Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 8:39

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 206 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona
 Czy własna interpretacja jest dowodem na ewolucję? 
Autor Wiadomość

poza tym każdy ma swoje argumenty?!.ja wierzę że byli stworzeni i ludzi i zwierzęta.
nawet gdy jest jakieś życie poza ziemskie to by nie zmieniło by mojej wiary.

Ewentualne obce życie inteligentne to ludzie czy zwierzęta?

Pn cze 22, 2009 13:02

POPEJ w skali kontrewolucji głupoty na tym forum zdecydowanie umieszczam Ciebie symbolicznie jako potomka Serweryna, a "dziadku" możesz mówić autorowi tematu.
Swoje dociekania na temat ewolucji polecam Tobie zacząć od nauki gramatyki i poprawnej konstrukcji zdań.

Pn cze 22, 2009 13:05
czy może są to jakieś stworzenia?
ty wierzyć czy w ewolucje z małpy w człowieka czy nie>?to jest twoje zdanie.

Pn cze 22, 2009 13:06
poza tym ja wierzę to że człowiek był człowiekiem.i nie pochodzi od małpy.a anty katolicy raczej lubią wierzyć to że człowiek pochodzi od świni i małpy lub osobno

Pn cze 22, 2009 13:08

To troche tak jakbym powiedzial, ze to, ze slonce swieci, jest kwestia opinii.

To, ze czlowiek to czlowiek. Suuper. Antylopa nie jest zwierzeciem, bo jest antylopa, a antylopa to antylopa, prawda? Czlowiek rozni sie od lemura tym samym czym lemur od jelenia a jelen od psa.

Gdybysmy dzialali na innej zasadzie, w inny sposob, mieli inne mechanizmy to wtedy faktycznie, mozna by powiedziec, ze czlowiek to jedno a zwierze to drugie. Natomiast w sytuacji, kiedy dzialamy na tych samych zasadach, nie roznimy sie tak naprawde niczym od zwierzat (roznice sa takie jak miedzy kazdym gatunkiem) to naprawde roznica miedzy nami jest kwestia NAZWY. jestesmy gatunkiem, ktory jak do tej pory najlepiej sie rozwinal, osiagnal najwyzsza inteligencje. I tyle. Zobacz ile jest form zycia i jak roznia sie one inteligencja miedzy soba. Jestesmy inteligentni (nie wszyscy ale wiekszosc) i nazwalismy sie czloiekiem. gdyby delfiny byly jeszcze inteligentniejsze, tez nazwalby sie jakos inaczej i odroznily by sie od reszty zwierzat, ale to nie zmienia faktu, ze wciaz bylyby ssakami, tak jak my.

Pn cze 22, 2009 13:09
szkoda że tyle słabych dowodów dawali ci co mówili o ewolucji.Czyli my zwierzęta???czyli było stworzenie zwierząt.

są gatunki na ziemi.ale ktoś kto wierzy wie że nie jest zwierzęciem ale człowiekiem

Pn cze 22, 2009 13:13
człowiek niszczy.robi wojny.kradnie lub zabija!(dla jedzenia)??
człowiek może podziwiać zwierzęta.

Pn cze 22, 2009 13:16

BNo tak, w koncu Twoje dowody kreacjonistyczne sa tak mocne, ze nie ma w ogole nad czym debatowac. I zacznij wreszcie mowic po polsku, bo ciezko cie zrozumiec. Na poczatek powiem ci, ze kropki nie stawia sie w srodku zdania.

Pn cze 22, 2009 13:17
wiem że najlepiej napisać że człowiek pochodzi od???małpy czy???
proszę o odpowiedz

że kiedyś były tylko zwierzęta.!!!????

Pn cze 22, 2009 13:21

Czlowiek moze rowniaz podziwiac glupote innych ludzi oraz tracic czas na rozmowy z ludzmi, ktorzy nie potrafia sie nawet wyslowic. Ja juz nie bede.

Pn cze 22, 2009 13:21
głupota bo robi błędy,wierz nie znasz mnie,

Pn cze 22, 2009 13:24

poza tym ja wierzę to że człowiek był człowiekiem.i nie pochodzi od małpy.a anty katolicy raczej lubią wierzyć to że człowiek pochodzi od świni i małpy lub osobno

Nie antykatolicy tylko antygłupki. Kościół nie neguje ewolucji. To robią tylko ci drudzy wymienieniu ;-)

P.S. POPEJ - strasznie bełkoczesz.

Pn cze 22, 2009 13:37
Ani jedna sensowna wypowiedź z waszej strony.

Ten co grzecznie wierzy to co mu się kituje ten jest naukowcem, ten zaś co zauważa że teoria mu wpychana jest niezgodna , bada, szuka dowiaduje się... Ten jest oszołomem, albo ... Trollem.

Nie odpowiadam na posty w których nie ma nic tylko tyle że po raz kolejny zostałem opluty obelgami sorry, ale myślałem że kulturalna dyskusja polega na przedstawianu swych racji a nie na obrażaniu założyciela tematu.

Patrzcei ludzi i czytajcie!!! Tak dyskutuje ateista:
- Trollu!! :cry:
- Głupku! :cry:
- Zmaknąć temat! :cry:
- Gość jest niebezpieczny! :cry:
- Idź się leczyć! :cry:
- Do gimnazium spowrotem! :oops:
Powyżej wszystko jest w postach moich sznownych rozmówców.

A może wróćmy do tematu? Czyż podobieństwa między gatunkami to nie interpretacja i naciąganie pod ewolucję? Przecież każdy może to zinterpretować na swój sposób. Dla mnie nie jest to żaden Dowód! :mad:

Pn cze 22, 2009 16:35
Jeszce jedno, Internet to miejsce wirtualne, ale osoby które tu piszą nie są wirtualne tylko realne. Po drugiej stronie monitoru siedzi prawdziwa osoba, która nie jest robotem, też ma uczucia, ma prawo do tego by być szanowanym. Jeśli czujesz że ktoś inny dysponuje lepszymi argumentami to powstrzymaj się od obrażania tej osoby, ale poszukaj takich rzeczy które go przekonają (Albo wogóle nie bież udziału w dyskusji bo nikt cię nie zmusza do tego byś tu był).

Taka mała dygresja dla tych którym brak kultury. Napiszcie i podajce mi choć jeden przykład mojego postu gdzie kogoś nazwałem głupkiem, debilem Trolem, i inne rzeczy które wy pod moim adresem bezkarnie wypisujecie.

Teraz napisze dla wszystkich. Nie rozmawiam z tymi co mnie obrażają. Wogóle nie odpowiadam na wasze posty.
Kto chce to może merytorycznie dalej dyskutować czy pewne interpretacje powinny nazywać się dowodami czy nie. Kto ma zamiar obrażać, ten niech sobie oszczędzi wstydu bo wyzwiskami raczej sobie tylko szkodzicie i własnemu wizerunkowi tu na forum.

Pn cze 22, 2009 16:50

Kreacjonizm jest wystarczającą obrazą dla inteligencji, żeby tak właśnie mu odpowiedzieć.

KONIEC

Pn cze 22, 2009 17:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 206 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona