argumenty na nieistnienie Boga
Autor |
Wiadomość |
movsd
|
WIST napisał(a): To Ty założyłeś ten temat, Ty podjąłeś się zatem podważenia istnienia Boga.
Jednym z koronnych dowodów przeciwko niemu jest fakt że wy nie macie dowodu na istnienie. WIST napisał(a): Ja przeczytasz Biblie to zoabaczysz co to jest objawienie. A masz jakiś konkretny fragment na myśli? WIST napisał(a): Cytuj: TAK to prawda. Ale ponieważ wiele się zmieniło od epoki kamiennej narażałoby przeanalizować te pierwotne wybory. Zatem analizuje, efekt - wierze.
Wierzysz - ale bez dowodu. Zatem powtarzam, dlaczego Jezus a nie Światowid?
|
N sie 17, 2008 16:01 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
WIST napisał(a): Seweryn przecież fizyka kwantowa nie odnosi się do makroświata. A Ty mi z tym człogiem wyjeżdzasz, pewnie o numerze 102.
A z czego jest zbudowany makroświat jeśli nie z pojedyńczych cząstek mikroświata , którego powstanie z niczego by cię nie zdziwiło.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
N sie 17, 2008 16:05 |
|
 |
movsd
|
Seweryn napisał(a): A z czego jest zbudowany makroświat jeśli nie z pojedyńczych cząstek mikroświata , którego powstanie z niczego by cię nie zdziwiło.
Mylisz fluktuacje kwantowe i zdarzenia z makroświata.
Mylisz wystąpienie zjawisk znikomo prawdopodobnych w ciągu twojego życia z zaistnieniem ich w ciągu nieskończenie długiego czasu.
|
N sie 17, 2008 16:08 |
|
|
|
 |
WIST
|
movsd napisał(a): Jednym z koronnych dowodów przeciwko niemu jest fakt że wy nie macie dowodu na istnienie. Taki truizm, w obliczu tego że ciągle powtarzamy że wierzymy. movsd napisał(a): A masz jakiś konkretny fragment na myśli? Całą Biblie, ale konkretne też są, zapewne je znasz. movsd napisał(a): Wierzysz - ale bez dowodu. Zatem powtarzam, dlaczego Jezus a nie Światowid?
Relacje świadków do dowód dla mnie, ludzi którzy nagle z bojaźliwej grupki ludzi, zmienili się w prężny ruch i efekty mamy do dziś. Nie widze sensu dla działalności Apostołów, w obliczu "klęski" którą pniósł Jezus, chyba że coś się radyklanie po tej śmierci zmieniło. Właśnie to coś od śmierci Jezusa, do działalności Apostołów jest tutaj niezbadane ale jest faktem.
Bo Światowid nie zmartwychwstał.
|
N sie 17, 2008 16:09 |
|
 |
Sareneth
|
Seweryn napisał(a): A z czego jest zbudowany makroświat jeśli nie z pojedyńczych cząstek mikroświata , którego powstanie z niczego by cię nie zdziwiło. To nie ma znaczenia. Atomy to nie to samo co czołgi. Poczytaj sobie o fizyce kwantowej, i wtedy się wypowiadaj...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
N sie 17, 2008 16:09 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
movsd napisał(a): Przenoszenie logiki świata który nas otacza w rejony fizyki kwantowej czy w ogóle w rejony fizyki jest nieuzasadnione.
Chcesz powiedziec że świat fizyki kwantowej nie jest światem który nas otacza? Więc gdzie są prowadzone badania nad kwantami , w innej galaktyce? i dlaczego uważasz że fizyka kwantowa jest nielogiczna?
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
N sie 17, 2008 16:13 |
|
 |
Sareneth
|
Może ja odpowiem. Niektóre zjawiska, które są możliwe wg. fizyki kwantowej są nielogiczne. Np. jeżeli postawimy kubek z kawą na biurku, to istnieje niewyobrażalnie małe prawdopobobieństwo, że przeniknie przez blat i rozbije się o podłogę. Albo jeżeli zderymy 2 kwarki to powstanie fioletowy hipopotam...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
N sie 17, 2008 16:17 |
|
 |
Seweryn
|
Sareneth napisał(a): Może ja odpowiem. Niektóre zjawiska, które są możliwe wg. fizyki kwantowej są nielogiczne.]Np. jeżeli postawimy kubek z kawą na biurku, to istnieje niewyobrażalnie małe prawdopobobieństwo, że przeniknie przez blat i rozbije się o podłogęAlbo jeżeli zderymy 2 kwarki to powstanie fioletowy hipopotam....
Jeśli wierzysz w takie rzeczy to z wiarą w krasnale nie masz pewnie problemów 
|
N sie 17, 2008 16:30 |
|
 |
Sareneth
|
Dziwne, bo jakoś są to naukowo udowodnione rzeczy. Gdybyś znał się choć odrobinę na fizyce kwantowej wiedziałbyś o tym. Ty w takie rzeczy jak krasnoludki nie wierzysz, więc musisz w coś innego. Bóg - zapchajdziurę jest idealnym rozwiązaniem...
|
N sie 17, 2008 16:32 |
|
 |
movsd
|
WIST napisał(a): movsd napisał(a): Wierzysz - ale bez dowodu. Zatem powtarzam, dlaczego Jezus a nie Światowid? Relacje świadków do dowód dla mnie Relacje świadków? Nie ma relacji świadków. Są relacje autorów ewangelii, którzy twierdzą że rozmawiali ze świadkami. WIST napisał(a): (...)ludzi którzy nagle z bojaźliwej grupki ludzi, zmienili się w prężny ruch i efekty mamy do dziś. Wiele było takich grupek, np Grecy, Rzymianie, Egipcjanie itd, a obecnie muzułmanie i hinduiści też są przykładem prężnego ruchu. WIST napisał(a): Nie widze sensu dla działalności Apostołów, w obliczu "klęski" którą pniósł Jezus, chyba że coś się radyklanie po tej śmierci zmieniło. Właśnie to coś od śmierci Jezusa, do działalności Apostołów jest tutaj niezbadane ale jest faktem. Hmm... może doszli do wniosku że nauka o moralności jest na tyle ważna dla świata, że należy skłamać o zmartwychstaniu Jezusa, żeby nauka miała większe wzięcie. Jest wiele wyjaśnień początków chrześcijaństwa bez uciekania się do cudów. WIST napisał(a): Bo Światowid nie zmartwychwstał.
No a ja twierdzę że zmartwychstał. Mogę sprowadzić świadków.
|
N sie 17, 2008 16:33 |
|
 |
Seweryn
|
Sareneth napisał(a): Dziwne, bo jakoś są to naukowo udowodnione rzeczy. Gdybyś znał się choć odrobinę na fizyce kwantowej wiedziałbyś o tym. Ty w takie rzeczy jak krasnoludki nie wierzysz, więc musisz w coś innego. Bóg - zapchajdziurę jest idealnym rozwiązaniem...
Jeśli twierdzisz, że przenikanie kubka przez blat ,lub powstanie fioletowego hipopotama z 2 kwarków to są naukowo udowodnione rzeczy to życzę powrotu do zdrowia.
|
N sie 17, 2008 16:41 |
|
 |
movsd
|
Seweryn napisał(a): Jeśli twierdzisz, że przenikanie kubka przez blat ,lub powstanie fioletowego hipopotama z 2 kwarków to są naukowo udowodnione rzeczy to życzę powrotu do zdrowia.
To jest możliwe, chodzi tylko o prawdopodobieństwo. Jeśli wynosi ono przykładowo 0,[googoplex do potęgi googoplex zer]1 to nie dziw się że nie zostało i nie zostanie zaobserwowane.
|
N sie 17, 2008 16:47 |
|
 |
Seweryn
|
movsd napisał(a): Seweryn napisał(a): Jeśli twierdzisz, że przenikanie kubka przez blat ,lub powstanie fioletowego hipopotama z 2 kwarków to są naukowo udowodnione rzeczy to życzę powrotu do zdrowia. To jest możliwe, chodzi tylko o prawdopodobieństwo. Jeśli wynosi ono przykładowo 0,[googoplex do potęgi googoplex zer]1 to nie dziw się że nie zostało i nie zostanie zaobserwowane.
Czy możliwe jest że coś takiego zdarzyło się wcześniej i gdzieś już to zaobserwowano ?
|
N sie 17, 2008 17:28 |
|
 |
movsd
|
Seweryn napisał(a): movsd napisał(a): Seweryn napisał(a): Jeśli twierdzisz, że przenikanie kubka przez blat ,lub powstanie fioletowego hipopotama z 2 kwarków to są naukowo udowodnione rzeczy to życzę powrotu do zdrowia. To jest możliwe, chodzi tylko o prawdopodobieństwo. Jeśli wynosi ono przykładowo 0,[googoplex do potęgi googoplex zer]1 to nie dziw się że nie zostało i nie zostanie zaobserwowane. Czy możliwe jest że coś takiego zdarzyło się wcześniej i gdzieś już to zaobserwowano ?
Możliwe, aczkolwiek niezmiernie mało prawdopodobne.
|
N sie 17, 2008 17:30 |
|
 |
Sareneth
|
Dokładnie!
|
N sie 17, 2008 18:01 |
|
|
|