Czy płód to też człowiek?
Autor |
Wiadomość |
SweetChild
|
 Re: czy płód to też człowiek?
Johnny99 napisał(a): Uwaga! Teraz będę próbował perfidnie zagrać wam na emocjach! Ja nie mam alergii na emocje, nie jestem botem  kropeczka_ns napisał(a): Czasem dyskutuje się o świadomości, no to podyskutujmy o świadomości noworodka bo pewnie nam wyjdzie że jego też jeszcze można udusić bo nieświadomy.... A wiewiórkę można udusić? Skąd takie sadystyczne zapędy u pro-life'owców kropeczka_ns napisał(a): Jak jakiekolwiek prawo może ustalać kiedy człowiek jest człowiekiem....... Prawo nie ustala, kiedy człowiek jest człowiekiem, ale w jakich szczególnych okolicznościach człowiek nie ma pełnej ochrony życia.
|
Pt sty 31, 2014 23:20 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Prawo nie ustala, kiedy człowiek jest człowiekiem, ale w jakich szczególnych okolicznościach człowiek nie ma pełnej ochrony życia. Zależy które prawo - w niektórych stanach USA człowiekiem staje się po pierwszym oddechu po porodzie. Brak tlenu w płucach - nie ma człowieka i nie podlega żadnym prawom. Uduszenie noworodka, który nie zdążył nabrać powietrza w płuca nie stanowi morderstwa.
|
So lut 01, 2014 9:42 |
|
 |
kropeczka_ns
|
No. A we Włoszech w tym samym szpitalu na innym piętrze na IT noworodka próbowano ratować 24 chyba tygodniowego wcześniaka który.... przeżył aborcję. Dokonaną w tym samym szpitalu. To naprawdę jest absurdalne!
_________________ Ania
|
So lut 01, 2014 12:08 |
|
|
|
 |
Tomcio Paluszek
|
Absurdalne! Pod jednym maluteńkim warunkiem - że jest prawdziwe. Mogłabyś podać namiary na źródło takiej rewelacji. Przy czym Fakt, SuperExpress i media katolickie nie wchodzą w grę.
_________________ Sapere aude!
|
So lut 01, 2014 16:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tomcio Paluszek napisał(a): Absurdalne! Pod jednym maluteńkim warunkiem - że jest prawdziwe. Mogłabyś podać namiary na źródło takiej rewelacji. Przy czym Fakt, SuperExpress i media katolickie nie wchodzą w grę. Przeczytaj "Unborn Victims of violence act of 2004". Oglądałam na kanale Discovery dokumentalny film o przestępcach. Jeden z nich zabił ciężarną w 9 miesiącu, wyjął z jej łona dziecko i udusił. Aby postawić mu zarzut podwójnego zabójstwa przesądziła sekcja zwłok dziecka, stwierdzająca obecność tlenu w płucach.
|
So lut 01, 2014 16:51 |
|
|
|
 |
Tomcio Paluszek
|
Ale mnie nie obchodzi prawo USA tylko szpital we Włoszech!!! Chodzi o konkretny przypadek ratowania konkretnego płodu abortowanego w tym konkretnym szpitalu!!! Interesuje mnie czy taki przypadek naprawdę miał miejsce czy to tylko "urban legend".
_________________ Sapere aude!
|
So lut 01, 2014 17:16 |
|
 |
JedenPost
|
Fraza "baby survives abortion italy" lub podobna w Google.
Z tym, że z tego co piszą ratować dziecko próbował inny szpital.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
So lut 01, 2014 19:01 |
|
 |
kropeczka_ns
|
ale to była historia swego czasu głośna we wszystkich mediach!!!! voila http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... rtion.htmlShe added: “We must remember that a baby, once born, is an Italian citizen equal to all the others, and is entitled to all fundamental rights, including the right to health and therefore to be given full support.to są słowa włoskiej minister zdrowia...... Tomcio- Fakt, Super Ekspres??? Myślisz że ja to czytam? No weź chłopie:)?
