Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 02, 2025 19:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 Fizyka obrazem Boga 
Autor Wiadomość
Post Re: Fizyka obrazem Boga
DrRichter: wkleisz tę przełomową teorię naukową, czy mamy dalej gadać o niczym?

So lut 15, 2014 20:22

DrRichter
Mieszanie powiązań ze świata materii, bo cząstki splątane są nadal cząstkami z tego materialnego świata, z zależnością duszy i ciała to jak dla mnie nieporozumienie. Albo mówimy o Bogu, który jest ponad wszechświatem, jest inny, nie jest zbudowany z materii, oddziaływań, lecz sam w sobie jest istotą duchową, albo o jakichś odkryciach, być może szokujących, ale nie mających nic związanego z Bogiem.

N lut 16, 2014 5:06

Wist Po raz kolejny widać jak dogmatyzm ogranicza twoje horyzonty.
Obrałeś pewien obraz Boga choć nie masz absolutnej pewności czy jest on taki jak sobie Go wyobrażasz.
Napisałeś, że jest On ponad wszechświatem, skąd ta pewność? Niemający związku z materią - totalna pomyłka z twojej strony.
Dziwię ci si, bo znasz Biblię na pewno bardzo dobrze, a nie zauważyłeś, że Bóg zawsze objawiał się za pomocą materialnych zjawisk widocznych na człowieka(płonący krzew, zdarzenie jakiego świadkiem był Ezechiel, inkarnacja Chrystusa w ciele człowieka itp)
Sam widzisz, że tylko przez świat materialny można było się kontaktować z człowiekiem, tym samym Bóg musiał stać się jego częścią.
Czy gdyby był wszechmocny tak jak w to wierzysz czy nie miałby innych możliwości formy ingerencji?

Wracając do tematu - jak postuluje to Nassim Haramein (kiedyś wyśmiewany teraz nagradzany za swoje prace), że istnieje poziom rzeczywistości zawierający świadomą energię.
Przytoczę fragment wypowiedzi Harameina :

"Każdy atom ma osobliwość, jest mini czarną dziurą i ma nieograniczony potencjał. I wszystko jest jednością. Nie ma świata materialnego i duchowego. Jest jeden świat materialno duchowy. Nie było nigdy dylematu: jajko, czy kura, one zawsze były jednością. ( nie ma dualizmu: nie ma ciemności, jest tylko kompletny brak światła)
Strona materialna powinna być w równowadze z częścią duchową. Są tylko dwie fundamentalne siły natury: grawitacja i elektromagnetyzm.
Można kreować rzeczywistość za pomocą spójności. Za pomocą spójności stwarzamy szczęście oraz wszystko, co materialne. Tylko ci, którzy są świadomi, doświadczają spójności, kierują swoim życiem. Następują zdarzenia powtarzalne. Wysyłamy intencję – wtedy próżnia odsyła nam wiadomość zwrotną. To jest właśnie Synchroniczność.
Wszechświat odpowiada, ale to jest koordynowane z myślami innych ludzi. Trzeba mieć wielką charyzmę, żeby wybić się z tłumu, żeby stworzyć swój realny indywidualny świat. To potrafią tylko jednostki, bo inaczej każdy byłby w swoim świecie i nie spotykalibyśmy się.
Ukierunkuj pragnienie ( Intencja ). Wejdź do swego wnętrza. Należy objąć nieskończoną małość, zapaść się w sobie, oto jest brama. Mamy wtedy dostęp do sieci informacyjnej i ona spełnia nasze najgłębsze marzenia. Jak wykreować dostateczną gęstość rzeczywistości – czyli spełnić pragnienie? Tym zajmuje się Inżynieria Próżni.
Jak mamy więc żyć? „Jeśli w siebie nie wchodzisz, to z siebie wychodzisz”. ( I kłaniają się tu „Rozmowy z Bogiem” – Donalda Walsha ). Koniecznie trzeba znaleźć chociaż kilka minut na medytację – wejście w siebie. Połączyć się z polem energii słońca. Połączyć się z polem morfogenetycznym galaktyki. Cała bowiem energia pochodzi od słońca. Wejdź w taniec z atomem. Szukaj bezruchu w sobie. W tobie jest centrum. Każdego dnia szukaj punktu bezruchu w sobie. Połącz się z tym bezruchem. ( Einstein nazywał to chwilą Bez-umysłu)
Wyrwij się z jazdy w korku na sześciopasmowej autostradzie, uciekaj od dzikiego wyścigu szczurów. Balansuj od skrajności do skrajności, ale utrzymuj równowagę, to jest ścieżka do oświecenia. Nie szukaj równowagi w ucieczce, ale w interakcji ze światem. Jesteś przecież światłem…."

Oto wypowiedź Amita Gosowani Fizyka Kwantowa i świadomość.

http://www.youtube.com/watch?v=Ez59mtxvkAk

N lut 16, 2014 12:05

Bo to co pod pojęciem Boga rozumiemy, to właśnie istotę ponad. Żaden dogamtyzm, tylko definicja pojęcia. To o czym Ty tu piszesz, jeśli istnieje, wymaga inneg pojęcia. W innym wypadku Bogiem można nazwać absolutnie wszystko, bo trochę nas przeraża, albo nie za bardzo to rozumiemy, choć nadal jest w domenie świata materii, antymaterii, ciemnej materii, energii i ciemnej energii, oddziaływań i wszystkiego co jeszcze odkryjemy. Bóg może nie istnieć, ale pojęcie zawsze oznaczać będzie taką właśnie istotę.

