Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 17:29

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Internetowe Sstudium Pisma Świętego 
Autor Wiadomość

Post Internetowe Sstudium Pisma Świętego
Korespondencyjna szkoła która wprowadzi cie w bliższy kontakt z Bogiem, bezpłatna, nie jest prowadzona przez żaden z istniejących kościołów lub grupę wyznaniową. Niezależnie czy jesteś katolikiem, prawosławnym czy protestantem, ta oferta jet dla ciebie.

www.studiumpismasw.pl.tl

N maja 23, 2010 15:48

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Wt maja 25, 2010 10:17
Zobacz profil WWW

Post Re: Internetowe Sstudium Pisma Świętego
To tylko upiększenie strony, ale jak ktoś chciałby dopatryać się w tym symbolu, to: - własciwa droga - szybkie poznanie Biblii - Studium wygodne i luksusowe.

studiumpismasw@wp.pl

Wt maja 25, 2010 11:17

Post Re: Internetowe Studium Pisma Świętego
Pozdrawiam wszystkich na forum

Wt maja 25, 2010 11:20

Powstało nowe forum jeszcze puste ale czeka na chętnych http://spam/site/lekcja4a013/

Wt sie 03, 2010 9:28

To kto to prowadzi. Wolałbym aby był to jednak jakiś konkretny Kościół, lub grupa, bo przynajmniej wiadomo z kim mam do czynienia, a tak kolejna oferta ponadwyznaniowa, czy podejrzana sprawa.

Wt sie 03, 2010 11:53

WIST napisał(a):
To kto to prowadzi. Wolałbym aby był to jednak jakiś konkretny Kościół, lub grupa,
bo przynajmniej wiadomo z kim mam do czynienia,
a tak kolejna oferta ponadwyznaniowa, czy podejrzana sprawa.
Pisałem to już wcześniej, ale tamten temat został usunięty (nie wiem czemu?).

Stowarzyszenie Chrystus dla narodów Polska. Gdynia (charyzmatyczna szkoła biblijna)

Oferujemy 2-letnią naukę w szkole biblijnej
w trybie dziennym oraz w trybie zaocznym.

Nie zwlekaj! Przyjedź do Gdyni – miasta ogromnych możliwości.
Pomożemy Ci odkryć i wejść w Twoje powołanie.

Informujemy, że dnia 5 listopada 2009r.
Stowarzyszenie "Chrystus dla Narodów - Polska"
zostało przyjęte w poczet członków Aliansu Ewangelicznego RP.

Ks. dr Peter Hocken był naszym gościem
podczas konferencji „Ekumenizm Ducha” w maju tego roku.
Jego prorocza wizja dotycząca przyszłości kościoła
realnie wpływa na kształt chrześcijaństwa na świecie
.
Ks. Hocken jest wybitnym specjalistą w dziedzinie
ruchów odnowy i przebudzenia, a także ruchów mesjańskich i ekumenii.
Jest jednym z liderów inicjatywy „Ku Soborowi Jerozolimskiemu II.

Więcej informacji o księdzu:
SEMINARIUM SZKOLENIOWE DLA LIDERÓW

"Ekumenizm Ducha" - Konferencja która odbyła się w Trójmieście z udziałem ks. Hockena.
http://ekumenizm.wiara.pl/doc/555278.Ekumenizm-ducha-w-Trojmiescie

Protestanci o gdyńskiej Szkole:
ŚWIADECTWO OSTRZEŻENIE Z POBYTU W SZKOLE „CHRYSTUS DLA NARODÓW”

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pt paź 22, 2010 15:41
Przeczytalem te swiadectwa z pobytu w tej szkole.Moze uczestnicy byli przewrazliwieni, moze pewne rzeczy wyolbrzymili?
Jesli te swiadectwa sa prawdziwe to mamy do czynienia z typowymi dzialaniami wlasciwymi sektom.
Uczestnicy sa poddawani manipulacji, psychomanipulacji i panuje swego rodzaju psychoza.

So paź 23, 2010 14:42
Kiedys Logoss podawał link do strony "Wieczernik", a jest to grupa Odnowy w DŚ, która w 1993r w Kielcach odeszła od KK i tworzy swój Kościół.

So paź 23, 2010 15:28

Zatem była grupą związaną z Odnową. Ktoś może pomyśleć że Odnowa to jakaś chętna do tworzenia własnych nauk sekta.

