Ewolucjoniści wierzą, że człowiek powstał z kamienia.
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Ewolucjoniści wierzą , że człowiek powstał z kamienia .
Asparagus napisał(a): Liza napisał(a): szatan byłby głupcem by pozwolił na monopol egzorcyzmowania w KK. To Szatan pozwala się egzorcyzmować? A ja myślałem, że to Bóg działa przez egzorcystę, a Szatan nie ma w tej kwestii nic do powiedzenia. Może wprowadzać w błąd i udać, że dał się w wyniku egzorcyzmów (np świecki egzorcysta) wyrzucić. Taka była intencja. Pisałam o egzorcyzmach, które odbywają się w KK, nie dodałam: kapłan działa w imię Chrystusa i Moc Chrystusa ma moc wyrzucania złego.
|
Cz kwi 28, 2011 14:53 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
Seweryn napisał(a): najbardziej spektakularnym cudem w historii był cud, który miał miejsce w obrębie ateizmu . Nawróć się więc i przyjmij ateizm. Nie zatwardzaj swego serca, nie bądź ślepy na cudowne objawienie.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Cz kwi 28, 2011 19:58 |
|
 |
Seweryn
|
Elbrus napisał(a): Nawróć się więc i przyjmij ateizm. Nie zatwardzaj swego serca, nie bądź ślepy na cudowne objawienie. Nie mam aż tyle wiary.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Cz kwi 28, 2011 21:46 |
|
|
|
 |
WyznawcaFSM
|
Ewolucjoniści wierzą w to, wierzą w tamto.... to juz nudne i tak łatwe do wyśmiania, że przesłania wiele innych bzdurnych teorii wmawianych nam przez naukowców. Chociazby Teoria grawitacji, która praktycznie nic nie wyjaśnia a oprócz tego znajduje się w głebokim kryzysie. MImo to świat nauki nie chce przyjąc do wiadomości istnienia innej, równoprawnej teorii inteligentnego spadania. Więcej na: KFSM-Inteligentne spadanie
_________________ "Na początku było Słowo, a tym Słowem było 'ARRRRGH!'" PIRATICUS 13:7
Więcej o naukach Prawdziwego Boga i Jego proroków na: http://fsm.boo.pl
|
Cz cze 02, 2011 13:03 |
|
 |
agape777
|
Myślę sobie, że z tą dyskusją jest trochę jak z rozważaniami św. Augustyna nad Trójcą Świętą. Nie pamiętam dokładnie tej legendy, ale tak rozmyślającemu Augustynowi ukazał się nad brzegiem morza chłopiec wlewający łyżeczką wodę do wykopanego obok dołka. Kiedy św. Augustyn zapytał chłopca co robi, ten odpowiedział mu, że tak jak nie jest możliwe przelanie wody z morza do tego dołka tak on nie jest w stanie zgłębić tajemnicy Trójcy Świętej. Z Księgi Rodzaju dowiadujemy się jedynie, że Bóg stworzył WSZYSTKO i to co stworzył było DOBRE. Nie wiemy jak tego dokonał. Niczego nie da się wykluczyć, gdyż Bóg jest WSZECHMOGĄCY. Oczywiście zawsze pojawią się tacy co wnioskami z badań naukowych będą manipulować. Jedni uznają to za dowód stwórczego działania Boga inni dokładnie na odwrót. Jak już nam głowy rozgrzane od tego myślenia spuchną to pójdźmy po prostu do świątyni i schłodźmy je przed Najświętszym Sakramentem.
