Czy Ateiści są zmuszeni wierzyć w zabobon abiogenezy?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Cyli fermentacja to nie mechanizm. Jak chcesz. Ale powodują go dalej drobnoustroje.
|
Cz cze 26, 2008 11:12 |
|
|
|
 |
Sareneth
|
Nie potrafisz odpowiedzieć na pytanie więc od razu piszesz coś innego...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Cz cze 26, 2008 14:19 |
|
 |
TutajDaniel
|
Chcesz rozmawiać o fermentacji, to załóż temat "Mechanizm Fermentacji", albo wyjaśnij chociaż, jaki ma on związek z tematem? I o jaki rodzaj fermentacji ci chodzi konkretnie? To tak, jakbyś zapytał "Jaki jest mechanizm zjadania kanapki".
_________________ -Dlaczego nie odnajduję w swoim życiu Boga?
-Może z tego samego powodu, dla którego przestępcy nie odnajdują policji.
|
Cz cze 26, 2008 15:26 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Dla tego samego powodu, dla którego walka między 4 i 3 listnymi koniczynkami byłaby śmieszna, czy walka między biedronkami w 3 i 4 kropki. Niekoniecznie w jednym organizmie, niczego takiego nie twierdzę.
To co napisałeś jest śmieszne. Czy wiesz dlaczego organizm żywy musi być chiralny?
|
Cz cze 26, 2008 15:36 |
|
 |
Sareneth
|
Rita, najpierw zapytaj, czy TutajDaniel wie co to chiralność...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Cz cze 26, 2008 15:58 |
|
|
|
 |
TutajDaniel
|
Cytuj: To co napisałeś jest śmieszne. To, co napisałaś o walce między Lewo, a Prawo skrętnością również jest śmieszne. Cytuj: Czy wiesz dlaczego organizm żywy musi być chiralny? Nie wiem, dlaczego - może dlatego, że wszystkie cząstki chemiczne są chiralne?  Cytuj: Rita, najpierw zapytaj, czy TutajDaniel wie co to chiralność...
Sebastian88, najpierw zapytaj Sarenetha, czy ma zielone pojęcie o tym, jakim układem jest Wszechświat i jakimi są jego części składowe dla siebie, zanim zaczniesz z nim rozmowę o śmierci cieplnej Wszechświata.
|
Cz cze 26, 2008 17:13 |
|
 |
Sareneth
|
jak sam mój drogi napisałeś wszechświat jest układem izolowanym. A podpieranie się innymi wypowiedziami pozbawionymi sensu jest, coż...
|
Cz cze 26, 2008 17:30 |
|
 |
Sareneth
|
TutajDaniel i Sebastian88 proszę was o SZCZERĄ odpowiedź na pytanie: jaka jest wasza wiedza z dziedziny fizyki i chemii i skąd czerpiecie takie sensacyjne i niczym nie potwierdzone rewelacje na temat tych dziedzin. Proszę o SZCZERĄ odpowiedź na to pytanie.
|
Cz cze 26, 2008 17:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: To, co napisałaś o walce między Lewo, a Prawo skrętnością również jest śmieszne.
To absolutnie nie jest śmieszne. Wręcz przeciwnie. Myślę, że bez trudu byś zrozumiał dlaczego, gdybyś wiedział o co żywym organizmom chiralność i jaki wpływ na organizmy mają związki o przeciwnej chiralności.
P.S. D-aminokwasy są produkowane nie tylko przez bakterie i grzyby. To był tylko przykład. Nie bardzo rozumiem jednak co znaczy że bakterie są z innej bajki 
|
Cz cze 26, 2008 18:29 |
|
 |
Sareneth
|
Nie żebym cokolwiek pisał wcześniej...
|
Cz cze 26, 2008 19:42 |
|
 |
TutajDaniel
|
Cytuj: TutajDaniel i Sebastian88 proszę was o SZCZERĄ odpowiedź na pytanie: jaka jest wasza wiedza z dziedziny fizyki i chemii i skąd czerpiecie takie sensacyjne i niczym nie potwierdzone rewelacje na temat tych dziedzin. Proszę o SZCZERĄ odpowiedź na to pytanie. Nie wiem, jak reszty, ale moje argumenty są jak najbardziej naukowe i rzetelne. Mogę je znać z komiksów, czy telewizji - to nie stanowi różnicy. Cytuj: To absolutnie nie jest śmieszne. Wręcz przeciwnie. Myślę, że bez trudu byś zrozumiał dlaczego, gdybyś wiedział o co żywym organizmom chiralność i jaki wpływ na organizmy mają związki o przeciwnej chiralności. To jest absolutnie śmieszne, bo zanim selekcja naturalna zyskałaby jakiekolwiek znaczenie, to mielibyśmy ogrom przykładów pół-lewo, pół-prawo skrętnych "organizmów". Nie ma czegoś takiego, jak przeciwna chiralność, pani biochemik... Cytuj: P.S. D-aminokwasy są produkowane nie tylko przez bakterie i grzyby. To był tylko przykład. Nie bardzo rozumiem jednak co znaczy że bakterie są z innej bajki
Nie wiedziałem, że występują gdzieś jeszcze, niż poza światem drobnoustrojów i niektórych cukrów, jeśli tak, to proszę o konkret. Są z innej bajki dlatego, że nie są ani zwierzętami, ani roślinami. Spotkałem się nawet ze stwierdzeniem, że stanowią pogranicze świata żywego i martwego (z czym się akurat nie zgadzam).
Niezła kłótnia z tego tematu się wywiązuje - szkoda, że często przybiera kierunek prywatnych uwag.
|
Cz cze 26, 2008 22:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: To jest absolutnie śmieszne, bo zanim selekcja naturalna zyskałaby jakiekolwiek znaczenie, to mielibyśmy ogrom przykładów pół-lewo, pół-prawo skrętnych "organizmów". Nie ma czegoś takiego, jak przeciwna chiralność, pani biochemik... Otóż na tym polega myk, że właśnie nie mielibyśmy. Życie achiralne jest absolutnie niemożliwe. Tak jak i współistnienie obu form, ze względu na ograniczone źródło aminokwasów w pierwotnym środowisku  Panie nie-biochemiku Oczywiście chodziło mi o optyczne enancjomery, w momencie gdy mówię o przeciwnej chiralności  Cytuj: Nie wiedziałem, że występują gdzieś jeszcze, niż poza światem drobnoustrojów i niektórych cukrów, jeśli tak, to proszę o konkret.
A występują. Sam sobie poszukaj, nie jestem ritopedią. A wszystkie organizmy zaczynały od bakterii (pochodzimy od nich) więc mówienie że to inna bajka jest trochę nie na miejscu. Dobranoc
|
Cz cze 26, 2008 23:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sebastian88 napisał(a): Cyli fermentacja to nie mechanizm. Jak chcesz. Ale powodują go dalej drobnoustroje.
i ewolucja to nie MECHANIZM a powodują ją błędy w genach.
|
Cz cze 26, 2008 23:23 |
|
 |
Sareneth
|
Wiedza czerpana z komiksów to naprawdę genialne "naukowe i rzetelne argumenty". Ciekawe jak wyobrażasz sobie te "pół-lewo, pół-prawo skrętne organizmy"? Ale czy my możemy dyskutować na takie tematy z wszechwiedzącym intelektem jakim jest TutajDaniel? Mnie jego intelekt poraża...
|
Pt cze 27, 2008 7:43 |
|
 |
TutajDaniel
|
Cytuj: Otóż na tym polega myk, że właśnie nie mielibyśmy. Życie achiralne jest absolutnie niemożliwe. Tak jak i współistnienie obu form, ze względu na ograniczone źródło aminokwasów w pierwotnym środowisku Panie nie-biochemiku
Oczywiście chodziło mi o optyczne enancjomery, w momencie gdy mówię o przeciwnej chiralności... Gdyby źródło aminokwasów było tak ograniczone, by nie pozwolić na ewolucję zarówno L, jak i D, to nie powstałoby nawet najprostsze białko, nie oszukujmy się  Chyba nie zdajesz sobie sprawy, jak nikłe szanse są na powstanie choćby najprostszego białka budującego żywe organizmy, Pani Biochemik  Wybaczam nieścisłość  Cytuj: A występują. Sam sobie poszukaj, nie jestem ritopedią. A wszystkie organizmy zaczynały od bakterii (pochodzimy od nich) więc mówienie że to inna bajka jest trochę nie na miejscu. Dobranoc Szukałem nieraz i niczego takiego nie znalazłem, Ritopedio... Dzień dobry. Cytuj: i ewolucja to nie MECHANIZM a powodują ją błędy w genach. No i na chwilę znów się ktoś przyznał do tego, że mechanizmem ewolucji są błędy w genach. Za chwilę znów ktoś powie, że tak nie jest, bo przecież nie umożliwia to w żaden sposób powstanie nowego typu zwierząt tak samo, jak nie pozwala zmienić organizmu żyworodnego w jajorodny, czy dinozaura w ptaka. Cytuj: Wiedza czerpana z komiksów to naprawdę genialne "naukowe i rzetelne argumenty". Ciekawe jak wyobrażasz sobie te "pół-lewo, pół-prawo skrętne organizmy"? Ale czy my możemy dyskutować na takie tematy z wszechwiedzącym intelektem jakim jest TutajDaniel? Mnie jego intelekt poraża...
Trudno się dziwić, skoro próbujesz udowodnić, że Wszechświat w swoim obrębie nie dąży do równowagi cieplnej  A no tak, że powinny koegzystować.
|
Pt cze 27, 2008 10:52 |
|
|
|