Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 4:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Czy wszyscy będziemy świadkami końca świata 
Autor Wiadomość

Post Czy wszyscy będziemy świadkami końca świata
Czy Wszyscy ludzie żyjący i nie żyjący będą oglądać koniec świata, zejście Jezusa na ziemie i cały sąd?

Cz wrz 25, 2014 17:57
Post Re: Czy wszyscy będziemy świadkami końca świata
Tariel napisał(a):
Czy Wszyscy ludzie żyjący i nie żyjący będą oglądać koniec świata, zejście Jezusa na ziemie i cały sąd?

Nie wiem czy nasza ciekawość zostanie ze wszystkimi szczegółami zaspokojona ;)
Czego możemy z całą pewnością oczekiwać to, że w dniu sądu wszyscy ludzie staną „przed trybunałem Chrystusa" w swoich ciałach, aby zdać sprawę ze swoich czynów, „aby każdy otrzymał zapłatę za uczynki dokonane w ciele, dobre lub złe" (2Kor 5,19).
Benedictus Deus, 1336

Cz wrz 25, 2014 18:24

Tariel napisał(a):

Mamy byc gotowi na przyjscie Pana naszego Jezusa Chrystusa, szczegolow dowiemy sie w momencie nadejscia tego czasu :)

N wrz 28, 2014 8:26
MARIEL napisał(a):
Czego możemy z całą pewnością oczekiwać to, że...

Bardzo rozsądnie napisane. Możecie "oczekiwać". A co będzie, jeśli Wasze oczekiwania nie zostaną zaspokojone?

MARIEL napisał(a):
„aby każdy otrzymał zapłatę za uczynki dokonane w ciele, dobre lub złe" (2Kor 5,19).

A jeśli można zapytać, co jest wyznacznikiem tychże czynów... dobrych i złych?

N wrz 28, 2014 22:00

Wszyscy nie będziemy świadkami końca świata ,ale Ci co dożyją roku 2036 tak bo wtedy będzie koniec świata ,Bóg Ojciec już wyznaczył date i godzine końca świata ,jest to rok 2036.

Pn wrz 29, 2014 8:38
Kolejny "prorok", ktory nie zna slow Jezusa Chrystusa. A jezeli zna, to nie wierzy, ze przyjdzie On jak zlodziej.

Ostatni koniec swiata jakos chyba minal w grudniu 2012, a niektorzy i tak sie niczego z tego faktu nie nauczyli.

Pn wrz 29, 2014 8:43
Hufce napisał(a):
Wszyscy nie będziemy świadkami końca świata ,ale Ci co dożyją roku 2036 tak bo wtedy będzie koniec świata ,Bóg Ojciec już wyznaczył date i godzine końca świata ,jest to rok 2036.

Który Bóg Ojciec?....bo chyba nie ten chrześcijański, który ukrywa tak skrzętnie, że o dniu owym lub godzinie nikt nie wie, ani aniołowie w niebie, ani Syn, tylko Ojciec.

Pn wrz 29, 2014 8:45
Alus napisał(a):
"Który Bóg Ojciec?....bo chyba nie ten chrześcijański..."

Z pewnością nie chrześcijański. Myślę, że kolega @Hufce mówi o "Bogu", który nosi imię Mass Media.

Pn wrz 29, 2014 9:04

a jakie wy macie pojęcie czy chrześcijański czy nie ,przyjmujecie do wiadomości tylko to co się wam podoba ,skąd wiecie ,że nie mam racji ,może mam a wy nie macie.

Pn wrz 29, 2014 9:10
My mamy mocne przeslanki, zeby sceptycznie podchodzic do przeroznych objawien. szczegolnie takich, ktore jawnie stoja w sprzecznosci z nauka chrystusa.

To ty przyjmujesz do wiadomości tylko to co się tobie podoba. tu chocby przeslania Zywego Plomienia a nie quasowe.

Pn wrz 29, 2014 9:30

Whispernight napisał(a):
Bardzo rozsądnie napisane. Możecie "oczekiwać". A co będzie, jeśli Wasze oczekiwania nie zostaną zaspokojone?

To będzie, że nie zostaną.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn wrz 29, 2014 9:51

Na świecie jest tylu proroków, że chyba każdy dzień w kalendarzu jest już przez kogoś wyznaczony na koniec świata. Bogu trudno będzie więc znaleźć taką datę, której NIKT nie będzie się spodziewał, a tylko taką może wybrać, jeśli chce dotrzymać słowa. Przypuszczam, że wykorzysta pierwszą nadarzającą się okazję, bo, biorąc pod uwagę wzrost liczby ludności, może się już nie powtórzyć.

Wt wrz 30, 2014 7:04
ogon__ napisał(a):
Bogu trudno będzie więc znaleźć taką datę, której NIKT nie będzie się spodziewał,

A czy jesteś w stanie odgadnąć datę własnej (nieplanowanej) śmierci? Spodziewasz się własnego końca na tym świecie?
Większość osób zapewne odpowie, że nie... bo nikt takiej "daty" nie oczekuje, a wręcz przeciwnie.
Sam fakt oczekiwania\wyczekiwania czegoś podobnego jak koniec świata, raczej nie świadczy o miłości do życia.

A co do tematu, to jest to oczywiście frazes.
Każdy będzie świadkiem końca świata... własnego końca świata.

N paź 05, 2014 22:08

W jakim sensie koniec świata? Że planeta ziemia nagle zniknie, czy może cały kosmos i wszechświat wyparuje?
Z tym końcem świata, to oczywiście przenośnia. W Biblii niewiele rzeczy jest napisanych dosłownie.

Cz paź 09, 2014 18:26
Whispernight napisał(a):
Sam fakt oczekiwania\wyczekiwania czegoś podobnego jak koniec świata, raczej nie świadczy o miłości do życia.

,,Przyjdź Królestwo Twoje, bądź wola Twoja jako w niebie tak i na ziemi''

Cz paź 09, 2014 19:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona