Autor |
Wiadomość |
majanovak
|
 Re: Wezwanie do przebudzenia
gołąb napisał(a): może napiszesz , że bluźnię ale powiem szczerze nie boje się Boga , który nie potrafi utrzymać porządku na ziemi a mimo to potrafi sie obiawiać lub anioły - potrafią się objawiać a nie potrafią ukarać - pozatym jak wierzysz w tego swojego wszechmogącego Boga - to odpowiedz mi na taką śmieszną ciekawostkę: skoro Bóg jest WSZECHMOGĄCY to czy potrafi stworzyć tak ciężki kamień by samemu nie mógł go podnieść  Nie boisz sie Boga, bo nie rozumiesz ani Boga, ani Slowa, ani zycia. Nie rozumiesz Bozych planow i w kazdym poscie to pokazujesz.
|
Pn paź 31, 2011 20:04 |
|
|
|
 |
majanovak
|
Elbrus napisał(a): [f=1&t=27330 - Czy oczekiwany Islamski mesiasz to Biblijny Antychryst?
Nie, to jest niemożliwe. Islamski mesjasz nie będzie biblijnym Antychrystem. Przeczy temu wyraźnie list apostolski: Niech was w żaden sposób nikt nie zwodzi, bo [dzień ten nie nadejdzie], dopóki nie przyjdzie najpierw odstępstwo i nie objawi się człowiek grzechu, syn zatracenia, który się sprzeciwia i wynosi ponad wszystko, co nazywa się Bogiem lub tym, co odbiera cześć, tak że zasiądzie w świątyni Boga dowodząc, że sam jest Bogiem. (2 Tesaloniczan 2:3)
Ortodoksyjni muzułmanie nie uwierzą nigdy, że człowiek może być Bogiem. Na takie zwiedzenie są narażeni trynitarni chrześcijanie. Ale zobacz Elbrusie to bedzie czlowiek (czlowiek grzechu), ale bedzie dowodzil, ze jest Bogiem. Gdzies w Biblii jest napisane, ze bedzie czynil niezwykle cuda, aby zwiesc i wybranych.. Zreszta muzulmanie juz czcili czlowieka jak boga. Byl nim i jest czczony nadal Mohamet. Gdzies jest napisane w koranie cos takiego mocnego, ze jak ktos sie zle wypowie o allahu to sie mu wybaczy chyba po 3 dniach, ale jak sie zle bedzie wyrazac o Mohamecie to musi byc zabity.. W dodatku wiesz, ze slowo Mohamet znaczy 'THE praised one', wywyzszony. Oni juz czcza czlowieka jak i swiety czarny kamien (Black Stone) w Mekce, ale nie zdaja sobie z tego sprawy. Podkreslaja, ze ich religia jest monoteistyczna, a jak czlowiek siegnie do zrodel to sie okaze zupelnie cos innego. Polecam strone chrzescijanskiego osrodka apologetycznego: http://apologetyka.com/swiatopoglad/isl ... azja/koran
|
Pn paź 31, 2011 20:30 |
|
 |
gołąb
|
nawet jak umrę to się już nie boje aż tak - ( bo zrealizowałem wiekszość marzeń , które sobie dałem za zadanie - prawie niemożliwych do zrealizowania ) - jedyne co mi pozostało , to wdrapać się na piramidę i strącić lidera - jeśli takowy naprawdę istnieje - hehe - jak dożyję a zważywszy na to , że jak coś zaplanuje , to na ogół realizuję , to przerażające się wydaje , to , że może się ziścić. - tylko w przypadku jak lider będzie złym człowiekiem - a to łatwo rozpoznać
|
Pn paź 31, 2011 20:42 |
|
|
|
 |
majanovak
|
gołąb napisał(a): nawet jak umrę to się już nie boje aż tak - ( bo zrealizowałem wiekszość marzeń , które sobie dałem za zadanie - prawie niemożliwych do zrealizowania ) - jedyne co mi pozostało , to wdrapać się na piramidę i strącić lidera - jeśli takowy naprawdę istnieje - hehe - jak dożyję a zważywszy na to , że jak coś zaplanuje , to na ogół realizuję , to przerażające się wydaje , to , że może się ziścić. - tylko w przypadku jak lider będzie złym człowiekiem - a to łatwo rozpoznać Nie boisz sie smierci, czyli wiesz gdzie pojdziesz, co sie z Toba stanie? A moze to Ciebie nie obchodzi, bo dla Ciebie liczy sie tylko tu i teraz? Licza sie ziemskie marzenia, a potem 'niech sie dzieje co chce'..? To Twoja dewiza? Ale widzisz, tu na ziemi zyjemy niech bedzie i sto lat, ale potem jest wiecznosc, non stop.. moze jednak warto sie nad tym zastanowic, czy dobrze sie rozlozylo priorytety?i czy warto poswiecic wiecznosc dla 100lat..?
|
Pn paź 31, 2011 20:48 |
|
 |
gołąb
|
według Biblii - nie trafię ani do nieba ani do piekła a jak bym jakimś cudem do nieba trafił to nigdy nie zobaczę Boga , bo tylko Chrześcijanom to będzie dane dla mnie to co bedzie po śmierci to jest zagadka - dla Zydów jest Szeol , dla Chrześcijan Piekło albo niebo , dla Buddystów reinkarnacja , Islamiści - nie wiem gdzie idą ( chyba do nieba z dziewicami albo coś takiego ) , - gdybym napisał , że wiem co jest po śmierci to byłbym oszustem więc ja sobie wymyślę , że ( oglądałem kiedyś fajny film przyrodniczy - jak to pewne owady żyją pod ziemią całe życie a gdy wybija ich godzina to masowo wychodzą z tej ziemii na słońce i brną w jego kierunku po drzewach do góry - co dalej się dzieje nie wiem ) - nie wiem co dzieje się po śmierci , mimo to że wiem z niektórych książek , wp też wie co jest po śmierci , wszyscy wiedzą hehe tylko nikt tam jeszcze nie był
|
Pn paź 31, 2011 21:07 |
|
|
|
 |
gołąb
|
http://www.przyszloscwprzeszlosci.info/ ... czywistoci- moim zdaniem to wszystko wyjaśnione jest naukowo w pierwszych 30 minutach ,,zeitgeista,, cz.1 - a czytając to - nieźle to sobie wymyślili - szczerze mówiąc trochę się przestraszyłem - ostatecznie jeszcze raz odpaliłem ,,zeitgeista,, jak już wspominałem - żeby sprawdzić - i co? - wszystko poktywa się idealnie. Tu widać jak kościół wykorzystuje czynniki przyrody do manipulacji glupimi ludźmi - najśmieszniejsze jest to , że ci co w to wierzą teraz, myślą sobie , że ci co wierzyli kiedyś Egipskim kapłanom w podobne rzeczy musieli być durniami ale nie widzą tego , że sami dziś w 21 wieku robią to samo. hehe - mają tak wyprany mózg , że zwariują i bedą mordować tych , którzy nie wierzą ze strachu przed jeszcze większym gniewem Boga , by wyplenić nieczystych - już takie rzeczy działy sie w Biblii i historii - powolna manipulacja trwająca latami ,,5 kroków do tyranii,, - jak cię nie zabiją kule , badź trzęsienia to zrobią to fanatycy ( ludzie Boga i nowej wiary ) by cię nawrócić albo wyplenić. NWO
|
Śr lis 02, 2011 13:25 |
|
 |
gołąb
|
|
Śr lis 02, 2011 14:01 |
|
 |
majanovak
|
gołąb napisał(a): według Biblii - nie trafię ani do nieba ani do piekła a jak bym jakimś cudem do nieba trafił to nigdy nie zobaczę Boga , bo tylko Chrześcijanom to będzie dane Mowisz duzo, ale na jakiej podstawie wyciagasz takie wnioski...? Na czym sie opierasz? Bo Biblia mowi jasno na ten temat, ale o Twoich pomyslach nigdzie tam nie czytalam. Wiec dlatego ciekawa jestem skad to wziales?
|
Śr lis 02, 2011 17:38 |
|
 |
gołąb
|
jeszcze raz mówię - że własnie kościół tak ją zinterpretował a nawet o tym nie piszą - więc dlaczego ja nie mogę zinterpretować po swojemu - po tym jak ją zrozumiałem i przeczytałem co?? - tu masz przykład - sama mówisz , że nie można interpretować po swojemu a kościół co zrobił  i wciska wszystkim te bzdury o niebie i piekle i czysccu - dlatego tak napisalem bo już mi się samo pomieszało po tym jak słuchałem zmiennych teorii - ale jestem pewny , że było coś o tych , którym dane będzie zobaczyć oblicze Boga i tym , którzy go nigdy nie zobaczą mimo to iż będą w królestwie niebieskim. A proppo Biblii przecież nie kwestionuje , że pisana była ręką Boską , nie zaprzeczam , tylko trzeba odróżniać bajki - mające na celu manipulację głupich umysłów od prawdy historycznej , moralnościowej.
|
Śr lis 02, 2011 19:41 |
|
 |
vulcan
|
Gołąb, co innego, jak Kosciół interpretuje a co innego jak Ty czy ja. Kościół to nie 1 człowiek ale grupa, która nie w ciągu godziny ani nawet dnia i nie pod wpływem emocji ( jak my) podejmuje decyzje jak rozumieć te czy inne slowa z Pisma św. Więc nie można porównywać. Ja to myslę, że najlepiej czytać z Biblii i podkreslić sobie słowa, które powiedział sam Bóg czy to w postaci Jezusa czy jeszcze w StarymT, kiedy mówił przez proroków. Pewnie powiedział coś na temat widzenia Go tylko przez ludzi wierzących w Niego, no bo ateista czy agnostyk nie chce Boga widzieć, więc Bóg ich nie bedzie zmuszał, tam gdzie znajdą sie po śmierci niewierzący przecież to logiczne, że nie będzie Boga! odrzucili Boga, często aż kipią nienawiścią do chrześcian, więc to chyba normalne, że kogo jak kogo, ale Boga nie będą widzieć, tak jak za życia nie chcą widzieć. Ale żeby w Królestwie Boga nie wszyscy, którzy sie tam znajdą Go nie wiedzieli to jakas herezja!
|
Cz lis 03, 2011 12:04 |
|
 |
majanovak
|
gołąb napisał(a): jeszcze raz mówię - że własnie kościół tak ją zinterpretował a nawet o tym nie piszą - więc dlaczego ja nie mogę zinterpretować po swojemu - po tym jak ją zrozumiałem i przeczytałem co?? - tu masz przykład - sama mówisz , że nie można interpretować po swojemu a kościół co zrobił  i wciska wszystkim te bzdury o niebie i piekle i czysccu - dlatego tak napisalem bo już mi się samo pomieszało po tym jak słuchałem zmiennych teorii - ale jestem pewny , że było coś o tych , którym dane będzie zobaczyć oblicze Boga i tym , którzy go nigdy nie zobaczą mimo to iż będą w królestwie niebieskim. A proppo Biblii przecież nie kwestionuje , że pisana była ręką Boską , nie zaprzeczam , tylko trzeba odróżniać bajki - mające na celu manipulację głupich umysłów od prawdy historycznej , moralnościowej. Ale ktory kosciol? Jest wiele kosciolow a Ty piszesz jakby byl jeden wspolny dla wszystkich. A poza tym czemu patrzysz na kosciol, ksiezy, sam rob to co sluszne, prawe i dobre. Szukasz wymowek by czegos nie zrobic bo kosciol to i kosciol tamto..? To do niczego nie prowadzi, bo kazdy jest odpowiedzialny za wlasne zycie a nie sasiada. I kazdy poniesie konsekwencje wlasnych wyborow i decyzji. Jest dokladnie tak, ze kgoo tu na ziemi wybierzesz z tym spedzisz wiecznosc. Wybierzesz Boga to idziesz do nieba, nie wybierzesz Boga, czyli wybrales siebie, niewiare, odrzuciles Boga to idziesz do piekla, bo to oznacza automatycznie, ze odrzuciles Boza laske zbawienia, ktora jest dla kazdego za darmo, ale nie jest automatyczna. Trzeba w nia uwierzyc i zaakceptowac.
