Nauka potwierdza :WSZECHŚWIAT POSIADA BOSKIE CECHY
Autor |
Wiadomość |
Leszek, Jan
|
No napisał(a): Cytuj: Bredzisz, koleś. Jezus Chrystus i Maryja to postacie historyczne Nawet jeśli to ich wizerunki mają niewiele wspólnego z rzeczywistością.
Tak samo, jak np. wizerunki Kolumba. Poza tym dostępne są wizerunki Jezusa Chrystusa i Jego Matki np. w Ewangelii.
|
Cz sie 16, 2007 13:52 |
|
|
|
 |
filippiarz
|
Seweryn napisał(a): A jeżeli ktoś będzie chciał w ten sam sposób sprofanować wizerunek najbliższej ci osoby, to czy bedziesz się temu bezczynnie przyglądał?
Po pierwsze nie dzielę osób na bliższe i dalsze, bo to postępowanie wbrew miłości bliźniego i wartościowanie ludzi wedle własnego widzimisię.
Po drugie jasne, że coś zrobię - uświadomię obrażanej osobie bezsens przejmowania się takimi zdarzeniami.
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
Cz sie 16, 2007 14:25 |
|
 |
Leszek, Jan
|
Najwyraźniej antykatolicy są gotowi zgodzić się na największe idiotyzmy, byleby tylko nie zgodzić się ze zdrowym rozsądkiem.
|
Cz sie 16, 2007 14:28 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
filippiarz napisał(a): Seweryn napisał(a): A jeżeli ktoś będzie chciał w ten sam sposób sprofanować wizerunek najbliższej ci osoby, to czy bedziesz się temu bezczynnie przyglądał? Po pierwsze nie dzielę osób na bliższe i dalsze bo to postępowanie wbrew miłości bliźniego, i wartościowanie ludzi wedle własnego widzimisię. Po drugie jasne, że coś zrobię - uświadomię obrażanej osobie bezsens przejmowania się takimi zdarzeniami.
1.Powiedz czy czujesz do mnie taką samą miłosć jak do swojej mamy ,taty ,lub żony ? (zakładam że ich masz).
2.Dokładnie to samo robią katolicy tylko ,że oni uświadamiają obrażającej osobie bezsens profanowania.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Cz sie 16, 2007 14:47 |
|
 |
No
|
Cytuj: 2.Dokładnie to samo robią katolicy tylko ,że oni uświadamiają obrażającej osobie bezsens profanowania.
Raczej wrzeszczycie jacy to jesteście obrażeni z tego powodu a profanacja to często zabieg artystyczny który może wam się nie podobać ale to rzecz gustu.
|
Cz sie 16, 2007 14:58 |
|
|
|
 |
No
|
Cytuj: Tak samo, jak np. wizerunki Kolumba. Nie słyszałem by ktoś czuł się obrażony z powodu profanacji wizerunku Kolumba. Cytuj: Poza tym dostępne są wizerunki Jezusa Chrystusa i Jego Matki np. w Ewangelii.
Raczej opisy które dają bardzo ogólny obraz tych postaci.
|
Cz sie 16, 2007 15:02 |
|
 |
filippiarz
|
Seweryn napisał(a): 1.Powiedz czy czujesz do mnie taką samą miłosć jak do swojej mamy ,taty ,lub żony ? (zakładam że ich masz). Jeszcze nie, ale się staram. Seweryn napisał(a): 2.Dokładnie to samo robią katolicy tylko ,że oni uświadamiają obrażającej osobie bezsens profanowania.
Rozwiń, proszę.
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
|
Cz sie 16, 2007 15:04 |
|
 |
Seweryn
|
No napisał(a): Cytuj: 2.Dokładnie to samo robią katolicy tylko ,że oni uświadamiają obrażającej osobie bezsens profanowania. Raczej wrzeszczycie jacy to jesteście obrażeni z tego powodu a profanacja to często zabieg artystyczny który może wam się nie podobać ale to rzecz gustu.
Czyli hipotetycznie twoje zdjęcie z łajnem krowim na głowie to zabieg artystyczny ?
A ludzie którzy profanują groby i przewracają krzyże to artyści?
Wiesz co No ,dziwne jest twoje poczucie sztuki.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Cz sie 16, 2007 15:05 |
|
 |
No
|
1.Chyba już pisałem jaka jest różnica między zdjęciem a obrazem wyobrażającym Chrystusa.Gdyby chodziło o jakieś symboliczne wyobrażenie mojej osoby pewnie bym nie protestował z resztą karykatury polityków ukazują się prawie codziennie w różnych środkach masowego przekazu twoim zdaniem powinno się tego zabronić ?
2.Ludzie którzy profanują groby i przewracają krzyże to wandale chyba, że są to elementy instalacji artystycznej.
3.Nie przypominam sobie bym pisał, że to moje poczucie sztuki.
|
Cz sie 16, 2007 15:18 |
|
 |
Seweryn
|
filippiarz napisał(a): Seweryn napisał(a): 1.Powiedz czy czujesz do mnie taką samą miłosć jak do swojej mamy ,taty ,lub żony ? (zakładam że ich masz). Jeszcze nie, ale się staram. Seweryn napisał(a): 2.Dokładnie to samo robią katolicy tylko ,że oni uświadamiają obrażającej osobie bezsens profanowania. Rozwiń, proszę. 1 Jeżeli nie to póki co dzielisz ludzi na bliższych i dalszych i wartościujesz ludzi według własnego widzimisię filippiarz napisał(a): Po pierwsze nie dzielę osób na bliższe i dalsze bo to postępowanie wbrew miłości bliźniego, i wartościowanie ludzi wedle własnego widzimisię. .
2. Nie ma co rozwijać .Po prostu napominają bezbożnych ,gdyż tak nakazał Pan.
|
Cz sie 16, 2007 15:29 |
|
 |
Seweryn
|
No napisał(a): 1.Chyba już pisałem jaka jest różnica między zdjęciem a obrazem wyobrażającym Chrystusa.Gdyby chodziło o jakieś symboliczne wyobrażenie mojej osoby pewnie bym nie protestował z resztą karykatury polityków ukazują się prawie codziennie w różnych środkach masowego przekazu twoim zdaniem powinno się tego zabronić ? 2.Ludzie którzy profanują groby i przewracają krzyże to wandale chyba, że są to elementy instalacji artystycznej.3.Nie przypominam sobie bym pisał, że to moje poczucie sztuki. No napisał(a): Raczej wrzeszczycie jacy to jesteście obrażeni z tego powodu a profanacja to często zabieg artystyczny który może wam się nie podobać ale to rzecz gustu.
Dyskusja z osobą dla której profanacja sztuka i karykatura to to samo jest niezwykle trudna gdyż mószę udowadniać, że sztuka to nie profanacja ,karykatura to nie profanacja ,a ludzie którzy profanują groby to nie artyści . Natomiast zbeszczeszczony i zprofanowany cmentarz to nie instalacja artystyczna.
|
Cz sie 16, 2007 16:00 |
|
 |
No
|
Cytuj: mószę udowadniać, że sztuka to nie profanacja ,karykatura to nie profanacja ,a ludzie którzy profanują groby to nie artyści . To może zacznij już udowadniać skoro tak musisz... Cytuj: Natomiast zbeszczeszczony i zprofanowany cmentarz to nie instalacja artystyczna.
Jesteś bardzo bystry Sewerynie cmentarz to nie instalacja artystyczna pełna zgoda natomiast instalacja artystyczna może przedstawiać cmentarz np.z połamanymi krzyżami albo bombkami i konfetti .
|
Cz sie 16, 2007 16:24 |
|
 |
filippiarz
|
Seweryn napisał(a): filippiarz napisał(a): Seweryn napisał(a): 1.Powiedz czy czujesz do mnie taką samą miłosć jak do swojej mamy ,taty ,lub żony ? (zakładam że ich masz). Jeszcze nie, ale się staram. 1 Jeżeli nie to póki co dzielisz ludzi na bliższych i dalszych i wartościujesz ludzi według własnego widzimisię.
Wcale nie.
Zapytałeś czy czuję taką samą miłość, odpowiedziałem, że nie, ale nie dzielę ludzi na bliższych i dalszych i nie wartościuję ich. To, że ich nie kocham jednakowo, nie znaczy, że nie mam rozumu i nie potrafię traktować ich jednakowo.
|
Cz sie 16, 2007 16:41 |
|
 |
Seweryn
|
No napisał(a): Cytuj: mószę udowadniać, że sztuka to nie profanacja ,karykatura to nie profanacja ,a ludzie którzy profanują groby to nie artyści . To może zacznij już udowadniać skoro tak musisz... 1 Tymi słowami potwierdzasz ,że profanacja ,karykatura i sztuka jest dla ciebie tym samym. Nie mam zamiaru udowadniać ci żeczy oczywistych, bo to może zrobić tylko terapeuta. No napisał(a): Cytuj: Natomiast zbeszczeszczony i zprofanowany cmentarz to nie instalacja artystyczna. Jesteś bardzo bystry Sewerynie cmentarz to nie instalacja artystyczna pełna zgoda natomiast instalacja artystyczna może przedstawiać cmentarz np.z połamanymi krzyżami albo bombkami i konfetti .
2. Jeśli my rozmawiamy o profanacji wizerunku Jezusa a ty mi mówisz o instalacjach artystycznych z połamanymi krzyżami albo bombkami i konfetti to świadczy tylko o twoim intelekcie ,który z bystrością ma niewiele wspólnego.
Zobacz jeszcze o czym ja pisałem ,a co ty odpowiedziałeś.(dla ułatwienia zaznaczyłem na zielono)
|
Cz sie 16, 2007 16:46 |
|
 |
No
|
Cytuj: Nie mam zamiaru udowadniać ci żeczy oczywistych, bo to może zrobić tylko terapeuta. Niema w tym nic oczywistego. Cytuj: 2. Jeśli my rozmawiamy o profanacji wizerunku Jezusa a ty mi mówisz o instalacjach artystycznych z połamanymi krzyżami albo bombkami i konfetti to świadczy tylko o twoim intelekcie ,który z bystrością ma niewiele wspólnego. Ty Sewerynie zacząłeś mówić o przewracaniu krzyży na grobach i profanacji cmentarzy wychodzi więc na to, że jednak zbyt bystry nie jesteś albo masz jakieś problemy na które wspomniany przez ciebie terapeuta może niestety nie wystarczyć Cytuj: Zobacz jeszcze o czym ja pisałem ,a co ty odpowiedziałeś.(dla ułatwienia zaznaczyłem na zielono)
Mimo najszczerszych chęci nie rozumiem o co ci chodzi.
|
Cz sie 16, 2007 17:58 |
|
|
|