , że Żydzi rządzą sobie teraz w Europie - być może to jest przyczyna bo przecież jest to żałosne i po II wojnie światowej powinni wszyscy uciec stąd, a tu nie? Czemu?
Nie rozumiem tego.
Może nie zauważyłeś, że hitlerowskie Niemcy II WŚ przegrały? A co za tym idzie, eksterminacja Żydów czy innych podludzi została, mam nadzieję ostatecznie, wstrzymana.
Wiem, że sympatykom "myśli nazistowskiej" jest z tym ciężko, ale w tym wypadku trudno mi się zdobyć na współczucie.
|
Pn lis 02, 2009 15:12 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 ...
No właśnie - gościnny naród , no coś nie za bardzo jak najpierw Hitler inne narody palił. Ja nie sądzę, że Europa jest gościnna - zależy dla kogo. Kiedyś Zydzi jednak aż tyle tu nie znaczyli. I teraz próbuję zrozumieć ich masakrę - bo była ona jakby nie wiem karą boską skumulowaną przez stulecia pewnie a może zaczęło się od Ziemi Świętej i wojen krzyżowych, od zakonów szpitalnych? Może tam już zostało coś po prostu naruszone, że tak się aż źle skończyło? Może to chodziło o to, że właśnie Zydzi mieli tam za uszami więcej niż Arabowie a przecież konflikt w Ziemi Świętej - z czasów wypraw jest zwalony z winą na Arabów. Czemu? I do dziś na przykład powiem wam, że jak sobie wymieniałam poglądy z muzułmanami to wojna ich w wydaniu ma jakieś reguły, których pewnie Zydzi nie mieli, ale chrześcijanie bronili Żydów - prawdopodobnie Arabowie widzieli tę niesprawiedliwość chrześcijan i po prostu ich olali.
Zydzi byli o wiele gorsi, też innowiercy ale Europa wtedy stawała po ich stronie. A przecież jedni i drudzy innowiercy.
I tylko jest takie pytanie - TEORETYCZNE czy chrześcijanie i Arabowie mieli szansę wywalić Żydów z Ziemi Świętej i po prostu tam sobie rządzić. A na pewno Europejczycy mieli szansę MOIM ZDANIEM nawrócić trochę Arabów tam i ich przekabacić WTEDY na swoją stronę. No ale mieli zbroje, byli bogaci i tyle zyskali. Nic. No coś tam zyskali, a przecież Żydzi już wtedy mogli być koczownikami. Mogli się wynieść w całości do Europy czy nie wiem. Róznie mogło być MOIM ZDANIEM oczywiście.
A tak - do dziś są nieochrzczeni Arabowie walczący bo Europa też się tłucze i to wszystko takie nie do pogodzenia już historycznie.
I rządzą nimi Zydzi - to też jest dziwne dla każdego Araba. Jak do tego mogło dojść? Może nie mieli Europejczycy tak chcieć rządzić w tej Ziemi Świętej? Chyba próbowali być lepsi od Chrystusa no ale cóz... nie udało im się. Trudno sie zresztą dziwić. Nie można być lepszym od Boga.
|
Pn lis 02, 2009 15:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 ...
Cytuj: Może nie zauważyłeś, że hitlerowskie Niemcy II WŚ przegrały? A co za tym idzie, eksterminacja Żydów czy innych podludzi została, mam nadzieję ostatecznie, wstrzymana.
Nie no Niemcy przegrali wojnę - zgadza się, całość była tragiczna i tyle. Ale czemu doszło do tego, że ci Żydzi rządzą? I zobaczcie co oni robią - jedynie chodzi im o to, żeby mieć kasę i żeby nie było buntu. Nie podoba mi się to. Po prostu
Gdybym miała armię to bym na to najechała bo to nie ma sensu. No ale widzicie - Jagiełło wygrał i co dalej? Pomysłu zero jak było tak jest i tyle
Można pewnie z nimi wygrać, ale co dalej? Powrót komuny?
Oni sami są żydokomuną. I to jest straszne.
PS. Ciekawe czy pewnego dnia spotkamy się ze zjawiskiem arabokomuny. Chyba o tyle na razie są lepsi i nie siedzą aż tak w polityce. I dobrze. Po co to komu? 
|
Pn lis 02, 2009 15:19 |
|
|
|
 |
Kamyk
|
Cytuj: Nie no Niemcy przegrali wojnę - zgadza się, całość była tragiczna i tyle. Ale czemu doszło do tego, że ci Żydzi rządzą? I zobaczcie co oni robią - jedynie chodzi im o to, żeby mieć kasę i żeby nie było buntu. Nie podoba mi się to. Po prostu
Proszę dowody
|
Pn lis 02, 2009 15:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 ...
Dowód? proszę bardzo - z własnego podwórka - placenie rolnikowi za puste pole. Co to ma być? Jakaś kpina moim zdaniem - wymysł Żyda ani chybi.
|
Pn lis 02, 2009 15:37 |
|
 |
Acro
|
Kamyk napisał(a): Cytuj: Nie no Niemcy przegrali wojnę - zgadza się, całość była tragiczna i tyle. Ale czemu doszło do tego, że ci Żydzi rządzą? I zobaczcie co oni robią - jedynie chodzi im o to, żeby mieć kasę i żeby nie było buntu. Nie podoba mi się to. Po prostu Proszę dowody
A pierwszy nasz rząd? Mazowiecki, panie, przechrzta! Pan widział, jak on się żegna! Hall -panie dzieju - Żyd! Balcerowicz - Żyd! Tylko jednen Syryjczyk był Arab... 
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
Pn lis 02, 2009 15:39 |
|
 |
SweetChild
|
 Re: ...
kingdomofheaven7 napisał(a): Gdybym miała armię to bym na to najechała bo to nie ma sensu. 
To mniej więcej tak, jak ja uważam, że nie ma sensu odpisywać na Twoje posty. Ale przyznam, że po pierwszym poście Cię nie poznałem 
|
Pn lis 02, 2009 15:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 ...
Wiecie co - nie wdając się w nazwiska polskich polityków bo to i tak bez znaczenia, nie uważacie, że Europa powinna siedzieć w Ziemi Świętej?
Może te wojny krzyżowe to był czas, w którym mogło to nastąpić na bazie dokonań starożytnego Rzymu? Przecież najechali Żydów i mieli swoją władzę, ściągali podatek i zachowana była całość struktury państwa z królem Herodem przecież. Może sposób na Zyda WTEDY I DZIŚ to jedynie pokojowo okpić ich z kasą jakby bo są tacy chciwi na władzę i wtedy być może gdyby np. zakony szpitalne , rycerskie umiały weygzekwować od Żydów pieniądze za rannych , za bicie niewinnych pielgrzymów - wtedy mogliby sobie tam rządzić tyle ile. Np. grzywny im nałożyć za zbrodnie wojenne. I teraz słuchajcie powinno być tak samo bo oni ohydnie postępują w czas wojny w porównaniu i to wiele osób widzi i też nikt nic nie mówi. Np. dziećmi się posługują - to Araby tak nie mogą robić. Stąd mają te świętą wojnę dozwoloną pewnie, ale to jest sposób Żydów moim zdaniem - ukarać ich tam , że są tacy nieludzcy grzywną. I wszędzie. I tylko tak bo rządzić to ich i tak się nie okiełza , ale kasą tak.
Tak myślę. I np. rządy państw mogą też kary nałożyć na unię jeśli np. unia nie wywiąże się z czegoś czy coś. Pokojowo tylko tak jak Rzymianie bo niczego innego nie ma, nie?
Np. unia coś tam daje i nie idzie to za dobrze to kara na unię, że wymyśla głupoty powinna być. Bo teraz są nieusuwalni bo dzięki nim jest pokój uważają. No właśnie. I to jest problem już poważny
MOJE ZDANIE 
|
Pn lis 02, 2009 15:47 |
|
 |
Kamyk
|
To nie ma sensu. Swój antysemityzm możesz uprawiać nie tutaj. A zanim jeszcze coś napiszesz, naucz się poprawnie formułować swoje myśli, żeby inni mogli to zrozumieć. Zamykam
|
Pn lis 02, 2009 15:51 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|
|