Autor |
Wiadomość |
Adra
|
 Ciało ludzkie
Witam Wszystkich Serdecznie  ! Chciałbym zadać pytanie i uzyskać od was odpowiedzi jak to wygląda z waszej strony: 1. Czym różni się ciało żywe człowieka od ciała martwego człowieka ? 2. Kim jest szatan, czym są demony, czym są duchy ?
|
Śr lip 20, 2011 12:22 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Ciało ludzkie
Ciało człowieka żywego różni się tym samym od martwego, czym różni się każdy inny organizm żywy od martwego: to chyba biologia na poziomie szkoły podstawowej, najpóźniej gimnazjum. Na drugie pytanie też uzyskasz odpowiedź, wystarczy zapytać wujka Google.
|
Śr lip 20, 2011 12:46 |
|
 |
Adra
|
Liza napisał(a): Ciało człowieka żywego różni się tym samym od martwego, czym różni się każdy inny organizm żywy od martwego: to chyba biologia na poziomie szkoły podstawowej, najpóźniej gimnazjum. Na drugie pytanie też uzyskasz odpowiedź, wystarczy zapytać wujka Google. Różni się tym samym czyli czym  Zadałem proste pytanie, a ty nie znasz na nie odpowiedzi więc po co się wypowiadasz ?
|
Śr lip 20, 2011 12:49 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Adra spałeś na biologi? "Biorąc pod uwagę rozwój myślenia, uwagi, pamięci dziecka do trzeciego roku życia należy stwierdzić, że nie rozumie ono czym jest martwe ciało i śmierć." - no nie podejrzewam, żebyś miał mniej niż 3 lata. Co do pytania drugiego to wyszukiwarka nie gryzie. viewtopic.php?f=46&t=21228&hilit=szatan - Skąd się wziął szatan..? viewtopic.php?f=47&t=25725&hilit=szatan - Czy szatan to idiota?
|
Śr lip 20, 2011 12:56 |
|
 |
Adra
|
kacperek29 napisał(a): Adra spałeś na biologi? "Biorąc pod uwagę rozwój myślenia, uwagi, pamięci dziecka do trzeciego roku życia należy stwierdzić, że nie rozumie ono czym jest martwe ciało i śmierć." - no nie podejrzewam, żebyś miał mniej niż 3 lata. A czy ja gdzieś napisałem że nie znam odpowiedzi na to pytanie? Co mnie obchodzi biologia to dziedzina nauki a jaką mamy naukę ? Wymyślili bombę atomową, ludzie już umierają a oni wymyślili coś co przyśpieszy umieranie. Skoro nie znasz odpowiedzi to po co się udzielasz nie umiesz używać rozumu ?
|
Śr lip 20, 2011 12:59 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Adra skoro znasz odpowiedź to po co pytasz? Skoro cię nie interesuje biologia, to po co pytasz o biologiczne aspekty? Nie wiem co ma przyśpieszyć umieranie i nie wiem jaki to ma związek z tematem. To taka Twoja forma dyskusji obrażać innych? viewtopic.php?f=3&t=165&hilit=%C5%9Bmier%C4%87 - życie i śmierć Cytuj: Znamiona śmierci (łac. stigmata mortis) dzielimy na:
znamiona niepewne: brak oddechu brak tętna bladość powłok (łac. palor mortis) oziębienie skóry (łac. frigor mortis)
znamiona pewne: plamy opadowe (łac. livores mortis) – mogą pojawić się jeszcze za życia, w trakcie agonii w postaci tzw. "róż cmentarnych" wysychanie pośmiertne (m.in. zmiany w oku: zmętnienie rogówki, zwiotczenie gałki ocznej) stężenie pośmiertne (łac. rigor mortis) autoliza (łac. autolysis) gnicie (łac. putrefactio) strupieszenie (łac. mumificatio) przeobrażenie tłuszczowo-woskowe (łac. saponificatio) przeobrażenie torfowe (łac. sphagnum) zeszkieletowanie.
