Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 22:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 257 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Następna strona
 Stworzenie. 
Autor Wiadomość

Tutaj miałem na myśli żonglerkę poglądmi. W ciągu kilku dni można kilka razy zmienić zdanie, a i tak wszystko idealnie pasuje.

Znowu standardowe ględzenie. A ja się pytam: no i co z tego ? Komu jest potrzebny jakikolwiek pogląd na ewolucję ?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

N maja 24, 2009 12:48

Cytuj:
Tutaj miałem na myśli żonglerkę poglądmi. W ciągu kilku dni można kilka razy zmienić zdanie, a i tak wszystko idealnie pasuje.

Znowu standardowe ględzenie. A ja się pytam: no i co z tego ? Komu jest potrzebny jakikolwiek pogląd na ewolucję ?

Proszę czytaj zanim skomentujesz. Pisałem konkretnie odnośnie Jakuba.

N maja 24, 2009 13:10
Mam do wszystkich ateistów-ewolucjonistów pytanie:Czy wy szukacie Boga czy probujecie innych od Niego odciągnąć.Jak jesteście ludżmi ktroym na wszystko potrzebny byl dowod a nawet jakby byl to i tak nie uweirzycie to przynajmniej nie wciagajcie w to bagno innych.

N maja 24, 2009 13:27

Mam do wszystkich ateistów-ewolucjonistów pytanie:Czy wy szukacie Boga czy probujecie innych od Niego odciągnąć.

Ewolucjonizm ma tyle wspólnego z szukaniem/nie szukaniem Boga co kreacjonizm z rzetelną wiedzą. Czyli NIC.

N maja 24, 2009 13:34

Mam do wszystkich ateistów-ewolucjonistów pytanie:Czy wy szukacie Boga czy probujecie innych od Niego odciągnąć.Jak jesteście ludżmi ktroym na wszystko potrzebny byl dowod a nawet jakby byl to i tak nie uweirzycie to przynajmniej nie wciagajcie w to bagno innych.

Przekonanie oparte na dowodzie nie wymaga już wiary :)

N maja 24, 2009 13:36

N maja 24, 2009 13:36

jakby byl dowod to bysmy uwierzyli. Ale, ze zadnego jeszcze nie ma...
Przypominam, ze to Ty jestes tym, ktorym gardzo wszelkimi dowodami, bo masz swoja wiare i zadne fakty nie sa Ci do niczego niepotrzebne.

A dzieki temu bagnu jak to nazywasz, masz teraz internet i cala cywilizacje, z ktorej o dziwo chetnei korzystasz. Natomiast jesli chcesz wiedziec co czego prowadzi fundamentalizm, ktory Ty reprezntujesz, to zobacz co sie dzieje w krajach islamskich. Oni tez nie lubia tego "bagna".

N maja 24, 2009 13:39

Przeklety brak mozliwosci edycji postow :/

N maja 24, 2009 13:40

Sam dobrze wiesz jak wiele ma wspolnego.

Nie. Jeżeli odkrywanie weryfikowalnej prawdy o świecie narusza czyjąś nieweryfikowalną wiarę (istnienie Boga, w przeciwieństwie do ewolucji, jest nieweryfikowalne) to widać ile wiara była warta.

N maja 24, 2009 13:40
NIe ,rozwój technologiczny to jest normalna sprawa wraz z czasem ale Boga i całe Pismo nie należy pojmować wyłącznie alegorycznie ale takzei dosłownie,dowodów jest pełno chocby to ze Ty istniejesz ,to ze jest rozwoj i komputer i internet to dzieki Bogu i rozumowi ktorym nas obdarzyl a to ze nie wierzycie to jest nienormalne i waiara w powstanie czlowieka z materii nieozywionej wszystko aby nie Bóg,dobra powiem moze tak inteligentna istotaa jak wy to nazywacie sami przyznajecie ze musialbyc projektant nie mowie ze Bog niech bedzie inteligentna istota.

N maja 24, 2009 13:43
Powiem wam co was doprowadzilo do ateizmu :Za duzo sie naczytaliscie Dawkinsa i jak niedojrzali młodzi ludzie chwyciliscie tą tandetę,kicz.

N maja 24, 2009 13:53

Powiem wam co was doprowadzilo do ateizmu :Za duzo sie naczytaliscie Dawkinsa i jak niedojrzali młodzi ludzie chwyciliscie tą tandetę,kicz.

Powiedzial ten dojrzaly :lol:

Ciesze sie, ze jestes tak madry, ze wiesz co mnie doprowadzilo do ateizmu. Tak sie jednak sklada, ze ja wiem lepiej. Do ateizmu doprowadzila mnie religia w szkole oraz cotygodniowe wypady do kosciola.

N maja 24, 2009 14:00
Wiesz co powiem tak Ty nie jestes ateistką ale osobą wierzącą ale po prostu niepraktykującą po prostu ie chce Ci sie do Kosciola latac i zaraz sie za wielką ateitkę uwazasz.

N maja 24, 2009 14:02

Wiesz co powiem tak Ty nie jestes ateistką ale osobą wierzącą ale po prostu niepraktykującą po prostu ie chce Ci sie do Kosciola latac i zaraz sie za wielką ateitkę uwazasz.

Pierwszy wierzacy, który tak dalekoidący szacunek wyraził do ateistów :)

Jestesmy Wielkimi Ateistami Jakubie ;)

N maja 24, 2009 14:07

Do ateizmu doprowadziło mnie krytyczne podejście.

N maja 24, 2009 14:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 257 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Następna strona