Argumenty na ISTNIENIE BOGA
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Argumenty Historyczne na istnienie Boga
Historia teizmu to historia cywilizacji. Nigdy w historii nie istnała cywilizacja ateistyczna. Proby stworzenia cywilizacji ateistycznej w XiX i XX wieku
konczyły sie ich samodestrukcją.
Ateizm rewolucji francuzkiej to terror jakobinow, bezprecedensowy rozlew krwi i zdziczenie. Po 10 latach haos ateistyczny skonczyl sie cesarstwem Napleona ktory swa koronę dostal od Papieza.
Ateizm bolszewicki padl po dwoch generacjach strasznego terroru i nieszczesc. I teraz cerkiew rosyjska przeżywa bezprecedensowy rozkwit
Przyszłe rozwinięte cywilizacje ne moga istniec bez Teizmu.
Teizm to jedyny inhibitor niszczycielskiegpo egoizmu i aktywator altruizmu.
Ateizm wspolczesny to cecha gnuśnego plebsu bez wyższych aspiracji egzystencjonalnych.
|
Pt paź 10, 2008 20:02 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zencxognito, przecież widzimy że do ciebie nauka Jezusa nie trafia.
I nie sądz wszystkich wedlug swoich marnych standartow.
Wiekszosc ludzi jest dobra i szlachetna.
|
Pt paź 10, 2008 20:13 |
|
 |
Zencognito
|
 Re: Argumenty Historyczne na istnienie Boga
aniolgabriel99 napisał(a): Teizm to jedyny inhibitor niszczycielskiegpo egoizmu i aktywator altruizmu.
To nieprawda i dowodem na to jest buddyzm.
|
Pt paź 10, 2008 20:14 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
aniolgabriel99 napisał(a): Ateizm wspolczesny to cecha gnuśnego plebsu bez wyższych aspiracji egzystencjonalnych.
Sami ateiści potwierdzają, że nie różnią się od zwierząt. Zwierzęta kopulują na ulicy, czemu ateiści tego nie robią? Ach rozumiem to prawo im zabrania.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Pt paź 10, 2008 20:16 |
|
 |
dobry_dziekan
|
Mam nadzieję, że wiesz iż pokazujecie tym sposobem, że to WY (mówię oczywiście o tych tutaj, a nie ogólnie o wierzących) jesteście jak zwierzęta, które bez wiary najwidoczniej by się pozabijały...
_________________ "Mówią, że niepełna wiedza jest rzeczą niebezpieczną, ale jednak nie tak złą, jak całkowita ignorancja." T. Pratchett
|
Pt paź 10, 2008 20:54 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
Nie uważam się za zwierzę.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Pt paź 10, 2008 21:10 |
|
 |
Rojza Genendel
|
Seweryn napisał(a): Zwierzęta kopulują na ulicy, czemu ateiści tego nie robią?
Bo niewygodnie...
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
Pt paź 10, 2008 21:28 |
|
 |
Rojza Genendel
|
Seweryn napisał(a): Nie uważam się za zwierzę.
Jako istota żywa możesz być ewentualnie rośliną, grzybem lub bakterią- jeśli upierasz się że nie zwierzęciem.
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
Pt paź 10, 2008 21:33 |
|
 |
Atei_
|
Sewerynie, pragnę Ci przypomnieć, że znaczenie potoczne słowa "zwierzę" jest inne od znaczenia czysto biologicznego. Jeśli chcesz kontynuować rozmowę na ten temat to poproś moderatora o odblokowanie odpowiedniego tematu gdzie wykazałeś swój tok rozumowania, który został poparty jedynie przez kreacjonistów którzy ewolucji nie uznają.
_________________ Nie ma dowodu na istnienie Boga, nie ma też dowodu na jego nieistnienie. Wszystko sprowadza się do kwestii wiary, lub braku wiary.
|
Pt paź 10, 2008 21:42 |
|
 |
Seweryn
|
Atei_ napisał(a): Sewerynie, pragnę Ci przypomnieć, że znaczenie potoczne słowa "zwierzę" jest inne od znaczenia czysto biologicznego. Jeśli chcesz kontynuować rozmowę na ten temat to poproś moderatora o odblokowanie odpowiedniego tematu gdzie wykazałeś swój tok rozumowania, który został poparty jedynie przez kreacjonistów którzy ewolucji nie uznają.
Uznaję ewolucję i tezy naukowe , a te rozgraniczają człowieka od zwierząt, więc robię tak i ja.
|
Pt paź 10, 2008 22:21 |
|
 |
dobry_dziekan
|
Seweryn napisał(a): Nie uważam się za zwierzę.
Doprawdy? Poprzez te słowa, jak i wiele innych wypowiedzianych przez Ciebie... Seweryn napisał(a): Sami ateiści potwierdzają, że nie różnią się od zwierząt. Zwierzęta kopulują na ulicy, czemu ateiści tego nie robią? Ach rozumiem to prawo im zabrania.
...pokazujesz, że najwidoczniej tylko wiara i przykazania boże trzymają cię z dala od takich sytuacji, co jest naprawdę smutne.
_________________ "Mówią, że niepełna wiedza jest rzeczą niebezpieczną, ale jednak nie tak złą, jak całkowita ignorancja." T. Pratchett
|
So paź 11, 2008 0:14 |
|
 |
Seweryn
|
dobry_dziekan napisał(a): ...pokazujesz, że najwidoczniej tylko wiara i przykazania boże trzymają cię z dala od takich sytuacji, co jest naprawdę smutne.
Pokazuję tylko, że jest to domeną zwierząt, a nie ludzi, ja za zwierzę się nie uważam.
|
So paź 11, 2008 7:58 |
|
 |
dobry_dziekan
|
Tak, rozumiem to, że nie uważasz się za zwierzę. W innym temacie miałeś taką wymianę zdań.
Seweryn napisał(a): Zencognito napisał(a): Seweryn napisał(a): Człowiek ma wiarę wrodzoną ,pozbywając sie jej pozbywasz sie człowieczeństwa Człowiek nie ma jakiejkolwiek wiary wrodzonej, czego dowodzą przykłady dzieci wychowanych przez zwierzęta, które często nie posiadają nawet potrzeb innych niż podstawowe (najeść się, spać i być bezpiecznym). O tym właśnie mówię, bez wiary nie róznimy się od zwierząt.
Chodzi mi o to, że mówisz, iż tylko wiara trzyma cię z dala od zwierzęcych instynktów.
Tak by wychodziło z Twoich słów. Jeżeli myślałeś o czymś innym, to sprostuj 
|
So paź 11, 2008 8:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
smutnie, że niektórym musi się wydawać że patrzy na nich niewidzialny facet z nieba by nie mordowali innych albo nie "kopulowali na ulicy".
to jakieś monstra są a nie ludzie.
zresztą jak popatrzeć na formę ich wypowiedzi to nie ma się czemu dziwić.
|
So paź 11, 2008 8:52 |
|
 |
Seweryn
|
dobry_dziekan napisał(a): Chodzi mi o to, że mówisz, iż tylko wiara trzyma cię z dala od zwierzęcych instynktów.  Tak by wychodziło z Twoich słów. Jeżeli myślałeś o czymś innym, to sprostuj 
Nic takiego nie powiedziałem. Powiedziałem natomiast że bez wiary nie różnimy się od zwierząt, jesteśmy tylko mięsem. Potwierdza to inny temat w którym wszyscy ateiści uważają się za zwierzęta. Potem napisałem , że zwierzęta kopulują na ulicy, więc czemu nie robią tego ateiści, skoro uważają się za zwierzęta.
|
So paź 11, 2008 8:56 |
|
|
|