Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 22:08

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 482 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 33  Następna strona
 Argumenty na ISTNIENIE BOGA 
Autor Wiadomość

Ciesz sie Eandil, jestes uprzywilejowany. Ja calych postow nie rozumiem.

Nie dziwi mnie to. Współcześnie najpopularniejsza w świecie zachodnim religia - Scjentyzm - niespecjalnie promuje myślenie.

Pn paź 20, 2008 13:16
Nie dziwi mnie to. Współcześnie najpopularniejsza w świecie zachodnim religia - Scjentyzm - niespecjalnie promuje myślenie.

W innych też nie dostrzegam specjalnej promocji myślenia

Pn paź 20, 2008 13:21
zbanowany na stałe

Johnny99 z moja zdolnoscia myslenia to mnie usadziles. Przyznaje.
Aby sie zrewanzowac szukalem w necie "co Bog dal Johnnyemu99",
wiekszosc odpowiedzi "wolna wole" a jedna "wolna wole, tylko i wylacznie!",
Szukania zaprzestalem. :D

Pn paź 20, 2008 15:17
Wsrod wielu argumentow na istnienie Boga warto zapamietac wielką
triadę intelektualną Teizmu:
Sa tylko dwie alterntywy : Teistyczna Kreacja albo ateistyczne SAMO-powstanie:
1) Kosmologia dowiodla niemozliwosci SAMO-powstania skonczonego kosmosu. Jedyna alternywa pozostaje - Kreacja Kosmosu
2)Chemia Fizyczna dowiodła niemozliwosci chemicznej SAMO-Syntezy życia.
Jedyna alternatywa pozostaje - Kreacja Zycia
3) Teoria Chaosu i informacji dowiodla niemożliwosci SAMO- sekwencji Kosmosu wzdłuż osi czasu.
Jedyna alternatywa pozostaje - Transcedencja Boga w Kosmosie.

Nauka demaskuje chciejstwo, irracjonalnosc i antynaukowosc swiatopoglądu ateistycznego.
Nauka dowodzi istnienia Kreacji Kosmosu, Kreacji Zycia oraz Kreacji sekwencji kosmosu wzdłuż osi czasu.

Pn paź 20, 2008 21:20

Nie męczy cię powtarzanie głupot tyle razy? Bo nas tak, szczególnie gdy nie podajesz żadnych linków, bo o ile wiem to dalej się uczy w szkołach tego, że życie mogło powstać samo.

Pn paź 20, 2008 22:50
Zobacz profil WWW

Nie męczy cię powtarzanie głupot tyle razy? Bo nas tak, szczególnie gdy nie podajesz żadnych linków, bo o ile wiem to dalej się uczy w szkołach tego, że życie mogło powstać samo.

On czuje się nienaruszalny na tym forum bo odkrył zaletę posiadania zmiennego IP. Jak widać moderacja dała sobie spokój z blokowaniem kolejnych jego wcieleń.
Istnieje sposób aby takiego natrętnego użytkownika zablokować skutecznie na stałe.

Żeby nie odbiegać zbytnio od tematu: odpowiedzi na ciągle powtarzane teorie krzak111 zostały już udzielone dziesiątki razy. Nie ma sensu ich powtarzanie.

Pn paź 20, 2008 23:12

Nie.

Wt paź 21, 2008 6:37

Cytuj:

Nie.

Najbardziej podoba mi się to, że niewierzący potafią swoje tezy wyczerpująco uzasadniać :)

Wt paź 21, 2008 9:50
Ateizm jest z gruntu antynaukowy. Ateisci usiłuja wepchnąc element
subiektywny doboru naturalnego do kazdej nauki.
Ten pokraczny i bajkowy darwinizm ateistów jest szczegolnie groteskowy w odniesieniu do nauki scisłej jaką jest chemia.
Wbijcie do swoich antynaukowych łby ateisci, ze substraty reakcji chemicznej
nie kieruja sie "doborem naturalnym", ale dziesiatkami obiektywnych praw chemicznych. "Ewolucja" sciezki reakcji chemicznej jest ABSOLUTNIE NIEPRAWDOPODOBNA.
Jedyna alternatywa to Kreacja.
Zfrustrowani ateisci tak jak bolszewicy ,chcą banowac, cenzurowac, zabijac, aby przeforsowac dyktaturę swej pokracznej , zakłamanej i anty naukowej ideologii.

Wt paź 21, 2008 10:35
zbanowany na stałe

Krzak111, przestan pisac bo zaraz obchod i znowu Cie zastrzykami pokluja.

Wt paź 21, 2008 10:40
Prawda jest powtarzalna.
Ilez to razy musimy powtarzac nudną prawdę teorii Pitagorasa czy teorii Kopernika.
Dlatego ja tez wiele razy POWTARZAM PRAWDE o Kreacji Kosmosu z Nicosci i Kreacji zycia biologicznego ze związkow chemicznych.
Szukacie codziennie nowych bajek ? Poczytajcie sobie ateistyczne teorie albo Dobranockę

Wt paź 21, 2008 10:41
ależ teoria Kopernika nie jest prawdziwa...
bo:
-to nie jest teoria tylko paradygmat.
-został on zastąpiony innym.

Wt paź 21, 2008 11:15

No cóż, w takim razie obecny paradygmat również nie można uważać za " prawdziwy " - bo z całą pewnością kiedyś zostanie on zastąpiony innym.

Wt paź 21, 2008 11:25
zbanowany na stałe

No cóż, w takim razie obecny paradygmat również nie można uważać za " prawdziwy " - bo z całą pewnością kiedyś zostanie on zastąpiony innym.

I wlasnie to jest jednym ze swiadectw na rozwoj czlowieka i jego
mysli w przeciwienstwie do dogmatow.

Wt paź 21, 2008 12:42
Ten pokraczny i bajkowy darwinizm ateistów jest szczegolnie groteskowy w odniesieniu do nauki scisłej jaką jest chemia.
Wbijcie do swoich antynaukowych łby ateisci, ze substraty reakcji chemicznej
nie kieruja sie "doborem naturalnym", ale dziesiatkami obiektywnych praw chemicznych. "Ewolucja" sciezki reakcji chemicznej jest ABSOLUTNIE NIEPRAWDOPODOBNA.

Oczywiście, nie masz racji. Cząstki chemiczne mogą się replikować. A replikacja może być nieprecyzyjna. I to generalnie wystarcza, by zachodził proces doboru naturalnego (nawet w kolbie laboratoryjnej, oczywiście w bardzo prostej odmianie) (doświadczenie Juliusa Rabeka). Dobrze, że Rebek nie wiedział o tym, że ma antynaukowy łeb jak robił swoje eksperymenty ;)

Wt paź 21, 2008 13:01
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 482 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 33  Następna strona