Autor |
Wiadomość |
majanovak
|
 Re: Wezwanie do przebudzenia
gołąb napisał(a): beldex napisał(a): Bóg dla nas, ludu kapłańskiego, prorockiego i królewskiego  tak, tak, dobrze czytasz, jestesmy ludem krolewskim, bo Bóg jest krolem całego Wszechświata i na szczęście nikt ani nic tego nie zmieni, - lepiej sie pośpiesz , bo genetycznie zmodyfikowane rośliny równie dobrze mogą zmodyfikować genetycznie OWADY i inne zwierzęta - obyśmy się nie obudzili pewnegodnia z latającymi MUTANTAMI za oknami naszych domów - wtedy już nie będziemy ludem królewskim tylko raczej smacznym objadkiem dla OWADÓW - MUTANTÓW  To nie tak do konca. Mysle, ze beldex nalezy do Bozej rodziny i dlatego tak mowi, bo tak sie utozsamia - ze swoja nowa rodzina. Wynikac to moze jedynie z faktu, ze oddal swoje zycie Bogu. A wiec jesli ktos nie oddal swojego zycia Bogu i Jezus nie stal sie Jego osobistym Panem i Zbwicielem to nie nalezy do rodziny krolewskiej, nie jest wybranym narodem i nie jest kaplanem. To nie jest automatyczne dla kazdego. Bozymi dziecmi sie stajemy, a nie rodzimy.
|
Pt paź 28, 2011 16:18 |
|
|
|
 |
gołąb
|
gadasz o tym słowie jakby to nic poza nim nie było ale czy to słowo mówi ci o tym , że np: w CRL zabija sie 35000 dzieci dziennie ( nienarodzonych , nawet do 8 miesiąca ciąży , a czasem i ledwo co po urodzeniu ) a może słowo mówi ci o tym jak to szczepionki zawierają w swoim składzie DNA ludzkich noworodków poddanych aborcji, rtęć aluminium i szkodliwe dla zycia trucizny po których dzieci popadają w autyzm , niektóre umierają a niektóre mają straszne powikłania ( z grubsza tylko te najsilniejsze przechodzą szczepienia bez skutków ubocznych ) , a może słowo mówi ci , że szczepionki na świńską grypę czy ptasią w rzeczywistości służą do chodowania w ludzkim organiźmie ( po wszczepieniu )wirusa , który rozprzestrzenia się na ludzi zdrowych ( niezaszczepioych - pierw na rodzinę , ludzi w pracy czy w szkole ) a czy słowo mówi ci , że na Ukrainie powstały mobilne spalarnie psów na euro 2012 po to by zmiejszyć ilośc bezpańskich psów na tą imprezę , a czy słowo pokazuje ci jak w CLR obdziera się zwierzęta na rzywca ze skóry ( uwierz mi straszny widok ) , a czy słowo pokazuje ci jak to Berlusconi zjada swoje smarki z nosa i popija kawką ( na Youtube ) albo może słowo powiedziało ci , że prezesem firmy farmaceutycznej BAYER był skazany za ludobujstwo po II wojnie św. i eksperymenty medyczne na ludziach , faszystowski doktorek ( nie pamiętam już nazwiska ) , któremu to po wpłaceniu kaucji przez Rockefelerów skrucono wyrok z 7 do 3 lat i dano ta posadkę.  ???????? Powiem ci jedno - to słowo , które ty łapiesz czytając Biblie cię okłamuje ,mówi ci dokładnie to co chcesz usłyszeć po to by upewnić cię , że wiedziałaś o tym co przeczytałaś juz od dawna a Pismo tylko ci przytakuje , że się nie mylisz i myslisz sobie , jaka to ty jestes mądra , że wiedziałaś już o tych wszystkich rzeczach ( złu , dobru , o nikczwmności , zdradach , itd... ) zanim Pismo zaczełaś wogóle czytać - tak szczerze to gadasz o tym piśmie jakby na swiecie nic po za nim się nie liczyło - jesteś zombie 21 wieku i mogę cię ( z tym czytaniem ,,pijanego,, słowa ) porównać do pijaków co to myslą , że wódka to jest jedyna prawdziwa rzecz lub narkomana , który poza daniem sobie w żyłe niczego nie potrzebuje - jesteś pijana słowem bo wszystko co można wyciągnąc z twoich postów to jest : PIJMY SŁOWO , JESTEM TAK NIM NAWALONA , ŻE AŻ CZUJE SIĘ LEKKA JAK PIÓRKO , CHRONI MNIE!! - proszę bardzo czytaj sobie słowo ( wszystko jest dla ludzi - lecz w umiarze - moim zdaniem ) ale nie można być zamkniętym na realne problemy innych bo to może spotkac każdego. Każdy ma prawo do refleksji w postaci piwa , trawki , wódeczki , czy nawet słowa ale jak przesadzasz z każdym z tych rzeczy to odbija sie na twoim zdrowiu fizycznym i psychicznym.
|
Pt paź 28, 2011 16:49 |
|
 |
gołąb
|
majanovak napisał(a): Widzisz Biblia mowi, ze pewnego dnia bedzie Sad Osteczny, wiec jesli temu zaprzeczasz to automatycznie nazywasz Boga klamca, bo On to powiedzial, a Ty to osmieszasz i mowisz, ze to bzdury, ze w to nie wierzysz. Tym samym pokazujesz, ze wybierasz sobie w co chcesz wierzyc a w co nie... Widzisz... chyba lepiej znam Biblię od ciebie... - jak ją czytasz fragmentami na chybił trafił ( czego nie polecam ) czy po porostu od początku do końca ( od ks. rodzaju do apokalipsy - co zalecam )  ...do czego dąże  - mianowicie , czym było drzewo zakazane  - drzewo zakazane i jego owoc było drzewem i owocem POZNANIA - czego poznania?? - poznania dobra i zła - co wtedy Bóg powiedział  - że, złamali prawo , które im nakazał - a co zyskali  - ZYSKALI PRAWO I MOŻLIWOŚĆ OSĄDZANIA I WYBORU ( to tez powiedział Bóg ) - dzięki tej nabytej umiejętności człowiek nie tylko może osądzic drugiego człowieka ale i samego Boga ( bo czy to nie jest prawda  - przecież moge osadzic Boga i wszystkich ludzi kiedytylko mi się to podoba - mogę wszystkim do okoła wytknąć błędy tak jak i samemu Bogu ) - lecz to jest bardzo niebezpieczna umiejetność i tylko Bóg do tej pory miał nad tym kontrolę i lucyfer po tym jak został strącony z nieba - człowiek poznał zazdrość , wstyd ( piękno i brzydotę - zaczeli sie okrywać szatami ) - co w konsekwencji doprowadziło do zła , zabójstw , złodziejstwa , rządzy itp... - tak więc mam mozliwość osądzenia twoich postów oraz mam prawo do wiary w to co mi się podoba - tymbardziej , że nie robi mi to wody z mózgu i bynajmniej nikogo nie krzywdzę a nawet chcę pomóc..
|
Pt paź 28, 2011 17:12 |
|
|
|
 |
gołąb
|
może powiesz mi że to zbyt wielka dla człowieka zdolnośc , której śmiertelnik nie jest w stanie podźwignąć - ale czy to nie Biblia , Słowo i sam Bóg mówi : że, człowiek został stworzony na podobieństwo BOGA.... - jeszcze raz ci radzę - przeczytaj Biblię raz , uważnie od początku do końca i przestań ludziom ciemnote wciskać - bo pomyslę , że jestes zakonnicą albo księdzem.
|
Pt paź 28, 2011 17:20 |
|
 |
gołąb
|
gołąb napisał(a): może powiesz mi że to zbyt wielka dla człowieka zdolnośc , której śmiertelnik nie jest w stanie podźwignąć - ale czy to nie Biblia , Słowo i sam Bóg mówi : że, człowiek został stworzony na podobieństwo BOGA.... - jeszcze raz ci radzę - przeczytaj Biblię raz , uważnie od początku do końca i przestań ludziom ciemnote wciskać - bo pomyslę , że jestes zakonnicą albo księdzem. i tym bardziej myslę , że to przez takich ludzi jak ty mamy te same problemy już od tysięcy lat bo jesteście ŚLEPI na zło , które dzieje sie do okoła was - dlatego sędziowie i politycy są skorumpowani , dlatego wojny stały się walką o pokój , dlatego na swiecie jest taka znieczulica gdzie ważniejsze jest - jakie Doda ubrała dzisiaj majtki od tego , że każdego dnia z przyczyn nienaturalnych ginie mnustwo DOBRYCH ludzi - to wy jesteście tego przyczyna ( nie bezpośrednia ale pośrednią na pewno ) - wmawiacie ludziom: czytajcie słowo , Bóg pomoże , Bóg otworzy wam oczy - problem jest w tym , że tak się zaczytałaś w tym słowie ( a wystarczy poświęcić 2 miesiące by to przeczytać raz a dobrze ) , że nie widzisz nic pozatym - nie mówie , że jestes zła czy coś w tym rodzaju ale muszę powiedziec , że zbytnio fascynujesz się tym , poświęcasz temu zbyt dużo czasu i uwagi a mogłabys w zamian za to ze swoją wiedza zrobic cos dobrego!!
|
Pt paź 28, 2011 17:35 |
|
|
|
 |
gołąb
|
majanovak napisał(a): gołąb napisał(a): beldex napisał(a): Bóg dla nas, ludu kapłańskiego, prorockiego i królewskiego  tak, tak, dobrze czytasz, jestesmy ludem krolewskim, bo Bóg jest krolem całego Wszechświata i na szczęście nikt ani nic tego nie zmieni, - lepiej sie pośpiesz , bo genetycznie zmodyfikowane rośliny równie dobrze mogą zmodyfikować genetycznie OWADY i inne zwierzęta - obyśmy się nie obudzili pewnegodnia z latającymi MUTANTAMI za oknami naszych domów - wtedy już nie będziemy ludem królewskim tylko raczej smacznym objadkiem dla OWADÓW - MUTANTÓW  To nie tak do konca. Mysle, ze beldex nalezy do Bozej rodziny i dlatego tak mowi, bo tak sie utozsamia - ze swoja nowa rodzina. Wynikac to moze jedynie z faktu, ze oddal swoje zycie Bogu. A wiec jesli ktos nie oddal swojego zycia Bogu i Jezus nie stal sie Jego osobistym Panem i Zbwicielem to nie nalezy do rodziny krolewskiej, nie jest wybranym narodem i nie jest kaplanem. To nie jest automatyczne dla kazdego. Bozymi dziecmi sie stajemy, a nie rodzimy. poza tym nie jest tak do końca jak ty twierdzisz - mianowicie pierwszym ludem Bożym - królewslim byli Zydzi ( według Biblii ) ale Bóg ich ostrzegał wielokrotnie a oni wielokrotnie Go zdradzali , wkońcu Bóg się wkurzył i wybrał nowy lud - PGOAŃSKI - aby stał się ludem krolewskim ( chrześcijanie ) - ludzie , którzy do temtej pory byli podkategorią ludzi stali sie bardziej święci od Zydów ( ludu królewskiego-świętego-wybranego ) - o czym to świadczy - o tym , że jak wy chrześcijanie będziecie pleść te swoje kacapoły dalej, ślepi na realne problemy to skończycie tak jak Zydzi.
|
Pt paź 28, 2011 17:49 |
|
 |
beldex
|
Prawa sądzenia nie zyskali ( nie sądźcie a nie będziecie sądzeni), a jeżeli osądzasz Boga wg. poznania Biblii w sposób literalny ( zresztą gdybyś czytał w prowadzeniu DuchŚw to byś napewno nie osądzał) to przypomina mi to bunt dzieci przeciw rodzicom, dzieci, które widzą tylko fragment rzeczywistosci i na tej podstawie wyrokują: głupi jesteście, nie cierpię was!
Wiem, że piszesz do Majinowak, ale sie wtrącę, bo nie mogę jak widzisz przyczynę znieczulicy, morderstw itp w czytaniu Biblii, która wręcz przeciwnie wzmacnia i dopinguje człowieka do oparcia się złu, do pomocy biednym i potrzebującym. " Blogosławieni milosierni..." Nie myśl, że wystarczy miec wiedzę i chęci żeby oprzeć się tej "cywilizacji " śmierci o której piszesz, to jest niemożliwe! bo ojcem tego zła w Chinach i na całym swiecie jest sam diabeł i niewyposażony w moc Bożą możesz sie skichać a nie pomóc.
Masz rację że pierwszym ludem królewskim byli Żydzi, teraz też niektórzy Żydzi nim są a przyjdzie czas, że Bóg wszczepi ich ponownie do swojego ludu kapłańskiego.
|
Pt paź 28, 2011 17:56 |
|
 |
majanovak
|
gołąb napisał(a): gadasz o tym słowie jakby to nic poza nim nie było ale czy to słowo mówi ci o tym , że np: w CRL zabija sie 35000 dzieci dziennie ( nienarodzonych , nawet do 8 miesiąca ciąży , a czasem i ledwo co po urodzeniu ) a może słowo mówi ci o tym jak to szczepionki zawierają w swoim składzie DNA ludzkich noworodków poddanych aborcji, rtęć aluminium i szkodliwe dla zycia trucizny po których dzieci popadają w autyzm , niektóre umierają a niektóre mają straszne powikłania ( z grubsza tylko te najsilniejsze przechodzą szczepienia bez skutków ubocznych ) , a może słowo mówi ci , że szczepionki na świńską grypę czy ptasią w rzeczywistości służą do chodowania w ludzkim organiźmie ( po wszczepieniu )wirusa , który rozprzestrzenia się na ludzi zdrowych ( niezaszczepioych - pierw na rodzinę , ludzi w pracy czy w szkole ) a czy słowo mówi ci , że na Ukrainie powstały mobilne spalarnie psów na euro 2012 po to by zmiejszyć ilośc bezpańskich psów na tą imprezę , a czy słowo pokazuje ci jak w CLR obdziera się zwierzęta na rzywca ze skóry ( uwierz mi straszny widok ) , a czy słowo pokazuje ci jak to Berlusconi zjada swoje smarki z nosa i popija kawką ( na Youtube ) albo może słowo powiedziało ci , że prezesem firmy farmaceutycznej BAYER był skazany za ludobujstwo po II wojnie św. i eksperymenty medyczne na ludziach , faszystowski doktorek ( nie pamiętam już nazwiska ) , któremu to po wpłaceniu kaucji przez Rockefelerów skrucono wyrok z 7 do 3 lat i dano ta posadkę.  ???????? Powiem ci jedno - to słowo , które ty łapiesz czytając Biblie cię okłamuje ,mówi ci dokładnie to co chcesz usłyszeć po to by upewnić cię , że wiedziałaś o tym co przeczytałaś juz od dawna a Pismo tylko ci przytakuje , że się nie mylisz i myslisz sobie , jaka to ty jestes mądra , że wiedziałaś już o tych wszystkich rzeczach ( złu , dobru , o nikczwmności , zdradach , itd... ) zanim Pismo zaczełaś wogóle czytać - tak szczerze to gadasz o tym piśmie jakby na swiecie nic po za nim się nie liczyło - jesteś zombie 21 wieku i mogę cię ( z tym czytaniem ,,pijanego,, słowa ) porównać do pijaków co to myslą , że wódka to jest jedyna prawdziwa rzecz lub narkomana , który poza daniem sobie w żyłe niczego nie potrzebuje - jesteś pijana słowem bo wszystko co można wyciągnąc z twoich postów to jest : PIJMY SŁOWO , JESTEM TAK NIM NAWALONA , ŻE AŻ CZUJE SIĘ LEKKA JAK PIÓRKO , CHRONI MNIE!! - proszę bardzo czytaj sobie słowo ( wszystko jest dla ludzi - lecz w umiarze - moim zdaniem ) ale nie można być zamkniętym na realne problemy innych bo to może spotkac każdego. Każdy ma prawo do refleksji w postaci piwa , trawki , wódeczki , czy nawet słowa ale jak przesadzasz z każdym z tych rzeczy to odbija sie na twoim zdrowiu fizycznym i psychicznym. Gadam o tym Slowie, bo w tym Slowie jest moc, abys mogl miec zycie wieczne, w nim jest radosc, ktora nie jest oparta na zewnetrznych okolicznosciach, nadzieja na wiecznosc z Bogiem, wieczne zycie. Tu na ziemi zyje sie niech bedzie i 100 lat, ale zrozum potem jest wiecznosc. Nie bedzie konca, non stop, i od Ciebie i Twojego wyboru zalezy gdzie te wiecznosc spedzisz. Komu zaufasz Bogu czy ludziom? Na kim sie oprzesz? Wybor jest Twoj. Jesli dla Ciebie Slowo klamie to faktycznie trudno z takim mysleniem powierzyc swoje zycie komus kto wg Ciebie klamie.. Jest mi strasznie przykro sluchac tych okropnych rzeczy o ludziach, zwierzetach, to co ludzie im robia. Ale im wiecej ludzi powierzy sie Bogu i Jemu zaufa tym bedzie mniej tych okrucienstw, bo Bog jet miloscia. A to co robia ci ludzie to z inspiracji diabelskiej.
|
Pt paź 28, 2011 18:03 |
|
 |
majanovak
|
gołąb napisał(a): Widzisz... chyba lepiej znam Biblię od ciebie... - jak ją czytasz fragmentami na chybił trafił ( czego nie polecam ) czy po porostu od początku do końca ( od ks. rodzaju do apokalipsy - co zalecam )  ...do czego dąże  - mianowicie , czym było drzewo zakazane  - drzewo zakazane i jego owoc było drzewem i owocem POZNANIA - czego poznania?? - poznania dobra i zła - co wtedy Bóg powiedział  - że, złamali prawo , które im nakazał - a co zyskali  - ZYSKALI PRAWO I MOŻLIWOŚĆ OSĄDZANIA I WYBORU ( to tez powiedział Bóg ) - dzięki tej nabytej umiejętności człowiek nie tylko może osądzic drugiego człowieka ale i samego Boga ( bo czy to nie jest prawda  - przecież moge osadzic Boga i wszystkich ludzi kiedytylko mi się to podoba - mogę wszystkim do okoła wytknąć błędy tak jak i samemu Bogu ) - lecz to jest bardzo niebezpieczna umiejetność i tylko Bóg do tej pory miał nad tym kontrolę i lucyfer po tym jak został strącony z nieba - człowiek poznał zazdrość , wstyd ( piękno i brzydotę - zaczeli sie okrywać szatami ) - co w konsekwencji doprowadziło do zła , zabójstw , złodziejstwa , rządzy itp... - tak więc mam mozliwość osądzenia twoich postów oraz mam prawo do wiary w to co mi się podoba - tymbardziej , że nie robi mi to wody z mózgu i bynajmniej nikogo nie krzywdzę a nawet chcę pomóc.. Widzisz to co teraz robisz to tematy zastepcze. Nie interesuje Cie Slowo i co ono mowi. Szukasz tylko ciekawostek. Nie interesuje Cie szukanie Boga dla Niego samego. Zajmujesz sie rzeczami, ktore nie sa najwazniejsze. Piszesz takie bzdury, ze naprawde trudno tu o komentarz. Az przykro to czytac. Widac, ze wcale, w ogole nie znasz Slowa a na pewno go nie rozumiesz. Nic nie kapujesz, nie wiesz o co chodzi, czym jest naprawde chrzescijanstwo i zycie z Bogiem. Proponuje, zacznij czytac NOWY TESTAMENT, bo Stary jest dla Ciebie za trudny. Zostaw go. Czytaj ewangelie i najlepiej zacznij od Jana. Nie zajmuj sie rzeczami, ktorych nie rozumiesz. Skup sie na tym co najwazniejsze, czyli na relacji z Bogiem, z Jezusem.
|
Pt paź 28, 2011 18:09 |
|
 |
gołąb
|
beldex napisał(a): Prawa sądzenia nie zyskali ( nie sądźcie a nie będziecie sądzeni). otórz zyskali ale po przez chrzest chrześcijanie wyzbywają sie i odrzucają tą zdolność , którą zdobyli nasi niechlubni rodzice ADAM i EWA , i przez którą mamy to całe bagno - taka odpowiedź byłaby satysfakcjonująca i bardziej przekonywująca. To co napisaleś to już N.T. i słowa Jezusa - który namawia do niesądzenia drugiego bo sami nie jesteśmy krystalicznie czyści - ,,ten z was niech rzuci kamieniem pierwszy , kto jest bez grzechu - problemem stało się naduzywanie tej wizji niesądzenia - która przepoczwarzyła się w skrajne zaslepienie i znieczulicę ( bo tak łatwiej zyć - bo człowiek jako jednostka ma tyle problemów , że nie ma czasu na innych - problemy dzisiejszych ludzi: mieszkanie , tv , komp , auto i żeby wszystko było jak najbardziej exclusive. - włączjac w to nawet niektórych księży - pytasz co w tym złegio?? nic zupełnie nic - po za tym , że żeby osiągnąc te wszystkie rzeczy trzeba się zaślepic na wszystko inne )
|
Pt paź 28, 2011 18:15 |
|
 |
gołąb
|
majanovak napisał(a): gołąb napisał(a): Widzisz... chyba lepiej znam Biblię od ciebie... - jak ją czytasz fragmentami na chybił trafił ( czego nie polecam ) czy po porostu od początku do końca ( od ks. rodzaju do apokalipsy - co zalecam )  ...do czego dąże  - mianowicie , czym było drzewo zakazane  - drzewo zakazane i jego owoc było drzewem i owocem POZNANIA - czego poznania?? - poznania dobra i zła - co wtedy Bóg powiedział  - że, złamali prawo , które im nakazał - a co zyskali  - ZYSKALI PRAWO I MOŻLIWOŚĆ OSĄDZANIA I WYBORU ( to tez powiedział Bóg ) - dzięki tej nabytej umiejętności człowiek nie tylko może osądzic drugiego człowieka ale i samego Boga ( bo czy to nie jest prawda  - przecież moge osadzic Boga i wszystkich ludzi kiedytylko mi się to podoba - mogę wszystkim do okoła wytknąć błędy tak jak i samemu Bogu ) - lecz to jest bardzo niebezpieczna umiejetność i tylko Bóg do tej pory miał nad tym kontrolę i lucyfer po tym jak został strącony z nieba - człowiek poznał zazdrość , wstyd ( piękno i brzydotę - zaczeli sie okrywać szatami ) - co w konsekwencji doprowadziło do zła , zabójstw , złodziejstwa , rządzy itp... - tak więc mam mozliwość osądzenia twoich postów oraz mam prawo do wiary w to co mi się podoba - tymbardziej , że nie robi mi to wody z mózgu i bynajmniej nikogo nie krzywdzę a nawet chcę pomóc.. Widzisz to co teraz robisz to tematy zastepcze. Nie interesuje Cie Slowo i co ono mowi. Szukasz tylko ciekawostek. Nie interesuje Cie szukanie Boga dla Niego samego. Zajmujesz sie rzeczami, ktore nie sa najwazniejsze. Piszesz takie bzdury, ze naprawde trudno tu o komentarz. Az przykro to czytac. Widac, ze wcale, w ogole nie znasz Slowa a na pewno go nie rozumiesz. Nic nie kapujesz, nie wiesz o co chodzi, czym jest naprawde chrzescijanstwo i zycie z Bogiem. Proponuje, zacznij czytac NOWY TESTAMENT, bo Stary jest dla Ciebie za trudny. Zostaw go. Czytaj ewangelie i najlepiej zacznij od Jana. Nie zajmuj sie rzeczami, ktorych nie rozumiesz. Skup sie na tym co najwazniejsze, czyli na relacji z Bogiem, z Jezusem. znam stary i nowy testament więc to ty chyba nie rozumiesz co przeczytałas , jeżeli wogóle przeczytałaś - masz problem z tym , że ja interpretuje Biblię na swój sposób a nie tak jak to religia nakazuje i reguluje ( mimo to iż znam religiją interpretacje na wskroś ) - najśmieszniejsze jest to , że napisano coś w czym się czasami sami gubią. Oczywiście mogę się mylic w wielu kwestiach bo są one tylko niezbadana teorią ( do czasu )- ja przynajmniej to przyznaję bo jestem samokrytyczny ( chość mam bardzo wysoki współczynnik postrzegania rzeczywistości ) ale kościół i wierni , którym wciska sie te brednie , nigdy ale to przenigdy nie przyznają się by mogli gdzies popełnić błąd ( przyznanie się kościoła do błedów - zazwyczaj staje sie ogromnym zachwianiem całej organizacji - przyklad ,, o obrotach sfer niebieskich ,, M.K. - więc zbadanie wiarygodności wiary naukowo to byłby totalny kataklizm religijny na całym świecie) - tym sie różnimy - wiesz co mi to przypomina - Zydów , którzy popełniając będy za nic w świecie niepotrfili sie do nich przyznać - i upominani przez samego Boga, skończyli tak jak skończyli.
|
Pt paź 28, 2011 18:34 |
|
 |
majanovak
|
gołąb napisał(a): majanovak napisał(a): gołąb napisał(a): Widzisz... chyba lepiej znam Biblię od ciebie... - jak ją czytasz fragmentami na chybił trafił ( czego nie polecam ) czy po porostu od początku do końca ( od ks. rodzaju do apokalipsy - co zalecam )  ...do czego dąże  - mianowicie , czym było drzewo zakazane  - drzewo zakazane i jego owoc było drzewem i owocem POZNANIA - czego poznania?? - poznania dobra i zła - co wtedy Bóg powiedział  - że, złamali prawo , które im nakazał - a co zyskali  - ZYSKALI PRAWO I MOŻLIWOŚĆ OSĄDZANIA I WYBORU ( to tez powiedział Bóg ) - dzięki tej nabytej umiejętności człowiek nie tylko może osądzic drugiego człowieka ale i samego Boga ( bo czy to nie jest prawda  - przecież moge osadzic Boga i wszystkich ludzi kiedytylko mi się to podoba - mogę wszystkim do okoła wytknąć błędy tak jak i samemu Bogu ) - lecz to jest bardzo niebezpieczna umiejetność i tylko Bóg do tej pory miał nad tym kontrolę i lucyfer po tym jak został strącony z nieba - człowiek poznał zazdrość , wstyd ( piękno i brzydotę - zaczeli sie okrywać szatami ) - co w konsekwencji doprowadziło do zła , zabójstw , złodziejstwa , rządzy itp... - tak więc mam mozliwość osądzenia twoich postów oraz mam prawo do wiary w to co mi się podoba - tymbardziej , że nie robi mi to wody z mózgu i bynajmniej nikogo nie krzywdzę a nawet chcę pomóc.. Widzisz to co teraz robisz to tematy zastepcze. Nie interesuje Cie Slowo i co ono mowi. Szukasz tylko ciekawostek. Nie interesuje Cie szukanie Boga dla Niego samego. Zajmujesz sie rzeczami, ktore nie sa najwazniejsze. Piszesz takie bzdury, ze naprawde trudno tu o komentarz. Az przykro to czytac. Widac, ze wcale, w ogole nie znasz Slowa a na pewno go nie rozumiesz. Nic nie kapujesz, nie wiesz o co chodzi, czym jest naprawde chrzescijanstwo i zycie z Bogiem. Proponuje, zacznij czytac NOWY TESTAMENT, bo Stary jest dla Ciebie za trudny. Zostaw go. Czytaj ewangelie i najlepiej zacznij od Jana. Nie zajmuj sie rzeczami, ktorych nie rozumiesz. Skup sie na tym co najwazniejsze, czyli na relacji z Bogiem, z Jezusem. znam stary i nowy testament więc to ty chyba nie rozumiesz co przeczytałas , jeżeli wogóle przeczytałaś - masz problem z tym , że ja interpretuje Biblię na swój sposób a nie tak jak to religia nakazuje i reguluje ( mimo to iż znam religiją interpretacje na wskroś ) - najśmieszniejsze jest to , że napisano coś w czym się czasami sami gubią. Oczywiście mogę się mylic w wielu kwestiach bo są one tylko niezbadana teorią ( do czasu )- ja przynajmniej to przyznaję bo jestem samokrytyczny ( chość mam bardzo wysoki współczynnik postrzegania rzeczywistości ) ale kościół i wierni , którym wciska sie te brednie , nigdy ale to przenigdy nie przyznają się by mogli gdzies popełnić błąd ( przyznanie się kościoła do błedów - zazwyczaj staje sie ogromnym zachwianiem całej organizacji - przyklad ,, o obrotach sfer niebieskich ,, M.K. - więc zbadanie wiarygodności wiary naukowo to byłby totalny kataklizm religijny na całym świecie) - tym sie różnimy - wiesz co mi to przypomina - Zydów , którzy popełniając będy za nic w świecie niepotrfili sie do nich przyznać - i upominani przez samego Boga, skończyli tak jak skończyli. Znasz ST i NT bo JEDEN raz go przeczytales??!! Slyszysz siebie? I powiedz mi jaki efekt to na Tobie wywarlo, ze wierzysz mediom z internetu a nie Bogu? Internet totez media.. Ale im wierzysz, bo nie sa TV? Tylko TV klamie, myslisz? A skad wiesz, ze oni nie zwodza, nie manipuluja...? Chyba tylko dlatego, ze chcesz im wierzyc, bo przeciez komus trzeba.. Czemu raczej Bogu nie wierzysz, Jego Slowo nie szanujesz i Jemu nie ufasz odnosnie Twojego zycia zarowno tego jak wieczonosci...? Nie mozna interpretowac Biblii na wlasny sposob, a jesli chcesz to ST przeczytalam najmniej 10 razy, a NT ze 30-40...? Nie wiem, bo nie licze tego, to nie wazne przeciez i nie jestem zadna zakonnica, ale to co mnie motywuje to chec poznania Boga dla Niego samego. Bez zadnych innych motywow. Dlatego codzinnie czytam Slowo. Wiem, ze nie mozesz sobie interpretowac tak jak Ci wygodnie. Myslac tak zwodzisz siebie. Bo jak sam mowisz jest jedna prawda. Ta prawde poznaje sie w duchu i wierze. Trzeba miec wglad w Slowo, miec objawienie Slowa, inaczej rozumiesz je tylko w intelektualny sposob, a Boga nie da sie w ten sposob poznac, bo umysl ludzki jest za maly do tego. Boga poznaje sie w duchu. Ale zeby to zrobic trzeba sie na nowo narodzic - tak jak Pan Jezus mowil Nikodemowi.
