Próba obalenia teorii ewolucji.
Autor |
Wiadomość |
Elbrus
|
 Re: Próba obalenia teorii ewolucji.
pilaster napisał(a): Cytuj: co pięknie i dosadnie zobrazował w swojej chyba większości już znanej książce pt. "Bóg urojony" Richard Dawkins. Akurat w tej swojej książce, w przeciwieństwie do pozostałych swoich publikacji, skierowanej nie do elit, ale do motłochu, Czyli do kogo i w czym ta książka TAK ZNACZĄCO różni się poziomem od poprzednich? pilaster napisał(a): Dawkins tematu kreacjonizmu, a tym bardziej ewolucji w ogóle nie porusza. Porusza - skończyłem czytać kilka dni temu to pamiętam.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Śr wrz 08, 2010 17:38 |
|
|
|
 |
Rutus
|
A teraz andrzejantonii będzie mnie całował po rękach - udowodnię za pomocą cytatu, że Richard Dawkins to zagorzały kreacjonista. Cytuję ze strony 9 (wkładka barwna) fragment książki " Najwspanialsze Widowisko Świata": Teoria ewolucji została ostatecznie zweryfikowana już dawno temu i dotyczy ona wszystkich żywych organizmów, a nie tylko naszych bliskich przodków (...) To oczywiście wszystko kompletne bzdury.Zaprezentowałem w tym miejscu, że posiadając dowolny tekst o dowolnym ukierunkowaniu można z niego zrobić przykład propagowania kreacjonizmu. Taką właśnie stosują wszystkie strony opiewające kreacjonizm, np. strona domowa PTKr.
_________________ Niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia. Stanisław Jerzy Lec
|
Śr wrz 08, 2010 18:18 |
|
 |
Witold
|
Rutus, nie musisz sobie tym wcale zawracać głowy - kreacjoniści już dawno to zrobili. http://drdino.pl/Po lewej. Im bardziej nieprawdopodobne statystycznie zdarzenie, tym mniej wiarygodne jest, że zaistniało przypadkiem. Oczywistą alternatywą dla zachodzących zmian jest inteligentny Projektant.- Dr Richard Dawkins, Departament Zoologii, Uniwersytet Oxford w pracy "The Necessity of Darwinism", New Scientist, 15 Kwiecień 1982, str. 130
|
Śr wrz 08, 2010 18:37 |
|
|
|
 |
pilaster
|
Elbrus napisał(a): pilaster napisał(a): Cytuj: co pięknie i dosadnie zobrazował w swojej chyba większości już znanej książce pt. "Bóg urojony" Richard Dawkins. Akurat w tej swojej książce, w przeciwieństwie do pozostałych swoich publikacji, skierowanej nie do elit, ale do motłochu, Czyli do kogo i w czym ta książka TAK ZNACZĄCO różni się poziomem od poprzednich? W poprzednich Dawkins pisał o nauce. W tej pisał o swoich starczych obsesjach. Sam napisał, że np nie będzie w tej książce wprowadzał pojęcia logarytmu, chociaż gdzie indziej takich oporów nie miał Cytuj: pilaster napisał(a): Dawkins tematu kreacjonizmu, a tym bardziej ewolucji w ogóle nie porusza. Porusza - skończyłem czytać kilka dni temu to pamiętam. OK, porusza. niemniej jednak jest to zagadnienie w tej książce marginalne Deepfreze Cytuj: Mam wystarczające DLA SIEBIE pojęcie na te tematy Nie jest ono wystarczające, zeby wychodzić z nim na zewnątrz Cytuj: mądrzysz się uważając wszystkich za głupszych od siebie Nic podobnego. Tylko głupszych uznaję za głupszych. Cóż, poradzić, ze takich jest miażdżąca większość Na tym forum za mądrzejszych od siebie uważam np wiecznego studenta i geonidesa. jeżeli ktoś inny swoją mądrzejszość wykaże, pilaster chętnie to uzna. Natomaist Deepfreze, no coż, od pilastra jest zdecydowanie głupszy Cytuj: chlubiąc się swoim poziomem wiedzy Poziom wiedzy pilastra jest umiarkowany i wcale nie wysoki. Cóż, skoro nawet taki niewysoki poziom jest, jak się okazuje, całkowicie niedostępny dla wyznawców świeckiego humanizmu Cytuj: Pamiętaj, że właśnie na forach przeważają ludzie o przeciętnym poziomie wiedzy, a nie naukowcy. Człowiekiem o przecietnym poziomie wiedzy, wcale nie naukowcem, jest właśnie pilaster. Na forach zaś przeważają ludzie o bardzo niskim poziomie wiedzy, jak deepfreeze. Cytuj: Obserwuję twoje posty od sześciu lat Miło jest mieć tak oddanych fanów 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Cz wrz 09, 2010 10:06 |
