|
|
|
Dusza dla hybrydy człowieka z małpą
Autor |
Wiadomość |
maraskin
zbanowany na stałe
|
do mr Witold
hehe ale mi się teraz dostało od "wszystkowiedzącego" Witolda. To nie moja broszka w co wierzysz, ale nie dokładaj mi zboczeń bo to nie ma sensu. Mam nadzieję że nie robisz tego w ripoście, bo ktoś już wcześniej cie posądził o ciągote do zwierząt?
_________________ Nicea 325, początek końca...
|
Pn paź 26, 2009 17:13 |
|
|
|
 |
noah44
|
a ja wam powiem że nigdy nie robiłem tego z przedstawicielem "niższego gatunku" ale mógłbym spróbować.
_________________ Ps 17,15 Ja zaś w sprawiedliwości ujrzę Twe oblicze, powstając ze snu nasycę się Twoim widokiem.
|
Wt paź 27, 2009 5:37 |
|
 |
maraskin
zbanowany na stałe
|
Wertując zasoby internetu natknąłem się na formę, która być może przypomina temat tego postu. Natomiast co do tego czy ta istota posiada duszę to sami oceńcie. Ja nie mam wątpliwości  .

_________________ Nicea 325, początek końca...
|
Wt paź 27, 2009 9:12 |
|
|
|
 |
Old Piernik
|
Panowie i Panie.
Widzimy cień na ścianie i kłócimy się czy to cień goryla czy człowieka.
Kto naprawde rozumie pojecie duszy. Czym jest dusza?
Z każdej definicji którą tu podamy wynikną inne implikacje.
Pozwolicie, że podam mój zarys definicji:
Dusza to stworzony przez Boga duch, który jest jednym z elementów naszej osoby. Jest stworzony przez Boga więc od Niego zależy jaką i czy w ogóle duszę będą miały ewentualne hybrydy.
Mam nadzieję, że empirycznie nikt tego nie sprawdzi, ale tak naprawdę to i tak wszystkiego dowiemy się ( i ateisci i wierzący ) po śmierci.
_________________ .........................................................................
simplex et idiota
|
Wt paź 27, 2009 9:42 |
|
|
|