Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 0:24

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 753 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 51  Następna strona
 Kształt Ziemi 
Autor Wiadomość
Post Re: Kształt Ziemi
A moze tez wiadomo po co i dlaczego?

Wt gru 26, 2017 22:07

Skoro samoloty latają na podobnej wysokości co Słońce i Księżyc, to dlaczego nikt tam się nie próbował wybrać? To tylko przeźroczyste chmurki świecące magicznym światełkiem....

Wt gru 26, 2017 22:13
No i nikt, nikt nie probowal doleciec do kranca Ziemi. Mimo milionow prywatnych samolotow, zaden plaskoziemiec nawet nie sprobowal.

Wt gru 26, 2017 22:14

chwat napisał(a):
Formek, masz już te zdjęcia styku Ziemi z kopułą?

Umiesz czytać?
To wróć i przeczytaj co napisałem na temat tych zdjęć

Wt gru 26, 2017 22:23

Eubulides napisał(a):
Ok. Rozumiem. Czyli ta stacja kosmiczna tak naprawdę znajduje się na ziemi i jest tylko aranżacją mającą udowadniać z góry przyjętą tezę? I niemal wszystkie kraje w tym tkwią? Bezlitośnie nabrali i papieża Franciszka? :D

Papież Franciszek dokładnie o tym wie.

Wt gru 26, 2017 22:25

Nie ma prywatnych samolotów. Wszystko do figuranci udający prywaciarzy, jako część rządowego spisku. Papież oczywiście o wszystkim wie. Zresztą już od czasów Gagarina Watykan był w zmowie z CCCP.

Wt gru 26, 2017 22:27
Takie tematy jak ten obrażają ludzką inteligencję

Załączniki:
1513164919_6hmx5c_600.jpg
1513164919_6hmx5c_600.jpg [ 77.34 KiB | Przeglądane 1729 razy ]
Wt gru 26, 2017 22:36

formek1 napisał(a):
przeczytaj co napisałem na temat tych zdjęć
Na temat których zdjęć? Tych których nie ma?
Jak rozumiem dowodem na istnienie kopuły łączącej się z Ziemią, jest brak zdjęcia przedstawiającego ten fenomen. A to że istnieją zdjęcia dokumentujące coś innego, dowodzi właśnie tego, że istnieje to, czego dowody nie istnieją.

Czy można takie myślenie zastosować do innych dziedzin życia?

Np. dowodzić że 2+2=5, a niepodważalnym dowodem na prawidłowość tego działania, będzie brak dowodu na niego, no i istniejący (oczywiście prymitywie sfałszowany) dowód, mówiący że 2+2=4

Wt gru 26, 2017 22:39

Najlepsze smaczki z 10 stron z tego watką zebrane:
formek1 napisał(a):
Są zatem dwie możliwości. Albo kłamie Bóg albo naukowcy.
HenrykK napisał(a):
Na tym świecie jest coraz mniej pewnych rzeczy.
formek1 napisał(a):
Tak naprawdę to do płaskiej przekonuje mnie to że woda zawsze zachowuje poziom.
formek1 napisał(a):
Statek znika. Nie widać go ponieważ jest za daleko. I tak jest kiedy patrzymy gołym okiem. I nie jest to znikanie za zakrzywieniem tylko znikanie z powodu zbyt małych możliwości naszego oka.
formek1 napisał(a):
Ludzie mieszkają na płaskiej ziemi a nie na walcu. Okrążenie ziemi z północy na południe nie miało nigdy miejsca. To po prostu niemożliwe.
formek1 napisał(a):
Myśle zo to przeróbka photoshop.
formek1 napisał(a):
Księżyc jest tylko źródłem światła tak jak słońce.
formek1 napisał(a):
Nie można wyjść na brzeg ziemi. Tak jak nie można wyjść na brzeg areny bo z boku jest ściana” namiotu.”
formek1 napisał(a):
Można dojść ale kto ma to zrobić. Próbki nie pobierzesz bo nie można tego rozkruszyć.
Paulito napisał(a):
Cytuj:
Grawitacja to naturalne prawo gęstości, ale pewni ludzie chcą abyś wierzył, że zanim jabłko spadło na głowę Izaaka Newtona, to nikt na świecie nie mógł wyjaśnić dlaczego rzeczy spadają na dół. Powód dlaczego obiekty spadają jest taki, że są one gęstsze niż medium w którym się znajdują.
Sam nie jestem zbyt biegły w temacie, ale wygląda to na całkiem rozsądny (merytoryczny) punkt widzenia.
formek1 napisał(a):
Aha. Powiedz mi dlaczego GPS nie działa w samolocie? Przecież tam bliżej do „satelitów”.
formek1 napisał(a):
Nie ma zdjęć z krawędzi ziemi. Ty czytasz co ja pisze? Krawędź ziemi jest chroniona kopułą właśnie dlatego żeby barany tam nie wchodziły. Poza tym po czym poznasz ze zdjęcia są bez photosopa?

Moim zdaniem dyskusja przestała już mieć jakikolwiek sens, gdyż formek osiągnął już taki poziom upustu fantazji i wyparcia wszelkich postaw naukowych, że stracił jakąkolwiek wiarygodność. Osobiście po tej rozmowie nie wiem już, czy jakiekolwiek zdanie wyrażone przez tego użytkownika, można traktować poważnie. To zwykły trolling i marnotrawstwo czasu. Później dochodzi jeszcze do wyparcia istnienia Antarktydy, ogólnoświatowy spisek geodetów, lin lotniczych, firm transportowych, w ogóle całego świata... czy granica absurdu została już osiągnięta?

Wt gru 26, 2017 22:55
Moderator

Na forum ateista.pl był taki wątek: Kłamstwo agentów o kulistości Ziemi. Od czasu do czasu trafiał tam ktoś, kto zaczynał odpowiadać na argumenty, a wtedy któryś z chętnych użytkowników podszywał się pod wyznawcę płaskiej Ziemi i podejmował zaciętą dyskusję udowadniając, że naprawdę Ziemia jest płaska. Na koniec przez pw lub innym niejawnym sposobem wyjaśniał, że to wszystko były żarty.

Zamykam.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr gru 27, 2017 0:22

Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
chwat napisał(a):
Chodzi prawdopodobnie o to, że strona PZ nie posiada żadnych racji.
"Racje" Paulito to byłby jego wersje odczytu treści Biblii, a "racje" formanka to bełkot o fałszerstwie zdjęć z kosmosu. Dowodów nie przedstawiono żadnych. Nie ma powodów, żeby PZ uważać za kogoś innego niż za trolli.

Wybacz, ale Twoje komentarze w wątku o PZ były marginalne i miały na celu raczej ośmieszanie oponentów.
Po drugie, nie zauważyłem z Twojej strony odpowiedzi na mój post dotyczący symboliki Pisma. Przypadek czy celowe działanie?

Śr gru 27, 2017 10:33

Prosiłem o fotografię przedstawiającą rzekomą kopułę stykającą się z Ziemią, czego istnienie było głoszone.
Uważam, że to uprzejme z mojej strony, jeśli proszę o prosty dowód, czyli łatwy do dostarczenia. Jeśli się go dostarczy, to pogadamy dalej.
Co do Twojego postu o symblice Pisma, to takiego niestety nie zauważyłem. Zresztą nie widzę związku, miedzy Twoją opinią na temat symboliki Pisma, jakakolwiek by ona nie była, a rzekomym faktem, że Ziemia jest płaska. Na PZ należy dostarczyć dowód, a nie zastępować go opiniami. Jedno i drugie nie ma związku.

Śr gru 27, 2017 11:03
Moderator

Gdyby jednak ktoś chciał kontynuować dyskusję ze zwolennikami hipotezy płaskiej Ziemi, proszę to zgłosić w wątku Uwagi do moderacji: viewtopic.php?f=18&t=31825

edit: wątek otwarty.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr gru 27, 2017 11:26

chwat napisał(a):
Prosiłem o fotografię przedstawiającą rzekomą kopułę stykającą się z Ziemią, czego istnienie było głoszone.
Uważam, że to uprzejme z mojej strony, jeśli proszę o prosty dowód, czyli łatwy do dostarczenia. Jeśli się go dostarczy, to pogadamy dalej.
Co do Twojego postu o symblice Pisma, to takiego niestety nie zauważyłem. Zresztą nie widzę związku, miedzy Twoją opinią na temat symboliki Pisma, jakakolwiek by ona nie była, a rzekomym faktem, że Ziemia jest płaska. Na PZ należy dostarczyć dowód, a nie zastępować go opiniami. Jedno i drugie nie ma związku.

A ja poproszę o zdjęcie ziemi kuli.

Śr gru 27, 2017 12:02
Przeniosłem parę postów (Paulito, chwat i formek1) z wątku "Uwagi do moderacji".

formek1 napisał(a):
A ja poproszę o zdjęcie ziemi kuli.

Proszę bardzo:

Obrazek

Zdjęcie wykonane 7 grudnia 1972 przez załogę Apollo 17 z odległości około 29 000 km. Jak masz zamiar twierdzić, że to fałszywka, to przedstaw stosowne dowody, które potwierdzą prawdziwość takiej tezy.

Teraz przedstaw zdjęcie kopuły, która uniemożliwia dotarcie do krawędzi płaskiej Ziemi.

Śr gru 27, 2017 12:07
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 753 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 51  Następna strona