Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N gru 07, 2025 22:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona
 Sztuczna Inteligencja-zagrożenie naszej egzystencji 
Autor Wiadomość

Post Re: Sztuczna Inteligencja-zagrożenie naszej egzystencji
Staruszku, masz jakiś certyfikat na jak uważasz swe "douczenie"? Jeśli takowe posiadasz to wskaż niedouczonym, w jakiś sposób kogoś kto:

Rzymian 1:18: „Albowiem gniew Boży objawia się z nieba na wszelką bezbożność i nieprawość tych ludzi, którzy przez nieprawość nakładają prawdzie pęta.”

Księga Wyjścia 32:10: „Teraz więc, daj Mi spokój, aby się zapalił mój gniew na nich i aby ich zniszczyć, a Ciebie uczynię wielkim narodem.”

Księga Liczb 11:1: „A gdy lud zaczął narzekać, to w uszach Pana doszły te narzekania, i zapalił się gniew Pana, a ogień Pana zaczął trawić na końcu obozu.”

Księga Jeremiasza 7:20: „Dlatego oto, mówi Pan Bóg: Oto, mój gniew i moje oburzenie wyleje się na to miejsce, na ludzi i na bydło, i na drzewa polne, i na owoce ziemi; i będzie palić, a nie będzie można ugasić.”

Księga Izajasza 30:27-28: „Oto imię Pana przychodzi z daleka, jego gniew zapala się, a ciężki jest jego ciężar; jego usta są pełne gniewu, a jego język jak ogień pożerający.”

Księga Wyjścia 22:24: „Jeśli go skrzywdzisz, a on wołać będzie do Mnie, to na pewno wysłucham jego wołania, bo jestem miłosierny. A gniew Mój zapłonie i zabiję was mieczem, a wasze żony będą wdowami, a wasze dzieci sierotami.”

Księga Psalmów 7:12-13: „Jeśli się nie nawróci, Bóg zaostrzy swój miecz; napięty ma łuk i gotowy. I przygotował dla niego narzędzia śmierci, a strzały swoje zapalił ogniem.”

Księga Ezechiela 18:30: „Dlatego nawróćcie się i odwróćcie od wszystkich waszych grzechów, aby nie stała się wam niesprawiedliwość. Wszyscy bowiem, którzy są w grzechu, będą w moim gniewie.”

Księga Nahuma 1:2: „Bóg zazdrosny i mściwy jest Pan; Pan mści się i jest pełen gniewu. Pan mści się na swoich przeciwnikach i zachowuje gniew na swoich wrogów.”

Księga Ozeasza 11:9: „Nie wykonam gniewu mojego, nie zniszczę Efraima, bo jestem Bogiem, a nie człowiekiem; Święty pośród ciebie, a nie przychodzę, aby zniszczyć.”

Księga Izajasza 66:15: „Oto Pan przychodzi w ogniu, a Jego woźnice jak burza, aby wylać gniew swój w ogniu i karę swoją w płomieniach ognia.”

…..

można nazwać Miłością? Miłością która: nie unosi się gniewem, nie zazdrości, nie szuka swego, nie pamięta złego, nigdy nie ustaje…

