Czy płód to też człowiek?
Autor |
Wiadomość |
Marek_Piotrowski
|
 Re: Czy płód to też człowiek?
Jak na zwolenniczkę KOD-u Kael surowo odnosi się do nie płacących alimentów Niemniej masz oczywiście rację - tyle że nadal nie rozumiem co to ma do niedopuszczalności aborcji. Można zabić dziecko bo (niektórzy) faceci są świnie? 
_________________ pozdrawiam serdecznie Marek
|
Pn paź 24, 2016 7:55 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mozna? Mozna zabronic. To dzieci nie uratuje a zabije matki. Jak to bylo w przeszlosci. Tatusiowie sie wtedy pozostalym potomstwem zajma? Dzieci tak dlugo beda zabijane, jak dlugo kobiety beda sie musialy same szarpac z zyciem. Mezczyzni chca ratowac swoje dzieci? To niech przy nich zostana. A jesli chca ratowac cudze, to niech je zaadoptuja albo loza na ich utrzymanie albo... Ale skad! Ratuje sie zycie do urodzenia a potem niech kobieta dalej sama heroicznie walczy z losem.
KOD ma zapewne wiele wspolnego z aborcja. Dla Marka.
|
Pn paź 24, 2016 8:09 |
|
 |
andej
|
Marek_Piotrowski napisał(a): Jak na zwolenniczkę KOD-u Kael surowo odnosi się do nie płacących alimentów Niemniej masz oczywiście rację - tyle że nadal nie rozumiem co to ma do niedopuszczalności aborcji. Można zabić dziecko bo (niektórzy) faceci są świnie?  Czy za to się stało nie ponosi żadnej odpowiedzialności? Czy wszystko to jest winą mężczyzny, PiSu i Kościoła? Jakaż wygodna postawa. Wszystkie prawa dla kobiet, wszystkie obowiązki dla mężczyzn. Dlaczego mężczyzna nie może mieć żadnych praw do poczętego dziecka? Dlaczego "buzujące hormony" zwalniają kobietę z wszelkiej odpowiedzialności? Dlaczego dziecko ma być skazane na śmierć za buzujące kobiece hormony? Dlaczego ad personam - s33] kobieta zarzuca mężczyznom (czuję się tym urażony) odmawiane pomocy ciężarnym, a sama niczego nie uczyniła w tym zakresie. Uważam to za czysty przykład fałszu i nienawiści.
|
Pn paź 24, 2016 8:31 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A dlaczego mezczyzna zamiast przyznac, ze mezczyzni maja nie tylko prawa (ktore czesto ole...ja - ostatnio taki "swiety" i pobozny maz mojej znajomej zostawil ja z trojka swoich dzieci, z tego dwoje chorych i zawinal sie za granice) ale i obowiazki, szkaluje pomowieniami pod adresem rozmowczyni dopisujac jej swoje frustracje? Od lat pracuje z mezczyznami i ich metody ponizania kobiet i deprecjonowania ich jako rownorzednych partnerow sa mi znane. Robia to zwykle mezczyzni slabi i niepewni swojej pozycji.
Potwierdzasz moja teze o rozpowszechnionym tchorzostwie Adama, ktory kazdemu przypisze swoja wine. Tylko sam nie przejmie za nia odpowiedzialnosci.
|
Pn paź 24, 2016 8:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): A dlaczego mezczyzna zamiast przyznac, ze mezczyzni maja nie tylko prawa (ktore czesto ole...ja - ostatnio taki "swiety" i pobozny maz mojej znajomej zostawil ja z trojka swoich dzieci, z tego dwoje chorych i zawinal sie za granice) ale i obowiazki, szkaluje pomowieniami pod adresem rozmowczyni dopisujac jej swoje frustracje? Od lat pracuje z mezczyznami i ich metody ponizania kobiet i deprecjonowania ich jako rownorzednych partnerow sa mi znane. Robia to zwykle mezczyzni slabi i niepewni swojej pozycji.
