Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 4:57

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Czy można "odświęcić" poświęcona wcześniej rzecz 
Autor Wiadomość

Post Re: Czy można "odświęcić" poświęcona wcześniej rzecz
zefciu napisał(a):
Przecież Ty nie przedstawiasz powyżej żadnego rozumowania, tylko dogmatycznie objaśniasz, w co rzekomo wierzą katolicy.

W związku z tym dogmatyka to "żadne rozumowanie". :)

Proszę jesteś w stanie wykazać gdzie tkwi błąd rozumowanie, które przedstawiłem? Skoro moje wywody to jedynie przedstawienie tego w co "rzekomo" wierzą katolicy to słucham daj upust swojemu chrześcijaństwu, zrób dobry uczynek i oświeć mnie proszę gdzież to popełniłem błąd. Jeśli się mylę, wykaż to (nie mam problemów z przyznaniem się do błędu), jeśli nie to z góry uprzedzam, żebyś z łaski swojej nie odpowiadał na tę wiadomość jeśli ma ona ograniczać się do kolejnego komentarza, który oczywiście nic nie wnosi. Konkrety proszę i możemy próbować być może ciekawej i pouczającej dyskusji, bo wybacz, ale podejście w stylu "wiem, ale nie powiem" możesz ewentualnie zakończyć mocnym tupnięciem nóżką w podłogę i tyle. Ponawiam mój apel i prośbę o konkrety i wykazanie błędów w moim rozumowaniu, będę wdzięczny.

So lip 25, 2015 18:13
remek116 napisał(a):
W związku z tym dogmatyka to "żadne rozumowanie". :)
Rozumowanie, to proces wyciągania wniosków z przesłanek. Dogmatyka to podawanie sądów bez tego procesu.
Cytuj:
Proszę jesteś w stanie wykazać gdzie tkwi błąd rozumowanie, które przedstawiłem?
remek zaczyna bełkotać. :(
Cytuj:
oświeć mnie proszę gdzież to popełniłem błąd.
Klikając na przycisk "odpowiedz".
Cytuj:
Jeśli się mylę, wykaż to
http://tiny.pl/gx96h

So lip 25, 2015 18:32

Cytuj:
IPW - No co ty Hipokryta , gdyby włożono Hostię do wody to by się rozpuściła , a nie odświęciła . Jezus wchodził do wody , żeby się uświęcić , a nie odświęcić . Z drugiej jednak strony jest ekskomunika , czyli zmazanie chrztu , lub wykluczenie , to też brzmi trochę jak odświęcenie .
Cytuj:
Kael - To z lekcji religii taka wiedze wyniosles? Czy na wagary chodziles?

Chrztu nie da sie wymazac, a ekskomunika to co innego. Gdybys mial podstawy laciny, to bys wiedzial co to moze byc....
No proszę jaki poliglota , zapomniałeś jeszcze skomentować słowo wykluczenie , albo nie potrafisz , bo to już jest po polsku i trzeba by było włączyć myślenie .

N lip 26, 2015 18:57

zefciu napisał(a):
http://tiny.pl/gx96h

Rozumiem, że chodzi tu przede wszystkim o zapis: "obecność tak długo trwa, póki postacie pozostają nie zmienione", więc z mojej strony ukłon i przeprosiny jeśli kogoś wprowadziłem w błąd swoimi wywodami. Zefciu - dzięki za wskazówkę. Chciałbym jednak to pociągnąć nieco dalej i będę trochę upierdliwy, czy mamy zdefiniowane co rozumiemy przez zmianę postaci?

Śr lip 29, 2015 13:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2