|
 |
Deepfreeze
|
Ad. pilaster Na jakiej podstawie stwierdziłeś, że jestem człowiekiem o niskim poziomie wiedzy? Nie chodzi o to, żebym się oburzał, bo sam uważam, że dysponuję przeciętnym zasobem wiedzy, ale czy aby z twojej strony to nie jest znowu schematyczne "zerojedynkowe" odbieranie drugiego człowieka. pilaster napisał(a): Nie jest ono wystarczające, zeby wychodzić z nim na zewnątrz Owszem jest! To tylko DLA CIEBIE nie jest. Ale twoją opinię mam w d... podobnie jak i ciebie. Mam wielu rozmówców z trochę większym poziomem wiedzy od twojego, nie jesteś dla mnie autorytetem, żeby mnie w tej kwestii strofować. Uważasz się za pępek świata, wokół którego wszystko się kręci, niestety żałosny przykład przemądrzałego internetowego kmiota. Zresztą to wyraźnie widać po bzdurach, które wypisujesz na swoim nędznym blogu, którego z taką dumą i pychą tu i wszędy promujesz. Jak napisałeś wcześniej, nie uważasz się za bardzo mądrego, jednakże wbrew temu stwierdzeniu postępujesz. Ośmieszałeś się już na wielu forach, czemu się z uśmiechem od ucha do ucha przyglądałem i pooglądam także jak robisz z siebie tutaj pajaca. Widać nie potrafisz wyciągać wniosków.
|
Cz wrz 09, 2010 12:56 |
|
|
|
 |
pilaster
|
Deepfreeze napisał(a): twoją opinię mam w d... podobnie jak i ciebie. Fakty temu przeczą.  to już trzeci, wcale nie najkrótszy post deepfreeza, poświęcony bluzganiu na pilastra. Znaczy się że deepfreeze wcale pilastra nie ma w d..., tylko ma na jego punkcie niezwykle głęboki kompleks. Sześc lat swojego życia poświęciło deepfreeze na śledzenie działaności pilastra w sieci... No no, nieźle jak na manie pilastra w d... Cytuj: wyraźnie widać po bzdurach, które wypisujesz na swoim nędznym blogu, A konkretnie? Jakich bzdur?
|
Cz wrz 09, 2010 15:19 |
|
 |
Deepfreeze
|
Ad. pilaster Przede wszystkim ja tutaj wszedłem nie po to, by mocować się z Tobą na wiedzę i licytować jak gówniarz w przedszkolu kto jest mądrzejszy i kto głupszy (niestety Ty się tak zachowujesz), tylko powymieniać z ludźmi opinie na różne kwestie, podpierając się taką wiedzą, jaką uzyskałem i zdobyłem. Ty natomiast, skoro widzisz wokół siebie tutaj tylko osoby o niższym poziomie wiedzy, powinienieś zachować powściągliwość w używaniu epitetów, a przede wszystkim w besztaniu ludzi i ocenianiu ich wszystkich jako głupich, a raczej dodać coś od siebie i z szacunkiem dla rozmówcy przekazać swoją wiedzę. W zasadzie obserwując twoje posty nie widzę, żebyś jakąkolwiek wiedzę uzewnętrzniał, a jedynie co piszesz, to rugasz forumowiczów oceniając ich poziom wiedzy w kilku wyrazach. Jak napisałem wcześniej, na wielu forach dyskutowałem z mądrzejszymi od Ciebie, ale znacznie kulturalniejszymi. Wytykasz mi kompleks? Ja też Ci wytknę. Skoro tak się zachowujesz, starając się zrobić z każdego forum na którym się udizelasz swój plac zabaw, to znaczy, że jesteś niedowartościowanym "bohaterem zza klawiatury". Luźną dyskusję próbujesz przeobrazić w teatr, w którym twoja "mądrość" wyjdzie na wierzch i zaleje wszystkich głupków. To tyle. A jeśli chodzi o brednie, któe wygłąszasz i wypisujesz to przypomnij sobie jakie bzdury wypisywałeś o islamie. Brak Ci kultury, a ja z chamami staram się nie dyskutować...
