Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 22:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 162 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona
 Deklaracja wiary lekarzy - mam mieszane uczucia 
Autor Wiadomość
Post Re: Deklaracja wiary lekarzy - mam mieszane uczucia
A co ma być? Zaklinanie rzeczywistości: schowam głowę pod kołdrę, czego nie widzę, tego nie ma. Żałość bierze: podobno lekarze to elita społeczeństwa, dzielni ludzie.

Co innego mnie interesuje. Jaka jest skala tego zjawiska (mam na myśli deklarację)? Trzy tysiące lekarzy to w skali kraju dużo czy mało? Jak podpisy rozkładają się geograficznie? Wiekowo? Są na liście jakieś znane nazwiska? Specjaliści z gatunku niezastąpionych?

Wt cze 03, 2014 6:20

ErgoProxy napisał(a):
A co ma być? Zaklinanie rzeczywistości: schowam głowę pod kołdrę, czego nie widzę, tego nie ma. Żałość bierze: podobno lekarze to elita społeczeństwa, dzielni ludzie.

Raczej chodzi tu o gender. Nietrudno chyba się tego domyślić. To samo tyczy się pkt 3.

Cytuj:
jest skala tego zjawiska (mam na myśli deklarację)? Trzy tysiące lekarzy to w skali kraju dużo czy mało?

W 2011 r. lekarzy w Polsce było 121 tysięcy. Ale deklaracje podpisują również studenci medycyny.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt cze 03, 2014 6:39
Johnny99 napisał(a):
Raczej chodzi tu o gender.

Świetnie, a zatem niech dołączą do deklaracji punkt głoszący, że człowiek jest człowiekiem, a nie wilkiem czy lisem... FURRY PRIDE!

Wt cze 03, 2014 6:45
Post Re: Delaracja wiary lekarzy- mam mieszane uczucia.
Askadtowiesz napisał(a):
Nie odwracajmy kota do góry ogonem. Wina lekarza (nadmierna zaufanie) jest nieznaczna w porównaniu z winą tych, którzy go oszukali. To jest tak jakbyśmy przypisywali winę okradzionemu, ze dał sie okrasć, a zapomnieli o złodzieju.
Ja jej wcale nie widzę, niech tylko mnie i moją rodzinę Pan Bóg uchowa od takiego śpiącego misia. Oczekiwałabym od lekarza że ogólnie będzie bardziej ogarnięty.

Wt cze 03, 2014 7:00

ErgoProxy napisał(a):
Świetnie, a zatem niech dołączą do deklaracji punkt głoszący, że człowiek jest człowiekiem, a nie wilkiem czy lisem... FURRY PRIDE!

Najwyraźniej uważają, że nie dla wszystkich jest to takie oczywiste.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt cze 03, 2014 7:04

ErgoProxy napisał(a):
Johnny99 napisał(a):
Raczej chodzi tu o gender.

Ale gadem być może, right?

"Wachlarzem o aloes", czyli mój blog literacki o fantasy i science-fiction:
http://wachlarzemoaloes.blogspot.com - blog
https://www.facebook.com/Wachlarzem-o-aloes-1499129103717492/ - fanpage

Wt cze 03, 2014 9:40
Nie. Ma być chory albo zdrowy, logika czterowartościowa to wymysł lewacki. : P

Wt cze 03, 2014 9:45

ErgoProxy napisał(a):

Nie lewacki, a buddyjski.

Logika dwuwartościowa przeszła do lamusa, obowiązuje logika trójwartościowa - dwie wartości skrajne i nieskończenie wiele stanów pomiędzy nimi.

Genderu się uczepili - argumentów sensownych nie mają, ale "lewakowi" dołożyć nie zaszkodzi?

To ideologia, która mówi, że na człowieka nie powinno się patrzyć ze względu na płeć, a na to, co sobą reprezentuje. W praktyce sprowadza się to do tego, że w niektórych krajach ogłoszenia typu np.: "szukam kelnerek" są nie do pomyślenia, bo nikt nie zakłada, jaka ma być płeć osoby an tym stanowisku. Jedynymi zawodami, gdzie dopuszczalne jest kierowanie się płcią ze względu na ich charakter są: aktor/aktorka, model/modelka i tancerka go go. I to jest OK. Ale posłanka Kempa lepiej o "dżęderze" wie od całej reszty świata i nie dziw, że takie rzeczy wychodzą.

A jak ktoś ma ochotę zmienić płeć - wara nam od tego, żeby narzucać mu swoje przekonania. Tak samo każdy ma prawo się identyfikować z taką płcią, jaka mu odpowiada. Wyróżniamy bowiem wiele rodzajów płci - genetyczna, metrykalna, psychiczna, somatyczna, ...

Ale środowiska prawicowe zawsze wiedzą lepiej. Co gorsza, próbują usilnie swe zdanie narzucać innym. Nie akceptują pewnych rzeczy - ich sprawa. Nikt ich do niczego nie zmusza. Ale oni - to już coś innego. Niedługo dojdziemy do absurdów rodem z książki Orwella "Rok 1984". Chrześcijanie...

