Błędy Katolicyzmu- kult figurek
Na wstępie dodam że ludzie którzy mogą się poczuć obrażeni tym tematem niech po prostu nie czytają. Nie mam zamiaru niszczyć katolików tylko chcę objawić cześć prawdy ,że ich wiara nie jest do końca taka doskonała.
Chciałbym wam przedstawić błędne nauki niby jedynego,prawdziwego Kościoła Katolickiego a także co mi się nie podoba w tej wierze.
KULT OBRAZÓW/FIGUREK,,Nie będziesz miał cudzych bogów obok Mnie! Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! 5 Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą.''. Wyjścia 20:4

Czy widzisz różnicę pomiędzy wielbicielem posągu Buddy a wielbicielem posągu Marii?
Jak widać Katolicy czczą bożki. Bóg wyraźnie mówił o zakazie pokłonu/modlenia się do figurek.

Nie ma w Biblii wyjątków i Jezus to w zupełności potwierdził nie kłaniając się nigdy przez żadnym dziełem człowieka.
Bóg jest jedyną istotą, której powinieneś służyć oraz oddawać pokłon.
Głównym argumentem KRK usprawiedliwiające bałwochwalstwo jest twierdzenie, że nikt
nie wielbi obrazu czy figury, ale wielbi osobę, którą obraz czy posąg przedstawia.
Biblijny zakaz bałwochwalstwa dotyczy zakazu czynienia sobie bożków pogańskich oraz oddawania im pokłonu i służenia im.
Biblia nie wspomina o jakichkolwiek wyjątkach. Biblia nazywa bałwanami czy bożkami WSZYSTKIE zabronione formy bałwochwalstwa i kategorycznie zabrania ich wielbienia, bez względu na nasze wytłumaczenie czy motywy.
Bałwochwalstwo jest wielbieniem czegokolwiek innego, oprócz Boga.
większość pochodzi ze strony zbawienie.com