Autor |
Wiadomość |
Rutus
|
 Re: Skąd pochodzi życie?
Sądzę, że ataki na Pana Seweryna stały się zbyt intensywne i się zraził. Ale nie o tym chciałem. Myślę, że z całą dozą wiedzy szczegółowej, jaka Panowie posiadacie na tematy wokółewolucyjne i tak nie poradzilibyście sobie z użytkownikiem o nicku Coltrane z forum: http://forum.dlapolski.pl/ - polecam, ale tylko dla odważnych i z silnymi nerwami. Człowiek ten ma plecy na swoim forum i nawet, jak przeklina, nic mu nie robią.
_________________ Niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia. Stanisław Jerzy Lec
|
Pt mar 19, 2010 19:26 |
|
|
|
 |
Pavl6
|
No to rzeczywiście jest grubą rybą na tamtym forum. Tyle, że forum jakieś marne  . Myślę, że patrząc po poziomie tego forum (a przynajmniej takie mam odczucie, po kilku dniach) to każdy by się w końcu zraził, no chyba, że by miał mocne nerwy.
|
So mar 20, 2010 18:35 |
|
 |
Seweryn
|
Rutus napisał(a): Sądzę, że ataki na Pana Seweryna stały się zbyt intensywne i się zraził. Ale nie o tym chciałem. Myślę, że z całą dozą wiedzy szczegółowej, jaka Panowie posiadacie na tematy wokółewolucyjne i tak nie poradzilibyście sobie z użytkownikiem o nicku Coltrane z forum: http://forum.dlapolski.pl/ - polecam, ale tylko dla odważnych i z silnymi nerwami. Człowiek ten ma plecy na swoim forum i nawet, jak przeklina, nic mu nie robią. Nic mu nie robią bo to moderator Jeśli mówi Pan o atakach to powinien Pan wiedzieć, że zawsze kiedy bronię stanowiska nauki jestem atakowany . Kiedy demaskuję niedorzeczność pseudonaukowych argumentów, ataki są faktycznie intensywne , ale to mi nie przeszkadza ,co najwyżej oponentom którzy fałszują rzeczywistość.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
So mar 20, 2010 22:06 |
|
|
|
 |
Witold
|
Seweryn napisał(a): Jeśli mówi Pan o atakach to powinien Pan wiedzieć, że zawsze kiedy bronię stanowiska nauki Czyli nigdy. Ty przecież naukę bez opamiętania atakujesz i to jeszcze w sposób tak głupi ("czemu krokodyle nie weszły na drzewo więc ewolucji nie ma" i tym podobne brednie), że wyśmianie cię pozostaje jedyną metodą dyskusji. Pamiętasz mój dawny podpis? Wydrwienie to jedyna broń, jaką możemy przeciwstawić niezrozumiały i mętnym poglądom....albo zwyczajnie durnym tezom. Takim jak np. ta że Seweryn staje w obronie stanowiska nauki.
|
So mar 20, 2010 22:22 |
|
 |
Seweryn
|
Witold napisał(a): Czyli nigdy. Ty przecież naukę bez opamiętania atakujesz i to jeszcze w sposób tak głupi ("czemu krokodyle nie weszły na drzewo więc ewolucji nie ma" i tym podobne brednie), że wyśmianie cię pozostaje jedyną metodą dyskusji.
Pamiętasz mój dawny podpis?
Wydrwienie to jedyna broń, jaką możemy przeciwstawić niezrozumiały i mętnym poglądom.
...albo zwyczajnie durnym tezom.
Takim jak np. ta że Seweryn staje w obronie stanowiska nauki.
Witoldzie już samo twierdzenie jakoby parzystokopytne wbiegły do wody i zamieniły się w wieloryby dyskwalifikuje Cię jako poważnego dyskutanta. Preferujesz tylko bajki i domysły rodem z filmów fantasy , żadnych dowodów . Nauce potrzebne są dowody a nie fantazje, więc jeśli z czegoś drwisz to jedynie z nauki.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
So mar 20, 2010 22:39 |
|
|
|
 |
Witold
|
Serwerynku, jesteś naprawdę ostatnią osobą, która może się wypowiadać na temat tego co jest potrzebne "w nauce". Naukę bezmyślnie atakujesz, przy okazji raz po raz zupełnie bez skrępowania, robiąc z siebie głupka. Ignorancja i zupełne niezrozumienie najprostszych spraw wylewają się hektolitrami z twoich postów i mimo wielokrotnych prób wyprowadzania cię z twoich absurdów nie tylko nadal w nich obstajesz ale i coraz bardziej się pogrążasz. Żałosny jesteś i to tyle mam ci do powiedzenia.
A wieloryby owszem, prawdopodobnie wywodzą się od parzystokopytnych. Szczęśliwie o tym co jest nauką a co nie, nie decyduje Seweryn, tylko nauka właśnie.
|
N mar 21, 2010 2:26 |
|
 |
Pavl6
|
Moim zdaniem jest małe prawdopodobieństwo, żeby po wbiegnięciu do wody urosły płetwy itd. W przeciwnym razie niektórzy ludzie, np. zawodowy pływacy już by mieli płetwy. Jeżeliby jednak parzystokopytne wbiegły, a płetwy by im nie urosły, to potopiły by się. Jeżeliby im jednak urosły, to byłby to cud, a cuda zdarzają się za sprawą Boga. Moim zdaniem na razie to obaj fantazjujecie, bo nauka to coś co da się dotknąć i zbadać, a ani jeden, ani drugi nie dotykał, ani nie badał parzystokopytnych zmieniających się w delfiny  . I tak w ogóle, to nauka nie polega na obśmiewaniu kogoś, kto ma teorię nie zgadzającą się z moją, tylko na dowodzeniu, jak to było na prawdę, bez patrzenia na to, czy sprawdziłaby się moja czy kogoś innego teoria.
|
N mar 21, 2010 13:10 |
|
 |
pilaster
|
Pavl6 napisał(a): Moim zdaniem jest małe prawdopodobieństwo, żeby po wbiegnięciu do wody urosły płetwy itd. Ile konretnie wynosi to prawdopodobieństwo? Cytuj: W przeciwnym razie niektórzy ludzie, np. zawodowy pływacy już by mieli płetwy. Głebia tego przemyślenia jest dla mnie nie do przejscia. Czy pavl6 mógłby, dla mniej od niego bystrych userów, jakoś tą myśl rozwinąć? Cytuj: Jeżeliby jednak parzystokopytne wbiegły, a płetwy by im nie urosły, to potopiły by się. Dlaczego by się potopiły? Czy hipopotamy sie potopiły? A płetw jakoś nie mają 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
N mar 21, 2010 13:37 |
|
 |
Acro
|
To straszne. Rzeczywiście można mieć maturę nawet nie liznąwszy wiedzy nt TE - przypuszczalnie najważniejszej w historii nauki!
Ludzie bez żenady walą takie farmazony, jak mylenie rozwoju osobniczego ze zmianami ewolucyjnymi w obrębie populacji, albo przekonanie, że wystarczy, aby krokodyl chciał, a przystosuje się do życia na drzewie - i jeszcze wydają sie ze swojej ignorancji dumni!
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
N mar 21, 2010 13:49 |
|
 |
Seweryn
|
Witold napisał(a):
A wieloryby owszem, prawdopodobnie wywodzą się od parzystokopytnych. Szczęśliwie o tym co jest nauką a co nie, nie decyduje Seweryn, tylko nauka właśnie. Nauka o niczym nie decyduje , nie decyduje o tym również Witold. Decydujące znaczenie mają dowody a takich nie ma . Dlatego snujesz swoje przypuszczenia na domysłach osób trzecich i wierzysz im na słowo nie widząc dowodów. Oszczędzę Ci szukania dowodów bo to o czym mówisz bazuje na Kladystyce , której: cytuję: W praktyce rzadko udaje się udowodnić realność takich rozgałęzień ze względu na powszechne w ewolucji zjawisko radiacji adaptacyjnej.koniec cytatu http://pl.wikipedia.org/wiki/KladystykaW związku z brakiem dowodów to o czym mówisz to kwestia wiary.
|
N mar 21, 2010 14:34 |
|
 |
Pavl6
|
No właśnie - nauka to przede wszystkim dowody, a tak jak patrzę, to nie zaobserwowałem tu jeszcze nauki.
|
N mar 21, 2010 14:52 |
|
 |
Witold
|
Nie, nie bazuje. Badania wskazują, że najbliższymi żyjącymi krewnymi waleni są hipopotamy (parzystokopytne). Istnieje szereg wymarłych zwierząt, prawdopodobnych przodków współczesnych waleni, jak np. ziemno-wodny ambulocet, który miał jeszcze szczątkowe kopyta. Dawkins o ewolucji waleni: http://www.youtube.com/watch?v=yYz1B-aMJGkPodczas gdy wszystko na co stać Seweryna to cytowanie Wikipedii i to w dodatku haseł które w praktyce nie za bardzo dotyczą zagadnienia, o którym mówimy. No ale czego się spodziewać po kimś, dla kogo istnienie węży i żółwii morskich to bajki o potworach z Loch Ness i komu sen z powiek odbiera dręczące pytanie, o to dlaczego krokodyle nie wspinają się na drzewa. Jeśli już o Wikipedii mowa, to proszę bardzo: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ewolucja_w ... genetyczneJest tu poruszona też kwestia retrowirusów w DNA, o których kreacjonistyczne wyjaśnienie pytał tu kiedyś Epikuros i do dziś się nie doczekaliśmy...
|
N mar 21, 2010 14:57 |
|
 |
pilaster
|
Acro napisał(a): To straszne. Rzeczywiście można mieć maturę nawet nie liznąwszy wiedzy nt TE - przypuszczalnie najważniejszej w historii nauki! Acro się wczoraj obudził? Maturę dają za prawidłowe wstawienie krzyżyków w odpowiednie kratki. Jakakolwiek wiedza nie jest tu potrzebna, a nawet byłaby szkodliwa. Cytuj: i jeszcze wydają sie ze swojej ignorancji dumni to typowe dla produktów państwowej, bezpłatenj, przymusowej "szkoły" pavl6 Prosze o odpowiedź na pytanie ile wynosi prawdopoodbieństwo, że parzystokopytnym wyrosły płetwy. Cytuj: nauka to przede wszystkim dowody Prosze zatem o zademonstrowanie dowodu na kreacjonizm. Chociaz jednego.
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
N mar 21, 2010 17:31 |
|
 |
Seweryn
|
pilaster napisał(a): Cytuj: nauka to przede wszystkim dowody Prosze zatem o zademonstrowanie dowodu na kreacjonizm. Chociaz jednego. Kreacjonizm to nie nauka lecz pogląd.
|
N mar 21, 2010 17:46 |
|
 |
Highway
|
Mam pytanie,jako,że niewiele wiem o teorii ewolucji w przeciwieństwie do innych,ale czy istnieją dowody potwierdzające istnienie wszystkich form przejściowych?
_________________ "Bóg" bowiem wśród istniejących rzeczy istnieje jako rodzaj substancji,której nie przysługuje ani ruch,ani ginięcie,ani powstawanie.Arystoteles.
http://dowody.blog.onet.pl/
|
N mar 21, 2010 17:52 |
|
|
|