Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 1:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 wiara i milosc do Boga 
Autor Wiadomość

Post wiara i milosc do Boga
Wierze w Boga , ze istnieje ze jest , czuje potzrbe zbliżenia się do Boga, parę lat juz nie byłam u spowiedzi , IDE do koscvila z zamierzeniem ze w końcu przy stopie do spowiedzi ale zawsze mnie cos od tego odpycha , wlancza mi się blokada , na modlitwie nie mogę się skupić , pełno innych myśli w głowie ,,, nie wiem juz co robić jak sobie poradzić , .... Proszę o jakaś poradę ...,, pomoc,....

Śr mar 26, 2014 1:37

Post Re: wiara i milosc do Boga
Coś Cię odpycha tak mocno że naprawdę nie możesz zrobić tego kroku? Nie wiem jakie to odczucie, ale być może potrzeba tu zdecydowania. Zrywasz z grzechem, masz wolę poprawy, usuwasz wszystkie inne myśli i robisz rachunek sumienia, wybierasz termin, godzinę i idziesz. Nie ma innej rady, ani sposobu.

Śr mar 26, 2014 9:34

Mnie się to także zdarzało. Powtarzałam sobie "no, idź, idź teraz", ale ostatecznie siedziałam dalej, jak zamurowana. Powody mogą być różne, ale jeśli naprawdę chcesz i potrzebujesz się wyspowiadać, spróbuj to zrobić "na trzy". Robiłam tak: "na TRZY wstajesz. Raz, dwa i TRZY" i wstawałam, i szłam, jak już jesteś przy konfesjonale to raczej nie uciekniesz. Ta metoda działa całkiem fajnie także w innych sprawach, o, np. jak w sobotę rano budzę się i wiem, że jest zlew pełen naczyń. "Raz, dwa, TRZY" i chociaż się nie chce, to się wstaje. ;) Samodyscyplina jest ważna! :p

Cz mar 27, 2014 18:55

martunia18888 napisał(a):
Wierze w Boga , ze istnieje ze jest , czuje potzrbe zbliżenia się do Boga, parę lat juz nie byłam u spowiedzi , IDE do koscvila z zamierzeniem ze w końcu przy stopie do spowiedzi ale zawsze mnie cos od tego odpycha , wlancza mi się blokada , na modlitwie nie mogę się skupić , pełno innych myśli w głowie ,,, nie wiem juz co robić jak sobie poradzić , .... Proszę o jakaś poradę ...,, pomoc,....

Wyznaj swoje grzechy przed Bogiem w zacisznym miejscu, rozmawiaj jak ze swoim najlepszym Przyjacielem, odczujesz wspaniala ulge.

N maja 11, 2014 8:46
Spróbuj porozmawiać w przyjacielskiej rozmowie z Jezusem, opowiedz mu o swoich lękach, o tym, że nie masz odwagi. Poproś go o łaskę spowiedzi oraz o odwagę do przystąpienia do niej. Powierz swoją spowiedź Maryi oraz pomódl się za swojego spowiednika.

N maja 11, 2014 12:01

Mam nadzieję że Martunia jeszcze tu zagląda, bo szkoda byłoby czasu ludzi, którzy się wypowiadają...

N maja 11, 2014 12:12

Zmiana dotychczasowego sposoby życia zawsze wymaga dużej siły do podjęcia nowego kierunku. To wypływa z naszej natury, nie jesteśmy komputerem w który wystarczy tylko kliknąć aby przełączyć aplikację, aby coś zmienić. My ludzie, potrzebujemy czasu - czasami można coś zmienić małymi krokami - pierwsze myślisz o spowiedzi, potem wyobrażasz sobie że do niej przystępujesz aż w końcu to robisz. Pierwsze myślisz o modlitwie, później zaczynasz się modlić a de facto nad jakością modlitwy pracujesz całe życie, zawsze będą rozproszenia - istotą tutaj jest wytrwałość i nasze chęci, to również Pan Bóg bierze pod uwagę. :)

N cze 01, 2014 5:39

Dobrze, że wystąpiła już u Ciebie chęć poprawy. Nie zastanawiaj się nad tym, spowiedź dorosłego człowieka to nie formułka. Powiedz księdzu co Ci leży na sercu, wyrzuć to z siebie, on Cię wysłucha i doradzi. Na pewno wrócisz na odpowiednią drogę.

N cze 01, 2014 19:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 8 ]