Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 17:07

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 753 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 51  Następna strona
 Kształt Ziemi 
Autor Wiadomość
Post Re: Kształt Ziemi
A Paulito, z ta gestoscia i spadaniem: co jest dookola Ziemi i jak ma gestosc? Mniejsza niz Ziemia? Czyli Ziemia gdzies spada? Czy wieksza i lecimy do gory?
Bo ze atmosfera wyzej jest rzadsza niz nizej nad ziemia, jest chyba jasne?

Wt gru 26, 2017 17:09

Kael napisał(a):
formek1 napisał(a):
Kael napisał(a):
Super! Korzystasz z GPS! A jak on dziala?

Na zasadzie nadajników naziemnych.
To już Niemcy w czasie wojny umieli.
Aha . Powiedz mi dlaczego GPS nie działa w samolocie .?

Przecież tam bliżej do „satelitów”.

GPS nie dziala w samolocie? Dowod poprosze. Samolot chyba tez korzysta z GPS?
Na forach ludzie pisza, ze u nich dziala. Trzeba siedziec przy oknie. Klatka Faraday'a jaka jest samolot sprawia problemy w odbiorze.

Na forum ludzie tez piszą ze wiedza jak leczyć raka.
Cytuj:

Nie dziala A -GPS bo musi miec anteny naziemne.
W kazdym razie Navi przyrzady nie maja podobno z tym problemu.
I nie dziala na 18 km nad ziemia i przy predkosci 1900 km/h, zeby rakiety balistyczne nie mogly z niego korzystac.

Podobno Kopernik była kobietą.
Sprawdź osobiście to się przekonasz.
Cytuj:

A moze wiesz, jak ci ludzie na ISS to robia, ze niby sobie fruwaja w powietrzu? Jak to sie filmuje?

Widziałeś matrix?
Spytaj jakiegoś filmowca albo wpisz sobie w wyszukiwarkę .
Jak się filmuje zdjęcia w kosmosie, matrixie, albo coś podobnego.
Tam wszystko jak na tacy jest podane.

Wt gru 26, 2017 17:13

Ejze Malgosiu, czy te wszystke slonie nie staly czasem na ogromnym zolwiu ?
Przeciez nie mogly stac tak sobie w przestrzeni.
Czytalem kiedys ( 50 lat temu ) opowiadanko amerykanskiego autora science fiction o spoleczenstwie z waziutka grupa uczonych budujacych najbardziej zaawansowane przyrzady codziennego uzytku i cala reszta na pol glabiasta to znaczy bedaca w stanie uzywac ich wytworow ale nie majacych zielonego pojecia o zasadach i nauce na podstawie ktorych dzialaja. Przeciez ta fantazja zmienia sie w rzeczywistosc na naszych oczach.
Przecietni ludzie kwestionuja autorytety i zwiazana z nimi "mainstreamowa" nauke, szukajac wytlumaczenia istniejacego swiata w pismach sprzed 2000 lat spisanych na podstawie przekazow slownych owczesnych prymitywnych nomadow nie majacych pojecia nawet o stanie wiedzy na te tematy w ich czasach !!!
Formek, chodziles ty do szkoly ?
I czego ta szkola cie nauczyla ?
Wiekszosc Polakow srednio czyta jedna ksiazke rocznie, czyli wielka czesc nie czyta wogole, mysle ze to duza czesc tego problemu.
Ale dzieki za temat ktory dostarczyl mi kilka minut smiechu przy sniadaniu.

Wt gru 26, 2017 17:15

chwat napisał(a):
formek1 napisał(a):
Czy ty myślisz ze ja tam byłem?
W to, że tam nie byłeś, to ja wierzę. Co do tego to mnie przekonywać nie musisz. :)
Trudno żebyś był w miejscu, które nie istnieje.
Cytuj:
To tak jakbym ci powiedział .
Przedstaw jedno zdjęcie ziemi z kosmosu.

No właśnie zupełnie nie tak.
Istnieją miliardy zdjęć i nagrań z kosmosu. Istnieją przekazy na żywo z satelitów z kosmosu, przedstawiające widok na Ziemię w rozdzielczości HD.

W przeciwieństwie do tego, nie istnieje ANI JEDNO zdjęcie przedstawiające styk Ziemi z kopułą.

Taaaaaaa
Istnieją setki zdjęć i filmów z gwiezdnych wojen .
Pewnie o tych wojnach nie było w telewizji ale ziemianie walczyli z Lordem Waderem czy jakoś tak.
Zastanów się piszesz.

Wt gru 26, 2017 17:16
Formek, skoro ta kopuła istnieje, to wrzuć nam tutaj jakieś zdjęcie, na którym ją widać, lub podlinkuj film z jej nagraniem.

Wt gru 26, 2017 17:17

chwat napisał(a):
Ale wiesz, że opisy stworzenia świata są symboliczne, a nie dosłowne? Świadczy o tym chociażby odmienna kolejność stwarzania roślin, zwierząt i ludzi podana w 1 i 2 rozdziale Księgi Rodzaju. :)

Różnice mogą wynikać z retorycznej kompozycji tekstu hebrajskiego, którego cechą szczególną są paralelizmy ( syntetyczny, antytetyczny, synonimiczny).Bardziej szczegółowo (jeszcze z innej perspektywy) omawiałem ten temat w innym wątku.Ale gdybyśmy chcieli nawet przyjąć koncepcje tzw: "symboliczną", to musielibyśmy każdy" niewygodny" element opisu zastępować substytutami.W ten oto sposób, np: Adam i Ewa nie byliby autentycznymi ludźmi z krwi i kości, tylko enigmatycznymi tworami-symbolami odnoszącymi się do kogoś tam.Trzeba by w takim układzie zanegować wszystkie cytaty (z NT), które przynajmniej intuicyjnie wskazują na literalność przywołanych powyżej postaci.Ale nie chcę być oczywiście wrogiem anty literalnego czytania tekstu, dlatego mogę podać tutaj jako przykład postać "smoka" z ks Objawienia, którego należy uznać za twór a realistyczny, ponieważ brak podstaw do osadzenia go w rzeczywistości widzialnej.
Dlatego też opis Biblijnego księżyca świecącego swoim światłem, o którym była mowa wcześniej, uważam za realistyczny i prawdziwy.Potwierdza to każda obserwacja i Bóg :-)

Wt gru 26, 2017 17:17

Kael napisał(a):
A Paulito, z ta gestoscia i spadaniem: co jest dookola Ziemi i jak ma gestosc? Mniejsza niz Ziemia? Czyli Ziemia gdzies spada? Czy wieksza i lecimy do gory?

Tutaj sobie popatrz
https://youtu.be/CXb9uLkZFek

Wt gru 26, 2017 17:18
Swoja droga nie rozumiem formka1. Slepo wierzy komus, kto twierdzi, ze ma zdjecie ze styku tej kopuly, ktora udaje niebo z gwiazdami i planetami (a dzis jeszcze rozne swiatelka satelitow tam dokleili (kto???) z Ziemia i nawet nie chce sprobowac tego sprawdzic, a korzysta z roznych zdobyczy techniki, ktore oparte sa na zasadach normalnej fizyki (nie jakiejs antygrawitacyjnej itp), z satelitarnej telewizji, z GPSow i ... w nie nie wierzy.

Proponuje jednak wyprawe na kraniec Ziemi. Bedzie wielce pouczajaca. Po prostu idz na wschod, zachod, polnoc albo poludnie i nie zmieniaj kierunku. Ile w koncu ta Ziemia moze miec kilometrow? Na pewno nie jest nieskonczona.

Wt gru 26, 2017 17:23

formek1 napisał(a):
chwat napisał(a):
formek1 napisał(a):
Czy ty myślisz ze ja tam byłem?
W to, że tam nie byłeś, to ja wierzę. Co do tego to mnie przekonywać nie musisz. :)
Trudno żebyś był w miejscu, które nie istnieje.
Cytuj:
To tak jakbym ci powiedział .
Przedstaw jedno zdjęcie ziemi z kosmosu.

No właśnie zupełnie nie tak.
Istnieją miliardy zdjęć i nagrań z kosmosu. Istnieją przekazy na żywo z satelitów z kosmosu, przedstawiające widok na Ziemię w rozdzielczości HD.

W przeciwieństwie do tego, nie istnieje ANI JEDNO zdjęcie przedstawiające styk Ziemi z kopułą.

Taaaaaaa
Pewnie o tych wojnach nie było w telewizji ale ziemianie walczyli z Lordem Waderem czy jakoś tak.
Zastanów się piszesz.

I w porównaniu do tych wszystkich filmów i zdjęć, ciągle NIE ISTNIEJE ani jedno, przedstawiające styk Ziemi z kopułą. :(

Wt gru 26, 2017 17:25
formek1 napisał(a):
Kael napisał(a):

Tutaj sobie popatrz

Tutaj ty sobie popatrz

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Prawo_Archimedesa

Wt gru 26, 2017 17:28

Kael napisał(a):
formek1 napisał(a):
Kael napisał(a):

Tutaj sobie popatrz

Tutaj ty sobie popatrz

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Prawo_Archimedesa

A jakim celu mam tutaj popatrzeć . To definicja.
A tam widzimy fakty.

Wt gru 26, 2017 17:37

To kiedy przedstawisz to zdjęcie styku Ziemi z kopułą?

Wt gru 26, 2017 17:39

Kael napisał(a):
Paulito, ten twoj geniusz antygrawitacyjny ciagle roznica gestosci nie wyjasnil, dlaczego cos o mniejszej gestosci (?) leci do gory a o wiekszej spada na dol.
:(

Przecież wyjaśnił.

Cytuj:

Powód dlaczego obiekty spadają jest taki, że są one gęstsze niż medium w którym się znajdują obiekt się unosi, jest taki że jest on mniej gęsty niż medium w którym jest więc np dlatego krople deszczu spadają poprzez powietrze, a bąbelki powietrza unoszą się poprzez wodę. To dlatego kamień spadnie, a balon helu się uniesie .

Wt gru 26, 2017 17:40

chwat napisał(a):
[ zdjęcie przedstawiające styk Ziemi z kopułą.[/

Taaaaaaa
Zastanów się piszesz.[/
I w porównaniu do tych wszystkich filmów i zdjęć, ciągle NIE ISTNIEJE ani jedno, przedstawiające styk Ziemi z kopułą. :(

Tak jak nie istnieją zdjęcia ziemi z kosmosu tak nie istnieją a przynajmniej ja ich nie ma zdjęcia styku ziemi z kopułą.
A filmy i zdjęcia istnieja takie jak w gwiezdnych wojnach czyli wyczarowane przez montażystów

Wt gru 26, 2017 17:42
Formek, skoro nie ma zdjęć kopuły, to skąd wiesz, że ona istnieje?

Wt gru 26, 2017 17:43
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 753 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 51  Następna strona