Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 0:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 164 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
 Wróćmy jeszcze raz do Księgi Genezis 
Autor Wiadomość

So sty 10, 2009 0:47
Dalsza rozmowa z Markiem jest zatem poniżej mojego poziomu. Markowi trzeba podawać źródła, ale mi musi wystarczyć słowo jaśnie pana...

Widzę, że tylko zmarnowałem czas ;/

So sty 10, 2009 1:07
Nie ma powodu bym podawał źródła na rzeczy oczywiste - tym bardziej bym za Ciebie szukał w Google.

To TY , krytykując jakąś naukę, musisz ją najpierw rzetelnie poznać.
Powinieneś być wdzięczny za to że zwracam Ci uwagę na elementarne błędy, zamiast mieć pretensję że Ci ich "nie udowadniam źródłami". Mi nie zależy byś się nie ośmieszał - Ty, formułując daleko idące wnioski jesteś zobowiązany do sprawdzania przesłanek na jakich się opierasz.

(Inna rzecz że, jak wykazałem tu kilkukrotnie, niewiele Ci to pomoże bowiem nie umiesz wyciągać logicznych wniosków - potrzebna więc byłaby Ci także spora dawka logiki formalnej.
EOT.

So sty 10, 2009 11:11
Nie ma powodu bym podawał źródła na rzeczy oczywiste - tym bardziej bym za Ciebie szukał w Google.

Oczywiście - Eandil sam powinien wyszukać sobie fakty świadczące o prawdziwości Twojego poglądu Marku :D

Cytuj:
To TY , krytykując jakąś naukę, musisz ją najpierw rzetelnie poznać.

oraz Pantha Rhei Marku i wiele innych sentencji którymi prostak sobie gębę może wytrzeć ;)

Cytuj:
Powinieneś być wdzięczny za to że zwracam Ci uwagę na elementarne błędy, zamiast mieć pretensję że Ci ich "nie udowadniam źródłami".

Marek zwraca uwagę na swój brak kompetencji jedynie ;)

Cytuj:
Mi nie zależy byś się nie ośmieszał - Ty, formułując daleko idące wnioski jesteś zobowiązany do sprawdzania przesłanek na jakich się opierasz.p

Marku jesteś 1000 km od brzegu pojęcia erystyki ;) Nie wystarczy wycierać buźki pustosłowiem, gdy nie ma się nic do powiedzenia :)

Cytuj:
(Inna rzecz że, jak wykazałem tu kilkukrotnie, niewiele Ci to pomoże bowiem nie umiesz wyciągać logicznych wniosków - potrzebna więc byłaby Ci także spora dawka logiki formalnej.

Marek wykazał kilkukrotnie w sobie - w Marku ;)

proponuję zajmować się dalej procesami biznesowymi, a nie zaprzątać sobie głowy czymkolwiek co zahacza o filozofię :)

So sty 10, 2009 22:20
Z całego tego steku ironii nie wnoszacego nic do rozmowy, tylko jedna kwestia wymaga odpowiedzi:
Eandil napisał(a):
Oczywiście - Eandil sam powinien wyszukać sobie fakty świadczące o prawdziwości Twojego poglądu Marku :D
Otóż nie mówimy tu o szukaniu dowodów na prawdziwość "mojego" poglądu, lecz o tego jaki jest "mój" pogląd który krytykujesz.

Jeśli powiesz adwersarzowi :
-"Pogląd A jaki wyznajesz jest nieprawdziwy"
a Twój adwersarz powie:
-"nie wiem czy pogląd A jest falszywy czy prawdziwy - bo ja go wcale nie wyznaję, ja uważam że B"

...to jeśli mu nie wierzysz i chcesz Mu udowodnić że On wyznaje A a nie B to Twój kłopot żeby znaleźć na to dowody.

dotarło ?

So sty 10, 2009 23:43
Z całego tego steku ironii nie wnoszacego nic do rozmowy, tylko jedna kwestia wymaga odpowiedzi:
Eandil napisał(a):
Otóż nie mówimy tu o szukaniu dowodów na prawdziwość "mojego" poglądu, lecz o tego jaki jest "mój" pogląd który krytykujesz.

Jeśli powiesz adwersarzowi :
-"Pogląd A jaki wyznajesz jest nieprawdziwy"
a Twój adwersarz powie:
-"nie wiem czy pogląd A jest falszywy czy prawdziwy - bo ja go wcale nie wyznaję, ja uważam że B"

...to jeśli mu nie wierzysz i chcesz Mu udowodnić że On wyznaje A a nie B to Twój kłopot żeby znaleźć na to dowody.

dotarło ?