Potwierdzasz moja teze o rozpowszechnionym tchorzostwie Adama, ktory kazdemu przypisze swoja wine. Tylko sam nie przejmie za nia odpowiedzialnosci. Ale jak dla wielu PiS sprawiał, że "wstają z kolan"  ......znajomy męża pozostawił żonę z dwójką dzieci, w tym jedno niepełnosprawne. Alimenty płacił, ale latami nie utrzymywał z dziećmi żadnego kontaktu, zbyt wiele miejsca zajmowały mu kolejne sympatie. Drugą żonę i córkę też opuścił, o losach córki dowiadywał sie od rodziny i znajomych. Teraz zachwycony "powstaje z kolan"......
|
Pn paź 24, 2016 8:54 |
|
|
|
 |
Marek_Piotrowski
|
Kael napisał(a): Mozna? Mozna zabronic. Zabijania? z pewnością. Cytuj: To dzieci nie uratuje Z całą pewnością zakaz zmniejsza wymiar tego typu zjawiska, choć z całą pewnością go nie eliminuje. Niby jak? Cytuj: Dzieci tak dlugo beda zabijane, jak dlugo kobiety beda sie musialy same szarpac z zyciem. Niestety, dzieci są zabijane nie tylko wówczas, gdy matka zostaje z problemem sama. Bywają zabijane również w pełnych związkach, niekiedy nawet z powodu nacisków męża... Bardzo wiele jest też zabijanych przez matki chcące być "kobietami niezależnymi". Cytuj: Mezczyzni chca ratowac swoje dzieci? To niech przy nich zostana. To oczywiście ważne i chyba nikt pro-life nie twierdzi inaczej. Zresztą właśnie to środowisko działa także na rzecz trwałości związków. Cytuj: A jesli chca ratowac cudze, to niech je zaadoptuja albo loza na ich utrzymanie albo.. Bardzo dziwne rozumowanie - tak jakby ktokolwiek miał prawo zabić kogo innego - a jeśli ktoś się sprzeciwi - to jego problem. Co byś powiedziała w takiej sytuacji - idziesz po ulicy i widzisz, że facet zamierza zabić dzieciaka. Zamierza się, dzieciak płacze. Mówisz : nie zabijaj tego dziecka! A facet na to: "to w takim razie ty utrzymuj tego bachora i się nim opiekuj!" Dokładnie tak wygląda Twoja argumentacja. Cytuj: Ale skad! Ratuje sie zycie do urodzenia a potem niech kobieta dalej sama heroicznie walczy z losem. Sorry, ale "nie zauważyłaś" że na przykład olbrzymia większość Domów Samotnej Matki prowadzona jest przez te same środowiska, które starają się ratować nie narodzonych?Cytuj: KOD ma zapewne wiele wspolnego z aborcja. Dla Marka. To była gorzka refleksja na temat różnicy kryteriów traktowania przez Ciebie "swoich" i "nie swoich"....
|
Pn paź 24, 2016 9:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No i dokladnie tak jak piszesz trzeba reagowac. Nie upierac sie przy twardych przepisach i argumentowac, ze facet nie ma prawa zabic dziecka, tylko to dziecko zabrac mordercy. Reszta mozna martwic sie pozniej.. Tak reaguja kobiety. A mezczyzni? Raczej od reki przekalkuluja konsekwencje dla siebie i ... pojda szukac policji
Oczywiscie wiem kto prowadzi Domy Samotnej Matki. Problemem jest, ze panstwo i OI chce umyc rece i zalatwic sprawe papierkiem.
Co do KODu i twoich problemow: gdyby sadzic sens ruchow oddolnych po moralnosci osob sztandarowych (i slabosci egzekucji prawnej w Polsce), to wszystkie mozna przekreslic. Kosciol tez sie nie zawsze swoimi "funkcjonaruszami", wyselekcjonowanymi przeciez starannie i z namyskem moze pochwalic. A KOD to nie Kijowski. Tak chce to widziec PiS i jego wyznawcy.
