Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt lis 18, 2025 5:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Następna strona
 Transseksualizm 
Autor Wiadomość

Post Re: Transseksualizm
Vacarius napisał(a):
Jeśli oboje chcą na wzajem poderżnąć sobie gardła to pojedynek i po sprawie.

Teraz Polskie Państwo często wsadza na 25 lat więzienia tego kto wygra uczciwy pojedynek. :roll:
A pojedynki to nasza europejska tradycja. Jeśli dwóch obywateli chce walczyć na śmierć i życie to powinni mieć do tego prawo.
Uważam ze niepotrzebnie trzyma się w więzieniu 25 lat zwycięzców pojedynku. Bo nie są oni groźni dla społeczeństwa.

Pojedynek to połączony grzech morderstwa z grzechem samobójstwa. Dlaczego uważasz że niepotrzebnie, skoro dopuścili się morderstwa?

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Pt lut 08, 2013 18:18

Andy72 napisał(a):
Pojedynek to połączony grzech morderstwa z grzechem samobójstwa. Dlaczego uważasz że niepotrzebnie, skoro dopuścili się morderstwa?

Morderstwo jest wtedy gdy zabija się kogoś bezbronnego kto nie chce walczyć. Ale gdy dwie osoby walczą na noże. Gdy pojedynek jest przerywany gdy, komuś nóż wypadnie z reki aby mógł go podnieść. Gdy jeden z nich ginie z nożem w ręku taką samą bronią jak ma ten drugi. To wtedy to jest honorowy pojedynek. :-)

Skoro to jest według kościoła morderstwo połączone z samobójstwem. To dlaczego przez całe średniowiecze gdy kościół miał ogromną władze pojedynki były legalne?

Pt lut 08, 2013 19:00

Bo ludzie byli idiotami. A akurat Kościół bardzo wcześnie zaczął potępiać pojedynki.

Vacarius napisał(a):
To wtedy to jest honorowy pojedynek. :-)

No popatrz, a do złudzenia przypomina stosowany debilizm :)

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pt lut 08, 2013 19:03

Zauważ że nawet w 19 wieku było jeszcze niewolnictwo. Twoim zdaniem wojny gangów są w porządku? A pojedynki powinny być surowo karane. Zresztą wynikają z pychy, z urażonej dumy chce zabić kogoś sam narażając się na śmierć. Czyli morderstwo połączone z samobójstwem.

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Pt lut 08, 2013 19:05

Tak samo debilizmem jest gra, gdzie dwie osoby jadą naprzeciw siebie samochodami i kto zjedzie pierwszy ten przegrywa

Pt lut 08, 2013 19:06

Vacarius napisał(a):
A pojedynki to nasza europejska tradycja. Jeśli dwóch obywateli chce walczyć na śmierć i życie to powinni mieć do tego prawo.

Kompletny idiotyzm. W pojedynku nie chodzi o to, żeby zabić przeciwnika, tylko żeby dowieść, że nie jest się tchórzem. Nie trzeba bić się na śmierć i życie, żeby przetestować przeciwnika i siebie. Wystarczy zwykła burszowska menzura na broń białą, kiedy przeciwnicy występują w bandażach na twarzy i biją w tempo. Owszem, czasami zdarzają się blizny. Ale "rycerz bez blizny to kutas, nie rycerz" (Dennis Kramner, krasnolud).

A tradycja wcale niegłupia, zważywszy na to, ile kibolstwa, tudzież dresiarstwa, szlaja się po ulicach. Aczkolwiek na takich przydałby się już nie rapier, a solidny czarnoprochowy gnat.

Orkiestra!

Pt lut 08, 2013 19:13

No, ale właśnie to kibolstwo w swoich ustawkach organizuje się i robi naprawdę wiele m.in. po to, by właśnie zminimalizować szansę utracenia życia/zabicia kogoś. Dziwna sprawa, ale wychodzi na to, że przez kanalizację debilizmu uzyskuje się w tym wypadku pewne pierwociny rozsądku.

Pt lut 08, 2013 19:17

Lurker napisał(a):
A tradycja wcale niegłupia, zważywszy na to, ile kibolstwa, tudzież dresiarstwa, szlaja się po ulicach. Aczkolwiek na takich przydałby się już nie rapier, a solidny czarnoprochowy gnat.

No właśnie tyle się ich szlaja po ulicy bo nie ma pojedynków. Jakiś mistrz walk na miecze, sprawny w pistoletach przetrzebił by ich szeregi. Bo przy kolegach wstyd byłoby dresiarzowi nie przyjąć wezwania na pojedynek.
Walki rozstrzygałby się jeden na jednego a nie 5 dresiary na jednego.
Wystarczy zalegalizować pojedynki i zaraz cwaniaki odważni w grupie poznikaliby z ulic.
Sam bym wtedy podszkolił się do perfekcji we władaniu każda bronią i oczyszczał ulice z chamstwa.

Pt lut 08, 2013 19:32

Vacarius napisał(a):
Wystarczy zalegalizować pojedynki i zaraz cwaniaki odważni w grupie poznikaliby z ulic.

A to niby czemu? Gdzie tu związek?

Vacarius napisał(a):
Bo przy kolegach wstyd byłoby dresiarzowi nie przyjąć wezwania na pojedynek.

kolega idealista widzę :-D

Pt lut 08, 2013 19:34

JedenPost napisał(a):
Vacarius napisał(a):

A to niby czemu? Gdzie tu związek?

Napisałem. Ktoś sprawy w walce by ich wszystkich wykończył jednego po drugim w pojedynkach.
A przy kolegach dresiarach wstyd byłoby im nie przyjąć wyzwania na pojedynek.

Pojedynki działały kiedyś jak samonapędzająca się machina eliminująca cwaniaków ze społeczeństwa.

Pt lut 08, 2013 19:37

Do eliminacji przestępców wystarcza prawo

Pt lut 08, 2013 19:41

Andy72 napisał(a):
Do eliminacji przestępców wystarcza prawo

A gdzie było prawo gdy napadło mnie 20 kiboli?

Pt lut 08, 2013 19:45

Vacarius napisał(a):

Pojedynki działały kiedyś jak samonapędzająca się machina eliminująca cwaniaków ze społeczeństwa.

Niestety, nigdy tak nie działały. W pojedynkach nie brali udziału pospolici bandyci, tylko rycerze, później żołnierze, oficerowie, tzw. dżentelmeni...

Vacarius napisał(a):
Ktoś sprawy w walce by ich wszystkich wykończył jednego po drugim w pojedynkach.

Za dużo amerykańskiego kina :-D

Ostatnio edytowano Pt lut 08, 2013 19:52 przez JedenPost, łącznie edytowano 2 razy

Pt lut 08, 2013 19:50

>> 20 kiboli
Ty byś się z nimi pojedynkował?

Pt lut 08, 2013 19:50
Cytuj:
Sam bym wtedy podszkolił się do perfekcji we władaniu każda bronią i oczyszczał ulice z chamstwa.

Ty kurka normalnie jakisik Batman czy inny Spiderman.....no ja cie nie moge w te i nazad. Szacun pełnom gebom!

Pt lut 08, 2013 19:55
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Następna strona