|
Cz lis 03, 2011 18:11 |
|
 |
gołąb
|
majanovak napisał(a): Ale ktory kosciol? Jest wiele kosciolow a Ty piszesz jakby byl jeden wspolny dla wszystkich - widzisz jest tyle interpretacji co kościółów , wiec który mówi prawde. A poza tym czemu patrzysz na kosciol, ksiezy, sam rob to co sluszne, prawe i dobre - kazesz mi robic to co słuszne a zarazem jak robie coś - interpretuje po swojemu - to ty mnie krytykujesz , że tak nie wolno , a ktoś tam pisze , że sztab ludzi pracuje nad interpretacją ( duchownych , czy naukowców a może duchownych naukowców - który z tych trzech wydaje wam się najbardziej obiektywny , niezależny itp...? . Szukasz wymowek by czegos nie zrobic bo kosciol to i kosciol tamto..? To do niczego nie prowadzi, bo kazdy jest odpowiedzialny za wlasne zycie a nie sasiada. I kazdy poniesie konsekwencje wlasnych wyborow i decyzji . Jest dokladnie tak, ze kgoo tu na ziemi wybierzesz z tym spedzisz wiecznosc. Wybierzesz Boga to idziesz do nieba, nie wybierzesz Boga, czyli wybrales siebie, niewiare, odrzuciles Boga to idziesz do piekla - pozwól , że cię zacytuję ,,skąd wziełas takie teorie bo chyba nie z Biblii -, bo to oznacza automatycznie, ze odrzuciles Boza laske zbawienia, ktora jest dla kazdego za darmo - nie jest za darmo bo nawet za Biblie trzeba płacić -, ale nie jest automatyczna. Trzeba w nia uwierzyc i zaakceptowac. - pozatym sugerujecie , że jak gdzies tam na swiecie żyje sobie dobry człowiek we wszystkim co robi ( nie chce mi się wypisywać jak dobry , po prostu dobry ) ale nie wierzy w Biblijnego Boga - bo nawet go nie zna , nie słyszał , nie czytał o nim - to pójdzie do piekła  - no to swietna teoria
|
Cz lis 03, 2011 20:43 |
|
 |
majanovak
|
gołąb napisał(a): majanovak napisał(a): Ale ktory kosciol? Jest wiele kosciolow a Ty piszesz jakby byl jeden wspolny dla wszystkich - widzisz jest tyle interpretacji co kościółów , wiec który mówi prawde. A poza tym czemu patrzysz na kosciol, ksiezy, sam rob to co sluszne, prawe i dobre - kazesz mi robic to co słuszne a zarazem jak robie coś - interpretuje po swojemu - to ty mnie krytykujesz , że tak nie wolno , a ktoś tam pisze , że sztab ludzi pracuje nad interpretacją ( duchownych , czy naukowców a może duchownych naukowców - który z tych trzech wydaje wam się najbardziej obiektywny , niezależny itp...? . Szukasz wymowek by czegos nie zrobic bo kosciol to i kosciol tamto..? To do niczego nie prowadzi, bo kazdy jest odpowiedzialny za wlasne zycie a nie sasiada. I kazdy poniesie konsekwencje wlasnych wyborow i decyzji . Jest dokladnie tak, ze kgoo tu na ziemi wybierzesz z tym spedzisz wiecznosc. Wybierzesz Boga to idziesz do nieba, nie wybierzesz Boga, czyli wybrales siebie, niewiare, odrzuciles Boga to idziesz do piekla - pozwól , że cię zacytuję ,,skąd wziełas takie teorie bo chyba nie z Biblii -, bo to oznacza automatycznie, ze odrzuciles Boza laske zbawienia, ktora jest dla kazdego za darmo - nie jest za darmo bo nawet za Biblie trzeba płacić -, ale nie jest automatyczna. Trzeba w nia uwierzyc i zaakceptowac. - pozatym sugerujecie , że jak gdzies tam na swiecie żyje sobie dobry człowiek we wszystkim co robi ( nie chce mi się wypisywać jak dobry , po prostu dobry ) ale nie wierzy w Biblijnego Boga - bo nawet go nie zna , nie słyszał , nie czytał o nim - to pójdzie do piekła  - no to swietna teoria Bo masz zla postawe. Z jednej strony szukasz wymowki, aby nie szukac Boga i nie czytac Biblii, bo widac, ze nie chcesz tego, bo to Ci nie pasuje, a z 2 strony uwazasz, ze mozesz miec wlasna interpretacje odnosnie prawd Bozych, to co sobie wymysliles i do czego doszedles - o zgrozo glownie przez filmy typu zeitgeist itp... Widzisz zbawienie nie jest obowiazkowe, nie musisz isc do nieba jesli nie chcesz. Boga sie szuka dla poznania prawdy. Nie szuka sie kosciola, religii ale Boga samego. Kazdy powinien czytac Slowo i jednoczesnie prosic o laske w