|
Cz cze 02, 2011 17:51 |
|
|
|
 |
agape777
|
...i jeszcze jedno. W tytule jest: ,,ewolucjoniści wierzą, że człowiek powstał z kamienia". Myślę w takim razie, że ci ewolucjoniści są religijni nad podziw. Sam Pan Jezus odpowiedział bowiem przewrotnym faryzeuszom, że synów Abrahama może wzbudzić Ojciec niebieski z kamieni... ,,Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"
|
Cz cze 02, 2011 17:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Metanoia/Freedom napisał(a): Człowiek z małpy , małpa z czegos tam, itd . A co było na początku ? Były kamienie na które padał deszcz . I z tego deszczu i kamieni w niewyjasniony sposób powstała pierwsza żywa komórka . A potem całe mnóstwo roslin i zwierząt a na końcu człowiek . To tak na poprawe humoru kreacjonistów . Nie wiedziałem, że kreacjoniści to ludzie, którym na poprawę humoru wystarczy kilka bzdetów. Twój post dobrze pokazuje dlaczego kreacjonizm jest tak łatwo akceptowany przez większość, zwłaszcza mniej wykształconych a teoria ewolucji o wiele trudniej. Powód jest prosty: wiara w to, że życie a następnie wszystkie gatunki roślin i zwierząt stworzył Bóg nie wymaga żadnej wiedzy i żadnego wysiłku. To zrozumie nawet 5-letnie dziecko. Niestety, wiele osób pozostaje na tym poziomie całe życie, będąc zbyt leniwym aby przeczytać kilka książek i dowiedzieć się na czym polega teoria ewolucji, fizyka, chemia czy biologia lub intelektualnie nie będąc w stanie zrozumieć tego co przeczytali. Wówczas pozostają im prostackie stwierdzenia, które poprawiają im humor w rodzaju: "ewolucjoniści wierzą, że człowiek powstał z kamienia, hi hi hi", "ja pochodzę od Boga a ewolucjoniści może i pochodzą od małpy, hi hi hi", "każdy wie, patrząc na zegarek, że ktoś go musiał zaprojektować a ewolucjoniści wierzą, że rzeczy powstają przypadkiem, hi hi hi". Znasz jeszcze coś na poprawę Waszego kreacjonistycznego humoru?
|
Cz cze 02, 2011 19:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ewolucjoniści wierzą, że człowiek pochodzi od małpy? Dotąd nie wiedziałam...atheist to geniusz! Ewolucjonizm to nadal teoria...
|
Cz cze 02, 2011 20:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Liza napisał(a): Ewolucjoniści wierzą, że człowiek pochodzi od małpy? Dotąd nie wiedziałam...atheist to geniusz! Nie, ale kreacjoniści tak uważają, tak im powiedział ksiądz i to im wystarcza, aby sobie poprawić humor. Lizo, a Ty jesteś ewolucjonistką czy kreacjonistką? To znaczy: uznajesz kreacjonizm czy ewolucję?
|
Cz cze 02, 2011 20:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
atheist napisał(a): Lizo, a Ty jesteś ewolucjonistką czy kreacjonistką? To znaczy: uznajesz kreacjonizm czy ewolucję? Teoria ewolucji jest mi bliższa...ale te małpy Pan Bóg ma poczucie humoru i dziś go nieźle rozbawiłeś... w końcu jesteś Jego zaplanowanym cudem natury 
|
Cz cze 02, 2011 21:55 |
|
 |
filippiarz
|
Liza napisał(a): Ewolucjoniści wierzą, że człowiek pochodzi od małpy? Dotąd nie wiedziałam...atheist to geniusz! Ewolucjonizm to nadal teoria... Ludzie SĄ małpami.
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
Pt cze 03, 2011 3:41 |
|
 |
Rutus
|
Liza napisał(a): Ewolucjonizm to nadal teoria... I nigdy nie zajdzie wyżej, bo nic w nauce wyżej nie ma. Teoria naukowa to najwyższy poziom poznania naukowego. Teorię naukową tworzy się poprzez ciągły proces formułowania hipotez naukowych, ich potwierdzania na bazie eksperymentów oraz badań obwarowanych konkretnymi warunkami (metodologia naukowa) oraz falsyfikowania, czyli formowania nowych hipotez tam, gdzie pojawiają się wcześniej nieznane fakty (ciekawe, że teoria ewolucji wykazała się zdolnością przewidywania zjawisk - patrz golce). Teoria ewolucji jest jedną z najprecyzyjniejszych teorii naukowych z obszaru nauk przyrodniczych. Oczywiście nikt nie powiedział, że nie będzie się dalej rozwijać ani zmieniać. Nauka jest procesem ciągłym i takie przekształcenia mają miejsce ciągle we wszystkich dziedzinach nauki.
