|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
czy w Biblii jest opisana masturbacja jako grzech ?
Autor |
Wiadomość |
noah44
|
 czy w Biblii jest opisana masturbacja jako grzech ?
Wiem że w Księdze Rodzaju jest postać Onana ale to nie dotyczy masturbacji tylko antykoncepcji - stosunku przerywanego przez "wylewanie nasienia na ziemię". Zna ktoś przykład w Biblii potępienia masturbacji przez Boga ?
_________________ Ps 17,15 Ja zaś w sprawiedliwości ujrzę Twe oblicze, powstając ze snu nasycę się Twoim widokiem.
|
Wt lip 07, 2009 19:26 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: czy w Biblii jest opisana masturbacja jako grzech ?
noah44 napisał(a): Wiem że w Księdze Rodzaju jest postać Onana ale to nie dotyczy masturbacji tylko antykoncepcji - stosunku przerywanego przez "wylewanie nasienia na ziemię". Zna ktoś przykład w Biblii potępienia masturbacji przez Boga ?
Przykazanie Boże nr. 6.
|
Wt lip 07, 2009 20:04 |
|
 |
greg(R)
|
@dziwak
Przykazanie Boże nr. 6.
A to dobre. Nie znasz nawet swojej wiary. Cóż ma cudzołóstwo wspólnego z masturbacją?
Co do Onana: Bóg ukarał go (zabił) nie za fakt samej masturbacji tylko za unikanie współżycia z żoną swojego nieżyjącego brata - gdyż Onan nie chciał zapewnić jej potomstwa.
Zaś o masturbacji mówi nie Biblia (w Biblii nie ma słowa o masturbacji) lecz Katechizm, a konkretnie poniższy kanon:
Cytuj: KKK 2352 Przez masturbację należy rozumieć dobrowolne pobudzanie narządów płciowych w celu uzyskania przyjemności cielesnej.
_________________ Radio Italia, solo musica italiana
|
Wt lip 07, 2009 20:21 |
|
|
|
 |
noah44
|
dziwak napisał(a): noah44 napisał(a): Wiem że w Księdze Rodzaju jest postać Onana ale to nie dotyczy masturbacji tylko antykoncepcji - stosunku przerywanego przez "wylewanie nasienia na ziemię". Zna ktoś przykład w Biblii potępienia masturbacji przez Boga ? Przykazanie Boże nr. 6.
Masturbacja to cudzolustwo ? Cudzolustwo to przeciez sex z osoba ktora nie jest twoim malzonkiem i nic wiecej wiec to nie masturbacja.
_________________ Ps 17,15 Ja zaś w sprawiedliwości ujrzę Twe oblicze, powstając ze snu nasycę się Twoim widokiem.
|
Wt lip 07, 2009 20:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
noah44 napisał(a): dziwak napisał(a): noah44 napisał(a): Wiem że w Księdze Rodzaju jest postać Onana ale to nie dotyczy masturbacji tylko antykoncepcji - stosunku przerywanego przez "wylewanie nasienia na ziemię". Zna ktoś przykład w Biblii potępienia masturbacji przez Boga ? Przykazanie Boże nr. 6. Masturbacja to cudzolustwo ? Cudzolustwo to przeciez sex z osoba ktora nie jest twoim malzonkiem i nic wiecej wiec to nie masturbacja.
Przeciw Przykazaniu szóstemu podpadają wszystkie grzechy przeciw czystości, a z powodu nieczystości najwięcej ludzi wpada do piekła
Podaję link, który o tym mówi
http://apokalipsa2007.republika.pl/Do%20piekla%20i%20z%20powrotem.htm
|
Wt lip 07, 2009 20:39 |
|
|
|
 |
noah44
|
Na tym linku nic nie ma o masturbacji ani cudzołóstwie więc po prostu kłamiesz.
|
Wt lip 07, 2009 20:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A mógłbyś jeszcze podać link do jakiegoś raportu GUS, odnośnie tych statystyk wpadania do piekła?
|
Wt lip 07, 2009 20:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
greg(R) napisał(a): Zaś o masturbacji mówi nie Biblia (w Biblii nie ma słowa o masturbacji) lecz Katechizm, a konkretnie poniższy kanon: Cytuj: KKK 2352 Przez masturbację należy rozumieć dobrowolne pobudzanie narządów płciowych w celu uzyskania przyjemności cielesnej.
Najczęstsza przyczyną masturbacji jest wymuszane przez naturę zajęcie się już pobudzonymi narządami płciowymi w celu rozładowania dokuczliwego napięcia seksualnego.
Ale dla personelu służbowego KK każdy powód jest dobry dla szachowania baranków bożych i utrzymywania ich w poczucie winy, ułatwiającym sterowanie.
Bardzo ponura religia... bardzo...
|
Śr lip 08, 2009 6:52 |
|
 |
szumi
Moderator
|
Na forum już o tym dyskutowano! Przed założeniem tematu zapraszam do wyszukiwarki.
_________________ Η αληθεια ελευθερωσει υμας...
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
Śr lip 08, 2009 7:51 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|