|
So paź 29, 2011 10:54 |
|
 |
grzmot
|
majanovak napisał(a): Znasz ST i NT bo JEDEN raz go przeczytales??!! Slyszysz siebie? [...] Nie mozna interpretowac Biblii na wlasny sposob, a jesli chcesz to ST przeczytalam najmniej 10 razy, a NT ze 30-40...? Nie wiem, bo nie licze tego, to nie wazne przeciez i nie jestem zadna zakonnica, ale to co mnie motywuje to chec poznania Boga dla Niego samego. Bez zadnych innych motywow. Dlatego codzinnie czytam Slowo. Wiem, ze nie mozesz sobie interpretowac tak jak Ci wygodnie. Myslac tak zwodzisz siebie. Dlaczego książki nie można przeczytać raz i zrozumieć? Ja np. czytam sporo i wszystkie książki rozumiem za pierwszym razem. Co daje czterdzieste czytanie tego samego?
_________________ A rychło nastanie niepozorne wydarzenie. I jedni będą płakać, a inni się radować. Bs-c 21:39
|
So paź 29, 2011 11:27 |
|
 |
gołąb
|
majanovak napisał(a): a Boga nie da sie w ten sposob poznac, bo umysl ludzki jest za maly do tego. - no widzisz jak słabo znasz Biblię - przecież Bóg nas stworzył na własne podobieństwo - czyż nie  ( przeciez samo słowo tak mówi ) - to co mam teraz rozumieć , że dostaliśmy tylko wygląd zewnetrzny Boga ( pewnie ty tak myślisz ) a reszta to jakies odpady ( mózg ) - interpretujesz Biblie na kosicelny sposób - ja to interpretuję tak , że mamy nie tylko ciało ale i umysł Boski - ale tobie już dawno zrobili pranie mózgu aby sie podpożądkować systemowi i nawet nie jesteś w stanie samodzielnie mysleć ( przepraszam za szczerość ). Czytasz Biblie już 40 raz i nic z tego nie wyciągasz ( bo nie szukasz , nie zadajesz pytań i nie szukasz odpowiedzi ) , nie pomijając tego , że ja gdybym ją przeczytał ze 30- razy to juz pewnie większośc znałbym na pamięć ( nie słowo w słowo ale sens by zachowało ) - odużasz się tą biblią bo brak ci odwagi spojrzeć PRAWDZIE w oczy ( to tak jakby samemu Bogu spojrzeć w oczy ) - powróce do głównego sensu mojej wypowiedzi - mianowicie , dlaczego myślę , że jesteśmy czyms więcej niż tylko Boskim ciałem  - otórz : , wynalazcy , robotnicy , projektanci , artyści (u nich najbardziej to widać ) , zwykli ludzie - maja dar tworzenia czegoś z niczego , Boski dar - potrafią stworzyć wizję czegoś co jeszcze nawet fizycznie nie istnieje w swoim własnym umyśle a potem słowem i czynem sprawić aby to powstało jako namacalna , widzialna , urzyteczna rzecz - czy to nie jest to o czym mówi Biblia , że Bóg nas stworzył an własne podobieństwo?? - zacznij myslec , jeszcze raz mysleć samodzielnie - nie mów mi tego co jest wam wciskane od tysiącleci z pokolenia na pokolenie - to tylko po to by trzymac was na smyczy - wiesz o tym , że 80 % świtowych pieniędzy należy do 2 % najbogatszych ludzi na świecie  a wokół taka bida - myśl samodzielnie , masz fakty przed oczami , wystarczy zadawać pytania i szukac odpowiedzi - to wszystko dzięki naszemu Boskiemu umysłowi - a jak nie odnajdziemy odpowiedzi na 100% zadawanych pytań to na pewno na 80% , 60% , 40% itd... zawsze coś - więc bedę słuchał ludzi , którzy niosą prawdę na ustach - bo kto wie może to właśnie oni są wspólczesnymi mesjaszami p.s. wyobraź sobie - gdyby w społczesnym świecie 2011 żył ktos taki jak Jezus i chodziłby i nauczał , jak ludzie by go postrzegali  - ja myslę , że jeszcze pare lat temu ( dość niedawno ) poddaliby go lobotomii a dziś po prostu nikt by go nie słuchał bo słowo interpretowane przez kościół mówi inaczej.
|
So paź 29, 2011 12:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gołąb napisał(a): nie mów mi tego co jest wam wciskane od tysiącleci z pokolenia na pokolenie. Majanovak, przepraszam, że zapytam wprost, to Ty nie jesteś ŚJ?
|
So paź 29, 2011 12:43 |
|
|
|