Nie Marku, nie dotarło. Skąd bierzesz te przykłady - z zestawu małego demagoga? Może na tym forum jest kilka osób, które mogłyby się zagubić w takiej "magii języka" - lecz ja wiem, ty wiesz - nie pogrążaj się :)

So sty 10, 2009 23:49
Nie Marku, nie dotarło.
Tego się obawiałem...
[/quote] Skąd bierzesz te przykłady - z zestawu małego demagoga? [/quote]To nie przykład, tylko prezentacja sytuacji jaka występuje w naszej rozmowie.
Eandil napisał(a):
Może na tym forum jest kilka osób, które mogłyby się zagubić w takiej "magii języka" - lecz ja wiem, ty wiesz - nie pogrążaj się :)
"Bardzo merytorycznie" odpowiedziałeś - "nie bo nie" :)
Dość tych głupot
EOT

N sty 11, 2009 0:01
merytorycznie - nowe słowo (puste słowo) wycierające gębę

Marku - głupotę należy tępić, aby ktokolwiek wchodzący na to forum nie pomyślał sobie że sposób toczenia dyskusji jaki prezentujesz jest wzorowy

N sty 11, 2009 0:05

merytorycznie - nowe słowo (puste słowo) wycierające gębę

Marku - głupotę należy tępić, aby ktokolwiek wchodzący na to forum nie pomyślał sobie że sposób toczenia dyskusji jaki prezentujesz jest wzorowy

Stare powiedzenie mówi: Jeśli chcesz zmienić świat, zacznij od siebie.

N sty 11, 2009 16:16

Czyli uważasz Marek MRB , że Bóg który przedstawiony jest w Genesis nie został wykoncypowany z przyrody , ani z rozumu , On pochodzi z objawienia . Natomiast każdy inny bóg , czy to bóg Słowian , czy to bóg Greków , czy Rzymian , czy Egipcjan został wykoncypowany z rozumu i z przyrody ? Tylko Bóg monoteistyczny jest wykoncypowany z objawienia , tak ?
Odpowiedż Marek MRB - Tak . A z czego zostało wykoncypowane objawienie ?

Cz sty 15, 2009 13:13
IPW napisał(a):
Czyli uważasz Marek MRB , że Bóg który przedstawiony jest w Genesis nie został wykoncypowany z przyrody , ani z rozumu , On pochodzi z objawienia . Natomiast każdy inny bóg , czy to bóg Słowian , czy to bóg Greków , czy Rzymian , czy Egipcjan został wykoncypowany z rozumu i z przyrody ? Tylko Bóg monoteistyczny jest wykoncypowany z objawienia , tak ?
Odpowiedż Marek MRB - Tak . A z czego zostało wykoncypowane objawienie ?

IPW prześledź posty późniejsze i zastanów się dobrze czy warto oczekiwać odpowiedzi od Marka :)

Cz sty 15, 2009 14:06

Eandil , jeżeli to możliwe to chciałbym usłyszeć od Marka MRB z czego wykoncypowano Objawienie z którego pochodzi Bóg . Usłyszałem wcześniej od Niego , że Bóg z Księgi Genesis został wykoncypowany z Objawienia . Napisałbym "Objawienie " z małej litery , ale aby nie urazić Jego przekonań piszę je z dużej litery . Ja też słyszałem , że Bóg pochodzi z objawienia , nie wiem tylko dlaczego jeden Bóg jest z dużej litery a inny z małej litery . Jeszcze inną ciekawostką jest to , że Bóg pisany dużą literą jest obecnie w urzyciu .

Pn sty 26, 2009 20:09
Z Objawienia się niczego nie "wykoncepowuje" - wynika to z samej istoty tego czym jest Objawienie.
Niestety, nie jestem w stanie przekonać Cię o istnieniu Objawienia - podobnie jak nie próbowałbym przekonać głuchego do muzyki Bacha.

Wt sty 27, 2009 4:26

Marek MRB napisał(a):
Tak
A więc to twoje " tak "narobiło trochę zamieszania . Bóg pisany dużą literą nie został więc wykoncypowany , On został objawiony , a inny bóg został wykoncypowany. Wiesz Marku MRB to chyba bardzo dużo zmieniło w naszej rozmowie , to już jest zupełnie inna jakość , :) teraz możemy znowu zacząć wszystko od początku :-( .
Marek MRB napisał(a):
Niestety, nie jestem w stanie przekonać Cię o istnieniu Objawienia - podobnie jak nie próbowałbym przekonać głuchego do muzyki Bacha.
A to jest już chyba zbyt poważny argument i moja odpowiedż Cie nie usatysfakcjonuje - Nie musisz nikogo przekonywać , wystarczy tylko przedstawić różnicę między wykoncepowalnością , a objawieniem .

Wt sty 27, 2009 19:07

Prędzej psy nauczą się chodzić niż Marek MRB wyjaśni mi oco mu chodzi .- :biggrin: http://daria24.wrzuta.pl/film/owhyi7rns ... k_czlowiek

Wt sty 27, 2009 20:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 164 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona