Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 05, 2025 7:10

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 438 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 30  Następna strona
 argumenty na nieistnienie Boga 
Autor Wiadomość

movsd napisał(a):
Seweryn napisał(a):
czyli rozumiem, że uwazasz się za zwierzę?

movsd napisał(a):
Systematyka
Domena eukarioty
Królestwo zwierzęta
Podkrólestwo tkankowce
(...)

Zabawne, że wstydzisz się do tego otwarcie przyznać. Czyżby wątpliwości?

Nie wstydzę, jedynie staram się zmusić cię do czytania ze zrozumieniem...
Proszę bardzo, wersja bardziej inwazyjna:
JA, TY I KAŻDY INNY CZŁOWIEK NALEŻYMY DO KRÓLESTWA ZWIERZĄT.

N sie 17, 2008 21:50

To już wiem skąd tamten temat. Ale uwagi personalne prosze zostawić na PW, szczególnie Ty Sewerynie.

N sie 17, 2008 21:56

Ja i ty i każdy inny człowiek należymy do Królestwa Bożego.

N sie 17, 2008 22:04
Seweryn napisał(a):
movsd napisał(a):
Seweryn napisał(a):
czyli rozumiem, że uwazasz się za zwierzę?

movsd napisał(a):
Systematyka
Domena eukarioty
Królestwo zwierzęta
Podkrólestwo tkankowce
(...)

Zabawne, że wstydzisz się do tego otwarcie przyznać. Czyżby wątpliwości?

Nie wstydzę, jedynie staram się zmusić cię do czytania ze zrozumieniem...
Proszę bardzo, wersja bardziej inwazyjna:

wiesz movsd...
Seweryn czasem czyta trochę inne forum.
nie wiadomo jak to się dzieje, ale, jak widzisz, się dzieje.

N sie 17, 2008 22:04

movsd napisał(a):

Właśnie, cieszę się że się zgadzamy.

N sie 17, 2008 22:10

Seweryn napisał(a):
movsd napisał(a):

Właśnie, cieszę się że się zgadzamy.

Nie, zaraz, nie doczytałem do końca zdania :D

Twierdzisz że należysz do królestwa twojego bóstwa.

OK, Proszę bardzo, a teraz mnie do tego przekonaj.

N sie 17, 2008 22:12

Nie, zaraz, nie doczytałem do końca zdania :D

Twierdzisz że należysz do królestwa twojego bóstwa.

OK, Proszę bardzo, a teraz mnie do tego przekonaj.

Nie tylko ja, ty też . Do przkonania cię użyję tego co ty czyli wikipedii:
Cytuj:

Królestwo Boże pojawiło się na ziemi wraz z przyjściem na świat Mesjasza, Jezusa Chrystusa: "Lecz jeśli Ja mocą Ducha Świętego wyrzucam złe duchy, to istotnie przyszło już do was królestwo Boże" (Mt 12,28). Przyjście na świat Zbawiciela nastąpiło w wyznaczonym przez Boga czasie, tzn. gdy nastała "pełnia czasu". Był to czas, w którym zaczął realizować się Boży plan odkupienia upadłej ludzkości i nadanie człowiekowi godności przybranego dziecka Bożego ("syna Bożego") na podobieństwo Jezusa Chrystusa, Jednorodzonego Syna Bożego (Ga 4,4-5; Ef 1,3-14; J 1,14).
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kr%C3%B3lestwo_Bo%C5%BCe

N sie 17, 2008 22:19

Używam Wikipedii, a nie książek, bo niestety nie mogę ich załączyć na forum.

Seweryn napisał(a):
Nie tylko ja, ty też . Do przkonania cię użyję tego co ty czyli wikipedii:
Cytuj:

Królestwo Boże pojawiło się na ziemi wraz z przyjściem na świat Mesjasza, Jezusa Chrystusa: "Lecz jeśli Ja mocą Ducha Świętego wyrzucam złe duchy, to istotnie przyszło już do was królestwo Boże" (Mt 12,28). Przyjście na świat Zbawiciela nastąpiło w wyznaczonym przez Boga czasie, tzn. gdy nastała "pełnia czasu". Był to czas, w którym zaczął realizować się Boży plan odkupienia upadłej ludzkości i nadanie człowiekowi godności przybranego dziecka Bożego ("syna Bożego") na podobieństwo Jezusa Chrystusa, Jednorodzonego Syna Bożego

Ok, tylko że nic z tego nie wynika. Autor tekstu twierdzi, że z narodzinami Jezusa przyszło królestwo, a tego nie dowodzi. KAŻDY może napisać coś takiego, ja również... Tym bardziej że było bardzo wielu już zbawicieli, co chwilę czytam o jakiś sektach zamykających się w schronach pod ziemią, a ich przywódcy mówią kubek w kubek to samo co ty przytoczyłeś (tylko zmieniają drobne szczegóły, że to niby oni są mesjaszami). udowodnij mi że:
1. To nie są bajki.
2. Akurat twój mesjasz jest prawdziwy, a nie np Mahomet któy uważał Jezusa za jedynie proroka.

N sie 17, 2008 22:26

Udowodnię to zaraz po tym jak ty mi udowodnisz, że Jezus nie jest zbawicielem, a wszechświat powstał sam z niczego. No i udowodnij mi to że hipopotam faktycznie powstanie ze zderzenia dwóch kwarków .

N sie 17, 2008 22:39

Udowodnię to zaraz po tym jak ty mi udowodnisz, że Jezus nie jest zbawicielem, a wszechświat powstał sam z niczego. No i udowodnij mi to że hipopotam faktycznie powstanie ze zderzenia dwóch kwarków .

1. Dlaczego ja mam udowadniać, że ten czy inny człowiek nie jest bóstwem? Ty twierdzisz że on jest bogiem i ja mam to udowodnić? Kpisz chyba?
2. Wszechświat mógł powstać z niczego, nie koniecznie musiał, nie jest to obecnie jasne.
3. A co do tych kwarków... nie streszczę ci 5 lat studiów w 20 minut. Idź do biblioteki i się doucz sam albo zapisz się na studia. Nauka póki co w tym kraju jest za friko.

N sie 17, 2008 22:45

1. Dlaczego ja mam udowadniać, że ten czy inny człowiek nie jest bóstwem? Ty twierdzisz że on jest bogiem i ja mam to udowodnić? Kpisz chyba?
2. Wszechświat mógł powstać z niczego, nie koniecznie musiał, nie jest to obecnie jasne.
3. A co do tych kwarków... nie streszczę ci 5 lat studiów w 20 minut. Idź do biblioteki i się doucz sam albo zapisz się na studia. Nauka póki co w tym kraju jest za friko.

1) Dlatego że były 2000 lat temu wydarzenia historyczne z tym związane , więc udowodnij że były fałszywe.

2)Jeśli nie koniecznie musiał i nie jest to jasne to skąd wiesz że Jezus nie mówił prawdy o Bogu stwórcy?

3)Chcesz powiedzieć że powstanie fioletowego hipopotama jest przedmiotem studiów i to 5 letnich . Do jakiej szkoły ty chodziłeś?

N sie 17, 2008 22:58

1) Dlatego że były 2000 lat temu wydarzenia historyczne z tym związane , więc udowodnij że były fałszywe.

Chodzenie po wodzie nie jest możliwe. Jeśli mam to uznać za prawdę, muszę przeprowadzić eksperyment, który wykaże, że dany człowiek chodzi po wodzie w sposób wymykający się naukowemu rozumieniu materii. Biblia jest pełna "smaczków".

Seweryn napisał(a):
2)Jeśli nie koniecznie musiał i nie jest to jasne to skąd wiesz że Jezus nie mówił prawdy o Bogu stwórcy?

Bo opowiadał fantasmagorie identyczne z tymi które opowiadały tysiące pseudo-proroków, pseudo-pół-bogów itd. Równie dobrze mógłbym obalać istnienie Śródziemia stworzonego przez Tolkiena. Gdyby Tolkien w swoim sześcioksięgu Władca Pierścieni stwierdził że są to wydarzenia prawdziwe, nikt nie mógł by tego obalić podobnie jak twojego Boga.

Seweryn napisał(a):
3)Chcesz powiedzieć że powstanie fioletowego hipopotama jest przedmiotem studiów i to 5 letnich . Do jakiej szkoły ty chodziłeś?

Możliwe jest powstanie fluktuacji kwantowej, o rozmiarach makroskopowych, która przybierze losowy kształt. Prawdopodobieństwo tego jest niewyobrażalnie małe ale niezerowe. PRZECZYTAJ wykłady Feynmanna zanim zaczniesz z kogokolwiek drwić.

N sie 17, 2008 23:09

Seweryn napisał(a):

Chodzenie po wodzie nie jest możliwe. Jeśli mam to uznać za prawdę, muszę przeprowadzić eksperyment, który wykaże, że dany człowiek chodzi po wodzie w sposób wymykający się naukowemu rozumieniu materii. Biblia jest pełna "smaczków".

Seweryn napisał(a):

Bo opowiadał fantasmagorie identyczne z tymi które opowiadały tysiące pseudo-proroków, pseudo-pół-bogów itd. Równie dobrze mógłbym obalać istnienie Śródziemiap stworzonego rzez Tolkiena. Gdyby Tolkien w swoim sześcioksięgu Władca Pierścieni stwierdził że są to wydarzenia prawdziwe, nikt nie mógł by tego obalić podobnie jak twojego Boga.

Seweryn napisał(a):

Możliwe jest powstanie fluktuacji kwantowej, o rozmiarach makroskopowych, która przybierze losowy kształt. Prawdopodobieństwo tego jest niewyobrażalnie małe ale niezerowe. PRZECZYTAJ wykłady Feynmanna zanim zaczniesz z kogokolwiek drwić.

Słabe te Twoje dowody .
1) Jak to nie możliwe jest wiele owadów które chodzą po wodzie i nawet nie są Bogami.

2)Gdyby sródziemie Tolkiena było prawdziwe wiara w nie utrzymałaby sie mocą wszechmocnego Tolkiena ,jednak nic takiego sie nie dziej i prawie każdy wie że to bajka . Udowodnij że wiara Chrześcijańska trwająca tysiące lat nie jest podtrzymywana moca Boga.

3) Teoretycznie możliwe jest nawet zwiększenie predkości światła np. jesli usiadłbyś na końcu promienia światła i włączył latarkę .Predkość by sie podwoiła .Zauważuł to Einstein tylko co z tego?

N sie 17, 2008 23:22

Słabe te Twoje dowody .
1) Jak to nie możliwe jest wiele owadów które chodzą po wodzie i nawet nie są Bogami.

Słowo [url="http://www.fizyka.net.pl/ciekawostki/ciekawostki_wn5.html"]menisk[/url] obiło ci się o uszy? Albo Napięcie_powierzchnioweTo jest program 1 klasy liceum. Napięcie powierzchniowe jest zbyt słabe by utrzymać cokolwiek cięższego od owada.

Seweryn napisał(a):
2)Gdyby sródziemie Tolkiena było prawdziwe wiara w nie utrzymałaby sie mocą wszechmocnego Tolkiena ,jednak nic takiego sie nie dziej i prawie każdy wie że to bajka . Udowodnij że wiara Chrześcijańska trwająca tysiące lat nie jest podtrzymywana moca Boga.

Są starsze religie (przykładowo Judaizm) które twierdzą że Jezus nie był bogiem ani nawet prorokiem. Jest wiele starych kultów, które się trzymają nie siłą Boga, ale ogniem i mieczem.

Seweryn napisał(a):
3) Teoretycznie możliwe jest nawet zwiększenie predkości światła np. jesli usiadłbyś na końcu promienia światła i włączył latarkę .Predkość by sie podwoiła .Zauważuł to Einstein tylko co z tego?

Teoretycznie mógłbyś sięgnąć najpierw po książkę a potem po klawiaturę a nie odwrotnie.
Einstein zauważył, że
a) nic materialnego nie może osiągnąć prędkości światłą
b) prędkości relatywistyczne sumują się wg wzoru:
dv = (u + v) / (1 + uv/c^2).
Tak więc suma takich prędkości wynosi wciąż prędkość światła.

N sie 17, 2008 23:33

Seweryn napisał(a):
Słabe te Twoje dowody .

Słowo [url="http://www.fizyka.net.pl/ciekawostki/ciekawostki_wn5.html"]menisk[/url] obiło ci się o uszy? Albo Napięcie_powierzchnioweTo jest program 1 klasy liceum. Napięcie powierzchniowe jest zbyt słabe by utrzymać cokolwiek cięższego od owada.

Seweryn napisał(a):

Są starsze religie (przykładowo Judaizm) które twierdzą że Jezus nie był bogiem ani nawet prorokiem. Jest wiele starych kultów, które się trzymają nie siłą Boga, ale ogniem i mieczem.

Seweryn napisał(a):

Teoretycznie mógłbyś sięgnąć najpierw po książkę a potem po klawiaturę a nie odwrotnie.
Einstein zauważył, że
a) nic materialnego nie może osiągnąć prędkości światłą
b) prędkości relatywistyczne sumują się wg wzoru:
dv = (u + v) / (1 + uv/c^2).
Tak więc suma takich prędkości wynosi wciąż prędkość światła.

1)Wiec udowodnij że napięcie powierzchniowe wody dotyczy również Boga

2) Udowodnij że ich twierdzenia są prawdą.

3) światło jest materialne .

N sie 17, 2008 23:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 438 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 30  Następna strona