N lut 16, 2014 15:24
Rozumiem DrRichter, że jednak masz ochotę na gadanie o niczym, a pan z filmiku po prostu kłamie - nigdy żadnej teorii fizycznej nie stworzył.

Mam rację?

Pn lut 17, 2014 8:33

DrRichter napisał(a):
Dusza i ciało są wg mnie niczym cząstki elementarne

A wg mnie są niczym kisiel z żurawiny. :)

Albo może raczej niczym klucz dzikich gęsi odlatujących za horyzont w smutny listopadowy poranek. :?

zefciu wszystko świetnie podsumował. :-)

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Pn lut 17, 2014 9:19
pilaster napisał(a):
zefciu wszystko świetnie podsumował. :-)
No właśnie jeszcze nie podsumowałem. Bo cały czas są dwie opcje:
  • Facet z filmu napisał rzeczywiście jakąś teorię naukową i dorabia do niej pseudomistyczny bełkot (bo ten ostatni się lepiej sprzedaje).
  • Nie ma żadnej teorii. Facet łże.

Chciałbym poznać odpowiedź na to pytanie. Już założyłem wątek na a.pl.

Pn lut 17, 2014 9:23

Odkrywając prawa fizyki oraz ich zależności możemy powiedzieć, że Bóg jest doskonałym projektantem, logicznym i takim, Któremu można zaufać gdyż WIE CO ROBI.
Pozwala nam odkrywać te prawa abyśmy mogli fascynować się Jego nieskończoną inteligencją.
A ile jest jeszcze do odkrycia >>>naprzód>>>

Pn lut 17, 2014 9:28
Ponieważ DrRichter okazał się leniem śmierdzącym, trzeba go wyręczyć. Okazuje się, że jakiś tam artykuł jest.
http://hiup.org/wp-content/uploads/2013 ... ramein.pdf
Zabieram się za czytanie.

Pn lut 17, 2014 9:38

DrRichter napisał(a):
Każdy atom ma osobliwość...

Co za bzdura. Gdzie niby jest ta osobliwość i w jaki sposób stwierdzono jej istnienie?
DrRichter napisał(a):
..jest mini czarną dziurą...

A zatem ma horyzont zdarzeń, tak jak czarna dziura? Po porównaniu rozmiarów (dowolnego) atomu z jego masą okazuje się, że rozmiary są wiele rzędów wielkości za duże (lub masa wiele rzędów wielkości za mała) aby atom mógł mieć horyzont zdarzeń.
DrRichter napisał(a):
..i ma nieograniczony potencjał.

Jaki potencjał (jakiego pola kwantowego)?
DrRichter napisał(a):
Są tylko dwie fundamentalne siły natury: grawitacja i elektromagnetyzm.

A co ze słabym i silnym oddziaływaniem jądrowym? Poza tym elektromagnetyzm nie jest tak na prawdę fundamentalny, bo jest formą oddziaływania elektrosłabego powstałą po spontanicznym złamaniu symetrii cechowania SU(2) x U(1) przez pole Higgsa.

Nie wykluczam, że znalazłbym jeszcze więcej bzdur, ale nie chcę tracić czasu na ich szukanie.

Pn lut 17, 2014 13:26
O ku.... Teraz zauważyłem, że według niego te supermasywne protony kręcą się z prędkością światła. Bomba :)

Pn lut 17, 2014 13:46

Witam wszystkich, jestem wnuczką Klemensa Richtera, którego znacie jako DrRichter i w żalem informuje o jego śmierci. Wszystkim dziękuje i pozdrawiam. Jesse.
(przeglądając jego komputer zobaczyłam, że odwiedzał to forum i postanowiłam poinformować was o tym.
Zefciu kiedy pisałeś o moim dziadku "leń śmierdzący", już nie żył)

Śr lut 19, 2014 18:07
Jesse - żal mi z powodu Twojej straty. I także tego, że dziadek odszedł nie zdążywszy dokończyć dyskusji i naprostować swojego stosunku do tego tematu.

Cz lut 20, 2014 8:26

@Jesse

Chciałbym Ci zadać tylko jedno drobne pytanie, żeby wyeliminować ewentualne wątpliwości i podejrzenia. Skoro zalogowałaś się na konto dziadka po jego śmierci, to musisz znać jego hasło. Skąd je znasz?

Cz lut 20, 2014 10:42

Albowiem napisał(a):
@Jesse

Chciałbym Ci zadać tylko jedno drobne pytanie, żeby wyeliminować ewentualne wątpliwości i podejrzenia. Skoro zalogowałaś się na konto dziadka po jego śmierci, to musisz znać jego hasło. Skąd je znasz?

Może mieć włączoną opcję automatycznego logowania

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Cz lut 20, 2014 10:53
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona