Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 11:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
 Geneza BOGA 
Autor Wiadomość

To może mauger pora trochę zacząć się bać Boga? Ja ani nikt na świecie nie mam prawa usuwać ani jednej joty z tego co zapisano! ROZUMIESZ?
BŁOGOSŁAWIONY KTO SIĘ BOI PANA!

So sty 03, 2009 17:05

To może mauger pora trochę zacząć się bać Boga? Ja ani nikt na świecie nie mam prawa usuwać ani jednej joty z tego co zapisano! ROZUMIESZ?
BŁOGOSŁAWIONY KTO SIĘ BOI PANA!

Więc powiedz. Jak się ma Stary Testament do Nowego Testamentu?

@mauger

Natomiast jeżeli uważasz, że było to niezgodne z wolą bożą przeinaczenie autorów Starego Testamentu, bo Bóg nigdy nie życzył sobie mordowania innych ludzi, to rodzi się następujące pytanie: Dlaczego Pismo Święte zawiera tak jawną nieprawdę o Nim i jak Bóg mógł dopuścić aby teksty biblijne uważane za objawione Słowo Boże przypisywały mu tak niecne i oszczercze intencje?

Ale zdajesz sobie sprawę, że jak ktoś jest zaślepiony wiarą to światła rozsądku nie dostrzeże?

Pn sty 12, 2009 3:33

Pn sty 12, 2009 23:28

Ale zdajesz sobie sprawę, że jak ktoś jest zaślepiony wiarą to światła rozsądku nie dostrzeże?

Dlaczego sądzisz, że powinieneś wykreować potrzebę negacji Boga u ludzi, którzy doskonale radzą sobie z Bogiem?

Może odpowiem Twoimi słowami:
greg(R) napisał(a):
Działasz w tym momencie jak zwykły, nachalny, akwizytor. Pozwól, że wyjaśnię na analogii:

handel polega na tym, że jest sprzedawca i jest klient. Klient widzi u siebie potrzebę posiadania czegoś idzie więc do sklepu i dokonuje zakupu. Przykładowo: kupiłem filtr polaryzacyjny do aparatu. Nikt mnie do tego nie zachęcał. Dowiedziałem, że coś takiego istnienie, poczytałem jak działa itp. Sam stwierdziłem, że mi się przyda. Kupiłem.

Akwizytor działa natomiast tak, że chce Ci sprzedać coś czego nie potrzebujesz. Aby to osiągnąć musi najpierw wykreować u Ciebie potrzebę, że potrzebujesz tego czegoś. Inaczej Ci tego nie sprzeda. Towar czy światopogląd - co to za różnica? Ty zachowujesz się dokładnie w ten sam sposób.

Może spróbujmy dostrzec belkę w swoim oku.

Wt sty 13, 2009 0:05

Dream on.

Wt sty 13, 2009 8:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10