Pusta Ziemia - Teoria Agarthy.
Autor |
Wiadomość |
Małgosiaa
Moderator
|
 Re: Pusta Ziemia - Teoria Agarthy.
koloso napisał(a): A tutaj macie film . Nie ze wszystkim się zgadzam w tym filmie ale większość jest do zaobserwowania osobiście. Wiem w szkołach nauczyli was co innego i ten film to głupoty . Ale daje ten link nie dla prostaków ,którzy nie umieją dyskutować na argumenty a tylko znają inwektywy ,tylko dla ogółu . Zawsze jest nadzieja ze ktoś wyprostuje swoje bruzdy w mózgu. https://youtu.be/OpyUzqR1YtoSorry że z tego konta ale piszę z tabletu a do tamtego nie mam dostępu. Formek1 Może zacznę od końca. § II/8. Niedopuszczalne jest używanie dwóch lub więcej loginów przez jedną i tę samą osobę , więc na konto koloso dostajesz bana (multikonto).Tylko dlatego, że sam się do tego przyznałeś, nie masz bana na oba konta. Teraz jeśli chodzi o Twoją nadzieję dotyczącą wyprostowania bruzd w mózgu. Twoja ignorancja nie tylko w powyższym temacie, ale także dotyczącym rozwoju czlowieka, jest powalająca. Otóż drogi formku, mózg ma to do siebie, że im bardziej jest pofałdowany, tym ma większą pojemność http://naukawpolsce.pap.pl/aktualnosci/ ... zczek.html . Czyżby Twój zatrzymał swój wzrost w okresie prenatalnym?
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Pt lut 02, 2018 20:01 |
|
|
|
 |
Alugard
|
Biedroneczko kochana im bardziej jest pofałdowany tym większą ma powierzchnię 
|
Pt lut 02, 2018 21:55 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Alugard napisał(a): Biedroneczko kochana im bardziej jest pofałdowany tym większą ma powierzchnię  Masz rację. Chwilowe zaćmienie umysłu spowodowało użycie niewłaściwego słowa  .
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Pt lut 02, 2018 22:12 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alugard napisał(a): Biedroneczko kochana im bardziej jest pofałdowany tym większą ma powierzchnię  A im większą ma powierzchnię, tym ma większą ma pojemność.
|
Pt lut 02, 2018 22:48 |
|
 |
formek1
|
felek_ napisał(a): formek1 napisał(a): A tu macie film. Jeśli Ziemia byłaby naprawdę płaska tak jak zademonstrowano to w tym filmie, to byśmy obserwowali bardzo duże różnice w rozmiarach widzianej tarczy słonecznej. O wschodzie słońca tarcza słoneczna byłaby niezwykle mała i jej średnica rosłaby w miarę zbliżania się do południa słonecznego. Szczególnie wyraźnie byłoby to widoczne na obszarach występowania zenitu słonecznego. W rzeczywistości takie zjawisko jak wiemy nie występuje. Pod warunkiem że wiesz o słońcu tyle co wiesz teraz. Zrób sobie wdomu takie doświadczenie . Nalej do słoika lub szklanki wodę . Potem wsadź tam łyżeczkę. Przybliżaj i oddalaj od siebie łyżeczkę . I opowiedz jakie widzisz różnice. Czy zgadza sie to z twoim opisem że im coś dalej tym mniejsze? \
_________________ I poznacie prawdę. A prawda was wyzwoli.
|
Pt lut 02, 2018 23:38 |
|
|
|
 |
formek1
|
Małgosiaa napisał(a): Teraz jeśli chodzi o Twoją nadzieję dotyczącą wyprostowania bruzd w mózgu. Twoja ignorancja nie tylko w powyższym temacie, ale także dotyczącym rozwoju czlowieka, jest powalająca. Otóż drogi formku, mózg ma to do siebie, że im bardziej jest pofałdowany, tym ma większą pojemność http://naukawpolsce.pap.pl/aktualnosci/ ... zczek.html . Czyżby Twój zatrzymał swój wzrost w okresie prenatalnym? Jak widać nawet przenośni nie rozumiesz. A chcesz tłumaczyc innym Biblie
|
Pt lut 02, 2018 23:51 |
|
 |
formek1
|
formek1 napisał(a): felek_ napisał(a): formek1 napisał(a): A tu macie film. Jeśli Ziemia byłaby naprawdę płaska tak jak zademonstrowano to w tym filmie, to byśmy obserwowali bardzo duże różnice w rozmiarach widzianej tarczy słonecznej. O wschodzie słońca tarcza słoneczna byłaby niezwykle mała i jej średnica rosłaby w miarę zbliżania się do południa słonecznego. Szczególnie wyraźnie byłoby to widoczne na obszarach występowania zenitu słonecznego. W rzeczywistości takie zjawisko jak wiemy nie występuje. \ A tutaj masz zdjęcie że nie zawsze to co widzisz albo nie widzisz jest faktem . 
|
Pt lut 02, 2018 23:59 |
|
 |
chwat
|
Oczywiście, że nie zawsze to jest faktem co się widzi. Dlatego zdjęcia słoików to trochę mało jako dowód na płaską Ziemię.
_________________ Jeżeli Boga nie ma, to co jest?
|
So lut 03, 2018 0:04 |
|
 |
formek1
|
chwat napisał(a): Oczywiście, że nie zawsze to jest faktem co się widzi. Dlatego zdjęcia słoików to trochę mało jako dowód na płaską Ziemię. To nie był dowód na płaską ziemię. Jesli nie zauważyłeś.
|
So lut 03, 2018 0:08 |
|
 |
chwat
|
Zauważyłem. Przecież powiedziałem, że to trochę za mało na dowód na płaską Ziemię, więc nie był to dowód.
|
So lut 03, 2018 0:13 |
|
 |
formek1
|
chwat napisał(a): Zauważyłem. Przecież powiedziałem, że to trochę za mało na dowód na płaską Ziemię, więc nie był to dowód. Nie było to też dowodem na to że w Nowym Yorku sa drapacze chmur a niednak o tym nie wspomniałeś. Może wspomni na co jeszcze to zdjęcie nie było dowodem.
|
So lut 03, 2018 0:28 |
|
 |
chwat
|
Szukamy dowodów, a nie nie-dowodów. Wspominam o nie-dowodach, jeśli ktoś próbuje je wcisnąć jako dowody.
|
So lut 03, 2018 7:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
formek1 napisał(a): felek_ napisał(a): Jeśli Ziemia byłaby naprawdę płaska tak jak zademonstrowano to w tym filmie, to byśmy obserwowali bardzo duże różnice w rozmiarach widzianej tarczy słonecznej. O wschodzie słońca tarcza słoneczna byłaby niezwykle mała i jej średnica rosłaby w miarę zbliżania się do południa słonecznego. Szczególnie wyraźnie byłoby to widoczne na obszarach występowania zenitu słonecznego. W rzeczywistości takie zjawisko jak wiemy nie występuje. Pod warunkiem że wiesz o słońcu tyle co wiesz teraz. Jeśli moja wiedza na temat Słońca jest błędna, to zaproponuj może jakieś wytłumaczenie tego, dlaczego nie obserwujemy żadnych zmian w rozmiarach tarczy słonecznej podczas wędrówki Słońca ponad powierzchnią ziemskiego dysku. Sama obserwacja łyżki w szklance niczego mi nie wyjaśnia.
|
So lut 03, 2018 8:11 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
formek1 napisał(a): Jak widać nawet przenośni nie rozumiesz. A chcesz tłumaczyc innym Biblie  Specjalista od siedmiu boleści. Jeśli to była przenośnia, to ja jestem królową angielską.
|
So lut 03, 2018 8:34 |
|
 |
Paulito
|
chwat napisał(a): Szukamy dowodów, a nie nie-dowodów. Wspominam o nie-dowodach, jeśli ktoś próbuje je wcisnąć jako dowody. Czyli problemem jest raczej definicja dowodu. Widać tutaj analogię do Tomaszowych 5 argumentów (znanych jako dowody) na istnienie Boga, które w sensie ścisłym są jedynie przesłankami, czyli w ramach twojej konwencji, nie- dowodami. I jeżeli ustawisz poprzeczkę na tyle wysoko, aby utożsamić termin "dowód" tylko z modelem KZ/HC, to żadnego argumentu alternatywnego nie uznasz jako dowodu. Bardzo istotną rolę w tej dyskusji odgrywa świadomość, że my jako ludzie nie mamy wglądu w surową obiektywną rzeczywistość.Jedyne czym dysponujemy, to optyką, czyli modelem-obrazem, który opisujemy przy pomocy werbalnych konceptów.Przy takim założeniu, zarówno kuloziemcy jak i płaskoziemcy dysponują alternatywnymi sposobami opisywania rzeczywistości.(dowodami) Reasumując: Bezapelacyjnym zwycięzcą tej konfrontacji są zwolennicy KZ/GC, którzy jako jedyni dysponują argumentami, które doskonale korelują z naturalnymi obserwacjami. felek napisał(a): Jeśli moja wiedza na temat Słońca jest błędna, Ja nie odważyłbym się podważać Twojej wiedzy, ale tylko dlatego, że Twoja wiedza zamyka widzenie. Jak jest w Twoim wypadku ze słońcem? Widzisz że się porusza, a jednak wiesz, że jest stacjonarne.  W GC nie ma w tym zakresie sprzeczności  Dlatego Ty jako zwolennik KZ//HC musisz unikać widzenia. 
|
So lut 03, 2018 10:56 |
|
|
|