So paź 23, 2010 20:50

Witaj Elbrusie
Ja nie usuwam postów bo nie mam takiej możliwości, może zrobić to tylko administrator, co do reklamy to różne kościoły przysyłają nam swoje ogłoszenia które to pokazujemy, wcale nie oznacza to że utożsamiamy się lub nalezymy do tych co takie ogłoszenie podali, chyba sie rozumiemy. Co go Gdyni i jej szkoły, to oczywiście było to jedno z wielu ogłoszeń i nie mamy z tą szkołą nic wspólnego. Ale znamy dyrektorów tej szkoły obecnie kierownictwo zmieniło się i prowadzi ją Armia Dawida czyli filia Spichlerz. Jak tu kolega Bramin napisał świadectwa negatywne o szkole napisali ludzie rozgoryczeni popytałem byłych uczestników tej szkoły o te internetowe negatywne świadectwa, wszyscy zaprzeczają manipulacji, wymuszaniu itp. a osoby które to pisały miały inne powody, czytając te świadectwa byłem przerażony typowo sekciarskim zachowaniem dyrekcji, kiedy dotarłem do owych dyrektorw to ku memu zaskoczeniu sa to mili ludzie, i coś mi tu nie pasowało do całości, z tym świadectwami. No cóz wszystko trzeba sprawdzić bo w internecie są rózne informacje

Pn lis 01, 2010 6:39

Międzywyznaniowość w naszym ujęciu polega na tym że nie wciskamy doktryn jednego kościoła, prowadząc walkę ze wszystkimi że punkt 1 tylko mój kościół ma rację, punkt 2 - jak nie ma racji to patrz punkt 1 Wszystkie kursy kościołów są manipulacją i tak ustawione aby teksty biblijne i tematy potwierdzały zasady wiary danego kościoła, chciałbyś taki kurs? jesteśmy tymi nie prowadza manipulacji, nie ściągamy do jakiegoś koscioła czy związku wyznaniowego, nie pobieramy opłat i co jeszcze moglibyśmy zrobić, na początku zawsze są uprzedzenia i strach przed czyms nieznanym ale kochamy zarówno katolików jak i protestantów. Nasza strona zmieniła wygląd zapraszamy
www.studiumpismasw.pl.tl.

Pn lis 01, 2010 6:49

Logoss napisał(a):
Witaj Elbrusie
Ja nie usuwam postów bo nie mam takiej możliwości, może zrobić to tylko administrator
Tak, miałem na myśli moderację,
która usunęła jeden z twoich tematów (o tym Studium właśnie).
Logoss napisał(a):
Międzywyznaniowość w naszym ujęciu polega na tym że nie wciskamy doktryn jednego kościoła
A ilu kościołów przedstawiacie doktrynę? Dwóch, kilku, kilkunastu?
Wszystkich (większych, czy także mniejszych?), czy tylko wybranych (według jakiego klucza)?
Czy opracowując dany fragment Pisma można u was dowiedzieć się o interpretacjach różnych kościołów chrześcijańskich?

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pn lis 01, 2010 22:19
Logoss, to milo z waszej strony, ze tak wszystkich kochacie bezinteresownie. Tylko jak wiesz prawdziwa milosc nie jest slepa, nie chce mierzyc wszystkiego pod jeden sznurek i akceptuje to, ze ta druga strona jest inna, inaczej mysli , czuje i inaczej wierzy. Na tym m.in. polega dialog ekumeniczny miedzy Kosciolami chrzescijanskimi.

Jesli uwazasz, ze inne Koscioly wciskaja swoja doktryne oraz , ze „wszystkie kursy kosciolow sa manipulacja i sa ustawione” to zaczynam watpic w wasza milosc i wasze konfesyjne dziewictwo.Wedlug Ciebie tylko wy jestescie czysci i nieskalani a inne Koscioly manipuluja i podstepnie oplataja swoimi mackami nieswiadome niebezpieczenstwa ofiary.

Nie istnieje cos takiego jak miedzywyznaniowosc na kursach biblijnych i tym podobnych. Nie jest to mozliwe gdyz juz na samym poczatku pojawiaja sie takie problemy m.in. jak kanonicznosc ksiag Pisma Swietego, apokryfy w rozumieniu protestanckim,katolickim czy prawoslawnym lub w Kosciolach orientalnych, problemy interpretacyjne jesli chodzi o rozumienie sakramentow a wsrod nich Eucharystii (znak?, symbol?, pamiatka? czy realna Obecnosc?) kaplanstwa (urzad czy sakrament?) itp.

Kursy takie moga byc ekumeniczne ale nie miedzywyznaniowe. Ekumenizm to jednosc w roznorodnosci i wzajemne poszanowanie swoich tradycji.

Mam przed soba "Ekumeniczny Katechizm" w podtytule mozna przeczytac, ze sa to podstawy chrzescijanskiej jednosci. Podstawa jednosci moze byc poznawanie tego co nas laczy ale tez co nas dzieli bez falszywej pseudoekumenii.

Pn lis 01, 2010 22:48
To jest w tej chwili praktycznie filia "Spichlerza" a jak wygląda "ekumenizm" SPichlerza (zwłaszcza w stosunku do katolików) to zainteresowanie wiedzą aż za dobrze.
Niezwykle charakterystyczne jest jak różne bardzo skrajne grupy lubią się ukrywać za "brakiem identyfikacji wyznaniowej".

Wt lis 02, 2010 2:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona