Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 8:49

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1534 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 103  Następna strona
 Dlaczego KK przyjął WW i ewolucjonizm za prawdę? 
Autor Wiadomość

Post Re: Dlaczego KK przyjął WW i ewolucjonizm za prawdę?
Problem w tym, że Ty nie rozumiesz logicznych.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Śr gru 09, 2015 16:35

WW, Big Bang, Era Plunca, ewolucja to teorie, jest wiele mysli naukowych mówiących że to herezje i że ich teoria jest prawdziwsza. Na dodatek nie ma żadnych dowodów czy przesłanek by je uznawać, nie mówiąc juz o wielu niezgodnościach i dowodach że teorie są fałszywe. Niestety ale taki fanatyzm naukowy prowadzi do wytworzenia się wiary w teorie nie poparte dowodami czyli zarzuty które są przypisywane chrześcijaństwu.

sama Biblia posiada tysiące informacji które zostały udowodnione jako historyczne, czy nawet nie znane fakty w średniowieczu bądź w niedawnych czasów, potwierdziła je nowoczesna nauka, która jest rzetelnie prowadzona i oparta na dowodach.

Wersja wydarzeń Biblijnych jest najbardziej zbliżona do wiedzy naukowej na temat historii ludzkości co potwierdza szereg badań i naukowców. Kolejny zarzut jaki tu słyszałem to zmiany Boga na przestrzeni czasu. To nie Bóg się zmienia tylko jego wyobrażenia, bądź też potrzeby fałszywych Kościołów które potrzebują danego Boga. My Ewangeliczni chrześcijanie uznajemy Biblię, relacje ludzi z Bogiem za prawdziwe źródło poznania stwórcy. Tak więc nie widać żadnych zmian w tej kwesti jesli wiara opiera się na Chrystusie. Nawet proces Nowo Narodzenia przebiega tak samo jak w czasach pierwszych Chrześcijan, nie mówiąc już o tym że Apostołowie czy Chrystus wiele razy mówili o rzeczach o których ludzie dowiadują się z czasem, tak również dziś.

Natura człowieka jest zła i Chrystus widział w Nas potrzebującego uświęcenia człowieka, upadłą istotę. Ponieważ Bóg szanuje wolną wolę człowieka i chce aby ludzie przyjęli dobrowolną i darmową ofiarę Chrystusa to nie ingeruje w wiele aspektów życia Ziemskiego, wiara opierająca się na cudach nie ma sensu bo wtedy jest już za późno, zastanówcie się glęboko nad tym wszystkim i czytajcie Ewangelie. Tam są wszystkie informacje, tylko trzeba zacząć widzieć. Potem proście Boga o wytłumaczenie tego z czym się nie zgadzacie, nie rozumiecie a odpowiedź zostanie dana. Polecam jednak zaufanie Bogu. Jak mówi

Możecie też zbudować życie bez Boga, ale kiedy przyjdą wiatry taka budowla się nie ostoi. Niczego też z świata materialnego nie wyniesiecie, więc polecam zaryzykować. Poprosić Boga w modlitwie o rozjaśnienie wielu kwestii, a kiedy nadejdzie czas postępowanie w zgodzie i prawdzie przed sobą samym, ludźmi i Bogiem. Przyjęcie ofiary Jezusa na Krzyżu, oddanie swojego życia Chrystusowi, On czeka i obyś zrozumiał czemu jest Barankiem Bożym i dlaczego jest wywyższony. Nic nie dzieje się od tak, wszystko ma sens.

Jeśli się nie nawrócicie i będziecie wymyślać bajki o tym co trzeba a czego nie, oraz nowe nauki by się zbawić to sami siebie oszukujecie.

Śr gru 09, 2015 17:37
JedenPost napisał(a):

Udowodnij :!: :lol:

Śr gru 09, 2015 18:06
No to jedzmy.

Holli napisał(a):
WW, Big Bang, Era Plancka, ewolucja to teorie, jest wiele mysli naukowych mówiących że to herezje i że ich teoria jest prawdziwsza.

Potrafisz przedstawić prace naukowe w renomowanych czasopismach? Jeśli nie, to nie siej zamętu i nie rozpraszaj. Oprócz tego w nauce nie ma herezji, bo nie ma w niej ortodoksji. Kontrowersje są.

Holli napisał(a):
sama Biblia posiada tysiące informacji które zostały udowodnione jako historyczne...

Biblia zawiera także wiele bzdur. Oprócz tego historyczność relacji biblijnej to jedno, a jej, dajmy na to, kosmologia to drugie; czy z faktu, że Ptolemeusz jest postacią historyczną wynika, że Ziemia jest nieruchomym centrum Wszechświata? Odnotujmy też na boku, że Holli liczy na zasadzie: jeden, mnóstwo ("tysiące"), a wypowiada się krytycznie o naukach ścisłych stojących na bardzo ezoterycznych technikach rachunkowych.

Holli napisał(a):
...potwierdziła je nowoczesna nauka, która jest rzetelnie prowadzona i oparta na dowodach.

Jak się odróżnia naukę rzetelną od nierzetelnej? Nie na zasadzie błędnego koła aby? Biblia jest prawdziwa, ponieważ potwierdza ją rzetelna nauka, a nauka jest rzetelna, kiedy potwierdza Biiblię?

Holli napisał(a):
Nawet proces Nowo Narodzenia przebiega tak samo jak w czasach pierwszych Chrześcijan

Skąd to wiecie, skoro nie macie ciągłości, a rekonstruujecie tylko, jak rodzimowiercy (poganie)?

Holli napisał(a):
Natura człowieka jest zła i Chrystus widział w Nas potrzebującego uświęcenia człowieka, upadłą istotę.

Natura człowieka jest łaciata, a jeśli Chrystus nie umiał tego dostrzec, to klasyfikujemy go jako pomniejszego demona z orszaku piekielnego i spuszczamy na drzewo (figowe).

Holli napisał(a):
Możecie też zbudować życie bez Boga, ale kiedy przyjdą wiatry taka budowla się nie ostoi.

Można też budować na wulkanie. Chrystus pobłogosławi, że buduje się na skale; szczególnie że gleby wulkaniczne są w cholerę żyzne, A jak wulkan w końcu wybuchnie...

Holli napisał(a):
Niczego też z świata materialnego nie wyniesiecie, więc polecam zaryzykować.

Holli kłamie w tym miejscu, bo zakłada sobie, że coś jednak wyniesiemy – życie, pamięć, tożsamość i takie tam.

Holli napisał(a):
Jeśli się nie nawrócicie i będziecie wymyślać bajki o tym co trzeba a czego nie, oraz nowe nauki by się zbawić to sami siebie oszukujecie.

Zbawieniem (ani też potępieniem dla ścisłości) nie jestem zainteresowany w ogóle. Ja się chcę reinkarnować.

Śr gru 09, 2015 18:15
Holli napisał(a):
sama Biblia posiada tysiące informacji które zostały udowodnione jako historyczne, czy nawet nie znane fakty w średniowieczu bądź w niedawnych czasów, potwierdziła je nowoczesna nauka, która jest rzetelnie prowadzona i oparta na dowodach.

Wersja wydarzeń Biblijnych jest najbardziej zbliżona do wiedzy naukowej na temat historii ludzkości co potwierdza szereg badań i naukowców.

Czy jesteś zatem za tzw. kreacjonizmem młodej Ziemi jak Kent Hovind i uważasz, że Ziemia ma ok. 10000 lat?
https://www.youtube.com/watch?v=AiRySE6QVjE

Śr gru 09, 2015 18:24

spin napisał(a):
JedenPost napisał(a):

Na 8 stronie tematu przyznałeś, że nie rozumiesz argumentu z rozmieszczeniem geograficznym. Wskaż zatem na czym miałaby polegać jego nielogiczność, lub spróbuj go obalić, przedstawiając inne naukowe wyjaśnienie.

Śr gru 09, 2015 19:00

Cytuj:
Potrafisz przedstawić prace naukowe w renomowanych czasopismach? Jeśli nie, to nie siej zamętu i nie rozpraszaj. Oprócz tego w nauce nie ma herezji, bo nie ma w niej ortodoksji. Kontrowersje są.

Oczywiście, w krajach Protestanckich jest mnóstwo ludzi którzy zajmują się nauką, podróżują w kosmos i są bardzo wierzącymi chrześcijanami, jest mnóstwo wybitnych naukowców którzy nie widzą żadnych sprzeczności nauki z wiarą w Boga. Więc nie rozumiem w czym tak naprawdę masz problem. Jeśli masz z jakimś wersetem w Biblii problem to go zacytuj przedstaw dowody i osoby które tą kwestie ze środowiska naukowego podjęły. Zależy w jakim środowisko się wychowałeś i jak rozumiesz wiarę, operując zawężonym obrazem wiary do jakiejś niewielkiej lokalnej społeczności czy też własnych przekonań które odrzuciłeś zapomniałeś że inni wierzyć mogą inaczej i nawet nie bardzo rozumieją zarzuty jakie formułujesz. A to nie ma odzwierciedlenia w Biblii czy wierze chrześcijańskiej, możliwe że stworzyłeś sobie i tobie podobni fałszywego, kłamliwego i prostego bożka, a teraz go krytykujesz. Odnieś się do Pisma Świętego, czy też do jakiś konkretnych nauk, wtedy możemy prowadzić dyskusje

Cytuj:
Biblia zawiera także wiele bzdur. Oprócz tego historyczność relacji biblijnej to jedno, a jej, dajmy na to, kosmologia to drugie; czy z faktu, że Ptolemeusz jest postacią historyczną wynika, że Ziemia jest nieruchomym centrum Wszechświata? Odnotujmy też na boku, że Holli liczy na zasadzie: jeden, mnóstwo ("tysiące"), a wypowiada się krytycznie o naukach ścisłych stojących na bardzo ezoterycznych technikach rachunkowych.

To zacznij od największej bzdury, podaj też fragment.

Cytuj:
Jak się odróżnia naukę rzetelną od nierzetelnej? Nie na zasadzie błędnego koła aby? Biblia jest prawdziwa, ponieważ potwierdza ją rzetelna nauka, a nauka jest rzetelna, kiedy potwierdza Biiblię?

Rzetelna to nauka która służy ludziom, jest udowodniona, a nie nosi tytuł "teoria"
Nauka nie musi potwierdzać Biblii i właściwie czemu nie miałaby zajmować się weryfikacją Biblii.

Cytuj:
Skąd to wiecie, skoro nie macie ciągłości, a rekonstruujecie tylko, jak rodzimowiercy (poganie)?

Jakiej ciągłości, komu to potrzebne mamy teraźniejszość. Instytucjonalna ciągłość służy raczej Kościołom które z tytułu muszą coś mieć, żeby coś chcieć. Niczego nie rekonstruujemy, wszystko już jest, jasno Biblia określa czym są Zbory i jak mają funkcjonować, czym innym jest Lud Boży czy Kościół Boży bo on nie ma granic, ani nie ogranicza się zbawczo do jakiejś organizacji.

Cytuj:
Natura człowieka jest łaciata, a jeśli Chrystus nie umiał tego dostrzec, to klasyfikujemy go jako pomniejszego demona z orszaku piekielnego i spuszczamy na drzewo (figowe).

Tak jest łaciata, dlatego mówiłem o Nowo narodzeniu w Chrystusie to znaczy że ma dominować natura Chrystusowa, czyli to co jest z Boga. Bez Boga ta natura z łaciatej przeistacza się w czystą czerń i zgubę.

Cytuj:
Można też budować na wulkanie. Chrystus pobłogosławi, że buduje się na skale; szczególnie że gleby wulkaniczne są w cholerę żyzne, A jak wulkan w końcu wybuchnie...

skała to tylko symbol, ale w życiu ludzi ma to wielki sens, niektórzy widzą rzeczy o których Ty nie masz pojęcia tak jak Ty zieleń trawy za oknem, życie każdego człowieka jest inne. Co wiesz o życiu poza Tym co powiedzieli Ci inni ludzie? Korzystasz też z obserwacji i rozwijasz poznanie. No więc :roll:

Cytuj:
Holli kłamie w tym miejscu, bo zakłada sobie, że coś jednak wyniesiemy – życie, pamięć, tożsamość i takie tam.

Nie kłamie, tylko mówiłem o rzeczach materialnych :D

Cytuj:
Zbawieniem (ani też potępieniem dla ścisłości) nie jestem zainteresowany w ogóle. Ja się chcę reinkarnować.

Czy ja Ci zabraniam ? ! :o to bardzo dobrze, że wogóle coś chcesz robić, a jak sie reinkarnujesz i zależnie od wiary zmieniasz swoją sytuację po smierci na pożądaną przed życiem, nie zabronię Ci się re inkarnować :roll:

Śr gru 09, 2015 19:39

spin napisał(a):
Holli napisał(a):

Wersja wydarzeń Biblijnych jest najbardziej zbliżona do wiedzy naukowej na temat historii ludzkości co potwierdza szereg badań i naukowców.

Czy jesteś zatem za tzw. kreacjonizmem młodej Ziemi jak Kent Hovind i uważasz, że Ziemia ma ok. 10000 lat?

Jestem przekonany że wydarzenia opisane w Biblii przedstawiają opis stworzenia świata,
zaś okres czasu czyli opisywane dni powstania ziemi jak dla mnie są symboliczne i mogą odnosić się do innych jednostek czasu, nie wykluczam że może to być też dosłowny zapis.
Wiele z proroctw czy czasów w Biblii miało charakter symboliczny, w Proroctwach Daniela 1 dzień jest równy 1 roku etc.

Dodam, że wiele uczę się na ten temat i moje studia dają mi możliwość mieć bezpośrednio do czynienia z np działalnością geomorfologiczną, fluwialną, lodowców w plejstocenie czyli opisywane jako dużo starsze procesy niż okres 10 tys. lat, czym innym jest jednak pojawienie się człowieka, a czym innym wiek Ziemi...

Śr gru 09, 2015 19:53
JedenPost napisał(a):
spin napisał(a):
JedenPost napisał(a):

Na 8 stronie tematu przyznałeś, że nie rozumiesz argumentu z rozmieszczeniem geograficznym. Wskaż zatem na czym miałaby polegać jego nielogiczność, lub spróbuj go obalić, przedstawiając inne naukowe wyjaśnienie.

Toś się biedaku naszukał. :lol:
Napisałem:
"Rozmieszczenie geograficzne.
Co to w ogóle za dowód na ewolucjonizm? Prędzej uwierzę w światowy Potop i Noego."

To ma świadczyć, że nie rozumuję logicznie, bo nie przyjmuję tzw. pośrednich dowodów z biogeografii? :badgrin:
Kreator rozmieścił rozmaite gatunki w różnych miejscach świata. Na przykład w Australii kangury a na Antarktydzie pingwiny.
Gdzie tu dowód na ewolucjonizm?

Śr gru 09, 2015 19:56

spin napisał(a):

Samo to że Kent Hovind, podważa istnienie przed iluś tam tysiącami lat, Neandertalczyków, świadczy o tym że to idiota.
ErgoProxy napisał(a):

Za ileś lat, po tej twojej reinkarnacji,czały czas jako "ErgoProxy" będziesz dalej sie wypowiadał na tym forum?
Holli napisał(a):

Jakie będe miał korzyści z tego zbawienia?

Śr gru 09, 2015 20:00

spin napisał(a):

To ma świadczyć, że nie rozumuję logicznie, bo nie przyjmuję tzw. pośrednich dowodów z biogeografii? :badgrin:

Ma swiadczyc o tym, że bezrefleksyjnie odrzucasz logiczne przesłanki.

spin napisał(a):
Kreator rozmieścił rozmaite gatunki w różnych miejscach świata. Na przykład w Australii kangury a na Antarktydzie pingwiny.
Gdzie tu dowód na ewolucjonizm?

Każda teoria naukowa pozwala przewidywac (implikuje) pewne fakty. Jeśli teoria ewolucji jest prawdziwa, wówczas:

1. Organizmy jednego gatunku mogłyby zamieszkiwać wyłącznie takie tereny, gdzie mogłyby dotrzeć z jednego obszaru, gdzie wyewoluowały. Nie ma praktycznie możliwości, by w ramach ewolucji ukształtowało się dwa razy (niezależnie) to samo, toteż na terenach niedostępnych migracji nie mogłyby występować organizmy tych samych gatunków, nawet jeśli byłyby do takiego srodowiska idealnie przystosowane.

Czy tak jest? Tak, tak właśnie jest.

2. W analogicznych lecz oddzielonych geograficznie środowiskach powinny za to rozwinąc się organizmy innych gatunków, korzystające jednakże z analogicznych przystosowań.

Czy tak jest? Tak, tak właśnie jest.

TE to jedyna znana teoria naukowa, która wyjaśnia obserwowany taki stan rzeczy.

Oczywiście zmyślony kreator może wyczarowywać sobie organizmy jakie mu się podoba, ciekawe jednak, że pomimo to sztywno trzyma się tych reguł.

Jakieś wytłumaczenie?

Śr gru 09, 2015 20:15
Robek napisał(a):
Samo to że Kent Hovind, podważa istnienie przed iluś tam tysiącami lat, Neandertalczyków, świadczy o tym że to idiota.

To, że Robek napisał iż Kent Hovind to idiota, znaczy tylko tyle, że Robek tak napisał. :lol: :lol: :lol:

Śr gru 09, 2015 20:38
JedenPost napisał(a):
bezrefleksyjnie odrzucasz logiczne przesłanki.

Odrzucam twoje bajki o krasnoludkach na Marsie. ;)
Ty masz jednak "dowody"- Mars jest czerwoną planetą, bo przecież czapeczki krasnoludków są czerwone. :brawo:

Śr gru 09, 2015 20:42

Bełkot zamiast rzeczowego odniesienia się, OK. Lecimy dalej?

Śr gru 09, 2015 20:48

Robek napisał(a):
spin napisał(a):

ErgoProxy napisał(a):

Za ileś lat, po tej twojej reinkarnacji,czały czas jako "ErgoProxy" będziesz dalej sie wypowiadał na tym forum?
Holli napisał(a):

Jakie będe miał korzyści z tego zbawienia?

Człowiek pochodzi od jakiej małpy? Czemu więc istnieje nadal ten rodzaj małpy bez oznak ewolucji, ba na tym samym kontynencie pojawił się według ewolucjonistów człowiek ! Więc jak ewoluował ten rodzaj małpy? Jeśli stopniowo to przecież różnice byłyby tak niewielkie po jakimś czasie jak między słowianami a germanami, czyli gatunek by się krzyżował, skąd więc nadal mamy nie zmieniony gatunek małpy od której pochodzi człowiek oraz człowieka... przeanalizujcie to dokładnie, pamiętając że jest to ten sam kontynent bez barier morskich, a więc wychodzi na to że człowiek pojawić się musiał nagle... małpa urodziła odrazu człowieka, ale żeby było zabawniej inna małpa miała ten sam defekt i urodziła kobiete ; D po czym sie spotkali na safari i powstał nowy gatunek? po prostu teoria była robiona tak szybko i bez dowodów, że zapomnieli o tym najprostszym czynniku... jest to też jedyny przykład w tej teorii gdzie gatunek z którego powstaje inny nie ewoluuje do czasów dzisiejszych oraz tworzą się dwa odrębne gatunki z znikąd i w tym samym miejscu.

Nie wiem czy dociera do Ciebie informacja, ale dokonywano wykopalisk w których znaleziono szkielety ludzkie starsze niż te podawane w ewolucyjnej drabince jako przejściowe ! Więc skąd pochodzili Ci ludzie, skoro ich szkielety złamały tą zmyślona drabinkę. Gdzie masz dostęp do szkieletów takich szkieletów pośrednich małp... w filmie? W teoria jakiegoś psychopaty, nie było takich wykopalisk ani znalezisk, okey mogę zostać szefem TVP i też takie coś powiedzieć lub twierdzić, gdzie dowody, gdzie te wykopaliska...

Biblia mówi o gigantach oraz dużych gadach, rzeczywiście takie wykopaliska są i były wydobywane szkielety różnych gatunków podobnych do ludzkich w tym te przypominające ludzi gigantów. Także nauka bardzo mocno dowodzi za opisem Biblijnym, ostatnio bardzo ciekawą dyskusję na jednym forum widziałem gdzie ktoś przedstawiał bardzo mocne dowody na temat powstawania niektórych struktur skał podziemnych i zaprzeczały one temu że taki proces trwał mln lat i dowodziły że są to bardzo młode twory i można je bardzo łatwo datować w sposób naukowy.

Jak niby datujesz powstanie skał? Jest kilka metod na których opiera się datowanie a potem dopiero większość zjawisk opisuje się w danych ramach czasowych bądź w swoim następstwie. Jednak wracając do datowania to w tej kwestii trwają badania i jest mnóstwo teorii. Pewne, niepodważalne metody datowania skał czy też tkanki raczej obejmują niewielką skalę czasową, im dalej tym większy błąd. Ale ich możliwości są niewielkie, maksymalnie do kilku tysięcy lat. Tak wygląda to z punktu widzenia nauki, to że pewne teorie przyjmuje się za pewniejsze czy prawdziwsze w podręcznikach jest już spekulacją ludzi, zależnie od ich poglądów, to tak jakby pisać podręcznik historii Polski, w kwestii ostatnich 10 lat będą tarcia i różne "Ewangelie" im dalej tym większe prawdopodobieństwo wpływów różnych grup interesów, zmian kulturowych, spojrzenia na wiele kwestii. Jak widzisz niektórzy mają problemy z określeniem rzeczywistości w której żyją pisząc książki, ludzie zależnie od swojej pracy, parti, ideii, systemu politycznego, społecznego widzą wiele rzeczy.

Jeśli takich rzeczy nie zauważasz to zacznij zauważać, zacznij od prostych spraw czyli relacji z ludźmi i tego co Cię otacza i wyłapuj pewniki, Jezus czy Apostołowie jasno zdawali sobie z tego sprawę, czytaj Biblię. Tam masz wiele informacji, może Bóg otworzy Ci oczy w jednej kwestii jak setnikowi Rzymskiemu, po 10 latach maczania się w polityce... (lokalnej) a nie Imperium światowego.

Tak samo ślepy nie musi wierzyć w to że widzisz, albo daltonista nie musi rozumieć tego że odróżnia. Zatrzymując się na poziomie pewnych określonych względem Ciebie parametrów i sposobów myślenia Tv przemieli Twój mózg do lokalnych potrzeb przemysłu, spotkasz podobnych sobie którzy są pod wpływem innych bodźców i nazwiesz ich praczami mózgu i oszustami (przykład Rosjanie) Tylko uwierz oni odbierają też na poziomie innej rzeczywistości. Może wtedy zrozumiesz że większość tego co się z człowiekiem dzieje to tylko schematy i własny interes.

Każdy Protestanta i Protestanta uważa że świat jest fałszywy i należy do szatana. Nie dlatego, że wyczytał to tylko w Biblii, wiara w wielu jest żywa i nie zdajesz sobie z tego sprawy. To co Jezus głosił to rzeczy tajemne, możesz czytać Biblię i być jak ślepy. Zarzucasz mi płytkość wiary, a moje Nowo Narodzenie odbyło się poza wspólnotami chrześcijańskimi. Nie chce Ci opowiadać, ale w moim życiu wiele rzeczy się działo i nie wierzę np w życie poza grobowe, tylko wiem że takie coś istnieje. Do wszystkiego doszyłem na polu własnych doświadczeń i tak jest z wieloma wierzącymi. Wiele z takich doświadczeń jest negatywnych dlatego lepiej uwierzyć na słowo Bogu, bo jeśli poprosisz o wykład danej rzeczy to dostaniesz. Możliwe że teraz błąkasz się by wpaść w złe sidła i dopiero zrozumieć więcej, także nie oceniam Twojej drogi. Jeśli wierzysz w buddyzm, to buddyzm to tylko zmierzch chrześcijaństwa, nie zaprzeczam że w innych religiach działają różne byty... owszem i w buddyzmie pewne rzeczy mają swoje przyczyny i skutki.

Ale to wszystko jest pół prawdami czy tylko cieniem tego co głosił Chrystus czy Apostołowie, wiara jest żywa w wielu ludziach, bo jest oparta na skale. Okey staram się zawsze tłumaczyć, ale myślisz że nawracanie ludzi to ciekawe zajęcie? Apostoł Paweł, Tymoteusz, sylas, Jan nauczali trochę... poczytaj, weź poprawkę na czasy kiedy większość ludzi trudniła się rolnictwem, warunki bytowe były dużo gorsze i zobacz ilu chrześcijan nawrócili, żaden z Apostołów nie zmarł śmiercią naturalną. Funkcja Ewangelizatora w tamtych czasach była jak przekleństwo, więc czemu Ewangelizowali? Owszem nawracanie ludzi jest ciekawe kiedy zabierają się za to drenujące kieszeń Kościoły czy Ciała Kierownicze ; D jak co u niektórych, to tak wtedy będziesz mieć koło siebie mnóstwo Nauczycieli.

Nie przeszkadza mi Twoja wiara :roll: reinkarnacja czy zainteresowania, ciekawości też nie potępiam, bo raczej ludzie inteligentni badają wszystko, tylko nie narób sobie problemów. A jeśli chodzi o chrześcijaństwo to nie jest takie straszne. Może masz złe doświadczenia albo skojarzenia, znam wielu chrześcijan i są to ludzie inteligentni, wspaniali i mili.

Dla Ciebie dziś śmierć Jezusa na krzyżu i mówienie o ofierze to puste słowa, ale kiedy zrozumiesz dzieło Zbawiciela, Plan Boga oraz Zbawienie dane z łaski to na pewno nie będziesz czuć się z tym źle i też będziesz chwalić Boga i cieszyć się wspólnota ludzi którzy myślą i wiedzą to co Ty.
To jest ta ciągłość o której mówiłeś, bo Kościół to wspólnota świętych żyjących, a nie tylko jakiś budynek czy instytucja. Także wszystkim Ateistom i Agnostykom oraz Chrześcijanom z tego wątku życzyć tylko Drogi do Pana :brawo:

Chwała Panu

Śr gru 09, 2015 20:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1534 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 103  Następna strona