To o ile dobrze widzę nie jest żadna "wojna ateistów z Wikipedią" tylko wojna Racjonalisty.pl z Wikipedią. Co kogo obchodzi wojna Agnosiewicza z Wikipedią?
Cytuj:
Nie wiem za bardzo o co kłótnia(?). Z błędnym logicznie teista w rozmowie z ateistą spotyka się non stop więc konieczne jest o tym pisać. Jak to odbierają ateiści mnie nie obchodzi. Stwierdzam fakty.
O to że wypisujesz stek głupot i nazywasz go "racjonalnym". Brednie takie jak te, które wypisałeś w swoim wywodzie o "błędach logicznych ateistów" to ja widziałem już nie raz. I to jest właśnie moment w którym widać to coś co łączy kreacjonistów i ateofobów. Użyte dużo ładnych słówek i fachowo brzmiących terminów, po to żeby wyprowadzić z nich kompletnie absurdalne wnioski

Weźmy przykład:
Racjonalizm.org napisał(a):
Argumentum ad populum
Błąd ten następuje wtedy, gdy staramy się udowodnić słuszność swego twierdzenia, odwołując się do tego, co myśli jakaś zbiorowość.
Biblia, to zbiór mitów i bredni, tak uważa większość naukowców. – większość naukowców tak nie uważa więc teiści nie martwcie się, podałem ten przykład bo często go spotykam, ale to zwyczajne kłamstwo.
Zacznijmy od tego że w ogóle nie wskazujesz tutaj błędu logicznego, tylko wylewasz swoją frustrację: "Biblia nie jest zbiorem mitów! Nie jest! Nie, nie nie nie nie nie nie nie Biblia nie jest zbiorem mitów, a ateiści są gupi gupi gupi!!!!"
Tymczasem Biblia z definicji jest zbiorem mitów - jest zbiorem religijnych opowieści o religii, bogach, powstaniu świata, człowieka, cudach, stosunkach bogów z ludźmi, wypisz wymaluj: mity. A jeśli chodzi o naukowców, to oni po prostu najlepiej wiedzą że te mity nie mają wiele wspólnego z rzeczywistością (świat nie powstał w 6 dni, węże nie mówią etc. etc.). Mówienie tu o jakimś "błędzie logicznym popełnianym przez ateistów" to manipulacja.
Cytuj:
Argumentum ad numerum
Błąd polega na tym, że ktoś uznaje coś za prawdziwe bo jakaś większość tak uważa.
Boga nie ma, wystarczy zauważyć, że większość naukowców na świecie to ateiści.
Teoria ewolucji jest prawdą, bowiem większość naukowców zgadza się z nią.
Więc do tego jesteś kreacjonistą. Czemu mnie to nie dziwi

Akurat teoria ewolucji w przeciwieństwie do Boga nie jest kwestią wiary, a już na pewno nie dla naukowców. Z Bogiem zresztą podobnie. Osobiście sądzę, że wśród naukowców jest tylu ateistów właśnie dlatego, że zdają sobie sprawę że Bóg to "byt ponad potrzebę".
Ale tak w ogóle, to znowu nie wykazałeś błędu logicznego, tylko wchodzisz w polemikę z argumentem.
Cytuj:
Fallacy of division
Ten błąd jest odwrotnością błędu fallacy of composition. Popełnia się go zawsze wtedy, gdy argumentuje się o części na podstawie całości. U racjonalistów i ateistów bardzo często można spotkać ten błąd.
Na przestrzeni dziejów chrześcijanie popełnili wiele zła w imię nietolerancji. Wszyscy chrześcijanie mają dziś na sumieniu te winy Kościoła.
Wow. Ten argument naprawdę jest błędem logicznym, brawo. Szkoda tylko że znacznie częściej niż ateiści, popełniają go właśnie takie ateofoby jak ty

Cytuj:
False analogy (zwany również boolean).
Ten błąd powstaje wtedy, gdy argumentujemy za pomocą analogii, która jest nieadekwatna.
Jeśli wierzysz w Boga, to czemu nie wierzysz też w krasnoludki?
Można to błędne rozumowanie przedstawić też w punktach:
a) w Boga się wierzy,
b) w krasnoludki się wierzy,
c) zatem wiara w Boga jest taką samą wiarą jak wiara w krasnoludki.
Ten błąd z kolei ateofoby takie jak ty bardzo często przywołują, kiedy chcą wmówić ateistom "wiarę w nieistnienie Boga", kiedy to analogia do Świętego Mikołaja jest akurat stuprocentowo adekwatna.
Cytuj:
Jeśli dziś uwierzymy w Biblię, to czy jutro mamy wierzyć w to, że ziemia jest płaska?
Jeśli dziś uwierzymy w Biblię, to czy mamy też uwierzyć, że Bóg stworzył świat w 6 dni?
Jeśli dziś w szkołach wprowadzimy kreacjonizm, to jutro będziemy musieli zacząć w nich uczyć o płaskiej ziemi.
Argument ten jest błędny, ponieważ Biblia jedynie zdaje się nauczać o płaskości ziemi i o tym, że Bóg stworzył świat w 6 dni.
Jakim fachowym terminem opatrzył byś błąd, którym jest "Biblia tylko udaje, że naucza że świat został stworzony w 6 dni"?
Ja bym to nazwał analfabetyzmem

Ale to temat na inną dyskusję, czyż nie?
Cytuj:
Błąd ten powstaje wtedy, gdy ktoś twierdzi, że reprezentowana przez kogoś idea jest niewłaściwa, bowiem wyznawał ją ktoś moralnie skompromitowany. Ateiści bardzo często zarzucają chrześcijanom, że ich wiara jest skompromitowana właśnie dlatego, że ktoś o niskiej moralności był jej zwolennikiem.
Jak możesz być chrześcijaninem! Przecież Hitler też nim był! – nie był, ale to jest jeden z argumentów ateistów
Kolejny błąd który najczęściej popełniają nie ateiści, tylko właśnie ateofoby takie jak ty.
Jak na ironię jedyne prawdziwe "błędy logiczne stosowane w dyskusji" jakie wykazałeś, najczęściej stosują właśnie osobnicy twojego pokroju.
Ten tekst to jest kupa manipulacji i ignorancji, że już nawet nie będę szerzej komentował powoływanie się na autorytet Macieja Giertycha...