Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 2:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 257 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Następna strona
 Stworzenie. 
Autor Wiadomość

Następny dowód na nagłe stworzenie ,a nie przez miliny lat bombardownie naszej planety

http://cygnus.et.put.poznan.pl/~dlugosz ... jonizm.htm

Od około 30 lat nikt nie jest w stanie obalić tej teorii .Żaden z ewolucjonistów :-D

N cze 14, 2009 20:55

http://cygnus.et.put.poznan.pl/~dlugosz ... jonizm.htm
Od około 30 lat nikt nie jest w stanie obalić tej teorii .Żaden z ewolucjonistów :-D

http://en.wikipedia.org/wiki/Radiohalo
Ciekawe jak długo ci się będzie chciało kłamać dla Jezusa:)

N cze 14, 2009 21:06

„Wiedza” kreacjonistów powala mnie na kolana. :-)

Podaj dowody na Wielki wybuch

Promieniowanie tła.

Powstanie planet

Więc kreacjoniści nie słyszeli o istnieniu grawitacji?

ewolucje chemiczną

Czyli „(pochodzenie pozostałych pierwiastków z wodoru)”, tak? Więc dlaczego Słońce świeci? Może jest z węgla i się pali? No bo przecież chyba nie dzięki fuzji. ;-)

---------

EOT

(szkoda mojego czasu na dalsze dyskusje z kreacjonistami – was się powinno przymusowo leczyć)

N cze 14, 2009 21:28

Ciekawe podejscie zwyzywać kogoś od najgorszych.

Ten głupek na nic innego nie zasługuje. Aktualnie siedzi za nie płacenie podatków, ja bym go wsadził za brak móżgu i publiczną dezinformację - wciskanie ludziom głupoty. Ale zawsze coś.

Cytuj:
Podaj dowody na Wielki wybuch
Powstanie planet
ewolucje chemiczną
Przynajmiej na te trzy.Tylko dowody a nie przypuszczeni i że kiedyś sie wyjaśni.

O, a to ciekawe, makroewolucja - czyli właściwa EWOLUCJA - już wyszła. Czyżbyś się bał że te dowody jednak istnieją?

Cytuj:
To by było pośmiewisko dla każdego ewolucjonisty dlatego bali się z nim siąść do debaty.

Nie bądź śmieszny. Wasze "argumenty" (takie Hovindowskie na przykłąd) obalił by każdy kompetentny naukowiec. I daruj, ja nie jestem na tyle naiwny, żeby wierzyć w kłamstwa Hovinda o jego debatach w których pokonywał ewolucjonistów. Zmyślił je tak samo jak te dinozaury żyjące współcześnie.

Debata z kimś takim byłaby przede wszystkim wielkim wstydem. Wyobraźmy sobie debatę Dawkinsa z Hovindem. To tak jakby Newton miał debatować z dzieckiem, które upiera się że jabłka spadają na ziemię dzięki niewidzialnym ptaszkom, które je ściągają.

Argumenty kreacjonistyczne to wypadkowa kłamstw i ignorancji - a Hovind jest tego czystym przykładem.

N cze 14, 2009 22:51

EOT
(szkoda mojego czasu na dalsze dyskusje z kreacjonistami – was się powinno przymusowo leczyć)

Ot i cała prawda..
100% poparcia.

N cze 14, 2009 22:52

Nie łudźmy się, w nauce opieramy swoje zdania na mieszaninie faktów i fałszu . Wiele razy okazywało się, że nauka była w błędzie . To co kiedyś było pewne później okazywało się fałszem, mimowolnym lub celowym.

Wiele rzeczy dziś uważanych za pewne, jutro może okazać się fotomontażem, greg najlepiej wie jak łatwo go zrobić.

N cze 14, 2009 23:07

Cytuj:
EOT

To czego nauczają ewolucjoniści to jest bajka
""Miliardy lat temu była nicość i ta nicość wybuchła""
Szkoda że nie powiecie Dawno dawno temu za górami za lasam. :-D

Pn cze 15, 2009 19:55

Cytuj:
Ten głupek na nic innego nie zasługuje. Aktualnie siedzi za nie płacenie podatków, ja bym go wsadził za brak móżgu i publiczną dezinformację - wciskanie ludziom głupoty. Ale zawsze coś.

Nie zgadzam się ze wszystkim z nim ale ma niektóre ciekawe myśli.
Ze nauczeniem ewolucji powinny się zająć szkoły prywatne a nie na koszt państwa robić dzieciom wodę z mózgu w szkołach państwowych.
Nauka o ewolucji to nic innego tylko religia opłacana ze środków publicznych.Gdyż naukowo nie ma żadnych dowodów na potwierdzenie tej tezy.
Nauka potwierdza swoje tezy ,natomiast ewolucja nie . :)

Pn cze 15, 2009 20:04

To czego nauczają ewolucjoniści to jest bajka
""Miliardy lat temu była nicość i ta nicość wybuchła""
Szkoda że nie powiecie Dawno dawno temu za górami za lasam. :-D

Za dużo się nasłuchałeś tego klauna. Tylko kopiujesz jego żenujący bełkot.

Oczywiście ta bajka "dawno temu nicość wybuchła" to dowód tego, że krytykujesz temat w którym jesteś beznadziejnym ignorantem. Ja sam też za wiele ci w tej materii nie powiem bo na fizyce i astronomii się nie znam. Ale wystarczy nawet wejść na wikipedię żeby zobaczyć, że oto jest kolejny "argument" kreacjonistyczny będący wypadkową ich głupoty i załgania - taki jak wszystkie.
Nawiasem mówiąc jest to również pokaźnych gabarytów manipulacja, gdyż znów odwołujue się do powstania wszechświata, które nie ma nic wspólnego z teorią ewolucji.

romulus napisał(a):
Nie zgadzam się ze wszystkim z nim ale ma niektóre ciekawe myśli.

Teorie o tym, że rzad amerykański hoduje ufoludki na plantacji w strefie 51 też są ciekawe, ale to jeszcze nie jest powód do tego, żeby je traktować poważnie.

Cytuj:
Ze nauczeniem ewolucji powinny się zająć szkoły prywatne a nie na koszt państwa robić dzieciom wodę z mózgu w szkołach państwowych.

I tak samo pewnie z heliocentryzmem, atomami i grawitacją. Bo to przecież też są "tylko teorie". Problem w tym, że są to teorie bezsprzecznie udowodnione - tak samo jak ewolucja. Żaden poważny naukowiec ich nie neguje. I nic dziwnego, bo kompetentni naukowcy zwyczajnie posiadają wiedzę, która nie pozwala ich zanegować, bo musieliby zanegować własną wiedzę.
Żądanie usunięcia ewolucji ze szkół niczym nie różni się od żądania usunięcia z nich heliocentrycznego modelu Układu Słonecznego, dodawania i odejmowania, choć chyba najanalogiczniejszym przykładem byłoby usunięcie holokaustu z historii, bo ten - tak samo jak ewolucja - jest przez niespełna rozumu fanatyków negowany.

Cytuj:
Nauka o ewolucji to nic innego tylko religia opłacana ze środków publicznych.Gdyż naukowo nie ma żadnych dowodów na potwierdzenie tej tezy.

Wiesz to od Hovinda i innych tego typu pajaców.
Sam pewnie nawet palcem nie kiwnąłeś, żeby zweryfikować opowiadane przez nich brednie. Jak już wspominałem nie raz naukowe dowody są - ewolucja jest zjawiskiem po prostu pewnym. Jest dowiedzonym faktem, niezależnie od tego czy ci się to podoba czy nie.

Hovind w swoich wykłądach swoje tezy w sumie samodzielnie obala. W jednym z nich stwierdził, że "nie potrzebujemy guru, którzy nam objaśnią, co znaczy Biblia". Konkluzja jest taka, że to samo dotyczy nauki. Hovind jak i reszta kreacjonistów nie mają najmniejszego pojęcia o tematach na które się wypowiadają i nie dopuszczają do siebie myśli, że ktoś może w tych sprawach wiedzieć więcej niż oni.
"Nie znam/nie słyszałem/nie rozumiem - ergo ewolucja nie istnieje".

