ROK 2008- CZY ATEIŚCI GO UZNAJĄ?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Zenco, rozmowa z Sewerynem jest jak obcowanie z żywą głupotą. To jest naprawdę zabawne. Ale może ja nie powinnam się wypowiadać, bo przecież skoro jestem ateistką to ja w zasadzie... nie istnieję...
Dziwnym zbiegiem okoliczności (nic nie sugeruję) Seweryn nie został jeszcze zbanowany i stał się naszym forumowym trollem i jakoś wszyscy myślę się do niego przyzwyczailiśmy. To lepsze niż tamagoczi (czy jakoś tak). Ja go od czasu do czasu będę dokarmiała, a co. Zima jest, niech żaden troll nie chodzi głodny spać  Lepiej dokarmiać naszego znajomego trolla niż jakiegoś obcego, prawda?
|
N sty 06, 2008 13:29 |
|
|
|
 |
Zencognito
|
Dla mnie obcowanie z głupotą nie jest zabawne tylko irytujące :]
|
N sty 06, 2008 13:39 |
|
 |
akacja
|
Kalendarz jest sprawą umowną, mającą na celu ujednolicenie mierzenia czasu dla ludzi. Przyjęto jakiś system miar czasu i liczenia lat, aby tym ułatwić życie społeczeństwu, które w sposób taki sam liczy czas.
Skoro przyjęto liczenie lat od daty narodzin Jezusa widać w społeczeństwie mocno zakorzenione było chrześcijaństwo.
Dla mnie jako osoby wierzącej wejście w nowy rok jest powierzeniem Bogu minionego czasu oraz oddaniem Mu kolejnego okresu czasu, a także przypomnieniem, o tym, że Zbawiciel przyszedł na świat, jest świętowaniem Bożego Narodzenia.
W 2000 roku przeżywaliśmy jubileusz istnienia chrześcijaństwa, a więc takie liczenie lat dla chrześcijanina jest czymś istotnym dla przeżywania jego wiary i tajemnicy zbawienia człowieka w postaci przyjścia na świat Jezusa - Zbawiciela świata.
|
N sty 06, 2008 13:51 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: la mnie obcowanie z głupotą nie jest zabawne tylko irytujące :]
Gdzie twój zen Zencognito?  Taka rozmowa z Sewerynem powinna cię nauczyć spokoju i harmonii ze światem  To lepsze niż medytacja...
|
N sty 06, 2008 14:56 |
|
 |
Zencognito
|
Myślę, że cierpliwość powinno się trenować przy okazji, a nie dla samego treningu, tzn. poprzez nieunikanie rozmowy z irytującymi osobami, jeśli są szanse, że do tych osób coś dotrze. W przypadku Seweryna takich szans nie ma.
|
N sty 06, 2008 15:08 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A może Cię zaskoczy? 
|
N sty 06, 2008 17:24 |
|
 |
Seweryn
|
Zencognito napisał(a): Myślę, że cierpliwość powinno się trenować przy okazji, a nie dla samego treningu, tzn. poprzez nieunikanie rozmowy z irytującymi osobami, jeśli są szanse, że do tych osób coś dotrze. W przypadku Seweryna takich szans nie ma.
Nie wiem do kogo ma dotrzeć ,przcież ty sam nosisz w dowodzie datę , która jest liczona od narodzin syna Bożego Jezusa Chrustusa, więc jeśli uznajesz tę datę to znaczy, że uznajesz fakt narodzin naszego Zbawiciela ,a ty sam nosząc tę datę przy sobie świadczysz o kolejnym roku upływającym od jego narodzin .Tym samym stajesz się żywym świadectwem narodzin Zbawiciela choć sam o tym być może nie wiesz.Do dziś.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
N sty 06, 2008 17:36 |
|
 |
a.R.E.k.
|
A co ma na celu zadanie pytania, czy ateiści wierzą, że istnieli faraonowie Ramzes, Tothmes i Sethi?
|
N sty 06, 2008 17:53 |
|
 |
Seweryn
|
Rita napisał(a): Zenco, rozmowa z Sewerynem jest jak obcowanie z żywą głupotą. To jest naprawdę zabawne. Ale może ja nie powinnam się wypowiadać, bo przecież skoro jestem ateistką to ja w zasadzie... nie istnieję...Dziwnym zbiegiem okoliczności (nic nie sugeruję) Seweryn nie został jeszcze zbanowany i stał się naszym forumowym trollem i jakoś wszyscy myślę się do niego przyzwyczailiśmy. To lepsze niż tamagoczi (czy jakoś tak). Ja go od czasu do czasu będę dokarmiała, a co. Zima jest, niech żaden troll nie chodzi głodny spać  Lepiej dokarmiać naszego znajomego trolla niż jakiegoś obcego, prawda?
Gdybyś przeczytała uważnie temat z której zaczerpnęłaś tę frazę to byś wiedziała, że Ateiści nie istnieją jako osoby niewierzące.