|
Pt wrz 10, 2010 17:08 |
|
 |
pilaster
|
Dobra kończę, bo widzę, że się juz off-top zrobił. Nie kto inny tylko deepfreeze wlazł w ten temat radośnie rugając kreacjonistów, że nic nie rozumieją i sa głupi. Zrobił to jednak z pozycji osoby, która sama, w przeciwientwie np do Rutusa, Geonidesa, czy Witolda nie ma żadnego pojęcia o omawianym temacie. Typowy kocioł, który przyganił garnkom, a potem strasznie się zaperzył, ze ktoś mu wytknął smolenie. Względnie żaba podstawiajaca noge do kucia, jak kto woli. Deepfreeze napisał(a): Przede wszystkim ja tutaj wszedłem [...] powymieniać z ludźmi opinie na różne kwestie, podpierając się taką wiedzą, jaką uzyskałem i zdobyłem. Nic podobnego. Deepfreze po prostu miało ochotę na udział w nagonce na osoby (kreacjonistów), których nie lubi i nazywa głupimi, ale nie potrafi owej głupoty wykazać. Przyczepiło sie deepfreeze do statku i krzyknęło "płyniemy" Cytuj: Ty natomiast, skoro widzisz wokół siebie tutaj tylko osoby o niższym poziomie wiedzy, Prosze pokazac w którym miejscu pilaster zarzuca brak wiedzy Rutusowi, Geonidesowi, czy wiecznemu studentowi? Co do Witolda, to owszem, zdarzyło się, ale Witold jest mądrzejszy od deepfreeza i potrafił wnioski z tego wyciągnąć. Deepfreze nie potrafi. Dopiero po walnięciu w kogoś, można sie przekonać, czy dany osobnik został wykuty ze stali, czy ulepiony z ptasiego gówna. Witold po walnięciu jednak zadźwięczał, a deepfreeze? Cytuj: A jeśli chodzi o brednie, któe wygłąszasz i wypisujesz to przypomnij sobie jakie bzdury wypisywałeś o islamie. I znów Sa to "bzdury" poniewaz sa sprzeczne z dogmatami wiary wyznawanej przez deepfreeze. W związku z tym żadnej bzdurowatości owych rzekomych bzdur nie trzeba już wykazywac. Są to bzdury, bo deepfreeze tak objawił w nieomylności swojej. Nie musząc nawet wskazywac co konkretnie jest bzdurą 
|
Pt wrz 10, 2010 19:18 |
|
 |
Deepfreeze
|
Ad. pilaster Cytuj: Nic podobnego. Deepfreze po prostu miało ochotę na udział w nagonce na osoby (kreacjonistów), których nie lubi i nazywa głupimi, ale nie potrafi owej głupoty wykazać. To wykaż ją Ty. Wskaż, w których postach w ogóle chciałem wykazać głupotę kreacjonistów. Skoro już czynisz zarzut to dokończ jego przedstawianie. A co do głupot na temat islamu - cóż Ty mi insynuujesz?! Co Ty w ogóle możesz powiedzieć o moich poglądach na te i owe tematy?! Zacznijmy od tego, że to twoja postawa wykazuje cechy konwulsji pod wpływem natknięcia się na sprzeczności z twoim własnym wizerunkiem świata. Oceniam to na podstawie tego co wypisujesz.
|
Pt wrz 10, 2010 19:43 |
|
 |
pilaster
|
Deepfreeze napisał(a): Ad. pilaster Cytuj: Nic podobnego. Deepfreze po prostu miało ochotę na udział w nagonce na osoby (kreacjonistów), których nie lubi i nazywa głupimi, ale nie potrafi owej głupoty wykazać. To wykaż ją Ty. W przeciwieństwie do deepfreeze, pilaster uczynił to już wielokrotnie, zarówno w internecie, jak i na łamach prasy, wzbudzając zresztą furię u czołowych polskich kreacjonistów. Od Moczydłowskiego, do Giertycha. Cytuj: Wskaż, w których postach w ogóle chciałem wykazać głupotę kreacjonistów. Prosze uprzejmie Cytuj: oczywiście bełkot, bełkot i jeszcze raz bełkot, śmieszność i desperacka obrona idei za wszelką cenę. Wracając do wątku głównego, kreacjoniści wydają się nie rozumieć teorii ewolucji, [...] porządnie dowalić religijnym bredniom i otworzyć oczy światu, że tak naprawdę nauka z religią/teologią nigdy nie dadzą się pogodzić. Ktoś się podszył pod deepfreeze na tym forum? Cytuj: A co do głupot na temat islamu - cóż Ty mi insynuujesz?! Że już czwarty post deepfreeze zapluwa sie o "bredniach" pilastra, nawet nie przytoczywszy ani jednej. Nie mówiąc już o wykazaniu ich bredności 
|
Pt wrz 10, 2010 21:06 |
|
 |
Deepfreeze
|
Ad. pilaster Dyskusja z Tobą już mnie męczy tym bardziej, że zrobił się offtop. Powyżej zacytowana moja wypowiedź: Cytuj: oczywiście bełkot, bełkot i jeszcze raz bełkot, śmieszność i desperacka obrona idei za wszelką cenę. Wracając do wątku głównego, kreacjoniści wydają się nie rozumieć teorii ewolucji, [...] porządnie dowalić religijnym bredniom i otworzyć oczy światu, że tak naprawdę nauka z religią/teologią nigdy nie dadzą się pogodzić. jedyne co wykazała to moją własną opinię na temat kreacjonizmu. Tyle, że Ty doczepiłeś się do mnie jak rzep do psiej d... próbując wykazać, że ja chciałem jakiś wielki wywód wypisać na temat głupoty kreacjonistów. Co zamierzałem w swojej wypowiedzi to zrobiłem i kropka, przykro mi, że zawiodłem twoje oczekiwania... Ja wcale nie wątpię, że potrafisz zaskoczyć swoją mądrością Moczydłowskiego czy Giertycha ale mi to akurat do wiadomości nie jest potrzebne, gdzie się produkowałeś i komu zaszedłeś za pazury. Wiesz, dla mnie to nie ma znaczenia, ponieważ, jak napisałem wcześniej twoje opinie nie są dla mnie wartościowe, ponieważ nie będąc naukowcem klepiesz to, co już inni zdążyli napisać. Na wieść o tym, że wkurzyłeś samego Giertycha mam krzyknąć ŁAŁ??? Piszesz, że JA W PRZECIWIEŃSTWIE DO CIEBIE nie wykazałem głupoty kreacjonistów. Głupi jesteś i tyle, bo skąd możesz to wiedzieć? Oceniajac to na podstawie jednego postu? Uczyniłem to również wielokrotnie, tyle, że tobie się wydaje, że deepfreeze istnieje tylko tutaj i tylko tutaj próbuje wykazać tę głupotę. Zapomniałeś chyba w swoim zaślepieniu, że prócz forów wiara, ateista i katolik i w ogóle internetu jest jeszcze świat realny. Cóż, dobrze się bawisz, masz swój cyrk i dyskutujesz na poziomie przedszkolaka. Najpierw określ, czy wypowiadając się powyżej, co zacytowałeś, nie mam racji i skontrargumentuj to na właściwym dla siebie poziomie, a nie wyjeżdżasz z marną gówniarską gadką, że czegoś nie potrafię, zamykając na tym swoją wypowiedź. Masz tutaj pośród setek forumowiczów tylko trzech godnych siebie, to powinieneś potrafić.
|
So wrz 11, 2010 13:28 |
|
 |
Elbrus
|
@Deepfreeze To jest temat o próbie obalenia ewolucji, a nie pilastra. Dlatego jeśli ci posty miłe pisz takie rzeczy na PW (szczególnie jeśli chodzi o te brednie odnośnie islamu, których nie przywołałeś ani jednym cytatem).
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
So wrz 11, 2010 15:27 |
|
|
|