To jest prostacka ciemnota. "Na czymś się kompletnie nie znam, jestem prymitywem i myślenie mnie boli - ale jestem na tyle bezczelny, żeby twierdzić że wiem lepiej od tych, którzy pół życia spędzili na badaniu tego tematu". Tym bardziej to dobijające, że to przecież nie chodzi o jakeiś filozoficzne rozważania. Chodzi o czyste fakty.

Pn cze 15, 2009 23:02

Cytuj:
romulus napisał:

Ciekawe podejscie zwyzywać kogoś od najgorszych.

.....................
Ten głupek na nic innego nie zasługuje. Aktualnie siedzi za nie płacenie podatków, ja bym go wsadził za brak móżgu i publiczną dezinformację - wciskanie ludziom głupoty.

Tak postępuje ktoś ,kto nie ma żadnych argumentów.Szkoda czasu na rozmowy z takim człowiekiem.

Wt cze 16, 2009 6:10

Tak postępuje ktoś ,kto nie ma żadnych argumentów.Szkoda czasu na rozmowy z takim człowiekiem.

I to mówią wariaci, którzy byliby gotowi zgodzić się z tym że 2+2=5 a Ziemia jest płaska, gdyby to mogło uchodzić za argument przeciwko teorii ewolucji.

Tak moja droga postępuje ktoś kto potrafi ocenić kompetencje pajaca, w którego kreacjoniści są tak zapatrzeni.

Wt cze 16, 2009 16:12

Zmyślił je tak samo jak te dinozaury żyjące współcześnie.

Ale przeciez dinozaury faktycznie żyją współcześnie i są bardzo liczne. Oczywiście żaden Hovind tych prawdziwych współczesnych dinozaurów by dinozaurami nie nazwał, ale faktem jest że są.

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Wt cze 16, 2009 20:13

Ale przeciez dinozaury faktycznie żyją współcześnie i są bardzo liczne. Oczywiście żaden Hovind tych prawdziwych współczesnych dinozaurów by dinozaurami nie nazwał, ale faktem jest że są.

Jak ty lubisz demonstrować swoją wiedzę... ;-)

Hovind o tym drobnym szczególe nie wie. Pomijając fakt że dotrzerzenie tego faktu wymagałoby wzięcia pod uwagę ewolucji, to jeszcze Hovind w swoim kazaniu był dość jednoznaczny. Na przykład pokazał zdjęcie czegoś, co wyglądało na głowę delfina i to było zdjęcie dinozaura, którego wyłowiono z oceanu. Albo pokazał figurkę zauropoda i powiedział że tego dinozaura widziało jakieś plemię afrykańskie...

Wt cze 16, 2009 21:46

Na przykład pokazał zdjęcie czegoś, co wyglądało na głowę delfina i to było zdjęcie dinozaura, którego wyłowiono z oceanu. Albo pokazał figurkę zauropoda i powiedział że tego dinozaura widziało jakieś plemię afrykańskie...

Ale założę się, że pilastrowi chodziło o... ptaki. ;-)

Śr cze 17, 2009 7:10

Witold

Na przykład pokazał zdjęcie czegoś, co wyglądało na głowę delfina i to było zdjęcie dinozaura, którego wyłowiono z oceanu. Albo pokazał figurkę zauropoda i powiedział że tego dinozaura widziało jakieś plemię afrykańskie...

Ale założę się, że pilastrowi chodziło o... ptaki. ;-)

Pilastrowi tak. Ale Hovindowi nie.
Dlatego właśnie napisałem, że zauważenie tego faktu wymagałoby wzięcia pod uwagę ewolucji. Hovind ewolucji pod uwagę nie bierze, więc dla niego ptaki z dinizaurami nie mają nic wspólnego.

Śr cze 17, 2009 11:09
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 257 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Następna strona