Wt cze 03, 2014 14:50

ErgoProxy napisał(a):

Gady zdrowe :D

"Wachlarzem o aloes", czyli mój blog literacki o fantasy i science-fiction:
http://wachlarzemoaloes.blogspot.com - blog
https://www.facebook.com/Wachlarzem-o-aloes-1499129103717492/ - fanpage

Wt cze 03, 2014 15:06

Post Re: Delaracja wiary lekarzy- mam mieszane uczucia.
MARIEL napisał(a):
Askadtowiesz napisał(a):
Nie odwracajmy kota do góry ogonem. Wina lekarza (nadmierna zaufanie) jest nieznaczna w porównaniu z winą tych, którzy go oszukali. To jest tak jakbyśmy przypisywali winę okradzionemu, ze dał sie okrasć, a zapomnieli o złodzieju.
Ja jej wcale nie widzę, niech tylko mnie i moją rodzinę Pan Bóg uchowa od takiego śpiącego misia. Oczekiwałabym od lekarza że ogólnie będzie bardziej ogarnięty.
Więc kot nadal do góry ogonem;-)

Rozsądne, a nie pętające swej wolności umysły są lekkimi ciałami lotnymi, wybiegającymi zawsze naprzód i rozpoznającymi okolice, do których dostojnie kroczący, zwarty korpus ortodoksów w końcu także kiedyś dotrze.
G.C. Lichtenberg

Wt cze 03, 2014 17:52
Moderator

equuleuss napisał(a):
A interseksualizm? Istnieje na tym świecie kobieta która ma kariotyp XY, ale czuje się całkowicie kobietą i nie chciałaby tego zmieniać.

Takich osób też jest całkiem sporo, np. takie dwa schorzenia:

Zespół niewrażliwości na androgeny
https://pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3%B ... _androgeny

Zespół Swyera (zespół czystej dysgenezji gonad)
https://pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3%B3%C5%82_Swyera

Jak zwykle, szerszy opis w wersji anglojęzycznej.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Wt cze 03, 2014 22:31
Ciekawe jak by zrobić ankietę między katolikami, bo jakoś unika się udzielenia jednoznacznej odpowiedzi. Związane z tą deklaracją pytania dla katolika są proste. Czy jesteś za tym aby iść za Jezusem wszędzie i wybierać Prawo Boga, czy jesteś katolikiem, czy jesteś wiernym Jezusowi katolikiem, czy też może jesteś katolikiem tylko tam i tylko wtedy kiedy jest to Ci wygodne. Czy Prawo Boga jest dla Ciebie najlepsze i jedynie słuszne w każdej sytuacji, czy może idąc do pracy uważasz że tam lub gdziekolwiek indziej są sprawy gdzie Bóg się myli i lepsze od Boga są prawa stworzone przez ludzi które zaprzeczają słuszności i nieomylności Prawa Boga.

Pytanie skierowane do katolika odnośnie słuszności deklaracji wiary lekarzy, których politycy i korporacje chcą zaciągnąć do mordowania i wypierania się Boga, mówiąc że jest wiele miejsc gdzie nie możesz być katolikiem......to pytanie do katolika o słuszność tej deklaracji wiary jest jak pytanie o to czy jesteś katolikiem, czy jesteś wierny Jezusowi. Katolik sprzeciwiający się swojej wierze w tym aspekcie wyrazi jednocześnie poparcie dla dalszego, głębszego wypierania naszej wiary i Jezusa ze sfery publicznej itd. itd. Nie bądzmy katolikami egoistami.

Śr cze 04, 2014 0:49
@quas, diabel siedzi w szczegolach. Gdyby ta deklaracja mowila o wierze katolickiej lekarzy, byloby ok. O ochronie zycia od poczecia do naturalnej smierci, tez. Choc akurat przy umieraniu owa "naturalnosc" juz dawno zostala zniesiona wlasnie przez lekarzy i medycyne. Ale mozna by to tlumaczyc sobie, ze sa przeciw bezposredniej eutanazji.
Ale teksty o jasnosci plci kierowane sa walka ideologiczny z gender (tak, tak to nazwe) i w efekcie osmieszaja samych... lekarzy. Jak widac w tej dyskusji.

Śr cze 04, 2014 6:15

Ulisses napisał(a):
W praktyce sprowadza się to do tego, że w niektórych krajach ogłoszenia typu np.: "szukam kelnerek" są nie do pomyślenia, bo nikt nie zakłada, jaka ma być płeć osoby an tym stanowisku. Jedynymi zawodami, gdzie dopuszczalne jest kierowanie się płcią ze względu na ich charakter są: aktor/aktorka, model/modelka i tancerka go go. I to jest OK.

No nie wiem. W praktyce np. wygląda to tak, że ogłoszenia, z których wynika, że poszukiwana do pracy jest kobieta (najczęściej sekretarka, sprzątaczka itp.) się w Polsce dość często zdarzają, ale przeciwne raczej nie. Dzięki czemu kobietom łatwiej znaleźć pracę :roll:

Śr cze 04, 2014 7:21
Kael napisał(a):
@quas, diabel siedzi w szczegolach. Gdyby ta deklaracja mowila o wierze katolickiej lekarzy, byloby ok. O ochronie zycia od poczecia do naturalnej smierci, tez. Choc akurat przy umieraniu owa "naturalnosc" juz dawno zostala zniesiona wlasnie przez lekarzy i medycyne. Ale mozna by to tlumaczyc sobie, ze sa przeciw bezposredniej eutanazji.
Ale teksty o jasnosci plci kierowane sa walka ideologiczny z gender (tak, tak to nazwe) i w efekcie osmieszaja samych... lekarzy. Jak widac w tej dyskusji.

[offtop, ad personam - s33]

Co do diabła w szczegółach to jest on obecny ale w szerzonej w EU i nie tylko pedofilskiej ideologii gender, a nie w deklaracji wiary i wierności Jezusowi i Prawu Bożemu.

Śr cze 04, 2014 13:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 162 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona