Konsekwencje ateizmu: wartości moralne
Autor |
Wiadomość |
marek_max
|
 Re: Konsekwencje ateizmu: wartości moralne
Necromancer napisał(a): Zgadzam się @panMK ta dyskusja to szyderstwo, a nawet bluźni  erstwo. Wzywam do działania! Wzywaj, wzywaj... przyda ci sie Uwierz mi... jeszcze nie widziales szyderstwa na jakie zasluguje kazda religia. Poki co ludzie trzezwo myslacy sa cierpliwi, uginaja sie pod naporem pseudonauki Smieszne jest to, ze osoby wierzace w PL to 90% i to one sa zawsze dyskryminowane 
|
Cz mar 07, 2013 17:42 |
|
|
|
 |
nickcave
|
Witam  Ciekawy temat 
|
Cz mar 07, 2013 20:47 |
|
 |
panMK
|
Panie jeden post dla czego w pana życiu nie ma miejsca dla BOGA.Dobrze teraz widzę że szydzicie z mojej postawy a nie z PANA.Co czyni z was zabłąkane owieczki.Może się ktoś z zacnego grona wypowie.Czy to jakieś doświadczenie z dzieciństwa czy własne przemyślenia.Czy poprostó wołałeś BOŻE jak jesteś to daj znać to uwieżę ale znaku namacalnego nie było to w jednej chwili powiedziałeś to lipa.Czy też traciliście wiarę latami walcząc ale się w końcu poddaliście.Proszę o komętaże wasze przemyślenia.BEZ DOCINEK
_________________ JEZU UFAM TOBIE Święta Faustyna Kowalska
|
Pt mar 08, 2013 10:26 |
|
|
|
 |
Necromancer
|
marek_max napisał(a): Smieszne jest to, ze osoby wierzace w PL to 90% i to one sa zawsze dyskryminowane  To obraza uczuć religijnych zdrowych obywateli. Wierzących jest co najmniej 95%!
_________________ ateista
|
Pt mar 08, 2013 10:41 |
|
 |
Panna_Funia
|
panMK->Cytuj: Może się ktoś z zacnego grona wypowie.Czy to jakieś doświadczenie z dzieciństwa czy własne przemyślenia. Wyłącznie własne przemyślenia. Nie mam złych doświadczeń związanych z tą religią. Natomiast nie jestem osobą, której wiarę, uczucia czy odczucia można wbić do głowy, przekonać mnie do czegoś. Jak czegoś nie czuję, i do tego brakuje jakichkolwiek sensownych podstaw w kierunku, że mogłaby to być prawda, to nie wierzę. Proste. Dodatkowo tego co symbolizuje Jahwe nie lubię, a postać Jezusa mi nie imponuje. Odrzucenie wiary chrześcijańskiej jest więc dla mnie wyjątkowo łatwe.
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
Pt mar 08, 2013 11:13 |
|
|
|
 |
panMK
|
Panna funiu TWÓJ WYBÓR nie zamierzam zmieniać na siłę nikogo jak tego nie chce .A reszta się otworzy czekam.
|
Pt mar 08, 2013 11:25 |
|
 |
panMK
|
tylko jedna rzecz ta diablica na profilu to czemu ma słurzyć
|
Pt mar 08, 2013 11:27 |
|
 |
Panna_Funia
|
panMK->Cytuj: A reszta się otworzy czekam. Otworzą się jak będą chcieli. A ja nie będą chcieli, to się nie otworzą  Cytuj: tylko jedna rzecz ta diablica na profilu to czemu ma słurzyć a Pana awatar czemu ma służyć?
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
Pt mar 08, 2013 11:29 |
|
 |
panMK
|
Nie szydzimy. Naucz się rozmawiać z niewierzącymi a przekonasz się, że nie nie tacy straszni jesteśmy. Ale fakt, czasem to forum wygląda jakby było dedykowane ateistom, jak dzisiaj-jeden panMK i zgraja sceptyków... Ale nie przejmuj się, są tutaj też katolicy. Wytrwałości życzę. to słowa przez które staram się niejako zrozumieć więc warto by odpowiedzieć na zadane wam pytanie A odnośnie mojego awatara to JEZUS jest dla mnie ALFĄ I OMEGĄ a twój czemu służy
|
Pt mar 08, 2013 11:55 |
|
 |
Panna_Funia
|
panMK->No ja na pewno nie. Czy Pan, to nie wiem, bo cosik mi tak to dziwnie pachnie...  Cytuj: Naucz się rozmawiać z niewierzącymi a przekonasz się, że nie nie tacy straszni jesteśmy. Chyba tracę orientację w tej rozmowie... Cytuj: Ale fakt, czasem to forum wygląda jakby było dedykowane ateistom, jak dzisiaj-jeden panMK i zgraja sceptyków... Ale nie przejmuj się, są tutaj też katolicy. Wytrwałości życzę. Eeee... ja tam się niespecjalnie przejmuję  Ja zdecydowanie lubię większość tutejszych ateistów A mój to tak trochę służy wyrażeniu siebie  Chyba większość userów pod tym kątem dobiera sobie awatary...
...to be who I am
|
Pt mar 08, 2013 12:15 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
A ja też szydzę? Mogę prosic o cytat?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt mar 08, 2013 12:27 |
|
 |
Panna_Funia
|
Jajko->Cytuj: A ja też szydzę? Mogę prosic o cytat? Jajko, to zależy kogo spytasz  Jakby tak się opierać na moich forumowych doświadczeniach, to okaże się że przynajmniej trollujesz i prowokujesz  Ale odpowiedzi PanaMK sama jestem ciekawa, również w odniesieniu do mojej osoby...
...to be who I am
|
Pt mar 08, 2013 12:34 |
|
 |
panMK
|
Panie jajko widzę że toczy pan rozważanie na innym forum ze swoim kumplem na temat magii i wiary nie wtrącam się bo mnie zaczyna zastanawiać jak ludzie tak według mnie inteligentni bo ja nie mam takiej wiedzy mogą być tak nieczuli na BOGA .Szydzisz ze mnie kolego egg
|
Pt mar 08, 2013 12:39 |
|
 |
panMK
|
Pani funiu a według pani bo widzę że chce pani popisać to co musiało by się stać żeby pani się nawróciła .Niech pani się głęboko namyśli.Bo w moim mniemaniu jest pani tzw.twardą sztuką która ma gdzieś wszelkie zakazy i nakazy
|
Pt mar 08, 2013 12:46 |
|
 |
JedenPost
|
Chyba niechcący obdarzyłeś Pannę Funię komplementem 
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pt mar 08, 2013 12:54 |
|
|
|