|
Pn paź 24, 2016 10:33 |
|
 |
Marek_Piotrowski
|
Nie Kael. Dziecko nalezy zabrać mordercy, ale nie dlatego by mordercę "odciążyć". Przeciwnie - nadal obowiązek opieki nad dzieckiem leży po stronie mordercy - z tym że należy dodatkowo go ukarać (i wyegzekwować kasę na utrzymanie dziecka). Tak samo nie można powiedzieć "daj mi zabić dziecko albo sam je utrzymuj" - dziecko to nie zjawisko pogodowe. A odpowiedzialni są rodzice, a nie ten kto przeciwstawia się temu, by rodzice dziecko zabili. Oczywiście należy wspomagać rodziców wychowujących dzieci, ale brak tej pomocy (lub uznanie jej za niewystarczającą) nie daje nikomu prawa do zabicia dziecka. Cytuj: Co do KODu i twoich problemow: Moich? To ty jesteś wyznawczynią tej organizacji... Cytuj: gdyby sadzic sens ruchow oddolnych po moralnosci osob sztandarowych (i slabosci egzekucji prawnej w Polsce), to wszystkie mozna przekreslic. Kosciol tez sie nie zawsze swoimi "funkcjonaruszami", wyselekcjonowanymi przeciez starannie i z namyskem moze pochwalic. A KOD to nie Kijowski. Tak chce to widziec PiS i jego wyznawcy. Cóż, być może założyciel, reprezentant i główny kierujący pracami KOD to "nie KOD" ale i tak miło widzieć, jak się KOD-owczyni odżegnuje od Kijowskiego 
|
Pn paź 24, 2016 11:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Pn paź 24, 2016 14:07 |
|
 |
Andrzej67
|
Zarodek, to zarodek. Aborcja powinna być dostępna zawsze kiedy kobieta jej potrzebuje i tyle. Dywagacje nad humanizacją zarodków to tylko zasłona dymna nad niepowstrzymaną potrzebą dominacji i władzy. Jakoś po urodzeniu te zarodki, kiedy już są ludźmi, przestają się liczyć. Kapitaliści, kler, burżuazja tylko hajs liczą, i tylko utraty władzy się boją.
|
Pn paź 24, 2016 14:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
[quote="Coroner"]http://www.ruchkod.pl/sklad-zarzadu-glownego-i-komisji-rewizyjnej-kod/ Tak żeby rozmawiać o faktach[/quote Nie jestem jak ten celnik.....nie jestem jak ten faryzeusz....nie jestem jak ten Kijowski....http://grzegorzkramer.pl/nie-ufaj-sobie/
|
Pn paź 24, 2016 14:58 |
|
 |
Marek_Piotrowski
|
Alus napisał(a): Coroner napisał(a): http://www.ruchkod.pl/sklad-zarzadu-glownego-i-komisji-rewizyjnej-kod/ Tak żeby rozmawiać o faktach Nie jestem jak ten celnik.....nie jestem jak ten faryzeusz....nie jestem jak ten Kijowski....http://grzegorzkramer.pl/nie-ufaj-sobie/Czyli tak jak pisałem - jak co, to są straszne samce - zwłaszcza jak nie płacą alimentów i lecą najgorsze słowa i określenia. Noooo, chyba że ten nie płacący alimentów samiec to "nasz" - wtedy włącza się "nie osądzajmy" Andrzej67 napisał(a): Zarodek, to zarodek. Aborcja powinna być dostępna zawsze kiedy kobieta jej potrzebuje i tyle. Dywagacje nad humanizacją zarodków to tylko zasłona dymna nad niepowstrzymaną potrzebą dominacji i władzy. WIęc udowodnij że "to" nie człowiek.Krótka piłka. Cytuj: Jakoś po urodzeniu te zarodki, kiedy już są ludźmi, przestają się liczyć. Kłamstwo, ustawicznie wbijane do głowy. Widać, że Ci już wbito... Cytuj: Kapitaliści, kler, burżuazja tylko hajs liczą, i tylko utraty władzy się boją. O Żydach i cyklistach zapomniałeś... 
|
Pn paź 24, 2016 15:46 |
|
 |
Andrzej67
|
Andrzej67 napisał(a): Zarodek, to zarodek. Aborcja powinna być dostępna zawsze kiedy kobieta jej potrzebuje i tyle. Dywagacje nad humanizacją zarodków to tylko zasłona dymna nad niepowstrzymaną potrzebą dominacji i władzy. WIęc udowodnij że "to" nie człowiek.Krótka piłka. Cytuj: Jakoś po urodzeniu te zarodki, kiedy już są ludźmi, przestają się liczyć. Kłamstwo, ustawicznie wbijane do głowy. Widać, że Ci już wbito... Cytuj: Kapitaliści, kler, burżuazja tylko hajs liczą, i tylko utraty władzy się boją. O Żydach i cyklistach zapomniałeś...  [/quote] Tja, erystyczne gierki.
|
Pn paź 24, 2016 15:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Masz rozdwojenie osobowości? Dyskutujesz sam ze sobą? 
|
Pn paź 24, 2016 16:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Helenka napisał(a): Masz rozdwojenie osobowości? Dyskutujesz sam ze sobą?  Różne bywa  ......nie rozróżnianie krytyki zachowań anonimowych osób od wskazywania palcem konkretnej osoby z nazwiska, też rodzi problemy.
|
Pn paź 24, 2016 16:52 |
|
|
|