Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 9:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 730 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 49  Następna strona
 Biblijny opis stworzenia świata kontra teoria ewolucji 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Biblijny opis stworzenia świata kontra teoria ewolucji
marekrogowicz napisał(a):
Jeśli nie rozumiesz słów "jednym z tych ruchów" to nic nie poradzę.

Napisałeś:
jedynym z tych ruchów

Pt paź 04, 2019 17:23
O nie, tak latwo ci sie nie uda marekrogowicz!
- Slonce porusza sie wokol Ziemi ruchem spiralnym, a reszta gwiazd lata wokol Slonca? Kto to udowodnil/policzyl i zweryfikowal? Na razie nauka dowodzi czegos zupelnie innego.
- Ktore zrodla (link, albo tytul) mowia o smokach żyjących współcześnie z ludźmi,?
- Czy jezeli nawet smoki (czym by nie byly - potwora z Loch Ness ciagle nie dalo sie sprecyzowac, a sa "zrodla, ktore o nim mowia" - zyly wraz z ludzmi, to co dowodzi, ze nie mogly zyc przed ludzmi? Brak ludzi, ktorzy by to spisali?
- Ktore zrodla mowia o tym, ze Ziemia jest autobusem z otwartymi oknami i czym mialoby byc to powietrze poza autobisem (Ziemia)? Bo w autobusie Ziemi to atmosfera. A poza?

- ktora czesc nauki akceptujesz? Jak ja zweryfikowales?

Pt paź 04, 2019 17:26

Cytuj:
Napisałeś:
jedynym z tych ruchów

literówka i to dość oczywista z kontekstu zdania
Cytuj:
Slonce porusza sie wokol Ziemi ruchem spiralnym, a reszta gwiazd lata wokol Slonca? Kto to udowodnil/policzyl i zweryfikowal? Na razie nauka dowodzi czegos zupelnie innego

O ile mi wiadomo nawet heliocentryści przyznają że modele geocentryczne są zgodne z obserwacjami. A nauka z całą pewnością nie dowiodła ruchu Ziemi.
Cytuj:
Ktore zrodla mowia o tym, ze Ziemia jest autobusem z otwartymi oknami i czym mialoby byc to powietrze poza autobisem (Ziemia)? Bo w autobusie Ziemi to atmosfera.

Czyli wg ciebie nad Ziemią jest szczelna kopuła która odgradza ją od przestrzeni kosmicznej.

Pt paź 04, 2019 17:56
Czyli obserwacje i pomiary sa dla ciebie wiarygodne tylko, jesli tobie pasuja.
Wylacz komputer! Jest niezgodny z religia kreacjonizmu.

Pt paź 04, 2019 17:59
Moderator

literówka i to dość oczywista z kontekstu zdania

No nie. W przypadku kreacjonisty nic nie jest oczywiste.

Pt paź 04, 2019 18:40

Cytuj:
Czyli obserwacje i pomiary sa dla ciebie wiarygodne tylko, jesli tobie pasuja

A gdzie powiedziałem że obserwacje i pomiary są niewiarygodne?
Rzecz w tym, że do posiadanych obserwacji i pomiarów można dopasować więcej niż jeden model kosmologiczny.
Tylko że nie zawsze dopasowanie będzie słuszne. Dlatego właśnie tłumaczę dlaczego model z ruchomą Ziemią krążącą wokół Słońca jest absurdalny. Zresztą nie ma żadnych obserwacji i pomiarów które by powodowały wyższość modelu heliocentrycznego nad geocentrycznym czy może raczej geocentrycznymi bo tych jest więcej niż 1.
Jedyne realne pomiary ruchów Ziemi to te które pokazują lokalne trzęsienia Ziemi. Tego ruchu Ziemi nie neguję , gdyż faktycznie jest on obserwowalny i mierzalny. Neguję jedynie nieobserwowalny i niemierzalny ruch obrotowy i obiegowy Ziemi wokół Słońca i oczywiście równie niemierzalny i nieobserwowalny ruch Ziemi wraz z galaktyką.

Pt paź 04, 2019 18:44
O zjawisku paralaksy slyszales?

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Paralaksa

Czy twoja fizyka tego nie obejmuje?

Pt paź 04, 2019 18:47

Kael napisał(a):

Kael - nie ma sensu z nim dyskusja, która jest oparta na naukowych badaniach. Nie przedstawia żadnych dowwodów, tylko autorytarnie stwierdza prawdziwość swoich.

Pt paź 04, 2019 20:17

Paralaksa nie ma nic do rzeczy. Można ją także uwzględnić w modelu geocentrycznym. Natomiast braku nieustających potężnych wiatrów wiejących w prędkościami 30 km/s lub większymi w modelu oficjalnym nie da się w sposób sensowny wyjaśnić.
W tej sytuacji jedynym sensownym rozwiązanie jest odrzucenie modelu z ruchomą Ziemią i dalsze prace nad dopracowaniem któregoś z modeli geocentrycznych lub zaproponowanie nowego geocentrycznego.

Pt paź 04, 2019 20:32

Czytanie ze zrozumieniem widzę nie jest dla ciebie łatwe - spróbuję może bardziej łopatologicznie:
wg oficjalnej doktryny Ziemia się porusza - jedynym z tych ruchów ma być obiegowy wokół Słońca z prędkością około 30 km/s, tymczasem żadne wiatry nie tylko nie wieją stale z porównywalnymi prędkościami ale nawet te co wieją robią to z prędkościami kilka rzędów wielkości mniejszymi, a tymczasem powinny wiać stale z prędkościami porównywalnymi do tych ruchów, gdyż znów wg wersji oficjalnej Ziemia nie jest zamknięta żadną kopułą ale otwarta na przestrzeń kosmiczną. I nikt nie potraf wyjaśnić tej sprzeczności.
Ja oczywiście w żaden ruch Ziemi nie wierzę.

Jak posiadasz to użyj rozumu, i w końcu się zdecyduj, czy Ziemia się porusza czy jednak się nie porusza, bo na początku mówisz że się porusza, a na końcu że się nie porusza. To jest tak jakbym samemu na początku mówił że mam 15 lat, za 4 zdania bym mówił że mam 15 lat, ale jednak wierzę w to że mam 45 lat.

Pt paź 04, 2019 21:40

Cytuj:
Jak posiadasz to użyj rozumu, i w końcu się zdecyduj, czy Ziemia się porusza czy jednak się nie porusza, bo na początku mówisz że się porusza, a na końcu że się nie porusza.

Chamstwo to raz, brak czytania ze zrozumieniem to dwa. Jesteś za głupi żeby cokolwiek ci tłumaczyć. Na twoje durne uwagi więcej nie odpowiadam.

Pt paź 04, 2019 22:26

Chamstwo to raz, brak czytania ze zrozumieniem to dwa. Jesteś za głupi żeby cokolwiek ci tłumaczyć. Na twoje durne uwagi więcej nie odpowiadam.

Najpierw mówisz że Ziemia się porusza później że się nie porusza, a na koniec się pytasz dlaczego poruszającej się Ziemi, żaden wiatr nie owiewa :mrgreen: skoro nie wierzysz w to że Ziemia się porusza to na co pytania o to owiewanie poruszającej się Ziemi? gdzie w tym jakikolwiek sens? gdzie tu rozum? ja też mogę robić w ten sposób i opowiadać że Ziemia jest okrągła, no ale skoro wierzę że Ziemia jest płaska, to co ją podtrzymuje? :mrgreen:
I na koniec co to za dyskusja, gdzie ja daje dowód na prawdziwość ewolucji, natomiast ty mi wyskakujesz z tym że Ziemia jest owiewane przez jakieś powietrze, to przecież jak ty chcesz tak dyskutować, to faktycznie gdzie w tym sens.

So paź 05, 2019 0:22
proteom napisał(a):
Kael napisał(a):

Kael - nie ma sensu z nim dyskusja, która jest oparta na naukowych badaniach. Nie przedstawia żadnych dowwodów, tylko autorytarnie stwierdza prawdziwość swoich.

Ja czekam na to, kiedy powie, ktora czesc nauki i dlaczego uznaje. Bo internet mu jakos nie przeszkadza. Uzywa, az milo. Czekam, czy przyzna, ze satelity dookola Ziemi lataja, ze ludzie sa w Kosmosie, ze cos mierza, badaja, ze np tam nie ma zadnego powietrza, ktore by Ziemie huraganowym wiatrem owiewalo.

Bo to, ktore jest, kreci sie razem z Ziemia. Nie odlatuje w proznie, bo jest przyciagane, jak i my nie fruwamy. A jesli jest przyciagane, to jest "w autobusie". Oczywiscie, im wyzej tym jest rzadsze, co wspinaczecze gorscy moga potwierdzic.

Ale o paralaksie, ktora udowodniono ruch Ziemi dookola Slonca nawet nie doczyta. I ewolucjonistwo wraz z nauka nazywa religia, a sam wierzy w co jemu pasuje.

So paź 05, 2019 7:04

Cytuj:
Ale o paralaksie, ktora udowodniono ruch Ziemi dookola Slonca nawet nie doczyta.

Czytałem dość żeby wiedzieć że paralaksa niczego nie udowadnia. Ale skoro twierdzisz że udowadnia to czekam na ten dowód. A potem - za kilka tygodni , odpiszę ci dlaczego się mylisz.
Wcześniej nie dam pewnie rady, bo sekta ewolucjonistów grozi mi właśnie banem.

So paź 05, 2019 12:20
Moderator

Przeginasz. Bana otrzymasz po 3 ostrzeżeniach, jeśli nie przeprosisz za nazwanie @Robek głupim, a nie za poglądy. Najwyraźniej nie zamierzasz tego zrobić. Czekam do godz. 15:00. Właściwie to już powinieneś dostać 3 ostrzeżenie za nazywanie moderacji sektą.

So paź 05, 2019 12:33
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 730 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 49  Następna strona