_________________ Ania
|
N lut 02, 2014 9:11 |
|
 |
kropeczka_ns
|
dorzucę jeszcze coś.. jeśli macie mocne nerwy.. http://cnsnews.com/news/article/gosnell ... ng-get-outtutaj- o wielu przypadkach dzieci które przeżyły aborcję: http://www.dailymail.co.uk/health/artic ... wrong.htmlz Kanady: Figures from Statistics Canada, a federal government agency, show 491 babies were born alive following botched abortions during the period from 2000-2009 and left to die afterwards. - See more at: http://www.mercatornet.com/sheila_liaug ... UngUF.dpufhttp://www.mercatornet.com/sheila_liaugminas/view/11588to jak- były ludźmi, czy nie były? Co ich uczłowieczyło? Co sprawiło że były /lub nie były ludźmi? Że można było je legalnie zabić, ale trzeba było je ratować jeśli się nie dawały...?
_________________ Ania
|
N lut 02, 2014 9:23 |
|
 |
olijula
|
To coś potwornego. Dla mnie sytuacja jest odwrotna. Ludzie, którzy zabijają niewinne dzieci nie zasługują na miano człowieka. A na pewno mniej w nich człowieczeństwa niż w tych niewinnych maleństwach. Na szczęście Pan Bóg się o nie zatroszczył......
|
N lut 02, 2014 9:45 |
|
 |
SweetChild
|
Alus napisał(a): Przeczytaj "Unborn Victims of violence act of 2004". Oglądałam na kanale Discovery dokumentalny film o przestępcach. Jeden z nich zabił ciężarną w 9 miesiącu, wyjął z jej łona dziecko i udusił. Aby postawić mu zarzut podwójnego zabójstwa przesądziła sekcja zwłok dziecka, stwierdzająca obecność tlenu w płucach. Przecież to potwierdza moje słowa. kropeczka_ns napisał(a): dorzucę jeszcze coś.. jeśli macie mocne nerwy.. Ekstrema z reguły są szkodliwe, czy to pro-choice czy pro-life.
|
N lut 02, 2014 9:52 |
|
 |
Hosi
|
SweetChild napisał(a): Ekstrema z reguły są szkodliwe, czy to pro-choice czy pro-life. Powiem więcej: Dla dzieci są mordercze.
|
N lut 02, 2014 10:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): Alus napisał(a): Przeczytaj "Unborn Victims of violence act of 2004". Oglądałam na kanale Discovery dokumentalny film o przestępcach. Jeden z nich zabił ciężarną w 9 miesiącu, wyjął z jej łona dziecko i udusił. Aby postawić mu zarzut podwójnego zabójstwa przesądziła sekcja zwłok dziecka, stwierdzająca obecność tlenu w płucach. Przecież to potwierdza moje słowa. Owszem potwierdza i nadal pozostaje otwarte pytanie kropeczki jak jakiekolwiek prawo może ustalać kiedy człowiek jest człowiekiem. Ustalając kiedy człowieka pozbawić praw do obrony życia, ludzie ustawiają się w pozycji Boga.
|
N lut 02, 2014 10:30 |
|
 |
SweetChild
|
Alus napisał(a): Ustalając kiedy człowieka pozbawić praw do obrony życia, ludzie ustawiają się w pozycji Boga. To jest podstawowe pytanie, czy prawo państwowe ma być wyznaniowe czy też nie. Do tej pory nie pojawiały się odwołania do Prawa Bożego. Alus napisał(a): Owszem potwierdza i nadal pozostaje otwarte pytanie kropeczki jak jakiekolwiek prawo może ustalać kiedy człowiek jest człowiekiem. Prawo dopuszczające pozbawienie życia napastnika w obronie koniecznej nie stanowi przecież, że napastnik przestaje być człowiekiem.
|
N lut 02, 2014 11:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: To jest podstawowe pytanie, czy prawo państwowe ma być wyznaniowe czy też nie. Do tej pory nie pojawiały się odwołania do Prawa Bożego. Ale nie relatywistycznie odhumanizowane. Cytuj: Prawo dopuszczające pozbawienie życia napastnika w obronie koniecznej nie stanowi przecież, że napastnik przestaje być człowiekiem. Napastnik to nie słabe, niewinne dziecko. Trudno nawet o porównywanie prawa do obrony własnej do prawa mordowania nienarodzonych, lub narodzonych, ale takich, które nie zdążyły nabrać haustu powietrza w płuca.
|
N lut 02, 2014 11:10 |
|
|
|