Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt paź 24, 2025 17:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Poszukuję kierownia duchowego – prośba o wskazówki 
Autor Wiadomość

Post Poszukuję kierownia duchowego – prośba o wskazówki
Szanowni Bracia i Siostry,
Zwracam się z prośbą o pomoc w znalezieniu kierownia duchowego.
Szukam osoby doświadczonej w prowadzeniu dusz, obdarzonej mądrością i pokorą.
Jeśli znacie kogoś, kto mógłby mi pomóc, proszę o kontakt lub sugestię, gdzie mogę taką osobę poszukać.

Wt wrz 09, 2025 17:52

Post Re: Poszukuję kierownia duchowego – prośba o wskazówki
Jeśli szczerze szukasz, to szukaj na jakims katolickim forum. A nie tu, które nazwą sugeruje wiarę, ale w rzeczywistości jest antykatolickie.

Wt wrz 09, 2025 20:15

Mari19pl napisał(a):
Szanowni Bracia i Siostry,
Zwracam się z prośbą o pomoc w znalezieniu kierownia duchowego.
Szukam osoby doświadczonej w prowadzeniu dusz, obdarzonej mądrością i pokorą.
Jeśli znacie kogoś, kto mógłby mi pomóc, proszę o kontakt lub sugestię, gdzie mogę taką osobę poszukać.

Witaj

Po pierwsze: nie podałeś miejscowości. Jeżeli mieszkasz w Krakowie a podam Ci duchownego ze Szczecina to będziesz dojeżdzał ?
Po drugie: Gratuluje - bo prowadzi Cię Duch Święty. Na początkowych ”kilometrach” drogi duchowej - NIKT nie może być sędzią we własnej sprawie.
Po trzecie: Módl się o prowadzenie i zaufaj wyrokom Bożym. Wskazany mi przez Boga ksiądz, zupełnie nie spełniał moich oczekiwań a okazał się niezastąpiony.
Po czwarte: Najciemniej jest pod latarnią. Idź do swojego proboszcza i wyznaj szczerze swój problem. Gdy Ci nie pomoże lub nie wskaże Ci innego duchownego do pomocy - odejdź i nadal się módl o prowadzenie i cierpliwie czekaj - nie wyprzedzając Ducha Świętego … bo to nie wyścigi …
Po piąte: uczyniłeś złe założenie, że to ma być pokorny i mądry kapłan czyli na dzisiejsze czasy … ideał. Nie ma już takich ale ten mniej mądry może powiedzieć jedno zdanie, które wywróci twoje życie „do góry nogami” - więc warto pokornie go słuchać a Duch Święty Ci je wskaże …
Po szóste: Rozwój duchowy składa się z trzech podstawowych etapów: oczyszczenia, oświecenia i zjednoczenia. Prowadzenie przez Ducha Świętego jest więc uwarunkowane oczyszczeniem z grzechów - to fundament duchowy, więc nie może stać na ruchomych piaskach …

Powodzenia !

Cz wrz 11, 2025 9:54

Idący napisał(a):
Jeśli szczerze szukasz, to szukaj na jakims katolickim forum. A nie tu, które nazwą sugeruje wiarę, ale w rzeczywistości jest antykatolickie.

Lepiej osobiście. Kapłan nie może przecież nikogo prowadzić online.

Koan napisał(a):

Po pierwsze: nie podałeś miejscowości. Jeżeli mieszkasz w Krakowie a podam Ci duchownego ze Szczecina to będziesz dojeżdzał ?
Po drugie: Gratuluje - bo prowadzi Cię Duch Święty. Na początkowych ”kilometrach” drogi duchowej - NIKT nie może być sędzią we własnej sprawie.
Po trzecie: Módl się o prowadzenie i zaufaj wyrokom Bożym. Wskazany mi przez Boga ksiądz, zupełnie nie spełniał moich oczekiwań a okazał się niezastąpiony.
Po czwarte: Najciemniej jest pod latarnią. Idź do swojego proboszcza i wyznaj szczerze swój problem. Gdy Ci nie pomoże lub nie wskaże Ci innego duchownego do pomocy - odejdź i nadal się módl o prowadzenie i cierpliwie czekaj - nie wyprzedzając Ducha Świętego … bo to nie wyścigi …
Po piąte: uczyniłeś złe założenie, że to ma być pokorny i mądry kapłan czyli na dzisiejsze czasy … ideał. Nie ma już takich ale ten mniej mądry może powiedzieć jedno zdanie, które wywróci twoje życie „do góry nogami” - więc warto pokornie go słuchać a Duch Święty Ci je wskaże …
!

Otóż to. Kiedy pokorny to pokorny, a kiedy trzeba przywalić, to ma przywalić- parafrazując słowa
śp ks Pawlukiewicza

Cz wrz 11, 2025 10:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ]