Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
Cytuj: Tutaj miałem na myśli żonglerkę poglądmi. W ciągu kilku dni można kilka razy zmienić zdanie, a i tak wszystko idealnie pasuje.
Znowu standardowe ględzenie. A ja się pytam: no i co z tego ? Komu jest potrzebny jakikolwiek pogląd na ewolucję ?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
N maja 24, 2009 12:48 |
|
|
|
 |
Epikuros
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: Tutaj miałem na myśli żonglerkę poglądmi. W ciągu kilku dni można kilka razy zmienić zdanie, a i tak wszystko idealnie pasuje. Znowu standardowe ględzenie. A ja się pytam: no i co z tego ? Komu jest potrzebny jakikolwiek pogląd na ewolucję ?
Proszę czytaj zanim skomentujesz. Pisałem konkretnie odnośnie Jakuba.
_________________ MÓJ BLOG
|
N maja 24, 2009 13:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mam do wszystkich ateistów-ewolucjonistów pytanie:Czy wy szukacie Boga czy probujecie innych od Niego odciągnąć.Jak jesteście ludżmi ktroym na wszystko potrzebny byl dowod a nawet jakby byl to i tak nie uweirzycie to przynajmniej nie wciagajcie w to bagno innych.
|
N maja 24, 2009 13:27 |
|
|
|
 |
Witold
|
kuba93 napisał(a): Mam do wszystkich ateistów-ewolucjonistów pytanie:Czy wy szukacie Boga czy probujecie innych od Niego odciągnąć.
Ewolucjonizm ma tyle wspólnego z szukaniem/nie szukaniem Boga co kreacjonizm z rzetelną wiedzą. Czyli NIC.
|
N maja 24, 2009 13:34 |
|
 |
Epikuros
|
kuba93 napisał(a): Mam do wszystkich ateistów-ewolucjonistów pytanie:Czy wy szukacie Boga czy probujecie innych od Niego odciągnąć.Jak jesteście ludżmi ktroym na wszystko potrzebny byl dowod a nawet jakby byl to i tak nie uweirzycie to przynajmniej nie wciagajcie w to bagno innych.
Przekonanie oparte na dowodzie nie wymaga już wiary 
|
N maja 24, 2009 13:36 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sam dobrze wiesz jak wiele ma wspolnego.
|
N maja 24, 2009 13:36 |
|
 |
GrubaOsmiornica
|
kuba93 napisał(a): Mam do wszystkich ateistów-ewolucjonistów pytanie:Czy wy szukacie Boga czy probujecie innych od Niego odciągnąć.Jak jesteście ludżmi ktroym na wszystko potrzebny byl dowod a nawet jakby byl to i tak nie uweirzycie to przynajmniej nie wciagajcie w to bagno innych.
jakby byl dowod to bysmy uwierzyli. Ale, ze zadnego jeszcze nie ma...
Przypominam, ze to Ty jestes tym, ktorym gardzo wszelkimi dowodami, bo masz swoja wiare i zadne fakty nie sa Ci do niczego niepotrzebne.
A dzieki temu bagnu jak to nazywasz, masz teraz internet i cala cywilizacje, z ktorej o dziwo chetnei korzystasz. Natomiast jesli chcesz wiedziec co czego prowadzi fundamentalizm, ktory Ty reprezntujesz, to zobacz co sie dzieje w krajach islamskich. Oni tez nie lubia tego "bagna".
|
N maja 24, 2009 13:39 |
|
 |
GrubaOsmiornica
|
*ktory gardzi.
Przeklety brak mozliwosci edycji postow :/
|
N maja 24, 2009 13:40 |
|
 |
Witold
|
kuba93 napisał(a): Sam dobrze wiesz jak wiele ma wspolnego.
Nie. Jeżeli odkrywanie weryfikowalnej prawdy o świecie narusza czyjąś nieweryfikowalną wiarę (istnienie Boga, w przeciwieństwie do ewolucji, jest nieweryfikowalne) to widać ile wiara była warta.
|
N maja 24, 2009 13:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
NIe ,rozwój technologiczny to jest normalna sprawa wraz z czasem ale Boga i całe Pismo nie należy pojmować wyłącznie alegorycznie ale takzei dosłownie,dowodów jest pełno chocby to ze Ty istniejesz ,to ze jest rozwoj i komputer i internet to dzieki Bogu i rozumowi ktorym nas obdarzyl a to ze nie wierzycie to jest nienormalne i waiara w powstanie czlowieka z materii nieozywionej wszystko aby nie Bóg,dobra powiem moze tak inteligentna istotaa jak wy to nazywacie sami przyznajecie ze musialbyc projektant nie mowie ze Bog niech bedzie inteligentna istota.
|
N maja 24, 2009 13:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Powiem wam co was doprowadzilo do ateizmu :Za duzo sie naczytaliscie Dawkinsa i jak niedojrzali młodzi ludzie chwyciliscie tą tandetę,kicz.
|
N maja 24, 2009 13:53 |
|
 |
GrubaOsmiornica
|
kuba93 napisał(a): Powiem wam co was doprowadzilo do ateizmu :Za duzo sie naczytaliscie Dawkinsa i jak niedojrzali młodzi ludzie chwyciliscie tą tandetę,kicz.
Powiedzial ten dojrzaly
Ciesze sie, ze jestes tak madry, ze wiesz co mnie doprowadzilo do ateizmu. Tak sie jednak sklada, ze ja wiem lepiej. Do ateizmu doprowadzila mnie religia w szkole oraz cotygodniowe wypady do kosciola.
|
N maja 24, 2009 14:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wiesz co powiem tak Ty nie jestes ateistką ale osobą wierzącą ale po prostu niepraktykującą po prostu ie chce Ci sie do Kosciola latac i zaraz sie za wielką ateitkę uwazasz.
|
N maja 24, 2009 14:02 |
|
 |
Epikuros
|
kuba93 napisał(a): Wiesz co powiem tak Ty nie jestes ateistką ale osobą wierzącą ale po prostu niepraktykującą po prostu ie chce Ci sie do Kosciola latac i zaraz sie za wielką ateitkę uwazasz.
Pierwszy wierzacy, który tak dalekoidący szacunek wyraził do ateistów
Jestesmy Wielkimi Ateistami Jakubie 
|
N maja 24, 2009 14:07 |
|
 |
Witold
|
kuba93 napisał(a): Powiem wam co was doprowadzilo do ateizmu :Za duzo sie naczytaliscie Dawkinsa i jak niedojrzali młodzi ludzie chwyciliscie tą tandetę,kicz.
Do ateizmu doprowadziło mnie krytyczne podejście.
|
N maja 24, 2009 14:18 |
|
|
|