Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 08, 2025 22:08

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 342 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 23  Następna strona
 PRAWDOPODOBIEŃSTWO ISTNIENIA BOGA 
Autor Wiadomość

Pepe napisał(a):
Sam lepiej myśl kretynie. Oczywiście że jestem Bogiem bo czymś innym po prostu być nie mogę. Moc robienia wszystkiego to tylko twoja fantazja .Mogę się zabić i żyć dalej w innym świecie więc mogę wszystko. Wyłoniłem się z nicości i tak samo jak Bóg powiedział jam jest tak samo i ja mówie jam jest.

Przymiotem Boga, a wiec wyznacznikiem boskosci jest wszechmoc. Zreszta raz piszesz, ze to moja fantazja, a pozniej, ze jednak mozesz wszystko - czego ma dowodzic to, ze sie zabijesz.
Jezeli chodzi ci o to, ze Bog jest wszedzie to sie nie osmieszaj, np moj paznokiec nie jest mna.

Bóg jest wszędzie . Pierwiastek Boski może być np. w przestrzeni międzyatomowej ,wiec nie ma znaczenia ,jaką strukturę tworzą te atomy , i czym ta struktura jest.

N lip 15, 2007 21:47
Bardzo "naukowa" odpowiedź, ale wybacz, zupełnie bez sensu. Znów. Myślę, że powinieneś mieć zakaz wstępu na podforum "Wiara a nauka", bo ośmieszasz w nim i naukę i wiarę. No, ale niestety nie ja o tym decyduję. 8)

N lip 15, 2007 21:53
Bardzo "naukowa" odpowiedź, ale wybacz, zupełnie bez sensu. Znów. Myślę, że powinieneś mieć zakaz wstępu na podforum "Wiara a nauka", bo ośmieszasz w nim i naukę i wiarę. No, ale niestety nie ja o tym decyduję. 8)

Tak trudno Ci zrozumieć że wszystko co istnieje na świecie, cały wszechświat i każdy atom znajduje się pomiędzy przestrzenią zwaną pustką. Owa pustka jest energią która tworzy wszystkie kombinacje i nimi steruje. Jest po prostu Bogiem. Naukowcy zaczeli już badać ową przestrzeń pomiędzy każdym atomem i kiedy próbują zmierzyć jej wartość liczniki dążą do nieskończoności. Jesteśmy równocześnie wewnątrz i na zewnątrz Boga.

Pn lip 16, 2007 0:26

Naukowcy zaczeli już badać ową przestrzeń pomiędzy każdym atomem i kiedy próbują zmierzyć jej wartość liczniki dążą do nieskończoności. Jesteśmy równocześnie wewnątrz i na zewnątrz Boga.

Świetnie, tego jeszcze nie było.
Nie znam tych bada, ale powiedz mi jedną rzecz.
Dlaczego nazywasz tą pustkę bogiem.
Dlaczego nie może to być jakiś "normalny" typ energii.

Pn lip 16, 2007 8:01
Zobacz profil WWW
Dlaczego nazywasz tą pustkę bogiem.
Dlaczego nie może to być jakiś "normalny" typ energii.

A tak sobie nazywam dla picu. Tak, ten typ energii jest bardzo normalny aż za normalny. Cały świat jest tak normalny że normalnie w pale mi się nie mieści. 8)

Pn lip 16, 2007 8:52
W pale może nie, ale Wszechświat jest na niego dobrym "pudełkiem". 8)

Pn lip 16, 2007 8:57

Nie umieściłem słowa "normalny" w cudzysłowie bez powodu :)

Pn lip 16, 2007 10:17
Zobacz profil WWW

Pierwsze słyszę o jakiś licznikach dążących do nieskończoności przy badaniu pustki między atomami. Kto Ci takich rzeczy nagadał?

gg 3287237

Pn lip 16, 2007 12:00

Bóg może wystęować również w samym atomie gdzie jest aż 99.9% wolnego miejsca .Cała materia z którą mamy do czynienia jest w 99,9% pusta w srodku,dzieje sie tak z powodu budowy atomu gdzie jest ąż 99,9 wolnego miejsca między jądrem atomowy a elektronami. Czyli cała otraczająca nas materia na czele z ludżmi jest aż w 99,9% pusta .Już sam ten fakt daje dużo do myślenia gdyż pozostałe 99,9% wolnego miejsca w człowieku może byćwypełnione Bogiem :)

Pn lip 16, 2007 19:12

Bóg może wystęować również w samym atomie gdzie jest aż 99.9% wolnego miejsca .Cała materia z którą mamy do czynienia jest w 99,9% pusta w srodku,dzieje sie tak z powodu budowy atomu gdzie jest ąż 99,9 wolnego miejsca między jądrem atomowy a elektronami. Czyli cała otraczająca nas materia na czele z ludżmi jest aż w 99,9% pusta .Już sam ten fakt daje dużo do myślenia gdyż pozostałe 99,9% wolnego miejsca w człowieku może byćwypełnione Bogiem :)

Eh? A skad wniosek, ze ta przestrzen jest/ma byc/powinna byc czyms w ogole czyms wypelniona? To niczym nieuzasadniony wniosek.

Pn lip 16, 2007 19:28

Śmieszne jest takie siłowe wpychanie Boga w każdą dziurkę. Jeśli istnieje, to nie musi się kryć w pustych miejscach między cząstkami elementarnymi, bo przecież i tak nie jest materialny. A jeśli nie istnieje, to go nie ma i tyle. Może się kryć w tej pustej przestrzeni ale równie dobrze może się kryć w samych cząstkach elementarnych, w falach elektromagnetycznych, w porannej herbacie, w czymkolwiek. Jeśli istnieje, to może się kryć wszędzie lub nigdzie, zależnie od upodobań. Więc dziwi mnie, że akurat strukturę atomu potraktowałeś jako jakiś argument.

gg 3287237

Pn lip 16, 2007 19:28
.Już sam ten fakt daje dużo do myślenia gdyż pozostałe 99,9% wolnego miejsca w człowieku może byćwypełnione Bogiem

Póki co wiemy, że jest wypełnione niczym. :)

Pn lip 16, 2007 19:29
Cytuj:
.Już sam ten fakt daje dużo do myślenia gdyż pozostałe 99,9% wolnego miejsca w człowieku może byćwypełnione Bogiem

Póki co wiemy, że jest wypełnione niczym. :)

Naukowcy udowodnili że świat cały czas się rozszeża. Teraz powiedz mi co jest poza granicą wszechświata? W czym się świat rozszerza? Bo jeżeli jest tam nic to tak na zdrowy rozsądek świat niemógłby się rozszerzać. Czy nie jest to może tak że ta nicość która jest poza granicami świata zamienia się w świat jaki znamy teraz czyli ta nicość go generuje. No pomyśl sobie tak na zdrowy rozsądek.

Pn lip 16, 2007 22:53
Bo jeżeli jest tam nic to tak na zdrowy rozsądek świat niemógłby się rozszerzać.

A co? "Nic" zatrzyma 'lecace' czasteczki i Wszechswiat nie bedzie sie rozszerzal?

Pn lip 16, 2007 23:11
Pepe napisał(a):
Bo jeżeli jest tam nic to tak na zdrowy rozsądek świat niemógłby się rozszerzać.

A co? "Nic" zatrzyma 'lecace' czasteczki i Wszechswiat nie bedzie sie rozszerzal?

Ale tu nie chodzi o zatrzymywanie lecących cząsteczek. Świat się cały czas rozrasta. Z tego wynika że te cząsteczki pojawiają się jakby z nicości i pojawiają się one w taki logiczny sposób że tworzą czasoprzestrzeń.

Pn lip 16, 2007 23:41
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 342 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 23  Następna strona