W tym przypadku nauka jest bezradna.[Egzor Anneliese Michel]
Autor |
Wiadomość |
No
|
 Re: W tym przypadku nauka jest bezradna.[Egzor Anneliese Michel]
Goldian napisał(a): A kto Ci powiedział ,że nie była........św Ojciec Pio jak zapamiętałem z filmu próbował zakryć stygmaty ze względu na upokorzenie........ale raczej mało kto jest w stanie powiedzieć ,że ona miał wątpliwości co do cudów jakie się wokół niego działo. Może i zakrywał ale czy prubowął je leczyć jakby były chorobą? Cytuj: A co do Anneliese Micheline to jak pamiętam z filmu ona podczas objawienia zgodziła się tak cierpieć,ale z tego co wiem to Maryja nie zabraniała jej pomagać sobie w Cierpieniu.....jeżeli to jej w jakiś sposób mogło pomóc nie widzę żadnej wskazówki co do próby pomagania sobie.
Jeśli była zupełnie zdrowa to leki mogły jej tylko zaszkodzić, z resztą niektórzy zwolennicy wersji z opętaniem utrzymują, że to właśnie leki ją zabiły więc chyba jednak nie o to chodziło Maryji.
|
Cz lut 04, 2010 18:15 |
|
|
|
 |
Goldian
|
 Re: W tym przypadku nauka jest bezradna.[Egzor Anneliese Mic
Cytuj: Może i zakrywał ale czy prubowął je leczyć jakby były chorobą? Tego nie wiem na pewno,ale sądząc po jego życiu po jego wypowiedziach wątpię. Cytuj: Jeśli była zupełnie zdrowa to leki mogły jej tylko zaszkodzić, z resztą niektórzy zwolennicy wersji z opętaniem utrzymują, że to właśnie leki ją zabiły więc chyba jednak nie o to chodziło Maryji. Głównym powodem jej zgonu było to zjawisko zwane opętaniem >osobiście nie jestem jakimś przeciwnikiem tezy ,że tym co ostatecznie dobiło Anneliese Micheline były leki.Jednak tylko "dobiło", ponieważ gdyby nie te nadzwyczajne i destruktywne zjawiska nie doszło by do zażywania tych leków.Jeżeli teoria z lekami jest prawdziwa to zapewne te leki były tylko domknięciem jej ciężkiej sytuacji.Bo jak wiemy jej organizm był wycieńczony zmęczony i jej psychika też jak się domyślam była zdruzgotana po tych przeżyciach, a jak wiemy psychika ma wpływ na procesy zachodzące w naszym organizmie. Z tego co wiem to właśnie te zjawiska bezpośrednio ją zniszczyły,,,,obojętnie czy ktoś uważa ,że to były tylko zjawiska "Neurologiczne" ,czy prawdziwe "Opętanie" to właśnie one miały największy wpływ i były powodem do podawania leków. Osobiście jednak uważam, że to czy ostatecznie dobiły ją leki czy nie nie ma większego znaczenia dla wiarygodności sprawy.
_________________ ...Tyś jest Piotrem Opoką, a na tej opoce wybuduje kościół mój,a bramy piekielnego nie przemogą... ( w języku Aramejskim ewangelista użył słowa "kepha"(opoka),w dwóch miejscach) _______________________________________________________
|
Pt kwi 02, 2010 12:22 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: ...ponieważ gdyby nie te nadzwyczajne i destruktywne zjawiska... Szczegolnie wychowanie na dewotke.
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Pt kwi 02, 2010 14:52 |
|
|
|
 |
No
|
Cytuj: Głównym powodem jej zgonu było to zjawisko zwane opętaniem Zdaje się, że głównym powodem były same egzorcyzmy a konkretnie wycieńczenie organizmu spowodowane wygłodzeniem któremu duchowni nie przeciwdziałali i zdaje się, że za to właśnie byli potem sądzeni i skazani. Oczywiście pewnie mieli jak najlepsze intencje ale samo "opętanie" jej nie zabiło choć na pewno jedzenie żywych ptaków nie jest zbyt higieniczne.
|
So kwi 03, 2010 22:42 |
|
 |
Goldian
|
Cytuj: Zdaje się, że głównym powodem były same egzorcyzmy a konkretnie wycieńczenie organizmu spowodowane wygłodzeniem któremu duchowni nie przeciwdziałali Egzorcyzmy to modlitwy woda święcona itp,a to że jej organizm nie przyjmował pokarmów to nie wina księży i na pewno nie wody święconej 
_________________ ...Tyś jest Piotrem Opoką, a na tej opoce wybuduje kościół mój,a bramy piekielnego nie przemogą... ( w języku Aramejskim ewangelista użył słowa "kepha"(opoka),w dwóch miejscach) _______________________________________________________
|
Wt maja 11, 2010 13:53 |
|
|
|
 |
kognitywista
|
Tak. Jeśli leczę chorego na raka ziołami, zamiast skierować do kompetentnego specjalisty to umiera on nie z powodu moich ziół tylko z powodu braku odpowiedniej opieki medycznej. A ja jestem współwinny jego śmierci, ponieważ spowodowałem zwłokę w otrzymaniu tej opieki.
_________________ Wiara jest to uznawanie czegoś, o czym się wie, że tak nie jest (Mark Twain)
|
Cz maja 13, 2010 6:49 |
|
 |
Goldian
|
..ale jeżeli to było opętanie,,a najprawdopodobniej ,że było,,,to kompetentnym specjalistą jest tu egzorcysta,,ta dziewczyna umierała ,z egzorcystą czy bez,,,z tym ,że egzorcyzmy zwiększały prawdopodobieństwo,że z tego wyjdzie.
|
Wt lip 06, 2010 10:17 |
|
 |
kognitywista
|
... a jeśli zostałaby porwana przez UFO i coś by jej wszczepili, to kompetentnym specjalistą będzie ufolog.
_________________ Wiara jest to uznawanie czegoś, o czym się wie, że tak nie jest (Mark Twain)
|
Cz lip 22, 2010 7:57 |
|
 |
0bcy_astronom
|
kognitywista napisał(a): ... a jeśli zostałaby porwana przez UFO i coś by jej wszczepili, to kompetentnym specjalistą będzie ufolog. Och jak ja to uwielbiam
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
Pt lip 23, 2010 22:45 |
|
|
|