odbiorze, zrozumieniu. Bo nie da sie zyc na czyims objawieniu i czyims zrozumieniu. Jak sie nie ma wlasnego zrozumienia to sie wlasnie cytuje i adoptuje kogos innego, ktore sie spodobalo, jest wygodne i przekonalo. Ale to nadal czyjes objawienie i czyjes zrozumienie. Sam Bog chce do nas mowic przez Slowo, chce przez nie nas dotykac i ozywiac je dla nas. Pytales o zbawienie..? Biblia mowi wyraznie kto bedzie zbawiony - w Objawieniu Jana 21,27 "I nie wejdzie do niego nic nieczystego ani nikt, kto czyni obrzydliwość i kłamie, tylko ci, którzy są zapisani w księdze żywota Baranka." Czy Twoje imie jest zapisane w ksiedze zycia..? Czy mozna miec pewnosc zbawienia...? Rzymian 10,9-10 "9) Bo jeśli ustami swoimi wyznasz, że Jezus jest Panem, i uwierzysz w sercu swoim, że Bóg wzbudził go z martwych, zbawiony będziesz. (10) Albowiem sercem wierzy się ku usprawiedliwieniu, a ustami wyznaje się ku zbawieniu. " Efezjan 2,8-9 " Albowiem łaską zbawieni jesteście przez wiarę, i to nie z was: Boży to dar; (9) nie z uczynków, aby się kto nie chlubił." Tak wiec w Biblii jest masa wersetow, ktore sa jasne i oczywiste i mozna je od razu praktykowac. Nad trudniejszymi wersetami nalezy wiecej medytowac, myslec, prosic o pomoc w zrozumieniu. Ale nie wymawiac sie, ze skoro jest tyle interpretacji to ja tez moge miec wlasna. Ci co maja jakas interpretacje czytaja Slowo, pozostali czerpia od nich i wybieraja sobie co im pasuje i jest bardziej dogodne. Z Bogiem nie ma chodzenia na skroty. Nie mozna Go poznac siedzac na kanapie i ogladajac tv.. Bog chce do nas mowic i to glownie wlasnie przez Swoje Slowo, po to je dostalismy. Nie mozemy sobie sami interpretowac jak chcemy i nie mozemy wybierac w co wierzymy a w co nie. 2 Tymoteusza 3,16-17 "Całe Pismo przez Boga jest natchnione i pożyteczne do nauki, do wykrywania błędów, do poprawy, do wychowywania w sprawiedliwości, (17) aby człowiek Boży był doskonały, do wszelkiego dobrego dzieła przygotowany. "
|
Cz lis 03, 2011 21:41 |
|
 |
gołąb
|
kończę ten temat tymi oto słowami - interpretowanie rzeczywistości na podstawie Bibli ( co już przerabiałem ) a interpretowanie Bibli na podstawie rzeczywistości ( co w tej chwili robie ) to dwie zupełnie odmienne kwestie i światopoglądy - ty masz swój ja swój - nigdy mnie nie przekonasz do twoich racji a ja nigdy ciebie do swoich - dwie strony medalu - niech każdy sam sobie odpowie na pytanie która strona jest ciemna a , która jasna  - (zważywsz na najskrajniejsze poczynania najgorliwszych przedstawicieli Bibli takie jak : pedofilia , pycha , pijaństwo , egzekucje czarownic ,heretyków i żydów , cudzołożenie , kłamstwo , pranie mózgów biednym ludziom , itd... tu dzeisz wiarygodność faktów i ich zdemaskowanie przez sztab naukowców ) świadczoą jednoznacznie , że stworzyli sobie sami nierealny system i żyją jakby snem wariata. Wiecej jest zła wśród przedstawicieli Biblii niż u zwykłego zjadacza chleba i grzech ten jakoby popełniony przez kogoś kto powinien świecić przykładem powinien mu być mnożony x 1000. dziękuję za rozmowę
|
Pt lis 04, 2011 20:49 |
|
 |
majanovak
|
violamiko38 napisał(a): Witam! Chciałabym żeby każdy na tym forum obejrzał ten film. Każdy kto chce wiedzieć co teraz dzieje się na świecie POWINIEN obejrzeć ten film. Chcę żebyście poznali prawdę o tym jak media was okłamują, że wszystko wkoło to jedno wielkie kłamstwo za którym stoi szatan. Prawdą na tym świecie jest TYLKO Jezus i tylko Jego się trzymajmy. oto link do filmu: http://www.youtube.com/watch?v=KfwM4W96Ay0(to jest link do części 1 z 16, dalsze części są po prawej stronie;) film trwa około 3 godziny naprawde warto to zobaczyć, miłego oglądania, pozdrawiam Musze powiedziec, ze po otwarciu pliku okazuje sie, ze jest on zablokowany, bo zawiera autorskie tresci czy muzyke i zostal zablokowany. Ale ja to ogladalam ok2 lata temu i wiem, ze warto to zobaczyc.
|
Pn lis 07, 2011 21:38 |
|
|
|