Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 13:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 154 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
 Nauka potwierdza :WSZECHŚWIAT POSIADA BOSKIE CECHY 
Autor Wiadomość

Cytuj:
Bredzisz, koleś. Jezus Chrystus i Maryja to postacie historyczne

Nawet jeśli to ich wizerunki mają niewiele wspólnego z rzeczywistością.

Tak samo, jak np. wizerunki Kolumba. Poza tym dostępne są wizerunki Jezusa Chrystusa i Jego Matki np. w Ewangelii.

Cz sie 16, 2007 13:52

A jeżeli ktoś będzie chciał w ten sam sposób sprofanować wizerunek najbliższej ci osoby, to czy bedziesz się temu bezczynnie przyglądał?

Po pierwsze nie dzielę osób na bliższe i dalsze, bo to postępowanie wbrew miłości bliźniego i wartościowanie ludzi wedle własnego widzimisię.
Po drugie jasne, że coś zrobię - uświadomię obrażanej osobie bezsens przejmowania się takimi zdarzeniami.

Cz sie 16, 2007 14:25

Najwyraźniej antykatolicy są gotowi zgodzić się na największe idiotyzmy, byleby tylko nie zgodzić się ze zdrowym rozsądkiem.

Cz sie 16, 2007 14:28

Seweryn napisał(a):
A jeżeli ktoś będzie chciał w ten sam sposób sprofanować wizerunek najbliższej ci osoby, to czy bedziesz się temu bezczynnie przyglądał?

Po pierwsze nie dzielę osób na bliższe i dalsze bo to postępowanie wbrew miłości bliźniego, i wartościowanie ludzi wedle własnego widzimisię.
Po drugie jasne, że coś zrobię - uświadomię obrażanej osobie bezsens przejmowania się takimi zdarzeniami.

1.Powiedz czy czujesz do mnie taką samą miłosć jak do swojej mamy ,taty ,lub żony ? (zakładam że ich masz).

2.Dokładnie to samo robią katolicy tylko ,że oni uświadamiają obrażającej osobie bezsens profanowania.

Cz sie 16, 2007 14:47

2.Dokładnie to samo robią katolicy tylko ,że oni uświadamiają obrażającej osobie bezsens profanowania.

Raczej wrzeszczycie jacy to jesteście obrażeni z tego powodu a profanacja to często zabieg artystyczny który może wam się nie podobać ale to rzecz gustu.

Cz sie 16, 2007 14:58

Tak samo, jak np. wizerunki Kolumba.

Nie słyszałem by ktoś czuł się obrażony z powodu profanacji wizerunku Kolumba.
Cytuj:
Poza tym dostępne są wizerunki Jezusa Chrystusa i Jego Matki np. w Ewangelii.

Raczej opisy które dają bardzo ogólny obraz tych postaci.

Cz sie 16, 2007 15:02

1.Powiedz czy czujesz do mnie taką samą miłosć jak do swojej mamy ,taty ,lub żony ? (zakładam że ich masz).

Jeszcze nie, ale się staram.

Seweryn napisał(a):

Rozwiń, proszę.

Cz sie 16, 2007 15:04

Cytuj:

Raczej wrzeszczycie jacy to jesteście obrażeni z tego powodu a profanacja to często zabieg artystyczny który może wam się nie podobać ale to rzecz gustu.

Czyli hipotetycznie twoje zdjęcie z łajnem krowim na głowie to zabieg artystyczny ?

A ludzie którzy profanują groby i przewracają krzyże to artyści?

Wiesz co No ,dziwne jest twoje poczucie sztuki.

Cz sie 16, 2007 15:05

1.Chyba już pisałem jaka jest różnica między zdjęciem a obrazem wyobrażającym Chrystusa.Gdyby chodziło o jakieś symboliczne wyobrażenie mojej osoby pewnie bym nie protestował z resztą karykatury polityków ukazują się prawie codziennie w różnych środkach masowego przekazu twoim zdaniem powinno się tego zabronić ?
2.Ludzie którzy profanują groby i przewracają krzyże to wandale chyba, że są to elementy instalacji artystycznej.
3.Nie przypominam sobie bym pisał, że to moje poczucie sztuki.

Cz sie 16, 2007 15:18

Seweryn napisał(a):

Seweryn napisał(a):

Rozwiń, proszę.

1 Jeżeli nie to póki co dzielisz ludzi na bliższych i dalszych i wartościujesz ludzi według własnego widzimisię
filippiarz napisał(a):
Po pierwsze nie dzielę osób na bliższe i dalsze bo to postępowanie wbrew miłości bliźniego, i wartościowanie ludzi wedle własnego widzimisię. .