_________________ Niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia. Stanisław Jerzy Lec
|
Pt cze 03, 2011 5:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A ja się wypowiem w taki sposób: Uważam że wszystko co stworzył Bóg tak jak jest to opisane w Biblii. Materia, komórki to wszystko stworzył Bóg cały świat. Człowiek sobie tylko go "udoskonalił" wprowadzając technologię. A może pomyśleć że bez tych dzisiejszych wynalazków świat byłby piękniejszy? nie było by może takiej zawiści i zła?
|
Pt cze 03, 2011 6:25 |
|
 |
WyznawcaFSM
|
No to ja się wypowiem w taki sposób: Uważam że wszystko stworzył Bóg tak jak jest opisane w "Gospel of the Flying Spaghetti Monster". Cały świat i w dodatku poumieszczał różne dowody na teorię ewolucji żeby wprowadzić naukowców w błąd. A do tego jego Święte macki cały czas zafałszowują wyniki naukowych eksperymentów, tak aby wskazywały one na poprawnośc teorii ewolucji.
I mała dygresja: motylku, skoro świat bez wynalazków był by swiatem bez takiej zawiści i zła, to czemu nie sprawisz by zaczął być lepszy i nie przestaniesz np korzystać z internetu? Mormoni jakoś dają radę, więc Tobie tez by się udało. Najpierw odrzuć technologie poprzez zaprzestanie jej uzywania, a potem sobie na nia narzekaj. Bo tak to przypominasz tych co ustami pluja na Unie Europejską ale wyciągają ręce po pieniądze z Unii.
i dygresja nr 2: motylku: jednym z nielicznych pozytywnych gestówi człowieka którego foto masz w avatarze było wyraźne wypowiedzenie się że ewolucja w żadnej mierze nie jest sprzeczna z nauczaniem religii której przewodził. Nie wiedziałaś? czy może nie zgadzasz się z Wojtyłą?
_________________ "Na początku było Słowo, a tym Słowem było 'ARRRRGH!'" PIRATICUS 13:7
Więcej o naukach Prawdziwego Boga i Jego proroków na: http://fsm.boo.pl
|
Pt cze 03, 2011 7:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Rutus napisał(a): Liza napisał(a): Ewolucjonizm to nadal teoria... I nigdy nie zajdzie wyżej, bo nic w nauce wyżej nie ma. Teoria naukowa to najwyższy poziom poznania naukowego. Teorię naukową tworzy się poprzez ciągły proces formułowania hipotez naukowych, ich potwierdzania na bazie eksperymentów oraz badań obwarowanych konkretnymi warunkami (metodologia naukowa) oraz falsyfikowania, czyli formowania nowych hipotez tam, gdzie pojawiają się wcześniej nieznane fakty (ciekawe, że teoria ewolucji wykazała się zdolnością przewidywania zjawisk - patrz golce). Teoria ewolucji jest jedną z najprecyzyjniejszych teorii naukowych z obszaru nauk przyrodniczych. Oczywiście nikt nie powiedział, że nie będzie się dalej rozwijać ani zmieniać. Nauka jest procesem ciągłym i takie przekształcenia mają miejsce ciągle we wszystkich dziedzinach nauki. Tylko, gdzie te dowody na makroewolucję? Jeśli chodzi o dowody bezpośrednie to jest dziurawa jak ser szwajcarski. Czekamy z niecierpliwością na łaty... 
|
Pt cze 03, 2011 11:18 |
|
|
|