Czy wszyscy będziemy świadkami końca świata
Autor |
Wiadomość |
Tariel
|
 Czy wszyscy będziemy świadkami końca świata
Czy Wszyscy ludzie żyjący i nie żyjący będą oglądać koniec świata, zejście Jezusa na ziemie i cały sąd?
|
Cz wrz 25, 2014 17:57 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Czy wszyscy będziemy świadkami końca świata
Tariel napisał(a): Czy Wszyscy ludzie żyjący i nie żyjący będą oglądać koniec świata, zejście Jezusa na ziemie i cały sąd? Nie wiem czy nasza ciekawość zostanie ze wszystkimi szczegółami zaspokojona ;) Czego możemy z całą pewnością oczekiwać to, że w dniu sądu wszyscy ludzie staną „przed trybunałem Chrystusa" w swoich ciałach, aby zdać sprawę ze swoich czynów, „aby każdy otrzymał zapłatę za uczynki dokonane w ciele, dobre lub złe" (2Kor 5,19). Benedictus Deus, 1336
|
Cz wrz 25, 2014 18:24 |
|
 |
amadeus35
|
Tariel napisał(a): Czy Wszyscy ludzie żyjący i nie żyjący będą oglądać koniec świata, zejście Jezusa na ziemie i cały sąd? Mamy byc gotowi na przyjscie Pana naszego Jezusa Chrystusa, szczegolow dowiemy sie w momencie nadejscia tego czasu 
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
N wrz 28, 2014 8:26 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): Czego możemy z całą pewnością oczekiwać to, że... Bardzo rozsądnie napisane. Możecie "oczekiwać". A co będzie, jeśli Wasze oczekiwania nie zostaną zaspokojone? MARIEL napisał(a): „aby każdy otrzymał zapłatę za uczynki dokonane w ciele, dobre lub złe" (2Kor 5,19). A jeśli można zapytać, co jest wyznacznikiem tychże czynów... dobrych i złych?
|
N wrz 28, 2014 22:00 |
|
 |
Hufce
|
Wszyscy nie będziemy świadkami końca świata ,ale Ci co dożyją roku 2036 tak bo wtedy będzie koniec świata ,Bóg Ojciec już wyznaczył date i godzine końca świata ,jest to rok 2036.
|
Pn wrz 29, 2014 8:38 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kolejny "prorok", ktory nie zna slow Jezusa Chrystusa. A jezeli zna, to nie wierzy, ze przyjdzie On jak zlodziej.
Ostatni koniec swiata jakos chyba minal w grudniu 2012, a niektorzy i tak sie niczego z tego faktu nie nauczyli.
|
Pn wrz 29, 2014 8:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Hufce napisał(a): Wszyscy nie będziemy świadkami końca świata ,ale Ci co dożyją roku 2036 tak bo wtedy będzie koniec świata ,Bóg Ojciec już wyznaczył date i godzine końca świata ,jest to rok 2036. Który Bóg Ojciec?....bo chyba nie ten chrześcijański, który ukrywa tak skrzętnie, że o dniu owym lub godzinie nikt nie wie, ani aniołowie w niebie, ani Syn, tylko Ojciec.
|
Pn wrz 29, 2014 8:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): "Który Bóg Ojciec?....bo chyba nie ten chrześcijański..." Z pewnością nie chrześcijański. Myślę, że kolega @Hufce mówi o "Bogu", który nosi imię Mass Media.
|
Pn wrz 29, 2014 9:04 |
|
 |
Hufce
|
a jakie wy macie pojęcie czy chrześcijański czy nie ,przyjmujecie do wiadomości tylko to co się wam podoba ,skąd wiecie ,że nie mam racji ,może mam a wy nie macie.
|
Pn wrz 29, 2014 9:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
My mamy mocne przeslanki, zeby sceptycznie podchodzic do przeroznych objawien. szczegolnie takich, ktore jawnie stoja w sprzecznosci z nauka chrystusa.
To ty przyjmujesz do wiadomości tylko to co się tobie podoba. tu chocby przeslania Zywego Plomienia a nie quasowe.
|
Pn wrz 29, 2014 9:30 |
|
 |
Johnny99
|
Whispernight napisał(a): Bardzo rozsądnie napisane. Możecie "oczekiwać". A co będzie, jeśli Wasze oczekiwania nie zostaną zaspokojone? To będzie, że nie zostaną.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn wrz 29, 2014 9:51 |
|
 |
ogon__
|
Na świecie jest tylu proroków, że chyba każdy dzień w kalendarzu jest już przez kogoś wyznaczony na koniec świata. Bogu trudno będzie więc znaleźć taką datę, której NIKT nie będzie się spodziewał, a tylko taką może wybrać, jeśli chce dotrzymać słowa. Przypuszczam, że wykorzysta pierwszą nadarzającą się okazję, bo, biorąc pod uwagę wzrost liczby ludności, może się już nie powtórzyć.
|
Wt wrz 30, 2014 7:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ogon__ napisał(a): Bogu trudno będzie więc znaleźć taką datę, której NIKT nie będzie się spodziewał, A czy jesteś w stanie odgadnąć datę własnej (nieplanowanej) śmierci? Spodziewasz się własnego końca na tym świecie? Większość osób zapewne odpowie, że nie... bo nikt takiej "daty" nie oczekuje, a wręcz przeciwnie. Sam fakt oczekiwania\wyczekiwania czegoś podobnego jak koniec świata, raczej nie świadczy o miłości do życia. A co do tematu, to jest to oczywiście frazes. Każdy będzie świadkiem końca świata... własnego końca świata.
|
N paź 05, 2014 22:08 |
|
 |
Radomir87
|
W jakim sensie koniec świata? Że planeta ziemia nagle zniknie, czy może cały kosmos i wszechświat wyparuje? Z tym końcem świata, to oczywiście przenośnia. W Biblii niewiele rzeczy jest napisanych dosłownie.
|
Cz paź 09, 2014 18:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Whispernight napisał(a): Sam fakt oczekiwania\wyczekiwania czegoś podobnego jak koniec świata, raczej nie świadczy o miłości do życia. ,,Przyjdź Królestwo Twoje, bądź wola Twoja jako w niebie tak i na ziemi''
|
Cz paź 09, 2014 19:01 |
|
|
|