2. Nie ma co rozwijać .Po prostu napominają bezbożnych ,gdyż tak nakazał Pan.

Cz sie 16, 2007 15:29

1.Chyba już pisałem jaka jest różnica między zdjęciem a obrazem wyobrażającym Chrystusa.Gdyby chodziło o jakieś symboliczne wyobrażenie mojej osoby pewnie bym nie protestował z resztą karykatury polityków ukazują się prawie codziennie w różnych środkach masowego przekazu twoim zdaniem powinno się tego zabronić ?
2.Ludzie którzy profanują groby i przewracają krzyże to wandale chyba, że są to elementy instalacji artystycznej.3.Nie przypominam sobie bym pisał, że to moje poczucie sztuki.

No napisał(a):

Dyskusja z osobą dla której profanacja sztuka i karykatura to to samo jest niezwykle trudna gdyż mószę udowadniać, że sztuka to nie profanacja ,karykatura to nie profanacja ,a ludzie którzy profanują groby to nie artyści . Natomiast zbeszczeszczony i zprofanowany cmentarz to nie instalacja artystyczna.

Cz sie 16, 2007 16:00

mószę udowadniać, że sztuka to nie profanacja ,karykatura to nie profanacja ,a ludzie którzy profanują groby to nie artyści .

To może zacznij już udowadniać skoro tak musisz...

Cytuj:
Natomiast zbeszczeszczony i zprofanowany cmentarz to nie instalacja artystyczna.

Jesteś bardzo bystry Sewerynie cmentarz to nie instalacja artystyczna pełna zgoda natomiast instalacja artystyczna może przedstawiać cmentarz np.z połamanymi krzyżami albo bombkami i konfetti .

Cz sie 16, 2007 16:24

filippiarz napisał(a):
Seweryn napisał(a):
1 Jeżeli nie to póki co dzielisz ludzi na bliższych i dalszych i wartościujesz ludzi według własnego widzimisię.

Wcale nie.
Zapytałeś czy czuję taką samą miłość, odpowiedziałem, że nie, ale nie dzielę ludzi na bliższych i dalszych i nie wartościuję ich. To, że ich nie kocham jednakowo, nie znaczy, że nie mam rozumu i nie potrafię traktować ich jednakowo.

Cz sie 16, 2007 16:41

Cytuj:
mószę udowadniać, że sztuka to nie profanacja ,karykatura to nie profanacja ,a ludzie którzy profanują groby to nie artyści .

To może zacznij już udowadniać skoro tak musisz...

1 Tymi słowami potwierdzasz ,że profanacja ,karykatura i sztuka jest dla ciebie tym samym. Nie mam zamiaru udowadniać ci żeczy oczywistych, bo to może zrobić tylko terapeuta.

No napisał(a):
Cytuj:
Natomiast zbeszczeszczony i zprofanowany cmentarz to nie instalacja artystyczna.

Jesteś bardzo bystry Sewerynie cmentarz to nie instalacja artystyczna pełna zgoda natomiast instalacja artystyczna może przedstawiać cmentarz np.z połamanymi krzyżami albo bombkami i konfetti .

2. Jeśli my rozmawiamy o profanacji wizerunku Jezusa a ty mi mówisz o instalacjach artystycznych z połamanymi krzyżami albo bombkami i konfetti to świadczy tylko o twoim intelekcie ,który z bystrością ma niewiele wspólnego.

Zobacz jeszcze o czym ja pisałem ,a co ty odpowiedziałeś.(dla ułatwienia zaznaczyłem na zielono)

Cz sie 16, 2007 16:46

Nie mam zamiaru udowadniać ci żeczy oczywistych, bo to może zrobić tylko terapeuta.

Niema w tym nic oczywistego.
Cytuj:
2. Jeśli my rozmawiamy o profanacji wizerunku Jezusa a ty mi mówisz o instalacjach artystycznych z połamanymi krzyżami albo bombkami i konfetti to świadczy tylko o twoim intelekcie ,który z bystrością ma niewiele wspólnego.

Ty Sewerynie zacząłeś mówić o przewracaniu krzyży na grobach i profanacji cmentarzy wychodzi więc na to, że jednak zbyt bystry nie jesteś albo masz jakieś problemy na które wspomniany przez ciebie terapeuta może niestety nie wystarczyć :-(

Cytuj:
Zobacz jeszcze o czym ja pisałem ,a co ty odpowiedziałeś.(dla ułatwienia zaznaczyłem na zielono)

Mimo najszczerszych chęci nie rozumiem o co ci chodzi.

Cz sie 16, 2007 17:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 154 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona