Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 11:46

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 402 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 27  Następna strona
 Homoseksualizm - nauka a wiara 
Autor Wiadomość

Post Re: Homoseksualizm - nauka a wiara
atheist napisał(a):
Liza napisał(a):
atheist napisał(a):
A Wy jesteście czynnymi heteroseksualistami czy biernymi?

Uczono mnie, że dobrze wychowani ludzie zamykają drzwi od sypialni. ;)

No proszę, homoseksualistów odsądzacie od czci i wiary, dzielicie na czynnych i biernych (tak jak się właśnie dzieli alkoholików, czyli ludzi chorych), poddajecie moralnej ocenie każdy element seksu między ludźmi, ale jak się zaczyna rozmawiać o Was to nagle przypominacie sobie o kulturze i wychowaniu.

Względy kulturowe muszą ustąpić wzgledom medycznym. Kiedy w grę wchodzi dobor chorego, lekarz ma wręcz obowiazek np rozebrać go do naga, czy czego tam jeszcze leczenie wymaga.

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Pt cze 03, 2011 10:19
atheist napisał(a):
Liza napisał(a):
atheist napisał(a):
A Wy jesteście czynnymi heteroseksualistami czy biernymi?

Uczono mnie, że dobrze wychowani ludzie zamykają drzwi od sypialni. ;)

No proszę, homoseksualistów odsądzacie od czci i wiary, dzielicie na czynnych i biernych (tak jak się właśnie dzieli alkoholików, czyli ludzi chorych), poddajecie moralnej ocenie każdy element seksu między ludźmi, ale jak się zaczyna rozmawiać o Was to nagle przypominacie sobie o kulturze i wychowaniu.

Chyba mi nie wmówisz, że homoseksualizm to norma? Geje sami rozgłaszają na prawo i lewo z kim sypiają, paradują po ulicach i żądają akceptacji. Wtedy odpowiadam: mylisz się człowieku...Klasyfikowanie i porządkowanie pojęć należy do wyposażenia gatunku ludzkiego...znów bologia się kłania...

Pt cze 03, 2011 11:09
zbanowany na stałe

Liza napisał(a):
Chyba mi nie wmówisz, że homoseksualizm to norma?

Chyba mi nie wmówisz, że homoseksualizm to cos nienormalnego? :D

Liza napisał(a):
Geje sami rozgłaszają na prawo i lewo z kim sypiają,

A to ciekawe, zwłaszcza że coming out-u dokonuje zdecydowana mniejszość.
Jesli nawet ktoś to robi, to ma do tego prawo. A czy to się to komus podoba czy nie - kogo to obchodzi?
Liza napisał(a):
paradują po ulicach

Jak katolicy w boże ciało, przy czym geje nie zasmiecaja ulic jak to maja w zwyczaju ci pierwsi...

Liza napisał(a):
i żądają akceptacji..

Od kogo - Ciebie? A niby kim Ty/Wy jesteście żeby domagać sie od was akceptacji? Komu by miało zależeć na Twoim/Waszym zdaniu.
Ogarnij sie kobieto. :rotfl:

Pt cze 03, 2011 11:22

Cytuj:
A to ciekawe, zwłaszcza że coming out-u dokonuje zdecydowana mniejszość.
Jesli nawet ktoś to robi, to ma do tego prawo

Cytuj:
Jak katolicy w boże ciało, przy czym geje nie zasmiecaja ulic jak to maja w zwyczaju ci pierwsi...

Dobre Waldek,nic tak nie cieszy jak konkretna odpowiedź na durne zarzuty. Podpisuje się pod każdym Twoim słowem. Choć Lizy i tak nie przekonamy do niczego,ale trzeba ją zrozumieć,od małego miała zapewne prany mózg przez katechetów i klechów,jak ktoś jest poddatny i niezdolny do własnych przemyśleń i refleksji,to łatwo to wszystko łyka,jak młody pelikan,a później to już jest za późno na jakiekolwiek zmiany. Ale co tam,kochajmy się wszyscy,bo w końcu to przykazanie miłosci jest najważniejsze ;-)
Cytuj:

To prawda,homoseksualizm nie jest normą,normą jest związek kobiety i mężczyzny,i nikt tego nie neguje,ani nikt tez nie ma zamiaru,i nigdy tego w zaden sposób nie osiągnie,żeby pozycje małżeństwa w społeczeństwie umniejszyć,na korzyść zwiazków homo. Tylko że ten nasz świat tak jest jakos poukładany,że żyją tutaj równiez osoby homoseksualne,i rzecz w tym,zeby nadać im choc odrobine praw,a co ważniejsze-zrozumienia,nie litości! Zrozum to kobieto,że KAŻDY człowiek pragnie szczęścia,i prawa do tego nikt nie moze nikomu odebrać,równiez,jeśli ta miłość jest pomiędzy osobami tej samej płci. Homoseksualiści w zdecydowanej większości nie chcą miec dzieci,nie chcą ślubów kościelnych itd,chodzi tylko o to,żeby nie pozbawiac człowieka prawa,do bycia szczęsliwym,bo nazywanie dewiacją i chorobą tego,że ktoś kocha osobę tej samej płci jest prawdziwym obrzydlistwem i objawem nienawiści do takich osób. A każdy objaw nienawiści jest zły. Homoseksualizm to nie tylko seks,tak samo jak hetero. To normalne życie,praca,nauka,zakupy,wspólne mieszkanie,znajomi itd homoseksualista to nie pedofil,ani zoofil,tam nie ma uczucia,jest dewiacja,którą trzeba leczyć bo efektem tego jest krzywda,oczywiscie dzieci. W homoseksualiźnie nie ma zadnych złych nastepstw,efektem zwiazku homoseksualnego nie jest zło,jesli między dwojgiem ludzi rodzi się miłośc,to nigdy nie można powiedziec,że to dewiacja która nalezy leczyć,a w najlepszym przypadku wysmiać,miłośc nigdy nie jest zła,o czym Wy-katolicy(choć ja formalnie tez nim jestem...)powinniście wiedziec najlepiej.
Może powinnaś poznac osobiście kogos o odmiennej orientacji,miec takiego znajomego,wtedy zobaczyłabyś,że to tak samo normalny jak Ty,człowiek.

Pt cze 03, 2011 18:49

Liza napisał(a):

W sumie nie norma.
Podobnie nie jest normą leworęczność. Rude włosy. Wegetarianizm. Posiadanie dziesiątki dzieci. Synestezja. Niski wzrost. I tak dalej.

Pt cze 03, 2011 19:25
tommy22 napisał(a):
Dobre Waldek,nic tak nie cieszy jak konkretna odpowiedź na durne zarzuty. Podpisuje się pod każdym Twoim słowem. Choć Lizy i tak nie przekonamy do niczego,ale trzeba ją zrozumieć,od małego miała zapewne prany mózg przez katechetów i klechów,jak ktoś jest poddatny i niezdolny do własnych przemyśleń i refleksji,to łatwo to wszystko łyka,jak młody pelikan,a później to już jest za późno na jakiekolwiek zmiany. Ale co tam,kochajmy się wszyscy,bo w końcu to przykazanie miłosci jest najważniejsze ;-)

To bowiem zawiera się w Piśmie: Oto kładę na Syjonie kamień węgielny, wybrany, drogocenny, a kto wierzy w niego, na pewno nie zostanie zawiedziony. Wam zatem, którzy wierzycie, cześć! Dla tych zaś, co nie wierzą, właśnie ten kamień, który odrzucili budowniczowie, stał się głowicą węgła - i kamieniem upadku, i skałą zgorszenia. Ci, nieposłuszni słowu, upadają, do czego zresztą są przeznaczeni. Wy zaś jesteście wybranym plemieniem, królewskim kapłaństwem, narodem świetym, ludem [Bogu] na własność przeznaczonym, abyście ogłaszali dzieła potęgi Tego, który was wezwał z ciemności do przedziwnego swojego światła.(1 P 2,4-9)
Cytuj:
Zrozum to kobieto,że KAŻDY człowiek pragnie szczęścia,i prawa do tego nikt nie moze nikomu odebrać,równiez,jeśli ta miłość jest pomiędzy osobami tej samej płci.

Błogosławię Pana, który dał mi rozsądek,
bo serce napomina mnie nawet nocą.
Zawsze stawiam sobie Pana przed oczy,
On jest po mojej prawicy, nic mną nie zachwieje.