Musisz wiedzieć że nie tak łatwo mnie sprowokować choć jestem tylko człowiekiem . Ja również życzę ci miłego dnia i wszystkiego dobrego ,szczęścia zdrowia a przede wszyskim mniej obcowania z głupotą .
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
N sty 06, 2008 17:57 |
|
 |
Seweryn
|
Rita napisał(a): 1)Zenco, rozmowa z Sewerynem jest jak obcowanie z żywą głupotą. Zencognito napisał(a): 2)Dla mnie obcowanie z głupotą nie jest zabawne tylko irytujące :]
1)Po tym co piszesz widzę , że obcowanie z głupotą nie jest ci obce .
Ja jeśli coś uznaję za głupotę to staram się z tym nie obcować. Widać Ateiści robią inaczej.
2)Dla Buddysty obcowanie z głupotą jest irytujące .
Nasuwa się pytanie po co Ateistka i Buddysyta obcują z głupotą? i czy ma to odzwierciedlenie w sensowności ich wypowiedzi?
|
N sty 06, 2008 19:18 |
|
 |
Zencognito
|
Seweryn napisał(a): Nie wiem do kogo ma dotrzeć ,przcież ty sam nosisz w dowodzie datę , która jest liczona od narodzin syna Bożego Jezusa Chrustusa, więc jeśli uznajesz tę datę to znaczy, że uznajesz fakt narodzin naszego Zbawiciela Sewerynku, jak zwykle bredzisz bez ładu i składu  Data jest liczona od umownej daty narodzin Jezusa Chrystusa, którego niektórzy ludzie uważają za Boga i zbawiciela. Ja uważam Jezusa za zwykłego człowieka a liczenie czasu od jego narodzin nie przeszkadza mi tak samo, jak nie przeszkadzałoby mi liczenie czasu od narodzin np. Bolesława Chrobrego. Seweryn napisał(a): Nasuwa się pytanie po co Ateistka i Buddysyta obcują z głupotą?
Z przykrej konieczności, tak samo jak jadąc autobusem obcują z brudasami, którzy się nie myją. Jak są głupki na forum to z nimi trzeba obcować i tyle, co poradzisz?
|
N sty 06, 2008 19:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Po 3 ostatnich postach przyznaję ci rację Zencognito. Poziom głupoty osiągnął masę krytyczną. Ja też Sewerynie życzę Ci jak najmniej obcowania z głupotą, choć przypuszczam że w twoim przypadku będzie to niezwykle trudne. Choć z drugiej strony myślę, że nie jednemu forumowiczowi dostarczyłeś wiele rozrywki. No może z wyjątkiem takich nerwowych osób jak Zenco 
|
N sty 06, 2008 19:53 |
|
 |
Seweryn
|
Zencognito napisał(a): 1) !)Sewerynku, jak zwykle bredzisz bez ładu i składu  Data jest liczona od umownej daty narodzin Jezusa Chrystusa, którego niektórzy ludzie uważają za Boga i zbawiciela. Ja uważam Jezusa za zwykłego człowieka a liczenie czasu od jego narodzin nie przeszkadza mi tak samo, jak nie przeszkadzałoby mi liczenie czasu od narodzin np. Bolesława Chrobrego. Seweryn napisał(a): Nasuwa się pytanie po co Ateistka i Buddysyta obcują z głupotą? 2) Z przykrej konieczności, tak samo jak jadąc autobusem obcują z brudasami, którzy się nie myją. Jak są głupki na forum to z nimi trzeba obcować i tyle, co poradzisz? 1)Jeśli według ciebie nowa era nastała wraz z narodzeniem zwykłego człowieka , to czemu nie zapoczątkowano nowej ery wraz z narodzeniem jakiegoś niezwykłego człowieka dla uczczenia tegoż. Przecież zapoczątkowanie nowej ery to nie jest coś zwykłego . 3) Aha, czyli włączasz komputer i wyszukujesz w internecie forum o wierze i Bogu w którego nie wierzysz , logujesz się . Na tymże forum wyszukujesz temat , gdzie można obcować z głupotą i tam z nią obcujesz z przykrej konieczności. Jeśli to jest twoja logika to możesz o sobie powiedzieć że: Zencognito napisał(a): jak zwykle bredzisz bez ładu i składu
|
N sty 06, 2008 21:05 |
|
 |
Zencognito
|
Seweryn napisał(a): Jeśli to jest twoja logika
Nie jest, więc już możesz się na ten temat nie rozpisywać, bo i tak nic mądrego jak zwykle nie napiszesz 
|
N sty 06, 2008 22:51 |
|
 |
Seweryn
|
Zencognito napisał(a): Seweryn napisał(a): Jeśli to jest twoja logika Nie jest, więc już możesz się na ten temat nie rozpisywać, bo i tak nic mądrego jak zwykle nie napiszesz  Rita napisał(a): Sewerynie życzę Ci jak najmniej obcowania z głupotą
Dzięki Rito twoje życzenia dość szybko się spełniły 
|
N sty 06, 2008 23:14 |
|
|
|