Śr paź 22, 2025 5:38

george45 napisał(a):
1:18: „Albowiem gniew Boży objawia się z nieba na wszelką bezbożność i nieprawość tych ludzi, którzy przez nieprawość nakładają prawdzie pęta.”
Księga Wyjścia 32:10: „Teraz więc, daj Mi spokój, aby się zapalił mój gniew na nich i aby ich zniszczyć, a Ciebie uczynię wielkim narodem.”
Księga Liczb 11:1: „A gdy lud zaczął narzekać, to w uszach Pana doszły te narzekania, i zapalił się gniew Pana, a ogień Pana zaczął trawić na końcu obozu.”
Księga Jeremiasza 7:20: „Dlatego oto, mówi Pan Bóg: Oto, mój gniew i moje oburzenie wyleje się na to miejsce, na ludzi i na bydło, i na drzewa polne, i na owoce ziemi; i będzie palić, a nie będzie można ugasić.”
Księga Izajasza 30:27-28: „Oto imię Pana przychodzi z daleka, jego gniew zapala się, a ciężki jest jego ciężar; jego usta są pełne gniewu, a jego język jak ogień pożerający.”
Księga Wyjścia 22:24: „Jeśli go skrzywdzisz, a on wołać będzie do Mnie, to na pewno wysłucham jego wołania, bo jestem miłosierny. A gniew Mój zapłonie i zabiję was mieczem, a wasze żony będą wdowami, a wasze dzieci sierotami.”
Księga Psalmów 7:12-13: „Jeśli się nie nawróci, Bóg zaostrzy swój miecz; napięty ma łuk i gotowy. I przygotował dla niego narzędzia śmierci, a strzały swoje zapalił ogniem.”
Księga Ezechiela 18:30: „Dlatego nawróćcie się i odwróćcie od wszystkich waszych grzechów, aby nie stała się wam niesprawiedliwość. Wszyscy bowiem, którzy są w grzechu, będą w moim gniewie.”
Księga Nahuma 1:2: „Bóg zazdrosny i mściwy jest Pan; Pan mści się i jest pełen gniewu. Pan mści się na swoich przeciwnikach i zachowuje gniew na swoich wrogów.”
Księga Ozeasza 11:9: „Nie wykonam gniewu mojego, nie zniszczę Efraima, bo jestem Bogiem, a nie człowiekiem; Święty pośród ciebie, a nie przychodzę, aby zniszczyć.”
Księga Izajasza 66:15: „Oto Pan przychodzi w ogniu, a Jego woźnice jak burza, aby wylać gniew swój w ogniu i karę swoją w płomieniach ognia.”
( ? ? ?) Cenzura OBYCZAJOWA

Śr paź 22, 2025 6:18

To odpowiedź jednorasowa, czy wielorasowca? :-D

Śr paź 22, 2025 7:18

A pokurcz z Żoliborza , czyli lepszy sort przecież wielorasowiec. Pigmej w rodzinie? A może pingwin?

Śr paź 22, 2025 14:10

Witold33 napisał(a):
A pokurcz z Żoliborza , czyli lepszy sort przecież wielorasowiec. Pigmej w rodzinie? A może pingwin?

Kto to jest pokurcz? Komu tym razem walisz po głowie? Demonstrujesz ASPD?

Śr paź 22, 2025 15:09

Nie komu, a kogo. Prawidłowy język ojczysty = wizytówka patrioty
A zarazem test funkcji mózgowych. Mówiąc pokurcz mam na myśli tego , co nosi 2 różne buciki, krawat na lewo, boi się wstawić zęby i po polskiemu mówi jak menel .
" Tyko, wogle, poewasz. A nie jak Polak "tylko, w ogóle, ponieważ....
Nie po głowie, po główce, głowinie. Żal mi takich, przez los pokrzywdzonych.
Co kraj to obyczaj. Polska pawiem narodów. Rządy bliźniaków. Kieszonkowych wodzusiow dla ubogich.

Śr paź 22, 2025 15:48

Witold33 napisał(a):
Nie komu, a kogo. Prawidłowy język ojczysty = wizytówka patrioty
A zarazem test funkcji mózgowych. Mówiąc pokurcz mam na myśli tego , co nosi 2 różne buciki, krawat na lewo, boi się wstawić zęby i po polskiemu mówi jak menel .
" Tyko, wogle, poewasz. A nie jak Polak "tylko, w ogóle, ponieważ....
Nie po głowie, po główce, głowinie. Żal mi takich, przez los pokrzywdzonych.
Co kraj to obyczaj. Polska pawiem narodów. Rządy bliźniaków. Kieszonkowych wodzusiow dla ubogich.

No widzisz, znów ludziom ubliżasz. Czego to objaw?

Śr paź 22, 2025 17:52

Sztuczna Inteligencja przynajmniej nikomu nie ubliża.

Śr paź 22, 2025 17:57

Czy ubliżam ukazując stan faktyczny?
Nie mam od śmigła, by mylić buty i czarne z białym .
Mam żonę, prawo jazdy od młodości, dbam i zęby , po polsku mówię prawidłowo ,a mimo tego nie pcham się na gwałt do władzy i na szkło. Może więc mam twierdzić , że jestem gorszego sortu?

Śr paź 22, 2025 18:43

mareta napisał(a):
No :brawo: i jeszcze raz :brawo: Co za zmiana, bez kopiowania, samodzielnie :brawo:
Tak, sztuczna inteligencja na dzień dzisiejszy swych użytkowników nie obraża. Nie zawsze rozumie nasze zapytania, lecz po wskazaniu językiem dla niej zrozumiałym, przeprasza za odpowiedź nie na temat i stara się odpowiedzieć w temacie.

Śr paź 22, 2025 18:47

mareta napisał(a):

https://pin.it/1ug9vZG0Kp
https://pin.it/X2JnLmn31

Śr paź 22, 2025 19:52

george45 napisał(a):
mareta napisał(a):
Sztuczna Inteligencja .....
Co za zmiana, bez kopiowania,

Nie martw się, niedługo będzie kopiowanie, jak tylko uznam, że jest potrzebne dla wątku i nadaje sens wypowiedzi.
Witold33 napisał(a):
mareta napisał(a):

https://pin.it/1ug9vZG0Kp
https://pin.it/X2JnLmn31

Kolega dzielnie, mnie zastępuje.

Śr paź 22, 2025 20:41

mareta napisał(a):
george45 napisał(a):
mareta napisał(a):
Co za zmiana, bez kopiowania,

Nie martw się, niedługo będzie kopiowanie, jak tylko uznam, że jest potrzebne dla wątku i nadaje sens wypowiedzi.
Jest różnica pomiędzy współczuć, a martwić się. Gdy uznam, że należy się martwić, powiem.

Cz paź 23, 2025 7:49

george45 napisał(a):
Staruszku, masz jakiś certyfikat na jak uważasz swe "douczenie"? Jeśli takowe posiadasz to wskaż niedouczonym, w jakiś sposób kogoś kto:

Rzymian 1:18: „Albowiem gniew Boży objawia się z nieba na wszelką bezbożność i nieprawość tych ludzi, którzy przez nieprawość nakładają prawdzie pęta.”

Księga Wyjścia 32:10:
Księga Liczb 11:1:
Księga Jeremiasza 7:20: „
Księga Izajasza 30:27-28:
Księga Wyjścia 22:24: „
Księga Psalmów 7:12-13:
Księga Ezechiela 18:30:
Księga Nahuma 1:2:
Księga Ozeasza 11:9:
Księga Izajasza 66:15:

…..

można nazwać Miłością? Miłością która: nie unosi się gniewem, nie zazdrości, nie szuka swego, nie pamięta złego, nigdy nie ustaje…

Cytujesz prawie wyłącznie Stary Testament i to ma być dowód? Nowy też chyba uznajesz, skoro cytujesz św Pawła, w takim razie, gdzie dowody miłości Jezusa, które opisuje Ewangelia?

Pt paź 24, 2025 20:22

A z jakiej paki dowody miłosci Pana Jezusa z NT miałyby wymazywać, czy niwelować wykwity Bożej zapalczywości i grzesznego gniewu ze Starego Testamentu?
Myślisz, że to dobry wykręt? Dobry, uczciwy myk? Czyli matactwo, mydlenie oczu bliźnim? A gdzie twoja mowa tak tak - nie nie ? Gubisz drogę? Zwodzi cię Zły? Napominam po chrześcijańsku. Opamiętaj się, póki czas.
Uniewiarygadniając Stary Testament - popelniasz grzech wobec Ducha Świętego. Grzech bez wybaczenia.
Wybierasz kierunek piekło?

So paź 25, 2025 18:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona