Uczyńmy ludzi na obraz nasz, podobnych do nas (Gen 1,26)
Autor |
Wiadomość |
Witold33
|
 Re: Uczyńmy ludzi na obraz nasz, podobnych do nas (Gen 1,26)
Czysty faryzeizm . Kliniczny
|
Pn mar 31, 2025 15:00 |
|
|
|
 |
Atimeres
|
Witold33 napisał(a): Czysty faryzeizm . Kliniczny Z kliniki piszesz? 
|
Śr kwi 02, 2025 6:52 |
|
 |
Witold33
|
Widzisz, mój Atimeres, ja próbuję myślec, a ty wywijasz się jak PiSkorz niekonkretnymi słówkami bez związku. Nie dziwię się, że nie masz argumentów, bo wierzysz sobie tak jako dziecko w różne rzeczy bez namysłu, albo po prostu na niektóre wątpliwości nikt ich nie ma, bo są po prostu trafne. Nie wiem, jak mentalnie wiążesz koniec z koncem, bo to wygląda, jakbyś np. chodził po ulicy bokiem, o ile nie wręcz tyłem.
|
Śr kwi 02, 2025 7:22 |
|
|
|
 |
Atimeres
|
Witold33 napisał(a): Widzisz, mój Atimeres, ja próbuję myślec, a ty wywijasz się jak PiSkorz niekonkretnymi słówkami bez związku. Nie dziwię się, że nie masz argumentów, bo wierzysz sobie tak jako dziecko w różne rzeczy bez namysłu, albo po prostu na niektóre wątpliwości nikt ich nie ma, bo są po prostu trafne. Nie wiem, jak mentalnie wiążesz koniec z koncem, bo to wygląda, jakbyś np. chodził po ulicy bokiem, o ile nie wręcz tyłem. Cytuję swoje: "Nie wszyscy są jednakowo dziećmi Bożymi lub naszymi braćmi; a nawet niektórzy nimi nie chcą być! Urawniłowka to była tylko we wczesnej komunie, po rewolucji październikowej. Nazywała się "Tawariszczi". Czytelne zaś granice powinny być na mapach geodezyjnych. W innych sprawach ludzkich bywają tylko szerokie. Ale są." ... Nie widzisz tu treści? Chyba tak, skoro zabolało!
|
Cz kwi 03, 2025 14:26 |
|
 |
Witold33
|
Obawiam się, iż musisz pogodzić się z faktem, że wszyscy, bez jednego nawet wyjątku , nawet rozmaite mejzy i matackie, kurskiery, sasiny - są dziećmi Boga w całości i jednakowo . Wiem, trudno pomieścić to w głowie. No i żadnej urawniłowki nie było nigdy, zwłaszcza za czerwonego. Chytrency upasienie, pospólstwo w biedzie.
|
Pt kwi 04, 2025 7:50 |
|
|
|
 |
Atimeres
|
Witold33 napisał(a): Obawiam się, iż musisz pogodzić się z faktem, że wszyscy, bez jednego nawet wyjątku , nawet rozmaite mejzy i matackie, kurskiery, sasiny - są dziećmi Boga w całości i jednakowo . Wiem, trudno pomieścić to w głowie. To jakaś nowa teologią? Jakie bóstwo wyznajesz? Nawet już w pierwszym kazaniu Jezusa jest o takich, którzy będą najmniejsi w Królestwie Bożym! A w kolejnych rozdziałach jest o tym, że to Ojciec przydziela miejsca po swojej prawej lub lewej stronie. Nie czytałeś?
|
Pt kwi 04, 2025 8:05 |
|
 |
andej
|
Czy tym podobieństwem nie jest to, co odróżnia człowieka od zwierzęcia?
|
So kwi 05, 2025 6:51 |
|
 |
Witold33
|
Jeśli już nie piszmy, to chociaż czytajmy ze zrozumieniem. Czy nie bluźni ten, co w swych urojeniach głosi, że nie wszystkich ludzi Stwórca wytworzył?
|
So kwi 05, 2025 8:55 |
|
|
|