|
Śr lip 20, 2011 13:08 |
|
 |
Adra
|
kacperek29 napisał(a): Adra skoro znasz odpowiedź to po co pytasz? Skoro cię nie interesuje biologia, to po co pytasz o biologiczne aspekty? Nie wiem co ma przyśpieszyć umieranie i nie wiem jaki to ma związek z tematem. To taka Twoja forma dyskusji obrażać innych? viewtopic.php?f=3&t=165&hilit=%C5%9Bmier%C4%87 - życie i śmierć Zadałem bardzo proste pytanie na które znam odpowiedz lecz chcę wiedzieć jak wygląda to z waszego punkty widzenia. Czy ja kogoś obraziłem  Skoro nie znasz odpowiedzi na pytanie to nie pisz nic, omiń ten temat, kazałem ci tu pisać ? Podajesz linki w których masa postów a żadnej kompletnej odpowiedzi..
|
Śr lip 20, 2011 13:13 |
|
 |
noOne
|
Adra napisał(a): Chciałbym zadać pytanie i uzyskać od was odpowiedzi jak to wygląda z waszej strony:
1. Czym różni się ciało żywe człowieka od ciała martwego człowieka ?
2. Kim jest szatan, czym są demony, czym są duchy ? 1. zywe cialo zamieszkuje dusza czlowieka, a martwe cialo to tylko pusta skorupa.. 2. szatan to jeden z demonow (trzeci w hierarchii) (przed nim jest lucyfer i belzebub) - czyli upadle anioly, istoty duchowe, osobowe - stracone przez Boga do piekla (z ktorego maja dostep do ludzi na ziemi) nie znają milosci, tylko nienawiść..
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Śr lip 20, 2011 14:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ciało człowieka to termin biologiczny. Biologia nie zajmuje się duszą.
|
Śr lip 20, 2011 15:05 |
|
 |
noOne
|
zatem po co ograniczac dyskusje do biologii na forum "duchowym" ?
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Śr lip 20, 2011 15:19 |
|
 |
Adra
|
noOne napisał(a): 1. zywe cialo zamieszkuje dusza czlowieka, a martwe cialo to tylko pusta skorupa.. 2. szatan to jeden z demonow (trzeci w hierarchii) (przed nim jest lucyfer i belzebub) - czyli upadle anioly, istoty duchowe, osobowe - stracone przez Boga do piekla (z ktorego maja dostep do ludzi na ziemi) nie znają milosci, tylko nienawiść.. Tak to prawda. Dusza zamieszkuje ciało. Ciało żywe różni się tym od ciała martwego że w ciele żywym jest dusza a w ciele martwym jej nie ma. Czy to takie trudne ? Jak widać ktoś wie lecz nie wszyscy. Niektórzy wolą ograniczać się do wiedzy naukowej ale czy w dziedzinie nauki jest jakiś dział zajmujący się duszą ? Otóż nie ma. Wracając do tematu to proszę teraz o odpowiedz na pytanie: 1. Czym różni się ciało zwierzęcia żywego od ciała zwierzęcia martwego ? Co do 2 pytania na temat demonów to dołączę się do innego tematu lub założę nowy gdyż ten temat nosi tytuł Ciało Ludzkie więc nie potrzebnie zadałem tu to pytanie.
|
Śr lip 20, 2011 15:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
noOne napisał(a): zatem po co ograniczac dyskusje do biologii na forum "duchowym" ? Autor wątku powinien nauczyć się zadawania precyzyjnych pytań. Rozumiem, że to wakacje, ale nie zwalniają z myślenia. Poza tym pytanie jest umieszczone w dziale, w który sporo dyskutuje się o nauce.
|
Śr lip 20, 2011 15:31 |
|
 |
noOne
|
Cytuj: 1. Czym różni się ciało zwierzęcia żywego od ciała zwierzęcia martwego ? nie wiem czy to ma byc podchwytliwe pytanie, ale zwierze nie ma duszy.. zatem różni się tylko tym, że procesy życiowe ustały i jest ciało martwe.. do czego zmierzasz ?
|
Śr lip 20, 2011 15:35 |
|
 |
Adra
|
noOne napisał(a): Cytuj: 1. Czym różni się ciało zwierzęcia żywego od ciała zwierzęcia martwego ? nie wiem czy to ma byc podchwytliwe pytanie, ale zwierze nie ma duszy.. zatem różni się tylko tym, że procesy życiowe ustały i jest ciało martwe.. do czego zmierzasz ? Skoro zwierzę nie ma duszy to ciało zwierzęcia żywego nie różni się niczym od ciała zwierzęcia martwego?
|
Śr lip 20, 2011 15:38 |
|
 |
noOne
|
zatem różni się tylko tym, że procesy życiowe ustały i jest ciało martwe.. zimne, bez procesów życia
|
Śr lip 20, 2011 15:49 |
|
|
|