|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Obejrzyjcie koniecznie ten film o Eucharystii
Autor |
Wiadomość |
Bożena27
|
 Obejrzyjcie koniecznie ten film o Eucharystii
Bardzo piękny film znalazłam o Mszy Św. jednej pani Catalinie zostało pokazane jak naprawdę wygląda Msza Św. czego my nie widzimy podczas Mszy Św. a co się dokonuje zobaczcie wszystkie siedem filmów Jak naprawde trzeba przeżywać Mszę Św. i jaki to wielki dar dla nas http://dzieckonmp.wordpress.com/categor ... ina-rivas/
|
Pt mar 04, 2011 10:28 |
|
|
|
 |
Ela G.
|
 Re: Obejrzyjcie koniecznie ten film o Eucharystii
ja czytalam o Mszy Swietej I Sakramecie Pokuty w Jej objawieniach w "Milujcie sie". bardzo wiele pokazuje jak powinnismy tak naprawde to przezywac.
|
Pt mar 04, 2011 13:35 |
|
 |
ArturP
|
Często się słyszy że chodzimy do kościoła tylko dlatego że inni tak robią, zabieramy nasze dzieci bo inni tak robią ale dlaczego nie robimy tego dla siebie?
Pamiętam okres swojego życia jak chodziłem do kościoła za karę rodzice kazali, bo Święto itp. była to męka godzina czasu się dłużyła wchodziłem pusty i wychodziłem pusty.
Odnajdując wiarę odnalazłem tak wiele, dziś Msza Św. jest dla mnie pokarmem, słowem Bożym i Bożeno dzięki za głębsze poznanie jej tajemnicy. Czasami miałem takie wrażenie że jeszcze czegoś nie robię w kościele nie składam ofiary, nie modlę się za rodzinę i za innych. Na mszy świętej możemy prosić, za siebie, rodzinę, za zmarłych o nawrócenie.
Życzę wszystkim aby potrafili przeżywać tę godzinę w najgłębszej głębokości.
_________________ "Aż do śmierci stawaj do zapasów o prawdę, a Pan Bóg będzie walczył o ciebie" (Syr 4,28) "na podstawie słów twoich będziesz uniewinniony i na podstawie słów swoich będziesz potępiony” (Mt 12, 34-37).
|
N mar 06, 2011 10:24 |
|
|
|
 |
Bożena27
|
Artur proszę bardzo też w swoim życiu zmarnowałam wiele Mszy Świętych i dlatego wszyscy muszą się o tym filmie dowiedzieć bo ludzie dalej marnują ten cenny dla wszystkich czas .Jedna jasnowidzka powiedział że jakby ludzie wiedzieli ile dobra mogą uzyskać przez Mszę Świętą to by Kościoły pękały od wiernych .
|
Śr mar 09, 2011 16:13 |
|
 |
ArturP
|
Człowiek często niema czasu aby poświecić 5minut na modlitwę a godziny poświęca na Tv, głupoty. Pewien kapłan mówił o braku świadomości, o słabej wierze katolików, o chodzeniu do kościoła dla tradycji, nie uczestniczeniu we Mszy.
W tę niedzielę kapłan mówił o robieniu pewnych rzeczy na pokaz, np. dawanie jałmużny tak aby widzieli inni kto dał ile dał czy to jest jałmużna? O modleniu się na pokaz. Takie postawy nie podobają się Bogu. W ten sposób zbieramy u ludzi nie u Boga.
Faktycznie przez Mszę Św. możemy wiele ale z wiarą, pokorą i postem.
_________________ "Aż do śmierci stawaj do zapasów o prawdę, a Pan Bóg będzie walczył o ciebie" (Syr 4,28) "na podstawie słów twoich będziesz uniewinniony i na podstawie słów swoich będziesz potępiony” (Mt 12, 34-37).
|
Pt mar 11, 2011 9:45 |
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
|