Dlatego cieszy się moje serce i dusza raduje,
a ciało moje będzie spoczywać bezpiecznie,
bo w kraju zmarłych duszy mej nie zostawisz
i nie dopuścisz, bym pozostał w grobie.
Życie wasze, wieczność nasza?

Pt cze 03, 2011 20:00
Ojej, widzę, że Liza na celne i rzeczowe argumenty odpowiada modlitwą! :-)
W innym wątku zarzuciła moim argumentom, że: "Szatan jest zawsze logiczny". Czy naprawdę jak kończą Wam się argumenty to potraficie powiedzieć tylko "Apage, Satanas!"?

Pt cze 03, 2011 20:18
atheist napisał(a):
Ojej, widzę, że Liza na celne i rzeczowe argumenty odpowiada modlitwą! :-)
W innym wątku zarzuciła moim argumentom, że: "Szatan jest zawsze logiczny". Czy naprawdę jak kończą Wam się argumenty to potraficie powiedzieć tylko "Apage, Satanas!"?

Odpowiedziałam argumentami z pierwszej ręki. Trzeba było przeczytać w okularach na nosie. Sądzisz, że nie potrafiłabym sama argumentować będąc na swoim podwórku? Atheist....
;)

Pt cze 03, 2011 20:25

Skoro szatan ma być logiczny, to w świetle nauczania kościoła rzymskiego, posłuszeństwo Bogu musi być czymś nielogicznym. Zatem, albo szatan działa w sposób nielogiczny, albo nielogiczne jest posłuszeństwo Bogu.

Pt cze 03, 2011 20:51
zbanowany na stałe

Gdy idąc ulicą, spotkacie na swej drodze księdza lub zakonnicę, zalecam podejśc i odprawic krótki egzorcyzm wypowiadając te oto słowa: Apo Pantoz kakodaminonoz - co znaczy "Z dala (odejdźcie) wszystkie złe demony/złe duchy"...

Pt cze 03, 2011 20:55

Masakra,rzuciła cytat i basta. Najwyraźniej temat przerósł Lize bo nie potrafi się odniesc do naszych wypowiedzi w merytoryczny sposób. Pewnie mi zaraz zarzuci,ze nie rozumiem tych cytatów,owszem,nie wiem co one wnoszą do tematu,nie studiowałem teologii i nie miałem wykładów z interpretacji biblii,wiec jesli jesteś na tyle łaskawa,wytłumacz,cóż owe cytaty mają nam uzmysłowić? Kiedys nawet przez myśl by mi to nie przeszło,ale dziś wstyd mi jest,że jestem członkiem KrK,jedno co mi pozostaje,to nie utożsamiać się i nie uczestniczyć w życiu tej zacofanej,obłudnej i złodziejskiej instytucji. Boże,pobłogosław ateizm!

Pt cze 03, 2011 21:12
Ayfkm napisał(a):
Skoro szatan ma być logiczny, to w świetle nauczania kościoła rzymskiego, posłuszeństwo Bogu musi być czymś nielogicznym. Zatem, albo szatan działa w sposób nielogiczny, albo nielogiczne jest posłuszeństwo Bogu.

Zdanie logiczne może być fałszywe.

Pt cze 03, 2011 21:14

Liza napisał(a):
Ayfkm napisał(a):

Zdanie logiczne może być fałszywe.

Może być. Ale skoro szatan jest przeciwieństwem Boga, a zatem posiada wszelkie cechy mu przeciwstawne, to można domniemywać, że jeżeli szatan jest logiczny, to Bóg jest nielogiczny.

Pt cze 03, 2011 21:32

Szatan nie jest przeciwieństwem Boga. Jest po prostu zbuntowanym stworzeniem, które jest wrogie ludziom. Bogu to on może naskoczyć.

Pt cze 03, 2011 21:55
zbanowany na stałe

filippiarz napisał(a):
Jest po prostu zbuntowanym stworzeniem, które jest wrogie ludziom.

1- to Szatan, w postaci Węża z Raju, obdarzył nas świadomością.
2- czytając Biblię widzę, że te cechy które naogół przypisuje sie Szatanowi, są obecne u krwiożerczej bestii Jahwe. To Jahwe nawołuje do mordów, grabieży, podbojów. To własnie jemu odpowiada woń palonego mięcha.

Pt cze 03, 2011 22:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 402 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 27  Następna strona