Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 13, 2025 14:43

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 342 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 23  Następna strona
 PRAWDOPODOBIEŃSTWO ISTNIENIA BOGA 
Autor Wiadomość

Najlepsze jest to że twierdząc że jestem Bogiem nie jesteś w stanie udowodnić że blefuje... no chyba że jesteś Bogiem.

Blefujesz bo Bogiem jestem ja.

Cz lip 12, 2007 9:15
Wyluzuj JakubN ;)
Najlepsze jest to że twierdząc że jestem Bogiem nie jesteś w stanie udowodnić że blefuje... no chyba że jesteś Bogiem.

Najzabawniejsze jest to, ze nigdy bys tego nie udowodnil, gdyz musialbys moc zrobic wszystko, a nie moglbys sie np siebie zabic.

Cz lip 12, 2007 17:21

Najzabawniejsze jest to, ze nigdy bys tego nie udowodnil, gdyz musialbys moc zrobic wszystko, a nie moglbys sie np siebie zabic.

Bóg nie może się zabić bo jest w stanie który istnieje i nieistnieje równocześnie. Więc zabicie się to tylko zmiana zewnętrzna stanu który jest wewnętrznie niezmienialny.

Cz lip 12, 2007 22:30
Stationary Traveller napisał(a):

Bóg nie może się zabić bo jest w stanie który istnieje i nieistnieje równocześnie. Więc zabicie się to tylko zmiana zewnętrzna stanu który jest wewnętrznie niezmienialny.

Belkotu nie rozumiem.
Gdybys bym Bogiem powinienec moc zabic sie i nie moc umrzec, wiec nigdy bys tego nie udowodnil, bo to nie mozliwe.

So lip 14, 2007 23:25
Belkotu nie rozumiem.
Gdybys bym Bogiem powinienec moc zabic sie i nie moc umrzec, wiec nigdy bys tego nie udowodnil, bo to nie mozliwe.

Zabić się i nie móc umrzeć? Toż to wtedy będzie nie zabicie. Myśl bardziej logicznie bo kotów schroedingera ja mam już dosyć.
Co mówi Biblia? Że człowiek może się zabić i nadal żyć bo ma dusze nieśmiertelną.

N lip 15, 2007 2:56
Podtrzymuje zdanie ST, to wciąż tylko bełkot. :)

N lip 15, 2007 7:07
Zabić się i nie móc umrzeć? Toż to wtedy będzie nie zabicie. Myśl bardziej logicznie bo kotów schroedingera ja mam już dosyć.

Ty mysl logicznie kretynie, jak udowodnisz, ze jestes Bogiem, skoro musialbys udowodnic, ze mozesz wszystko, a nie moglbys sie zabic, bo bedac Bogiem bylbys niesmiertelny?
Nie ma sprzecznosci w tym co ja mysle, tylko w idei Boga na ktora sie powoluje.

Pepe napisał(a):
Co mówi Biblia? Że człowiek może się zabić i nadal żyć bo ma dusze nieśmiertelną.

Takie stwierdzenia pozwalaja spokojnie odrzucic te ksiazke jako zrodlo poznania.

N lip 15, 2007 9:32

Wszechmoc jest pojęciem, które nieuchronnie prowadzi do sprzeczności- ale cóż się dziwić; to tylko pojęsie które wymyślił człowiek ;))
- zaryzykuję taką tezę: Bóg może wszystko, oprócz popełniania głupot.
nie może popełniać głupot- bo jest na to zbyt mądry, nie dla tego, że nie potrafi :)) . Taki jest Jego wybór.
A ja- jako żem na Jego "obraz i podobieństwo" - również się samoograniczam w myśl zasady:" wszystko mi wolno, lecz nie wszystko buduje" = "kochaj i rób co chcesz".

N lip 15, 2007 10:10

nie może popełniać głupot- bo jest na to zbyt mądry, nie dla tego, że nie potrafi

Czyli jednak może pod warunkiem, że chce.

N lip 15, 2007 11:12
Wszechmoc jest pojęciem, które nieuchronnie prowadzi do sprzeczności- ale cóż się dziwić; to tylko pojęsie które wymyślił człowiek ;))

Pojecia "pies", "drzewo" itp nie prowadza do sprzecznosci i nikogo to nie dziwi mimo iz wymyslili je ludzie.

N lip 15, 2007 11:22
Wszechmoc jest pojęciem, które nieuchronnie prowadzi do sprzeczności- ale cóż się dziwić; to tylko pojęsie które wymyślił człowiek

A myślałaś kiedyś, że Bóg też jest pojęciem, które wymyślił człowiek?? ;)

N lip 15, 2007 11:23

A myślałaś kiedyś, że Bóg też jest pojęciem, które wymyślił człowiek?? ;)

ano, myślałam, myślałam- co gorsza, czasami i dziś mi się to zdarza;
Ale mam na takie chwile coś, co mnie podtrzymuje i co było od Niego specialnie dla mnie. :D

N lip 15, 2007 11:40
Ale mam na takie chwile coś, co mnie podtrzymuje i co było od Niego specialnie dla mnie. :D

Mechanizmy obronne?

N lip 15, 2007 11:45
Ty mysl logicznie kretynie, jak udowodnisz, ze jestes Bogiem, skoro musialbys udowodnic, ze mozesz wszystko, a nie moglbys sie zabic, bo bedac Bogiem bylbys niesmiertelny?
Nie ma sprzecznosci w tym co ja mysle, tylko w idei Boga na ktora sie powoluje.

Sam lepiej myśl kretynie. Oczywiście że jestem Bogiem bo czymś innym po prostu być nie mogę. Moc robienia wszystkiego to tylko twoja fantazja .Mogę się zabić i żyć dalej w innym świecie więc mogę wszystko. Wyłoniłem się z nicości i tak samo jak Bóg powiedział jam jest tak samo i ja mówie jam jest.

JakubN:
Nie powiesz mi że człowiek jest też pojęciem które wymyślił człowiek bo to że jestem to fakt.

N lip 15, 2007 18:34
Sam lepiej myśl kretynie. Oczywiście że jestem Bogiem bo czymś innym po prostu być nie mogę. Moc robienia wszystkiego to tylko twoja fantazja .Mogę się zabić i żyć dalej w innym świecie więc mogę wszystko. Wyłoniłem się z nicości i tak samo jak Bóg powiedział jam jest tak samo i ja mówie jam jest.

Przymiotem Boga, a wiec wyznacznikiem boskosci jest wszechmoc. Zreszta raz piszesz, ze to moja fantazja, a pozniej, ze jednak mozesz wszystko - czego ma dowodzic to, ze sie zabijesz.
Jezeli chodzi ci o to, ze Bog jest wszedzie to sie nie osmieszaj, np moj paznokiec nie jest mna.

N lip 15, 2007 19:31
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 342 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 23  Następna strona