Autor |
Wiadomość |
Seweryn
|
tommy napisał(a): Ad Hominem. Tak cieszysz sie jak wytkniesz komus drobniutki blad logiczny to moze przestaniesz wykorzystywac falszywe rozumowania z nia sprzeczne, co?
To że nie wiesz czy pochodzisz od węża, żaby czy muchy to nie jest drobniutki błąd lecz zasadniczy .Ale faktycznie masz rację nie ma się z czego cieszyć.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Wt paź 16, 2007 8:08 |
|
|
|
 |
tommy
|
Seweryn napisał(a): To że nie wiesz czy pochodzisz od węża, żaby czy muchy to nie jest drobniutki błąd lecz zasadniczy .Ale faktycznie masz rację nie ma się z czego cieszyć.
Nie mowilem o brakach w mojej wiedzy o biologii. Polecam czytanie z rozumieniem.
|
Wt paź 16, 2007 15:07 |
|
 |
Inny_punkt_widzenia
|
Wracając do tematu pozwole sobie zacytować pierwszy post autora: Seweryn napisał(a): Jest to dowód na to ,że ewolucja nie zapoczątkowała życia ,a jedynie je przystosowuje do zmieniających się warunków środowiskowych. A jak ty tą ewolucje sobie Seweryn wyobrażasz ,że to jest jakaś wróżka która mogła zapoczątkować coś ,że kieruje sie rozumem ,lub celowością tak jak człowiek ?
|
Wt paź 16, 2007 19:57 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
Inny_punkt_widzenia napisał(a): Wracając do tematu pozwole sobie zacytować pierwszy post autora: Seweryn napisał(a): Jest to dowód na to ,że ewolucja nie zapoczątkowała życia ,a jedynie je przystosowuje do zmieniających się warunków środowiskowych. A jak ty tą ewolucje sobie Seweryn wyobrażasz ,że to jest jakaś wróżka która mogła zapoczątkować coś ,że kieruje sie rozumem ,lub celowością tak jak człowiek ?
Też się z tobą zgadzam ewolucja raczej nie mogła zapoczątkować życia człowieka ,bo człowiek kieruje się rozumem ,natomiast ewolucja jest bezrozumna. To ciekawe spostrzeżenie ,dziekuję.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Wt paź 16, 2007 22:04 |
|
 |
Inny_punkt_widzenia
|
Seweryn napisał(a): To ciekawe spostrzeżenie ,dziekuję. Byc może zrozumisz mnie teraz co miałem na mysli mówiąc,że wcale nie musiało być początku ,że wcale nie było momentu powstania życia .Skoro dzisiaj nie widac jak ta ewolucja działa ,jak to życie powstaje ,bo jest to bardzo rozciągnięte w czasie to i miliardy lat temu też nie można było to zauważyc i taki moment wyczuć .
|
Śr paź 17, 2007 15:28 |
|
|
|
 |
Inny_punkt_widzenia
|
A kiedy sie juz ze mną zgodzisz to bedę kontynuował dalej i dodam ,że skoro nie było momentu powstania życia ,a mimo to życie istnieje to można tylko wywnioskować ,że to życie zawsze było ,lecz nie zawsze wyglądało ono tak jak dzisiaj i nie zawsze bedzie tak wyglądać.Formy życia jakie znamy zupełnie nieprzypominają tych które przeminęły ,a te które pojawią sie po nas, przerosną nasze najśmielsze wyobrażenie .W tym procesie nie ma celowości ,nie ma inteligencji i kierunku ,formy życia są wypadkową wielu ,wielu róznym (nie mających często ze sobą nic wspólnego) zewnętrznych czynników,zupełnie martwych ,bezrozumnych i bezosobowych.Nie ma tu miejsca dla Boga.
|
Śr paź 17, 2007 15:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: to można tylko wywnioskować ,że to życie zawsze było
A ja się nie zgadzam. 4,5 miliarda lat temu życia na pewno nie było. Przynajmniej nie na naszej planecie. Ale z chęcią posłucham tego co masz do powiedzenia. Chyba gdzieś już to słyszałam 
|
Śr paź 17, 2007 16:09 |
|
 |
Seweryn
|
Inny_punkt_widzenia napisał(a): A kiedy sie juz ze mną zgodzisz to bedę kontynuował dalej i dodam ,że skoro nie było momentu powstania życia ,a mimo to życie istnieje to można tylko wywnioskować ,że to życie zawsze było ,lecz nie zawsze wyglądało ono tak jak dzisiaj i nie zawsze bedzie tak wyglądać.Formy życia jakie znamy zupełnie nieprzypominają tych które przeminęły ,a te które pojawią sie po nas, przerosną nasze najśmielsze wyobrażenie .W tym procesie nie ma celowości ,nie ma inteligencji i kierunku ,formy życia są wypadkową wielu ,wielu róznym (nie mających często ze sobą nic wspólnego) zewnętrznych czynników,zupełnie martwych ,bezrozumnych i bezosobowych.Nie ma tu miejsca dla Boga.
Więc pomyśl o tym ,że wszechswiat istnieje już wystarczająco długo , tym bardziej że może pulsować w cyklach (Wielki Wybuch - Zapaść itd. ) Więc minęło już wystarczająco wiele czasu , aby formy życia mogły powstać już wiele miliardów lat temu i tak jak mówisz mogły "przerosnąć nasze najśmielsze wyobrażenie" Mogły nawet przejść do innego wymiaru w którym nie ma czasu .Można by było wtedy powiedzieć , że nie miały początku ani i nie będą miały końca. Mogłyby czynić cuda .Mogłyby połaczyć się z jeszcze wyższą istotą , którą ja nazywam Bogiem. Mogłyby skanować każdą sekundę naszego życia , pamiętając to co robimy . Nawet my choć istniejemy bardzo krótko , potrafimy przez satelity obserwować poczynania ludzi ,którzy o tym nie wiedzą. My jesteśmy na obraz i podobieństwo Boga .
|
Śr paź 17, 2007 22:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 leonard3
Nie ma zadnego dowodu naukowego na SAMO-powstanie zycia
biologicznego. Istnieje tylko ateistyczna WIARA w SAMO-powstanie zycia.
|
Wt paź 23, 2007 8:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Niebezpieczna sekta ateistyczna
My Teisci i ludzie uczciwy , powinnismy utracic leb antynaukowemu ateistyczneny klamstwu.
Apeluje do sekty ateistycznej:
Opublikujcie chociaz jeden naukowy dowod na SAMO-powstanie zycia biologicznego oraz na SAMO-powstanie Kosmosu !!!!
Takich dowodow naukowych NIE MA.
Koniec atolskiej sciemy , ze nauka popiera ich swiatopoglad.
Ateizm toi fanatyczna, agresywna WIARA (bez Boga)
Ateisci to fanatycznie wierzaca, agresywna sekta.
|
Wt paź 23, 2007 10:32 |
|
 |
wieczny_student
|
 Re: leonard3
Leonard3 napisał(a): Nie ma zadnego dowodu naukowego na SAMO-powstanie zycia biologicznego. Istnieje tylko ateistyczna WIARA w SAMO-powstanie zycia.
I parę modeli (fakt, że nie potwierdzonych doświadczalnie w przekonujący sposób) jak mogła przebiegać samoorganizacja życia.
_________________ "Nie jesteś byle kim, więc nie możesz żyć byle jak."
|
Wt paź 23, 2007 11:07 |
|
 |
Seweryn
|
 Re: Niebezpieczna sekta ateistyczna
Dodam tylko ,że jest to WIARA w przypadek i zbieg okoliczności .Wiara którą Ateiści budują na zaprzeczaniu nauce i logice. Co jest zupełnie niezrozumiałe dla nas wierzących w Boga i naukę .
|
Wt paź 23, 2007 11:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: I parę modeli (fakt, że nie potwierdzonych doświadczalnie w przekonujący sposób) jak mogła przebiegać samoorganizacja życia.
Wieczny, mów za siebie. Mnie te modele przekonują w dostatecznym stopniu. Zdecydowanie bardziej niż: przyszła nadnaturalna siła i zrobiła.
Mamy następujące elementy:
1. materia organiczna mogła powstawać w warunkach wczesnej Ziemi- potwierdzone doświadczalnie
2. Pierwsze replikatory miały zdolność samoreplikacji- potwierdzone przez badanie cząsteczek posiadających podobne właściwości.
3. Ewolucja oparta na naturalnej selekcji
kontra:
Przyszedł Bóg, powiedział niech się stanie i powstało życie
Wybór należy do ciebie 
|
Wt paź 23, 2007 11:15 |
|
 |
Seweryn
|
Rita napisał(a): Mamy następujące elementy: 1. materia organiczna mogła powstawać w warunkach wczesnej Ziemi- potwierdzone doświadczalnie 2. Pierwsze replikatory miały zdolność samoreplikacji- potwierdzone przez badanie cząsteczek posiadających podobne właściwości. 3. Ewolucja oparta na naturalnej selekcji kontra: Przyszedł Bóg, powiedział niech się stanie i powstało życie Wybór należy do ciebie 
1. Mogła ale nie musiała
2. Nie ma czegoś takiego jak replikatory mające zdolność samoreplikacji
3. Skoro Bóg stworzył świat to i Ewolucję opartą na naturalnej selekcji.
|
Wt paź 23, 2007 11:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 ateistyczne chciejstwo
Wiec student potwierda . "Nie ma zadnych dowodow naukowych na
SAMO-powstanie zycia"
Slowo "model" to w tym wypadku synonim chciejstwa i wiary ateistycznej, nie potwierdzonej zadnym dowodem naukowym.
|
Wt paź 23, 2007 11:45 |
|
|
|